Serie A (11): Napoli 3-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
acolu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2011, 22:46

pablo1503 pisze:Jeżeli przegramy, to będzie oznaczało, że jesteśmy dokładnie tam gdzie rok temu?
:naughty: Tego nie powiedziałem. Kalendarz nie jest dla nas łaskawy, za nami, jak i przed nami bardzo wymagające spotkania (chociaż, jeżeli mówimy o drużynie aspirującej do zdobycia scudetto, to nie ma łatwych spotkań). Jeżeli wygramy z Napoli, możemy mówić o mocnej drużynie, która swą postawą nawiązuje do poczynań Juventusu sprzed calciopoli i zwycięża regularnie z silnymi rywalami. Przegrana nie "cofnie" poziomu Juve do tego sprzed roku. Ewentualna wygrana da - przynajmniej mi - pewien komfort, który pozwoli myśleć o obecnym Juventusie jako o takim, który gotów jest sięgnąć po 30 mistrzostwo kraju.
pablo1503 pisze:Wszystkie mecze z średniakami będą tak na prawdę wyznacznikiem naszej jakości.
Jasne, w ten sposób zdobywa się mistrzostwa. Ale o ile łatwiej będzie się grało piłkarzom Conte z Atalantami po imponującej passie zwycięstw z bardzo dobrymi drużynami SerieA.
pablo1503 pisze:To, że UTD przegrali z City oznacza, że są słabi?
Nie. To oznacza, że Manchester City jest aktualnie w lepszej dyspozycji. Ostatnie lata kazały nam wszystkim ograniczać snucie planów o trzeciej gwiazdce na trykocie. W ostatnim sezonie Juventus miał problem z uplasowaniem się na miejscu gwarantującym LE. W tym sezonie drużyna nabrała innego charakteru - ma potencjał do walki o podium, nie pocieszy mnie więc tłumaczenie z cyklu "to, że Juventus przegrał 1:6 nie oznacza, że jest słaby".

Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2011, 22:50

Kiedyś w końcu przegramy, nie ma raczej opcji na sezon bez porażki. Myślę jednak, że nie nastąpi to w meczu z Napoli gdyż Neapolitańczycy chyba nie bardzo ogarniają grę na dwóch frontach, w lidze odnotowali już 3 porażki a my żadnej toteż liczę na korzystny rezultat.
Co do wyjściowego składu to myślę, że Conte znowu postawi na 4-3-3 bez zmian personalnych, noo chyba że zaskoczy jakąś zmianą w oparciu o dyspozycję na treningach.

kuchcior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2011, 10:22

a ja uważam, że wygramy ;) jakoś dziwnie spokojny jestem przed tym meczem ;) Matri x2 ;P

ORJAN NILSEN - VIKING
KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2011, 15:55

Lichy odniósł jakąś drobną kontuzję ... oby zagrał z Napoli :pray:
bo nie wyobrażam sobie aby na prawej stronie defensywy biegał jakiś Marco Motta

Fino Alla Fine Forza Juventus!
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 02 listopada 2011, 16:46

KondzioJuveFans pisze:Lichy odniósł jakąś drobną kontuzję ... oby zagrał z Napoli :pray:
bo nie wyobrażam sobie aby na prawej stronie defensywy biegał jakiś Marco Motta
Już wszystko w porządku. Razem z Giaccherinim powraca do treningów.

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=68857

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2011, 17:05

To teraz jestem ciekaw co pokaże Giaccherini jak zagra po kontuzji, bo przed urazem powoli zaczął łapać dobrą formę i oby tak było też po. Tylko teraz niech się nie spieszą z jego powrotem niech doleczy i nadrobi zaległości treningowe i będzie dobrze :) . Dobrze, że Lichym nic poważnego i zagra, bo już miałem przed oczami widmo Motty :o . Chciałbym wreszcie, żeby Quag zagrał! Niech zagra na nosie tym prowincjonalnym kibicom, którzy mają go za nic teraz. Jakby strzelił zwycięskiego gola to bym chyba zlał się ze śmiechu :prochno: .

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2011, 17:11

Elo Vidal:) pisze:To teraz jestem ciekaw co pokaże Giaccherini jak zagra po kontuzji, bo przed urazem powoli zaczął łapać dobrą formę i oby tak było też po. Tylko teraz niech się nie spieszą z jego powrotem niech doleczy i nadrobi zaległości treningowe i będzie dobrze :) .
Po raz pierwszy od bardzo, bardzo dawna mamy łopot bogactwa. Na lewą mamy Pepe, Giaca, Estiego i Elję. Na prawej gorzej, ale Pepeusz jest uniwersalny i po obu stornach gra dobrze. Nie zmienia to faktu, że na Napoli można byłoby wyjść 4-3-3. Ustawiłbym linię pomocy tak: Marchisio - Pirlo - Pepe. A do ataku Vucinić - Matri - Quag. Pepe potrafi wrócić, Marchisio też. Mogłoby wypalić.
Elo Vidal:) pisze:Dobrze, że Lichym nic poważnego i zagra, bo już miałem przed oczami widmo Motty :o .
JEst sorensen :)
Elo Vidal:) pisze: Chciałbym wreszcie, żeby Quag zagrał! Niech zagra na nosie tym prowincjonalnym kibicom, którzy mają go za nic teraz. Jakby strzelił zwycięskiego gola to bym chyba zlał się ze śmiechu :prochno: .
Patrz - wyżej. Ale to mało realne.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Tharp

Nieprzeczytany post 02 listopada 2011, 17:16

deszczowy pisze:(...) Nie zmienia to faktu, że na Napoli można byłoby wyjść 4-3-3. Ustawiłbym linię pomocy tak: Marchisio - Pirlo - Pepe. A do ataku Vucinić - Matri - Quag. Pepe potrafi wrócić, Marchisio też. Mogłoby wypalić.
no chyba nie srales.

