PW (1/8): JUVENTUS 3-0 Catania (JPC na meczu!)
- gawron
- Juventino
Nie problem, że TVP Sport, ma tylko 1000 osób w Polsce, bo znalazło się dwóch porządnych, co puszczają to w internet.
Ja już się przyzwyczaiłem, że oglądam mecze przez internet. Jedyny mecz, jaki oglądałem w telewizji w tym sezonie to mecz z Realem w TVP2.
Tak więc dwie osoby "puszczają" mecz na sieci. Oto linki:
http://www.justin.tv/widgets/jtv_player ... k_polsport
(ten się wyłączył w około 90. minucie wczorajszego meczu inter-Genoa, ale za to lepsza jakość niż na drugim)
http://www.justin.tv/widgets/jtv_player ... =neptyk_pl
(słabsza jakość, ale też spokojnie można oglądać)
Miłego oglądania meczu z polskim komentarzem przez internet!
*Edit:
Skończyło się na tym, że będę oglądał na innym, nie-polskim kanale: link - Transmisja z Rai Uno - Komentarz Włoski.

Ja już się przyzwyczaiłem, że oglądam mecze przez internet. Jedyny mecz, jaki oglądałem w telewizji w tym sezonie to mecz z Realem w TVP2.
(ten się wyłączył w około 90. minucie wczorajszego meczu inter-Genoa, ale za to lepsza jakość niż na drugim)

*Edit:
Skończyło się na tym, że będę oglądał na innym, nie-polskim kanale: link - Transmisja z Rai Uno - Komentarz Włoski.
Ostatnio zmieniony 14 stycznia 2009, 20:43 przez gawron, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kamex22
- Juventino
No to znamy juz sklad i szczerze mowiac spodziewalem sie czegos innego :p
Sklad wyglada tak: Buffon - Grygera - Legro - Ariaudo - De Ceglie - Marchionni - Sissoko - Zanetti - Giovinco - DP - Amauri
a co mi sie w nim nie podoba? no coz po pierwsze wolalbym Mella za Legro bo mniej gral poki co, a Legro ostatnio duzo rak i fauli w polu karnym robi. Sissoko tu tez bym wolal kogos innego bo wiadomo odpoczalby i w ogole, no i DP tez powinnien odpoczac. No i wlasnie co do zmian to bym dal najchetnije Iago (vel Yago) za DP (wtedy giovinco do ataku a Iago na lewa) Poulsena za Sissoko i kogos z dwojki Mell, Ekdal
Forza 
Sklad wyglada tak: Buffon - Grygera - Legro - Ariaudo - De Ceglie - Marchionni - Sissoko - Zanetti - Giovinco - DP - Amauri
a co mi sie w nim nie podoba? no coz po pierwsze wolalbym Mella za Legro bo mniej gral poki co, a Legro ostatnio duzo rak i fauli w polu karnym robi. Sissoko tu tez bym wolal kogos innego bo wiadomo odpoczalby i w ogole, no i DP tez powinnien odpoczac. No i wlasnie co do zmian to bym dal najchetnije Iago (vel Yago) za DP (wtedy giovinco do ataku a Iago na lewa) Poulsena za Sissoko i kogos z dwojki Mell, Ekdal

- Sajan
- Juventino
gawron pisze:Nie problem, że TVP Sport, ma tylko 1000 osób w Polsce, bo znalazło się dwóch porządnych, co puszczają to w internet.![]()
*Edit:
W drugim linku leci koszykówka a pierwszy nie działa
"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
- Drughi
- Juventino
Brak litości, absolutne lekceważenie wszelkich wartości wskazują na człowieka, który uważa siebie za jedyne prawo, wręcz za boga.
- Łukasz
- Juventino
Obejrzałem drugą połowę. Spacerek. Dwa wnioski:
- Catania jest przeraźliwie słaba, dwucyfrówka wisiała w powietrzu
- lewego obrońcy moim zdaniem nie musimy szukać
- Catania jest przeraźliwie słaba, dwucyfrówka wisiała w powietrzu
- lewego obrońcy moim zdaniem nie musimy szukać
- ewerthon
- Juventino
Dużo akcji, w pewnych momentach ogromna przewaga Juve - chce oglądać takie mecze zawsze
Faktycznie Ranieri wziął ten mecz jak najbardziej poważnie. Dobrze, że chociaż dał Chielliniemu odpoczać. Miejmy nadzieję, że dzisiejsze spotkanie nie odbije się niekorzystnie na Del Piero i kilku innych zawodnikach. W niedziele czeka ich znacznie trudniejsze zadanie.

