Serie A (2): JUVENTUS 4-1 Parma [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Ciro85

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2011, 14:47

Zadziwiające jest to, jak gazzetta trzyma się opcji z Vidalem na lewej stronie. Biorąc pod uwagę to, ze mamy w zespole 3 lewoskrzydłowych byłby to przedziwny wybór Conte.
Mam złe przeczucia co do niedzielnego meczu, no ale mam nadzieję, ze nie bedzie az tak zle i wygramy, choćby skromnie 1-0.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2011, 16:29

Niedziela 12:30 już nie moge się doczekać. Po tym co wczoraj widzieliśmy twierze że Milos może troche posiedzieć, pojutrze od początku powinni zacząć na skrzydłach Estigarribia i Elia.

Ten mecz musimy wygrać, stawiam 3-1 dla nas.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2011, 16:50

liqu!d pisze:
pumex pisze:Gazzetta podaje, że jeśli nagle nic się nie wydarzy, to Juventus spotkanie z Parmą zacznie tak:
(4-2-4) Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, De Ceglie - Pirlo, Marchisio - Krasic, Matri, Del Piero, Vidal
Oczywiście nie wiadomo, ile w tym prawdy, ale wolałbym widzieć Vidala w środku, normalnego skrzydłowego po lewej i Barzagliego za Leo. Lubię Markiza, nie uważam go za słabego, ale jego ciągła obecność w prawdopodobnych wyjściowych "11" zaczyna irytować.
Marchisio nie gra źle, no i jego zgranie z Pirlo coś warte jest, z drugiej strony Vidal jest wciąż nowym zawodnikiem w drużynie, nie zna języka i nie pokazał czegoś co zmiażdżyłoby Markiza. Co do jego gry na lewej stronie - uważam, że to ściema. Conte Widział wczoraj niezłego Elię i Chelo, a na dodatek jest Giaccherini. Podejrzewam, że ani Vidal ani Marchisio nie szybko zostaną wystawieni na skrzydle, no chyba, że dopadną nas kontuzje (odpukać :P).
Vidal pokazał coś co zmiażdżyło Markizia, a mianowicie długie celne podania. Marchisio nigdy takich nie zagrał, chyba, że akurat nie widziałem, a Arturo wczoraj zagrał kilka naprawdę przednich do Pepe.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2011, 17:12

pumex pisze:Gazzetta podaje, że jeśli nagle nic się nie wydarzy, to Juventus spotkanie z Parmą zacznie tak:
(4-2-4) Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, De Ceglie - Pirlo, Marchisio - Krasic, Matri, Del Piero, Vidal
Oczywiście nie wiadomo, ile w tym prawdy, ale wolałbym widzieć Vidala w środku, normalnego skrzydłowego po lewej i Barzagliego za Leo. Lubię Markiza, nie uważam go za słabego, ale jego ciągła obecność w prawdopodobnych wyjściowych "11" zaczyna irytować.
Dla mnie niezrozumiałe jest przede wszystkim to, że w środku mamy tylko dwóch piłkarzy, w tym żadnego "przecinaka". Jak już wystawia Vidala to powinien go dać do środka, wtedy by to miało ręce i nogi.

Mam złe przeczucia co do tego meczu ale nie mogę się doczekać :)

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2011, 17:15

Vidal na skrzydle? Czym ten Conte mysli?

Nienawidze bawienia sie w proroka ale czarno ten sezon widze i nie zdziwilbym sie, gdyby Conte pozegnal sie ze stanowiskiem szybciej niz Ferrara.

dama

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 września 2011, 17:45

a ja uwazam ze jak zepna posladki to parma odjedzie na tarczy, a skrzydla moga byc obsadzone przez Elie (prawe) i Chelo (lewe).

Tata

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2011, 18:51

Dziwne czasy nastały rozumiem że w latach 90 moglismy się obawiać Parmy, ale teraz to jest drużyna, która będzie walczyć o utrzymanie i powinniśmy przystąpić do tego meczu ze stuprocentową pewnością zdobycia 3pkt. Z drugiej strony w naszej ekipie jest tyle zagadek że niczego nie można być pewnym w każdym razie ja z niecierpliwością czekam na rozpoczęcie sezonu jestem też pełen wiary w końcowy sukces, powodzenia!

