PW (1/8): JUVENTUS 3-0 Catania (JPC na meczu!)

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2009, 15:18

Ze sie tak zapytam. Jak odpalic Tvp Sport kiedy nmie mam kabla ani cyfrowki ? Abonament placony :P

Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2009, 15:48

Kamex22 pisze:Ze sie tak zapytam. Jak odpalic Tvp Sport kiedy nmie mam kabla ani cyfrowki ? Abonament placony :P
Niestety, ale będzie ciężko... ;) TVP Sport ma 1000 osób w Polsce... :D

gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2009, 16:04

Nie problem, że TVP Sport, ma tylko 1000 osób w Polsce, bo znalazło się dwóch porządnych, co puszczają to w internet. :)
Ja już się przyzwyczaiłem, że oglądam mecze przez internet. Jedyny mecz, jaki oglądałem w telewizji w tym sezonie to mecz z Realem w TVP2.
Tak więc dwie osoby "puszczają" mecz na sieci. Oto linki:
http://www.justin.tv/widgets/jtv_player ... k_polsport
(ten się wyłączył w około 90. minucie wczorajszego meczu inter-Genoa, ale za to lepsza jakość niż na drugim)
http://www.justin.tv/widgets/jtv_player ... =neptyk_pl
(słabsza jakość, ale też spokojnie można oglądać)

Miłego oglądania meczu z polskim komentarzem przez internet! :)

*Edit:
Skończyło się na tym, że będę oglądał na innym, nie-polskim kanale: link - Transmisja z Rai Uno - Komentarz Włoski.
Ostatnio zmieniony 14 stycznia 2009, 20:43 przez gawron, łącznie zmieniany 1 raz.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2009, 20:40

No to znamy juz sklad i szczerze mowiac spodziewalem sie czegos innego :p

Sklad wyglada tak: Buffon - Grygera - Legro - Ariaudo - De Ceglie - Marchionni - Sissoko - Zanetti - Giovinco - DP - Amauri

a co mi sie w nim nie podoba? no coz po pierwsze wolalbym Mella za Legro bo mniej gral poki co, a Legro ostatnio duzo rak i fauli w polu karnym robi. Sissoko tu tez bym wolal kogos innego bo wiadomo odpoczalby i w ogole, no i DP tez powinnien odpoczac. No i wlasnie co do zmian to bym dal najchetnije Iago (vel Yago) za DP (wtedy giovinco do ataku a Iago na lewa) Poulsena za Sissoko i kogos z dwojki Mell, Ekdal :) Forza :P

Sajan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2009, 20:49

gawron pisze:Nie problem, że TVP Sport, ma tylko 1000 osób w Polsce, bo znalazło się dwóch porządnych, co puszczają to w internet. :)
Ja już się przyzwyczaiłem, że oglądam mecze przez internet. Jedyny mecz, jaki oglądałem w telewizji w tym sezonie to mecz z Realem w TVP2.
Tak więc dwie osoby "puszczają" mecz na sieci. Oto linki:
http://www.justin.tv/widgets/jtv_player ... k_polsport
(ten się wyłączył w około 90. minucie wczorajszego meczu inter-Genoa, ale za to lepsza jakość niż na drugim)
http://www.justin.tv/widgets/jtv_player ... =neptyk_pl
(słabsza jakość, ale też spokojnie można oglądać)

Miłego oglądania meczu z polskim komentarzem przez internet! :)

*Edit:
Skończyło się na tym, że będę oglądał na innym, nie-polskim kanale: link - Transmisja z Rai Uno - Komentarz Włoski.

W drugim linku leci koszykówka a pierwszy nie działa

"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
Arcadio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2009, 20:52

Mezc leci na Rai Uno :!:
Niekodowqany, na cyfrze na kanale 229:P

Żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek.
Cornholio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2009, 20:53

oj, wiele tracicie nie oglądając na TVP Sport :D
Szpaq daje popis:
Grygiera, de Keglie, Giovanco :]
no i fakt że Manchester United oferuje za Buffona i Treze 100 mln funtów :-D

Drughi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2009, 21:10

http://it.justin.tv/peterone87/popout

Proszę, trochę się naszukałem.

