Serie A 17/18 (27): Lazio 0-1 JUVENTUS F.C

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2018, 17:14

Oho najlepszy pilkarz poprzedniego meczu na lawce a polamany Mario gra :ok:
Kolejny mecz na leb chorwata od obroncow bez udzialu pomocnikow w rozegraniu... boli mnie juz glowa :doh:

Juventus (3-5-2): Buffon; Barzagli, Benatia, Rugani; Lichtsteiner, Khedira, Pjanic, Matuidi, Asamoah; Dybala, Mandzukic.
Ostatnio zmieniony 03 marca 2018, 17:18 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Vego

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2018, 17:15

Powoli zaczyna to przypominać sytuację Allegriego w Milanie (szpital). Od kilku lat z kontuzjami były problemy, ale ten rok jest najgorszy.
Żeby się nie okazało, że na Londyn nie będzie miał kto wejść na podmęczonych rywali.

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2018, 17:16

Nędznie to wygląda :P faktycznie jakby był rok 2012 :D

Nie ważne ile. Ważne żeby były 3 punkty..
Ostatnio zmieniony 03 marca 2018, 17:18 przez Piotr Juvefan, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2018, 17:16

To nie 3-5-2 tylko 5-3-2.
Na bokach Asa i Licht... czego ja dozylem.
Max chce dzisiaj ugrać 1 pkt.

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2018, 17:20

Nawet gdybym mógł to jednak raczej odpuscilbym sobie oglądanie tego "spektaklu" :facepalm2:

Allegro chyba dostosowuje się składem do poziomu Genoi która wywipzla ostatnio 3 pkt z Rzymu grają niewiele gorszym tartakiem

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2018, 17:21

Vego pisze:
vitoo pisze:Ja mam problem z Mandżukiciem taki, że skrzydłowy z niego kiepski, ale obecnie i tak lepiej wygląda tam niż na szpicy. Zmysł strzelecki zatracił chyba na dobre.

A co z Pipitą?
(...) Oddzielnie nadal trenował Gonzalo Higuain, który wciąż odczuwa dyskomfort w kostce. Występ Argentyńczyka na Stadio Olimpico wydaje się być coraz bardziej zagrożony.

Higuain ciągle ma problemy z kostką, nie zagra z Lazio, nie wiadomo czy zdąży na Tottenham
Dzięki, przyznam, że trochę wybiegłem ostatnio z obiegu. Trochę z braku czasu, a trochę - jak mi się wydaje - faktycznie straciłem trochę przyjemność z oglądania Juventusu. Choć dziś akurat może być ciekawie, głównie dlatego, że Lazio to wymagający rywal.

Świetnie, że zagra Mandżukić, na pewno dostanie wiele wypieszczonych centr na łepetynę od Lichtsteinera i Asamoaha. :dance:

Costa? Sandro?

Jeszcze słówko odnośnie naszego Szwajcara. Czy Wy też odnosicie wrażenie, że z niego nie ma już kompletnie żadnego pożytku i nawet sam Stephan niespecjalnie się stara na boisku? Owszem, on już jest na równi pochyłej od dłuższego czasu i już we wcześniejszych latach nie błyszczał w ofensywie, walił babole w obronie, ale chociaż wykazywał się zaangażowaniem. W ostatnich miesiącach, mam wrażenie, że jemu już się nawet nie chce biegać ani podawać piłki do kolegów. Jedyne czym się wyróżnia to przewracanie się po byle starciach z rywalami i wybijanie dosłownie każdej piłki na oślep. Poważnie, może to z tego względu, że wcześniej Szwajcar przyzwyczaił mnie do wielkiego zaangażowania, ale ostatnio mam wrażenie, że gra po prostu na totalnej <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> (przepraszam za słowo, ale wydaje mi się trafne) i nawet niespecjalnie stara się ukryć to, że mu się nie chce.
Ostatnio zmieniony 03 marca 2018, 17:27 przez vitoo, łącznie zmieniany 1 raz.

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2018, 17:25

Na szczęście dziś nie dam rady obejrzeć tego widowiska. Mandzukic to chyba nwet ze złamaną nogą by zagrał. Ciekawe co musi czuć Costa, czyli nasz najleopszy piłkarz w ostatnich kilku tygodniach. W szlagierze ligowym siada na ławie kosztem kontuzjowanego drewniaka oraz gwiazdeczki bez formy, w dodatku po długiej przerwie po urazie.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2018, 17:27

Po wyjściowym składzie aż odechciewa się oglądać :stop:

Allegri wczoraj o Douglasie: "Ha grandi qualit&#224;, &#232; un giocatore straordinario". <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> -> ławka. Tak na wzmocnienie swoich słów :hellyes:

Obrazek
dzodzik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2018, 17:34

PlanetJuve pisze:Juventus (3-5-2): Buffon; Barzagli, Benatia, Rugani; Lichtsteiner, Khedira, Pjanic, Matuidi, Asamoah; Dybala, Mandzukic.
Ja tu widzę ustawienie (6-3-1), a nie (3-5-2). Licząc wszystkich obrońców: Mandzukic, Asamoah, Lichtsteiner, Rugami, Benatia, Barzagi. :prochno:

"Szybki jak wiatr, cichy jak las, zażarty jak ogień, niewzruszony jak góra"
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2018, 17:38

Mi też się ten skład nie podoba i wiem, że moje oczy będą dziś krwawić patrząc na naszą grę, ale jeśli zdobędziemy 3 pkt to narzekał nie będę.

DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2018, 17:42

O Panie, Allegro to robi chyba wszystko, żeby najwięksi optymiści zaczęli jęczeć :D Ciekaw jestem, kto tu będzie robił grę.

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2018, 17:45

DonPatch pisze:O Panie, Allegro to robi chyba wszystko, żeby najwięksi optymiści zaczęli jęczeć :D Ciekaw jestem, kto tu będzie robił grę.
No nic, pozostaje nam liczyć na spektakularne wejście Dybali po kontuzji w formę i błysk kunsztu Pjanica. Może ta dwójka będzie robiła grę.

BTW: Czuję że Mandzukic jakiegoś farfocla wciśnie. :C

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2018, 17:52

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
DonPatch pisze:O Panie, Allegro to robi chyba wszystko, żeby najwięksi optymiści zaczęli jęczeć :D Ciekaw jestem, kto tu będzie robił grę.
No nic, pozostaje nam liczyć na spektakularne wejście Dybali po kontuzji w formę i błysk kunsztu Pjanica. Może ta dwójka będzie robiła grę.
Co Ty...Przecież Pjanić musi zając się defensywą :lol: Także zostaje tylko Dybala, on musi wygrać ten mecz w pojedynkę.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2018, 17:52

Dziś jakiś międzynarodowy dzień drwala czy co?

Eh a tak czekałem na mecz. Tego z Atalanta nawet nie pamiętam taki był bezpłciowy...

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2018, 17:57

Zobaczyłem skład i mnie zamurowało.Costa i Sandro już w Londynie zamiast w pierwszym składzie.

Zablokowany