Napisałbym połamania nóg, ale w Juve może to być uznane za niesmaczny żart

Edyta mówi że Elja na prawej pomocy jest strasznie zagubiony i traci sporo w porównaniu z lewą stroną

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 09 września 2011, 19:26

Gazzetta teraz podaje inny skład. Mamy ten problem, że wszyscy są zdrowi, także jest z czego wybierać. Wybór bramkarza to tak naprawdę kwestia renomy, bo Storari w niczym Buffonowi nie ustępuje, a może i nawet bardziej na tą bramkę zasługuje. Zestawienie obrony mi się podoba, oczywiście De Ceglie to nie Zigler (świeć Panie nad jego duszą), ale i tak wolę go niż Grosso. W środku zamiast Marchisio powinien grać Vidal, powinien - ale w głowie Conte są takie pomysły, że wolę nie myśleć. Z przodu jak mówiłem w temacie o meczu z Notts dwójka Del Piero - Vucinic to aktualnie najlepszy wybór. Kłopot bogactwa uwydatnia się w przypadku skrzydłowych. W sumie każdy z nich pokazał coś ciekawego we wczorajszym meczu, zagrali bez obciążenia psychicznego.

Do rzeczy:
Gazetta aktualnie: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, De Ceglie - Pirlo, Marchisio - Pepe, Del Piero, Vucinic, Giaccherini.
Ja: Storari - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, De Ceglie - Pirlo, Vidal - Krasic, Del Piero, Vucinic, Estigarribia/Elia.

Juventino79

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2011, 19:35

Pierwszy mecz ligowy - trzeba wygrać ;) Jeżeli nie będziemy zdobywać kompletu punktów z takimi drużynami jak Parma to nie ma co liczyć na LM ,a tą musimy przecież w końcu osiągnąć ;) Liczę ,że Conte nie będzie wydziwiał z tym Vidalem na lewej pomocy.

Obstawiam gładko 2-0 dla nas.
FORZA JUVE! ;)

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2011, 19:43

Eric6666 pisze:Vidal pokazał coś co zmiażdżyło Markizia, a mianowicie długie celne podania. Marchisio nigdy takich nie zagrał, chyba, że akurat nie widziałem, a Arturo wczoraj zagrał kilka naprawdę przednich do Pepe.
Marchisio jeśli przerzuca piłkę na drugą stronę lub zapodaje "krosa" to robi to dokładnie. Różnica polega na tym, że w zeszłym sezonie jednym ze szkrzydłowych był właśnie on, a po drugiej stronie biegał Motta i Krasic. Jeden jest karykaturą piłkarza, a drugi przewidywalny do bólu i "klejem" w nodze niczym Rasialindo. Vidal miał wczoraj wybieganego Pepe i przebojowego Elie. To robi różnice.

Obrazek
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2011, 19:50

Chcialbym zeby w niedziele linia pomocy wygladala tak: Krasic Vidal Pirlo Estigarribia. Niestety jak znam zycie to Conte postawi w srodku pola na Marchisio a bardzo jestem ciekaw jak prezentowalby sie srodek Pirlo, Vidal.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
ReinerJuve

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 września 2011, 20:43

Mógłby mi ktoś powiedzieć czy mecz będzie transmitowany na którymś z kanałów cyfrowego polsatu? Jeśli tak to na jakim?

qwerty1337

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2011, 20:49

ReinerJuve pisze:Mógłby mi ktoś powiedzieć czy mecz będzie transmitowany na którymś z kanałów cyfrowego polsatu? Jeśli tak to na jakim?
Nie, ani tego, ani żadnego innego meczu Serie A w Polsacie nie ma i nie będzie.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2011, 21:36

Wole Grosso od De Ceglie.

Ogolnie to co to za poroniony pomysl z Pepe i Dziakierinim na skrzydlach? Myslalem ze ci pilkarze to beda tylko zmiennicy. Mam nadzieje ze to tylko wymysly gazzetty.

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2011, 23:54

Skrzydłowi są, więc Vidal niech lepiej gra w środku, po co kombinować? 1-0 i gra jak za Capello - brałbym w ciemno, lepiej wygrywać wszystkie mecze po 1-0, niż zwyciężać solidne drużyny, a polec z ogórami, jak to miało miejsce przez ostatnie sezony.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
Zablokowany