Brak litości, absolutne lekceważenie wszelkich wartości wskazują na człowieka, który uważa siebie za jedyne prawo, wręcz za boga.
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2009, 22:42

Obejrzałem drugą połowę. Spacerek. Dwa wnioski:
- Catania jest przeraźliwie słaba, dwucyfrówka wisiała w powietrzu
- lewego obrońcy moim zdaniem nie musimy szukać

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2009, 22:49

Dużo akcji, w pewnych momentach ogromna przewaga Juve - chce oglądać takie mecze zawsze :) Faktycznie Ranieri wziął ten mecz jak najbardziej poważnie. Dobrze, że chociaż dał Chielliniemu odpoczać. Miejmy nadzieję, że dzisiejsze spotkanie nie odbije się niekorzystnie na Del Piero i kilku innych zawodnikach. W niedziele czeka ich znacznie trudniejsze zadanie.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2009, 22:50

Cornholio pisze:oj, wiele tracicie nie oglądając na TVP Sport :D
Szpaq daje popis:
Grygiera, de Keglie, Giovanco :]
no i fakt że Manchester United oferuje za Buffona i Treze 100 mln funtów :-D
Ha ha ha :smile: To było kapitalne.. zaznaczyć trzeba, że dosłownie Giovanko, dopiero potem mówił "Dżiowinko". Albo akcja i: "Amoooaaariii!!!"
Mecz ogólnie wyraźnie pod dyktando Juventusu, nasi piłkarze ewidentnie pokazali, kto tu rządzi, świetna gra Giovinco, Del Piero i Amauriego... o bramkarzu Catanii nie wspominając 8)

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2009, 22:52

No przy odrobinie szczescia moglo byc z 7:0 ;) Fajnie by taki wynik wygladal :D

Generalnie to rzeba przyznac ze z Seba nasza gra wyglada jednak lepiej niz bez niego :) Chociaz jego gra na lewym skrzydle oznacza praktycznie brak zaangazowania lewego obroncy w akcje ofensywne co bylo dzisiaj widac ( a szkoda bo wiadomo ze De Ceglie potrafi cos wniesc do ofensywy ). A Marchionni przypomina mi czasem Zlatana z drugiego sezonu u nas :P potrafi sie znalezc w dobrym miejscu, dobrze sie pokazac ale i tak przewaznie to spieprzy :P
Dorzucil bym jeszcze do dzisiejszego skladu Kielona i Camora i gitarka gra ;)
( chocaiz z Camorem to mam juz wrazenie ze 1-2 mecze i on znow kontuzjowany bedzie :/ )
Przyznac trzeba ze Seba, DP, Amauri potrafili zagrac czasem ladnie razem. Jak by do tego dosdzedl Camor to wogole moglo by to fajnie wygladac ( choc jak wiadomo i tak gral bedzie niezniszczalny Nedved ).

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2009, 22:53

Miło oglądać Juve w takiej formie. Dziś wszystko ładnie się układało.

Do meczu z Lazio dokonałbym trzech zmian:
-zdorwy Chiellini do obrony (mimo że obrońcy zagrali poprawnie);
-Marchisio za Zanetti'ego, który również zagrał poprawnie, kilka ładnych długich podań, ale większość czasu był niewidoczny;
-no i Marchcionni który mimo bramki i asysty w ogóle mnie nie przekonuje. Niestety nie mamy w Juve w chwili obecnej nikogo na prawą strone w pomocy więc ta zmiana nieaktualna.

Pozdrawiam!

Gigi Buffon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2009, 22:55

Brawo Juve ! Brawo Seba ,Buffon ,del Piero ,marchionni ,Sissoko,Ariaudo i w ogóle wszyscy ! :smile: Miło będzie teraz patrzeć na TVP Info jak padały gole . Mam nadzieję ,że są baaaaardzo piękne ! :prochno: Mam jednak pytanie z kim zagramy w 1/4 finału Coppa Italia??

Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2009, 22:56

Piękny sparing, piękny. 3-0 to najniższy wynik jaki mógł paść w tym meczu. Cieszę się także z powrotu Buffona. Co prawda Manninger bronił naprawdę dobrze, jednak on nie urządzał sobie dryblingów we własnym polu karnym. Cały Gigi. :smile: Poza tym to zaskoczył mnie fakt, że mimo kilku zabaw z piłką, nastawienie drużyny nie zmieniło się drastycznie. Oczywiście to nie było to co w lidze, ale walczyć i dziś walczyli. Piękna akcja dwójki Del Piero - Giovinco przy tej 3 bramce. :bravo:
Tak więc tym razem JPC wybrało się na dosyć jednostronny mecz, zatem widowisko było takie sobie. Ale z tego co zasłyszałem w głośnikach trybuny 90 minut żywe, więc chłopaki powinni być zadowoleni. Mam nadzieje, że nauczyli się większości przyśpiewek... :P

Obrazek
Zablokowany