Obawiam sie tego meczu jak zadnego innego. Jeden taki mecz w roku przed ktorym sie czuje jak przed egzekucja - wyjazdowy z napoli. Jak ja bym chcial zebysmy im wkoncu urwali 3 punkty...

srilanka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2011, 17:30

deszczowy pisze: Po raz pierwszy od bardzo, bardzo dawna mamy łopot bogactwa. Na lewą mamy Pepe, Giaca, Estiego i Elję. Na prawej gorzej, ale Pepeusz jest uniwersalny i po obu stornach gra dobrze. Nie zmienia to faktu, że na Napoli można byłoby wyjść 4-3-3. Ustawiłbym linię pomocy tak: Marchisio - Pirlo - Pepe. A do ataku Vucinić - Matri - Quag. Pepe potrafi wrócić, Marchisio też. Mogłoby wypalić.
Pepe na środku pomocy? Za Vidala, który ma najwięcej odbiorów ze wszystkich naszych zawodników w każdym meczu? :doh:

Co wyście się tak na tego Quagliarelle uparli? Nie gra, bo widocznie nie jest w formie.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 02 listopada 2011, 21:39

Oglądam wlaśnie mecz naszego rywala i co...? Bayern ich ośmiesza. Mimo gola do szatni na 3-1 poprzez rozluźnienie ,,Bawarczyków'' zanosi się na konkretną porażkę napoli. Zasatanawia mnie tylko czy lepiej byłoby, aby wygrali lub zremisowali i byli bardziej pewni przed pojedynkiem z nami, co mogłoby ich zbugić, czy lepiej życzyć im porażki, która znacznie obniży morale co może nam pomóc... :think: ale też może ich podrażnić sportowo.
Niemniej jednak oni nawet nie tracą sił, bo nie biegają tylko wybijają piłki z własnej połowy.
Aronica kontia, zmieniony przez Dossene.

Obrazek
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 02 listopada 2011, 21:48

srilanka pisze:Pepe na środku pomocy? Za Vidala, który ma najwięcej odbiorów ze wszystkich naszych zawodników w każdym meczu?
Marchisio - Pirlo - Pepe - gdzie Ty tu widzisz Pepe w środku? Wyraźnie deszczowy postawił go na prawej.
Co do Vidala - jeśli skończy strzelać w kosmos a zacznie podawać to może być, jak na razie rośnie nam taki drugi Melo...
Osobiście na ławkę posadziłbym Vucinicia, który ostatnio więcej marnuje niż strzela. A marnuje klarowne sytuacje -,-

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 listopada 2011, 22:13

Zasatanawia mnie tylko czy lepiej byłoby, aby wygrali lub zremisowali i byli bardziej pewni przed pojedynkiem z nami, co mogłoby ich zbugić, czy lepiej życzyć im porażki, która znacznie obniży morale co może nam pomóc... Think
Napoli przegrało ostatni mecz ligowy i teraz przegra z Bayernem.
Nie chce mi się wierzyć, że oni są zdolni do przegrania 3 meczów z rzędu, więc nie podoba mi się to, bo na pewno po dotkliwej porażce z Bayernem będą chcieli udowodnić swoim kibicom, że wciąż są mocni, a jak wiadomo mecz z Juve czyli obecnym liderem Serie A będzie do tego idealnym momentem.

Coraz bardziej boję się tego meczu. :?

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 02 listopada 2011, 22:45

W 2 połowi pokazalie, że potrafią grać w piłkę, jendak Bayern też popełnił błąd myśląc w szatni, że ma już wygrany mecz.
Kto jest Fernandez...? :whistle:
Pościg De Sanctisa za piłką zmierzającą do pustej bramki i wybicie jej przed samą linią... :bravo:

To bedzie najtrudniejszy mecz w sezonie. Co do tego nie mam żadnych wątpliwości.

Obrazek
srilanka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2011, 22:47

Kimi pisze:
srilanka pisze:Pepe na środku pomocy? Za Vidala, który ma najwięcej odbiorów ze wszystkich naszych zawodników w każdym meczu?
Marchisio - Pirlo - Pepe - gdzie Ty tu widzisz Pepe w środku? Wyraźnie deszczowy postawił go na prawej.
Czyli według Ciebie Marchisio w 4-3-3 gra na lewej pomocy? :lol:
4-3-3 składa się z trzech środkowych pomocników...
Kimi pisze:Osobiście na ławkę posadziłbym Vucinicia, który ostatnio więcej marnuje niż strzela. A marnuje klarowne sytuacje -,-
I jest drugim po Pirlo najbardziej kreatywnym zawodnikiem.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2011, 23:22

I jest drugim po Pirlo najbardziej kreatywnym zawodnikiem
.. i pierwszym w odpuszczaniu gry :P No ale on coś może zrobić. Niewiadomo do końca co, ale coś może dlatego powinien dostać szanse. Ale czas chyba też Quaga wypróbować. BO nie zdzierże kolejny raz zmiany Matriego w ok 70 i pozostawienia Vucinicia ledwo chodzącego po boisku.

Zablokowany