Serie A (16): JUVENTUS 4-2 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2008, 15:36

Brazzo wraca? o ironio, akurat na Milan : D

cholerka no, liczę na wygraną, będzie ciężko. w tym meczu nie ma faworyta. za żadnym zespołem nic nie przemawia na tyle, żeby na niego postawić. liczę na powtórkę z rozrywki, niech Koszmar Minionego Meczu, Hasan znowu odbije tą piłkę 2 razy.

martwi mnie na pewno prawa pomoc. Marchionni i Salihamidzić nawet we dwójkę nie zrobią połowy tego, co Camor w pojedynkę. i to przez pół godziny. no i jeszcze środek pomocy. na Zanettiego czekałem z utęsknieniem. szkoda, że nie zagrał już kilka meczy wcześniej, wiedzielibyśmy co nieco o jego dyspozycji. Marchisio to jednak nie to samo.

zapowiada się ścisk w tyle w obu drużynach, kontry, kontry, dzikie przepychanki i ostra gra.

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2008, 15:57

No i mamy już czwarty wielki mecz w tym sezonie. Tym razem przyjdzie nam zmierzyć się z wypoczętym AC Milanem. Nie można nie zapominać, że podczas gdy my graliśmy w LM, rossoneri odpoczywali.
W tej chwili obie ekipy idą łeb w łeb, mamy dokładnie tyle samo punktów co nasi jutrzejsi rywale. Słychać głosy, że piłkarze z Mediolanu nie są w najlepszej dyspozycji, jednak jak zdążyliśmy się już przyzwyczaić, w takich meczach ma to niewielkie znaczenie.

Biorąc pod uwagę fakt, że obie ekipy są bezpośrednio obok siebie w tabeli, nikt nie będzie chciał stracić punktów i wielkie znaczenie, być może kluczowe, będzie miała gra obronna. Mimo długiego braku Buffona nasza defensywa radzi sobie do tej pory nadzwyczaj dobrze, biorąc pod uwagę klasę zawodników którzy występują. Na nasze szczęście mamy Chielliniego, z nim w składzie obrona prezentuje się kilka poziomów lepiej. A pamiętać należy, że on w środku tygodnia odpoczywał. Wydaje się więc, że jest szansa na powstrzymanie rywali.
Największą stratą (a właściwie najbardziej odczuwalną) będzie absencja Camoranesiego. Jak już słusznie Alfa i Omega zauważył, to gracz który diametralnie zmienia obraz naszych występów, można by je podzielić na mecze z udziałem, i bez udziału Samuraja. To jeden z ważniejszych piłkarzy w naszej ekipie.

Ranga meczu jest wielka, jak zwykle, gdy spotykają się dwa najlepsze włoskie zespoły. I pomimo tego, że pewnie gra będzie szarpana i mało widowiskowa, dla nas będzie to piękne przedstawienie. Wierzę, że zawodnicy dadzą z siebie wszystko, przede wszystkim w strefie obronnej.
Bramkę mamy szanse strzelić po jakimś błędzie lub ewentualnie stałym fragmencie (na to liczę).
Mam głęboką nadzieję, że Juventus zejdzie z boiska jako zwycięzca, tym bardziej, że gramy na Olimpico.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2008, 16:00

zapowiedz multimedialna meczu z Milanem z acmilan.com.pl :
http://www.acmilan.com.pl/video.php
:)

roger

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2008, 16:38

Male sprostowanie bo chyba cos namieszales :wink: Ja napisalem, ze:
Bylem wyjatkowo spokojny przed meczem z Interem, a pozniej sie niestety bardzo rozczarowalem :/ Spokojny przed tym meczem nie jestem.
A cytat, ktory Ty przytoczyles to cytat Niastego do ktorego ja nawiazalem :wink: Przeczytaj jeszcze raz moj post :wink:[/quote]
masz racje, zacytowalem Ciebie, ale chyba ucielo kawalek Twojeo posta, zwracam honor

brigate rossonero
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2008, 17:52

kadra Milanu na mecz z Juve: Bramkarze: Abbiati, Dida, Kalac;
Obrońcy: Antonini, Favalli, Jankulovski, Kaladze, Maldini, Senderos, Zambrotta;
Pomocnicy:Ambrosini, Cardacio, Flamini, Emerson, Pirlo, Kakà, Seedorf;
Napastnicy: Inzaghi, Pato, Shevchenko, Ronaldinho, Viudez.

Czyli jednak Kaka zagra :roll:

CuoreBiancoNero

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2008, 20:11

http://sport.alice.it/calcio/serie-a/se ... rnata.html

Kaka' najprawdopodobnej nie zagra ,bral udzial w treningu ,doznal lekkiej kontuzji .

Moim zdaniem bedzie 2-1 dla Juve :twisted:
i Alex znowu wszystkim pokaze ,ze jest wielki .... moga sie przez pierwsza polowe meczyc ,jedni i drudzy ,ale ostateczny cios wyjdzie ze strony bianco-nerich :P

"Juve nel sangue ,Juve nel cuore
Bianconeri si nasce ,Bianconeri si muore "
sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2008, 13:31

Mecz juz coraz blizej, nie moge sie doczekac. Jakos spokojny jestem...przed meczem z Interem tez taki bylem :angry: :angry: a kazdy wie jaki piach nasi ulubiency wtedy zagrali :D :D. Licze na zwyciestwo Juve !

