Serie A (2): JUVENTUS 4-1 Parma [DPL na meczu!]
- Ciro85
- Juventino
Zadziwiające jest to, jak gazzetta trzyma się opcji z Vidalem na lewej stronie. Biorąc pod uwagę to, ze mamy w zespole 3 lewoskrzydłowych byłby to przedziwny wybór Conte.
Mam złe przeczucia co do niedzielnego meczu, no ale mam nadzieję, ze nie bedzie az tak zle i wygramy, choćby skromnie 1-0.
Mam złe przeczucia co do niedzielnego meczu, no ale mam nadzieję, ze nie bedzie az tak zle i wygramy, choćby skromnie 1-0.
- Wojtek
- Juventino
Niedziela 12:30 już nie moge się doczekać. Po tym co wczoraj widzieliśmy twierze że Milos może troche posiedzieć, pojutrze od początku powinni zacząć na skrzydłach Estigarribia i Elia.
Ten mecz musimy wygrać, stawiam 3-1 dla nas.
Ten mecz musimy wygrać, stawiam 3-1 dla nas.
- Eric6666
- Juventino
Vidal pokazał coś co zmiażdżyło Markizia, a mianowicie długie celne podania. Marchisio nigdy takich nie zagrał, chyba, że akurat nie widziałem, a Arturo wczoraj zagrał kilka naprawdę przednich do Pepe.liqu!d pisze:Marchisio nie gra źle, no i jego zgranie z Pirlo coś warte jest, z drugiej strony Vidal jest wciąż nowym zawodnikiem w drużynie, nie zna języka i nie pokazał czegoś co zmiażdżyłoby Markiza. Co do jego gry na lewej stronie - uważam, że to ściema. Conte Widział wczoraj niezłego Elię i Chelo, a na dodatek jest Giaccherini. Podejrzewam, że ani Vidal ani Marchisio nie szybko zostaną wystawieni na skrzydle, no chyba, że dopadną nas kontuzje (odpukaćpumex pisze:Gazzetta podaje, że jeśli nagle nic się nie wydarzy, to Juventus spotkanie z Parmą zacznie tak:
(4-2-4) Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, De Ceglie - Pirlo, Marchisio - Krasic, Matri, Del Piero, Vidal
Oczywiście nie wiadomo, ile w tym prawdy, ale wolałbym widzieć Vidala w środku, normalnego skrzydłowego po lewej i Barzagliego za Leo. Lubię Markiza, nie uważam go za słabego, ale jego ciągła obecność w prawdopodobnych wyjściowych "11" zaczyna irytować.).
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- Pan Mietek
- Juventino
Dla mnie niezrozumiałe jest przede wszystkim to, że w środku mamy tylko dwóch piłkarzy, w tym żadnego "przecinaka". Jak już wystawia Vidala to powinien go dać do środka, wtedy by to miało ręce i nogi.pumex pisze:Gazzetta podaje, że jeśli nagle nic się nie wydarzy, to Juventus spotkanie z Parmą zacznie tak:
(4-2-4) Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, De Ceglie - Pirlo, Marchisio - Krasic, Matri, Del Piero, Vidal
Oczywiście nie wiadomo, ile w tym prawdy, ale wolałbym widzieć Vidala w środku, normalnego skrzydłowego po lewej i Barzagliego za Leo. Lubię Markiza, nie uważam go za słabego, ale jego ciągła obecność w prawdopodobnych wyjściowych "11" zaczyna irytować.
Mam złe przeczucia co do tego meczu ale nie mogę się doczekać

