Serie A (16): JUVENTUS 4-2 Milan
- Alfa i Omega
- Juventino
Brazzo wraca? o ironio, akurat na Milan : D
cholerka no, liczę na wygraną, będzie ciężko. w tym meczu nie ma faworyta. za żadnym zespołem nic nie przemawia na tyle, żeby na niego postawić. liczę na powtórkę z rozrywki, niech Koszmar Minionego Meczu, Hasan znowu odbije tą piłkę 2 razy.
martwi mnie na pewno prawa pomoc. Marchionni i Salihamidzić nawet we dwójkę nie zrobią połowy tego, co Camor w pojedynkę. i to przez pół godziny. no i jeszcze środek pomocy. na Zanettiego czekałem z utęsknieniem. szkoda, że nie zagrał już kilka meczy wcześniej, wiedzielibyśmy co nieco o jego dyspozycji. Marchisio to jednak nie to samo.
zapowiada się ścisk w tyle w obu drużynach, kontry, kontry, dzikie przepychanki i ostra gra.
cholerka no, liczę na wygraną, będzie ciężko. w tym meczu nie ma faworyta. za żadnym zespołem nic nie przemawia na tyle, żeby na niego postawić. liczę na powtórkę z rozrywki, niech Koszmar Minionego Meczu, Hasan znowu odbije tą piłkę 2 razy.
martwi mnie na pewno prawa pomoc. Marchionni i Salihamidzić nawet we dwójkę nie zrobią połowy tego, co Camor w pojedynkę. i to przez pół godziny. no i jeszcze środek pomocy. na Zanettiego czekałem z utęsknieniem. szkoda, że nie zagrał już kilka meczy wcześniej, wiedzielibyśmy co nieco o jego dyspozycji. Marchisio to jednak nie to samo.
zapowiada się ścisk w tyle w obu drużynach, kontry, kontry, dzikie przepychanki i ostra gra.
- Mati
- Juventino
No i mamy już czwarty wielki mecz w tym sezonie. Tym razem przyjdzie nam zmierzyć się z wypoczętym AC Milanem. Nie można nie zapominać, że podczas gdy my graliśmy w LM, rossoneri odpoczywali.
W tej chwili obie ekipy idą łeb w łeb, mamy dokładnie tyle samo punktów co nasi jutrzejsi rywale. Słychać głosy, że piłkarze z Mediolanu nie są w najlepszej dyspozycji, jednak jak zdążyliśmy się już przyzwyczaić, w takich meczach ma to niewielkie znaczenie.
Biorąc pod uwagę fakt, że obie ekipy są bezpośrednio obok siebie w tabeli, nikt nie będzie chciał stracić punktów i wielkie znaczenie, być może kluczowe, będzie miała gra obronna. Mimo długiego braku Buffona nasza defensywa radzi sobie do tej pory nadzwyczaj dobrze, biorąc pod uwagę klasę zawodników którzy występują. Na nasze szczęście mamy Chielliniego, z nim w składzie obrona prezentuje się kilka poziomów lepiej. A pamiętać należy, że on w środku tygodnia odpoczywał. Wydaje się więc, że jest szansa na powstrzymanie rywali.
Największą stratą (a właściwie najbardziej odczuwalną) będzie absencja Camoranesiego. Jak już słusznie Alfa i Omega zauważył, to gracz który diametralnie zmienia obraz naszych występów, można by je podzielić na mecze z udziałem, i bez udziału Samuraja. To jeden z ważniejszych piłkarzy w naszej ekipie.
Ranga meczu jest wielka, jak zwykle, gdy spotykają się dwa najlepsze włoskie zespoły. I pomimo tego, że pewnie gra będzie szarpana i mało widowiskowa, dla nas będzie to piękne przedstawienie. Wierzę, że zawodnicy dadzą z siebie wszystko, przede wszystkim w strefie obronnej.
Bramkę mamy szanse strzelić po jakimś błędzie lub ewentualnie stałym fragmencie (na to liczę).
Mam głęboką nadzieję, że Juventus zejdzie z boiska jako zwycięzca, tym bardziej, że gramy na Olimpico.
W tej chwili obie ekipy idą łeb w łeb, mamy dokładnie tyle samo punktów co nasi jutrzejsi rywale. Słychać głosy, że piłkarze z Mediolanu nie są w najlepszej dyspozycji, jednak jak zdążyliśmy się już przyzwyczaić, w takich meczach ma to niewielkie znaczenie.
Biorąc pod uwagę fakt, że obie ekipy są bezpośrednio obok siebie w tabeli, nikt nie będzie chciał stracić punktów i wielkie znaczenie, być może kluczowe, będzie miała gra obronna. Mimo długiego braku Buffona nasza defensywa radzi sobie do tej pory nadzwyczaj dobrze, biorąc pod uwagę klasę zawodników którzy występują. Na nasze szczęście mamy Chielliniego, z nim w składzie obrona prezentuje się kilka poziomów lepiej. A pamiętać należy, że on w środku tygodnia odpoczywał. Wydaje się więc, że jest szansa na powstrzymanie rywali.
Największą stratą (a właściwie najbardziej odczuwalną) będzie absencja Camoranesiego. Jak już słusznie Alfa i Omega zauważył, to gracz który diametralnie zmienia obraz naszych występów, można by je podzielić na mecze z udziałem, i bez udziału Samuraja. To jeden z ważniejszych piłkarzy w naszej ekipie.
Ranga meczu jest wielka, jak zwykle, gdy spotykają się dwa najlepsze włoskie zespoły. I pomimo tego, że pewnie gra będzie szarpana i mało widowiskowa, dla nas będzie to piękne przedstawienie. Wierzę, że zawodnicy dadzą z siebie wszystko, przede wszystkim w strefie obronnej.
Bramkę mamy szanse strzelić po jakimś błędzie lub ewentualnie stałym fragmencie (na to liczę).
Mam głęboką nadzieję, że Juventus zejdzie z boiska jako zwycięzca, tym bardziej, że gramy na Olimpico.
- Dybala 4ever
- Juventino
- roger
- Milanista
Male sprostowanie bo chyba cos namieszales
Ja napisalem, ze:
Przeczytaj jeszcze raz moj post
[/quote]
masz racje, zacytowalem Ciebie, ale chyba ucielo kawalek Twojeo posta, zwracam honor
A cytat, ktory Ty przytoczyles to cytat Niastego do ktorego ja nawiazalemBylem wyjatkowo spokojny przed meczem z Interem, a pozniej sie niestety bardzo rozczarowalemSpokojny przed tym meczem nie jestem.
masz racje, zacytowalem Ciebie, ale chyba ucielo kawalek Twojeo posta, zwracam honor
brigate rossonero
- Dybala 4ever
- Juventino
kadra Milanu na mecz z Juve: Bramkarze: Abbiati, Dida, Kalac;
Obrońcy: Antonini, Favalli, Jankulovski, Kaladze, Maldini, Senderos, Zambrotta;
Pomocnicy:Ambrosini, Cardacio, Flamini, Emerson, Pirlo, Kakà, Seedorf;
Napastnicy: Inzaghi, Pato, Shevchenko, Ronaldinho, Viudez.
Czyli jednak Kaka zagra :roll:
Obrońcy: Antonini, Favalli, Jankulovski, Kaladze, Maldini, Senderos, Zambrotta;
Pomocnicy:Ambrosini, Cardacio, Flamini, Emerson, Pirlo, Kakà, Seedorf;
Napastnicy: Inzaghi, Pato, Shevchenko, Ronaldinho, Viudez.
Czyli jednak Kaka zagra :roll:
- CuoreBiancoNero
- Juventino
http://sport.alice.it/calcio/serie-a/se ... rnata.html
Kaka' najprawdopodobnej nie zagra ,bral udzial w treningu ,doznal lekkiej kontuzji .
Moim zdaniem bedzie 2-1 dla Juve :twisted:
i Alex znowu wszystkim pokaze ,ze jest wielki .... moga sie przez pierwsza polowe meczyc ,jedni i drudzy ,ale ostateczny cios wyjdzie ze strony bianco-nerich
Kaka' najprawdopodobnej nie zagra ,bral udzial w treningu ,doznal lekkiej kontuzji .
Moim zdaniem bedzie 2-1 dla Juve :twisted:
i Alex znowu wszystkim pokaze ,ze jest wielki .... moga sie przez pierwsza polowe meczyc ,jedni i drudzy ,ale ostateczny cios wyjdzie ze strony bianco-nerich