Do boju !!!!!!!!!!!!!!!!

:D :D :D :D :D :D

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2008, 13:38

A ja mam troche nerwowke... jesli zagramy tak jak w meczu z Interem to moze byc papa.

Ale licze na 2-0 dla nas.
Alex i Salihamidzic :twisted:

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2008, 15:18

Wreszcie! Jeszcze kilka godzin i wielki klasyk. Nie mogę sobie wydarować, że zabraknie Camora, a będziemy zmuszeni oglądać Marchionniego :? Nie wyobrażam sobie abyśmy zagrali bez Sissoko...milan był wypoczety,my graliśmy mecz w środę.
Mecz ciezki, a musimy go wygrać, każdy inny wynik będzie porażką. Wiem, że to bedzie inny Juventus niż w środę, mam tylko nadzięję, że to wystarczy do odprawienia milanistow do domu z 0 dorobkiem pkt.
NOI VOGLIAMO QUESTA VITTORIA!!!

Obrazek
olecki1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2008, 15:58

Denerwuję się przed tym meczem i to całkiem sporo. Wielki klasyk, specyficzne spotkanie. Jeszcze nie wiem czy będę oglądał(problemy techniczne). Wierzę że możemy wygrać ten mecz i na wygraną się nastawiam. Oczekuję przede wszystkim dobrego futbolu z naszej strony. Mam nadzieję że moje a właściwie Nasze oczekiwania zostaną spełnione :)

Obrazek
Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2008, 16:02

Dragon pisze:Wreszcie! Jeszcze kilka godzin i wielki klasyk. Nie mogę sobie wydarować, że zabraknie Camora, a będziemy zmuszeni oglądać Marchionniego :?
hehehehe widzę nie tylko ja jestem już lekko 'zawiedziony'? postawą Marco w lidze... Kompletnie nie uzupełnia luki, jaką jest absencja Camora na tej pozycji. Z Bate w pierwszym meczu wyszedł tam Giovinco na prawej stronie...każdy widział jak sobie poradził. Można by spróbować podobny wariant w tym meczu, ale nie sądzę aby nasz trenejro zdecydował się na taki ruch, zresztą sam uważam, że to nie jest pozycja dla Giovinco :) no ale czasem trzeba wybrać to mniejsze zło...
Również bardzo czekam na to spotkanie i podobnie jak Dragon nie akceptuje innego wyniku jak wygrana Juventusu.

[RAF]ErrazoR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2008, 16:07

Te cale przedstawienie i oprawa show przed meczem ma za zadanie zmotywowanie zawodnikow,wieksza koncentrecje itd wiec jest ok
Milan ma teoretycznie mocniejszy squad,no i nie maja Ligi Mistrzow jak my :> Wcale sie zle nie prezentuja,my najlepszej pilki od 2-3 tyg tez nie gramy,ale zwyciestwo by bylo wspanialym prezentem na swieta(no i Sporting w 1/8 LM)
Jak bedzie wygladala nasza pomoc,to jest zagadka,czy De Ceglie jest w stanie zagrac np za Marchionniego? bo o niego sie najbardziej boje.. aczkolwiek taki doswiadczony zawodnik jak Hasan tezby sie przydal i napewno motywacji by mu nie zabraklo
Stawiam na 1:0

goly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2008, 16:22

Nie wiem jak wy panowie ale ja mam już 3 kg w gaciach a przecież mecz się jeszcze nie rozpoczął !!! Nie wolno nam przegrać, remis jeszcze jakoś przełknę ale Milan po prostu nie może nam odskoczyć! Swoja drogą licze ze inter zgubi punkty z Chievo i że przewaga z 6 pkt zmaleje do 3 lub 4. Mam nadzieje ze Ranieri choć raz pójdzie na całość i zagramy ustawieniem 4-3-3 tak jak kiedyś z Romą.

Locke

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2008, 16:26

Kaka i Flamini najprawdopodobniej nie zagrają. Oto link do newsa ze strony Milanu:

http://www.acmilan.com.pl/?id=8902#kom

Na GDS już usunęli Kakę i FlaMoneya ze składu meczowego...

A Inter na razie 2:2 :smile:

Obrazek
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2008, 16:42

Tavarisz_Saszka pisze:Kaka i Flamini najprawdopodobniej nie zagrają. Oto link do newsa ze strony Milanu:

http://www.acmilan.com.pl/?id=8902#kom

Na GDS już usunęli Kakę i FlaMoneya ze składu meczowego...

A Inter na razie 2:2 :smile:
Póki co podchodziłbym z lekkim dystansem do tego typu wiadomości. Piłka nożna to również psychologiczne podchodzenie przeciwnika, wielokrotnie przed różnymi spotkaniami były wypuszczanego tego typu informacje, żeby namieszać w koncepcji trenera drużyny przeciwnej. Tak więc poczekałbym z hurra na te pół godziny przed spotkaniem.

Poza tym, nie przesadzajmy, Milan bez Kaki i Flaminiego nadal jest bardzo groźnym zespołem, obaj mają godnych zastępców, którzy mogą narobić nam wiele kłopotów, szczególnie, że jakby nie było to nasz skład na dzisiejszy mecz nie wygląda zbyt okazale.

Zablokowany