- Monte Cristo
- Juventino
Vidal na skrzydle? Czym ten Conte mysli?
Nienawidze bawienia sie w proroka ale czarno ten sezon widze i nie zdziwilbym sie, gdyby Conte pozegnal sie ze stanowiskiem szybciej niz Ferrara.
Nienawidze bawienia sie w proroka ale czarno ten sezon widze i nie zdziwilbym sie, gdyby Conte pozegnal sie ze stanowiskiem szybciej niz Ferrara.
- Tata
- Juventino
Dziwne czasy nastały rozumiem że w latach 90 moglismy się obawiać Parmy, ale teraz to jest drużyna, która będzie walczyć o utrzymanie i powinniśmy przystąpić do tego meczu ze stuprocentową pewnością zdobycia 3pkt. Z drugiej strony w naszej ekipie jest tyle zagadek że niczego nie można być pewnym w każdym razie ja z niecierpliwością czekam na rozpoczęcie sezonu jestem też pełen wiary w końcowy sukces, powodzenia!
Napisałbym połamania nóg, ale w Juve może to być uznane za niesmaczny żart
Edyta mówi że Elja na prawej pomocy jest strasznie zagubiony i traci sporo w porównaniu z lewą stroną
Napisałbym połamania nóg, ale w Juve może to być uznane za niesmaczny żart
Edyta mówi że Elja na prawej pomocy jest strasznie zagubiony i traci sporo w porównaniu z lewą stroną
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Gazzetta teraz podaje inny skład. Mamy ten problem, że wszyscy są zdrowi, także jest z czego wybierać. Wybór bramkarza to tak naprawdę kwestia renomy, bo Storari w niczym Buffonowi nie ustępuje, a może i nawet bardziej na tą bramkę zasługuje. Zestawienie obrony mi się podoba, oczywiście De Ceglie to nie Zigler (świeć Panie nad jego duszą), ale i tak wolę go niż Grosso. W środku zamiast Marchisio powinien grać Vidal, powinien - ale w głowie Conte są takie pomysły, że wolę nie myśleć. Z przodu jak mówiłem w temacie o meczu z Notts dwójka Del Piero - Vucinic to aktualnie najlepszy wybór. Kłopot bogactwa uwydatnia się w przypadku skrzydłowych. W sumie każdy z nich pokazał coś ciekawego we wczorajszym meczu, zagrali bez obciążenia psychicznego.
Do rzeczy:
Gazetta aktualnie: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, De Ceglie - Pirlo, Marchisio - Pepe, Del Piero, Vucinic, Giaccherini.
Ja: Storari - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, De Ceglie - Pirlo, Vidal - Krasic, Del Piero, Vucinic, Estigarribia/Elia.
Do rzeczy:
Gazetta aktualnie: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, De Ceglie - Pirlo, Marchisio - Pepe, Del Piero, Vucinic, Giaccherini.
Ja: Storari - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, De Ceglie - Pirlo, Vidal - Krasic, Del Piero, Vucinic, Estigarribia/Elia.
- Juventino79
- Juventino
Pierwszy mecz ligowy - trzeba wygrać
Jeżeli nie będziemy zdobywać kompletu punktów z takimi drużynami jak Parma to nie ma co liczyć na LM ,a tą musimy przecież w końcu osiągnąć
Liczę ,że Conte nie będzie wydziwiał z tym Vidalem na lewej pomocy.
Obstawiam gładko 2-0 dla nas.
FORZA JUVE!

Obstawiam gładko 2-0 dla nas.
FORZA JUVE!

- meda11
- Juventino
Marchisio jeśli przerzuca piłkę na drugą stronę lub zapodaje "krosa" to robi to dokładnie. Różnica polega na tym, że w zeszłym sezonie jednym ze szkrzydłowych był właśnie on, a po drugiej stronie biegał Motta i Krasic. Jeden jest karykaturą piłkarza, a drugi przewidywalny do bólu i "klejem" w nodze niczym Rasialindo. Vidal miał wczoraj wybieganego Pepe i przebojowego Elie. To robi różnice.Eric6666 pisze:Vidal pokazał coś co zmiażdżyło Markizia, a mianowicie długie celne podania. Marchisio nigdy takich nie zagrał, chyba, że akurat nie widziałem, a Arturo wczoraj zagrał kilka naprawdę przednich do Pepe.
- kosciu88
- Juventino
Chcialbym zeby w niedziele linia pomocy wygladala tak: Krasic Vidal Pirlo Estigarribia. Niestety jak znam zycie to Conte postawi w srodku pola na Marchisio a bardzo jestem ciekaw jak prezentowalby sie srodek Pirlo, Vidal.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- ReinerJuve
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Mógłby mi ktoś powiedzieć czy mecz będzie transmitowany na którymś z kanałów cyfrowego polsatu? Jeśli tak to na jakim?
- qwerty1337
- Juventino
Nie, ani tego, ani żadnego innego meczu Serie A w Polsacie nie ma i nie będzie.ReinerJuve pisze:Mógłby mi ktoś powiedzieć czy mecz będzie transmitowany na którymś z kanałów cyfrowego polsatu? Jeśli tak to na jakim?
- Monte Cristo
- Juventino
Wole Grosso od De Ceglie.
Ogolnie to co to za poroniony pomysl z Pepe i Dziakierinim na skrzydlach? Myslalem ze ci pilkarze to beda tylko zmiennicy. Mam nadzieje ze to tylko wymysly gazzetty.
Ogolnie to co to za poroniony pomysl z Pepe i Dziakierinim na skrzydlach? Myslalem ze ci pilkarze to beda tylko zmiennicy. Mam nadzieje ze to tylko wymysly gazzetty.
- kdzr
- Juventino
Skrzydłowi są, więc Vidal niech lepiej gra w środku, po co kombinować? 1-0 i gra jak za Capello - brałbym w ciemno, lepiej wygrywać wszystkie mecze po 1-0, niż zwyciężać solidne drużyny, a polec z ogórami, jak to miało miejsce przez ostatnie sezony.
Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.