- mnowo
- Qualità Juventino
Ha ha haCornholio pisze:oj, wiele tracicie nie oglądając na TVP Sport
Szpaq daje popis:
Grygiera, de Keglie, Giovanco :]
no i fakt że Manchester United oferuje za Buffona i Treze 100 mln funtów :-D
Mecz ogólnie wyraźnie pod dyktando Juventusu, nasi piłkarze ewidentnie pokazali, kto tu rządzi, świetna gra Giovinco, Del Piero i Amauriego... o bramkarzu Catanii nie wspominając 8)
No przy odrobinie szczescia moglo byc z 7:0
Fajnie by taki wynik wygladal 
Generalnie to rzeba przyznac ze z Seba nasza gra wyglada jednak lepiej niz bez niego
Chociaz jego gra na lewym skrzydle oznacza praktycznie brak zaangazowania lewego obroncy w akcje ofensywne co bylo dzisiaj widac ( a szkoda bo wiadomo ze De Ceglie potrafi cos wniesc do ofensywy ). A Marchionni przypomina mi czasem Zlatana z drugiego sezonu u nas
potrafi sie znalezc w dobrym miejscu, dobrze sie pokazac ale i tak przewaznie to spieprzy
Dorzucil bym jeszcze do dzisiejszego skladu Kielona i Camora i gitarka gra
( chocaiz z Camorem to mam juz wrazenie ze 1-2 mecze i on znow kontuzjowany bedzie
)
Przyznac trzeba ze Seba, DP, Amauri potrafili zagrac czasem ladnie razem. Jak by do tego dosdzedl Camor to wogole moglo by to fajnie wygladac ( choc jak wiadomo i tak gral bedzie niezniszczalny Nedved ).

Generalnie to rzeba przyznac ze z Seba nasza gra wyglada jednak lepiej niz bez niego

Dorzucil bym jeszcze do dzisiejszego skladu Kielona i Camora i gitarka gra

( chocaiz z Camorem to mam juz wrazenie ze 1-2 mecze i on znow kontuzjowany bedzie

Przyznac trzeba ze Seba, DP, Amauri potrafili zagrac czasem ladnie razem. Jak by do tego dosdzedl Camor to wogole moglo by to fajnie wygladac ( choc jak wiadomo i tak gral bedzie niezniszczalny Nedved ).
- Azrael
- Juventino
Miło oglądać Juve w takiej formie. Dziś wszystko ładnie się układało.
Do meczu z Lazio dokonałbym trzech zmian:
-zdorwy Chiellini do obrony (mimo że obrońcy zagrali poprawnie);
-Marchisio za Zanetti'ego, który również zagrał poprawnie, kilka ładnych długich podań, ale większość czasu był niewidoczny;
-no i Marchcionni który mimo bramki i asysty w ogóle mnie nie przekonuje. Niestety nie mamy w Juve w chwili obecnej nikogo na prawą strone w pomocy więc ta zmiana nieaktualna.
Pozdrawiam!
Do meczu z Lazio dokonałbym trzech zmian:
-zdorwy Chiellini do obrony (mimo że obrońcy zagrali poprawnie);
-Marchisio za Zanetti'ego, który również zagrał poprawnie, kilka ładnych długich podań, ale większość czasu był niewidoczny;
-no i Marchcionni który mimo bramki i asysty w ogóle mnie nie przekonuje. Niestety nie mamy w Juve w chwili obecnej nikogo na prawą strone w pomocy więc ta zmiana nieaktualna.
Pozdrawiam!
- Gigi Buffon
- Juventino
Brawo Juve ! Brawo Seba ,Buffon ,del Piero ,marchionni ,Sissoko,Ariaudo i w ogóle wszyscy !
Miło będzie teraz patrzeć na TVP Info jak padały gole . Mam nadzieję ,że są baaaaardzo piękne !
Mam jednak pytanie z kim zagramy w 1/4 finału Coppa Italia??

Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- Gooray
- Juventino
Piękny sparing, piękny. 3-0 to najniższy wynik jaki mógł paść w tym meczu. Cieszę się także z powrotu Buffona. Co prawda Manninger bronił naprawdę dobrze, jednak on nie urządzał sobie dryblingów we własnym polu karnym. Cały Gigi.
Poza tym to zaskoczył mnie fakt, że mimo kilku zabaw z piłką, nastawienie drużyny nie zmieniło się drastycznie. Oczywiście to nie było to co w lidze, ale walczyć i dziś walczyli. Piękna akcja dwójki Del Piero - Giovinco przy tej 3 bramce. 
Tak więc tym razem JPC wybrało się na dosyć jednostronny mecz, zatem widowisko było takie sobie. Ale z tego co zasłyszałem w głośnikach trybuny 90 minut żywe, więc chłopaki powinni być zadowoleni. Mam nadzieje, że nauczyli się większości przyśpiewek...

Tak więc tym razem JPC wybrało się na dosyć jednostronny mecz, zatem widowisko było takie sobie. Ale z tego co zasłyszałem w głośnikach trybuny 90 minut żywe, więc chłopaki powinni być zadowoleni. Mam nadzieje, że nauczyli się większości przyśpiewek...