# 10 Paul Pogba

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2014, 23:59

Pogba do turbokozaka! :prochno:

Obrazek
kacopys

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2014, 02:24

Gdyby Pogba, Pirlo, Villa itp. poszli do turbokozaka zabawa straciłaby sens :D

zabekmj23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2015, 21:24

taka akcja

fajnie tanczy ;) ale wzialby sie za gre 8)

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2015, 20:42

Nie wiedziałem, gdzie wrzucić. Widzieliście?

Całkiem sympatyczny ten nasz Maksiu :)

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
gigi20

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2015, 02:33

Jak go sprzedawac za 100 ml to poprostu musi przyjsc w jego miejsce Veratti i Pewnie PSG go tano nie sprzeda...

"Inter jest świetny tylko dzięki Calciopoli" Marcello Lippi

Milan- drużyna do europejskich pucharów
Juve- drużyna do scudetto
Inter- drużyna do niczego
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 03 lutego 2015, 14:52

takie tam porównanie tego kto jest dla nas ważniejszy - Pogba czy Vidal
http://bleacherreport.com/articles/2350 ... turo-vidal

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lutego 2015, 15:36

Maly pisze:takie tam porównanie tego kto jest dla nas ważniejszy - Pogba czy Vidal
http://bleacherreport.com/articles/2350 ... turo-vidal
No fakt, "takie tam" to najlepsze mozliwe okreslenie. Pogba jest wazniejszy niz Vidal, bo kiwa skuteczniej niz rok temu :doh: Zeby byla jasnosc, ja nie kwestionuje tego ze w obecnej formie Francuz daje wiecej niz Chilijczyk, ale argumentacja tego jest jak z gimnazjum.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2015, 17:42

ale w zasadzie jest to prawda ;) Vidal nigdy nie zrobi takiej akcji jak Pogba i nigdy sam jedną akcją nie przesądzi o wyniku meczu bo nie ma zwodu pozwalającego na takie coś ;)

jeśli sprzedaż Vidala oznaczałaby, że Pogba zostanie z nami na kolejne 5 lat sprzedałbym go nawet za 20mln ;)

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lutego 2015, 17:47

Maly pisze: Vidal nigdy nie zrobi takiej akcji jak Pogba i nigdy sam jedną akcją nie przesądzi o wyniku meczu bo nie ma zwodu pozwalającego na takie coś ;)

Od drugiej minuty. Bramka na 2:0 była chyba przesądzającą w tym meczu.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2015, 18:21

Kwestia tego, co dla kogo najważniejsze. Ja najbardziej cenię w piłkarzach regularność dobrych występów. Pogba jeszcze nam jej nie pokazał, Vidal już tak. Nie mówię tu o paru występach dobrych pod rząd (Pogba miał świetny styczeń) ale o tym żeby na 34 występy (odliczmy te 4 na chorobę, uraz czy kartki) ligowe 30 albo 28 były na wysokim poziomie.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lutego 2015, 18:29

Maly pisze:ale w zasadzie jest to prawda ;) Vidal nigdy nie zrobi takiej akcji jak Pogba i nigdy sam jedną akcją nie przesądzi o wyniku meczu bo nie ma zwodu pozwalającego na takie coś ;)
Co prawda? Że argumenty z gimnazjum? No prawda. Poważnie, w pierwszej chwili jak zobaczyłem ten link spodziewałem się jakiejś analizy z prawdziwego zdarzenia, zagłębienia się w różne ciekawe liczby i wychwycenia niuansów, których gołych okiem się nie dostrzega, typu "kiedy Juventus traci piłkę w sektorze, w którym znajduje się Vidal, średni czas do jej odzyskania jest o tyle a tyle krótszy" czy "kiedy Pogba ma piłkę przy nodze, rywale skupiają się na nim i zostawiają tyle a tyle swobody innym juventinim". Wchodzę i co czytam? Że Pogba lepszy, bo kiwa lepiej niż w rok temu i w trzy sezony strzelił aż 10 bramek zza pola karnego :roll: Brakowało tylko żeby dodali że ma ciekawszą fryzurę.

Ciekawa też jest Twoja teoria o tym, że Vidal nie przesądzi o wyniku meczu, bo nie ma zwodu. Pomijając już tego linka, który wrzucił ewerthon, zakładając że to wypadek przy pracy, dochodzimy do wniosku że o wyniku meczu nie ma szans nigdy przesądzić Buffon - ten to dopiero nie umie dryblować. Swoją drogą najlepszym chyba dryblerem, jakiego ostatnimi laty widziałem w Serie A jest Robinho. Z tego co się orientuję, jest to wyciągnięcia. Bierzemy?

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 03 lutego 2015, 19:11

Tylko jaki sens mają teraz porównania Vidala po kontuzji kolana i jednak nie przepracowanym w 100% okresie przygotowawczym do Pogby w formie?
Bardziej miarodajne już by było porównanie Vidala z zeszłego sezonu do Pogby z tego i tutaj chyba i tak Vidal wypada lepiej.
W defensywie to nawet Vidal w tej chwiejnej formie jest zdecydowanie bardziej przydatny niż Pogba, Pogba ma lepszy drybling i strzał z dystansu zaś Vidal lepszy w defensywie, w polu karnym rywala. Pogby gra jest bardziej widowiskowa i to się sprzedaje, dlatego większość ekspertów z miejsca ustawi go ponad Vidalem, bo ogra o dwóch graczy więcej i strzeli coś z dystansu. Inna sprawa Pogba jeszcze się rozwija a Vidal już praktycznie osiągnął swoje apogeum. Ale na pewno to Vidal jest w tej chwili bardziej kompletnym graczem.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2015, 21:00

@zahor: ja się z tobą zgadzam ;) argumenty są średnich lotów ale z dryblingiem chodzi o to, że Pogby jest bardzo często efektywny (np a Comana nie) i o to mi chodziło oraz zapewne o to chodziło autorowi chociaż tego drugiego się mogę tylko domyślać...

@ewerthon: tak jak napisał zahor, to była jaskółka, 3.5 roku i jedną akcję możemy wymienić gdzie Vidal pozamiatał... zachowując proporcje to jak z tym wczorajszym transferem Man Utd - czytam, że kupili gościa jakiegoś co strzelił takiego gola:

czytam dalej a to obrońca ;) każdemu raz na życie może się takie coś udać i tyle, Makiavel pisał o powtarzalność dobrej gdy w 30 meczach a tu chodzi i powtarzalność takich akcji jakie potrafi zrobić Pogba bez większej pomocy reszty drużyny, bez błysku i spokoju Pogby byłoby nam na prawdę dużo ciężej niż bez super gry Vidala (czego zresztą już od roku nie zaznajemy)

EDIT:
@down: wziąłeś to zbyt dosłownie ;) przecież mógł takie gole strzelać także jak miał 15 lat na podwórku...
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2015, 22:09 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lutego 2015, 22:02

Maly pisze:
@ewerthon: tak jak napisał zahor, to była jaskółka, 3.5 roku i jedną akcję możemy wymienić gdzie Vidal pozamiatał...
Napisałeś, że Vidal nigdy nie strzeli takiego gola. Dlatego dałem ci dowód, że to nie do końca prawda.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2015, 22:43

AdiJuve pisze: Bardziej miarodajne już by było porównanie Vidala z zeszłego sezonu do Pogby z tego i tutaj chyba i tak Vidal wypada lepiej.
Vidal tylko jesien sezonu 2013/2014 mial udana. Od stycznia zaczela sie juz rownia pochyla i Chilijczyk gral duzo czesciej bardzo slabo, niz bardzo dobrze.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
ODPOWIEDZ