"Juve nel sangue ,Juve nel cuore
Bianconeri si nasce ,Bianconeri si muore "
Bianconeri si nasce ,Bianconeri si muore "
- sk1le
- Juventino
Mecz juz coraz blizej, nie moge sie doczekac. Jakos spokojny jestem...przed meczem z Interem tez taki bylem
a kazdy wie jaki piach nasi ulubiency wtedy zagrali
. Licze na zwyciestwo Juve !
Do boju !!!!!!!!!!!!!!!!

Do boju !!!!!!!!!!!!!!!!

- Monte Cristo
- Juventino
A ja mam troche nerwowke... jesli zagramy tak jak w meczu z Interem to moze byc papa.
Ale licze na 2-0 dla nas.
Alex i Salihamidzic :twisted:
Ale licze na 2-0 dla nas.
Alex i Salihamidzic :twisted:
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Wreszcie! Jeszcze kilka godzin i wielki klasyk. Nie mogę sobie wydarować, że zabraknie Camora, a będziemy zmuszeni oglądać Marchionniego :? Nie wyobrażam sobie abyśmy zagrali bez Sissoko...milan był wypoczety,my graliśmy mecz w środę.
Mecz ciezki, a musimy go wygrać, każdy inny wynik będzie porażką. Wiem, że to bedzie inny Juventus niż w środę, mam tylko nadzięję, że to wystarczy do odprawienia milanistow do domu z 0 dorobkiem pkt.
NOI VOGLIAMO QUESTA VITTORIA!!!
Mecz ciezki, a musimy go wygrać, każdy inny wynik będzie porażką. Wiem, że to bedzie inny Juventus niż w środę, mam tylko nadzięję, że to wystarczy do odprawienia milanistow do domu z 0 dorobkiem pkt.
NOI VOGLIAMO QUESTA VITTORIA!!!

- olecki1
- Juventino
Denerwuję się przed tym meczem i to całkiem sporo. Wielki klasyk, specyficzne spotkanie. Jeszcze nie wiem czy będę oglądał(problemy techniczne). Wierzę że możemy wygrać ten mecz i na wygraną się nastawiam. Oczekuję przede wszystkim dobrego futbolu z naszej strony. Mam nadzieję że moje a właściwie Nasze oczekiwania zostaną spełnione 

- Andryk
- Juventino
hehehehe widzę nie tylko ja jestem już lekko 'zawiedziony'? postawą Marco w lidze... Kompletnie nie uzupełnia luki, jaką jest absencja Camora na tej pozycji. Z Bate w pierwszym meczu wyszedł tam Giovinco na prawej stronie...każdy widział jak sobie poradził. Można by spróbować podobny wariant w tym meczu, ale nie sądzę aby nasz trenejro zdecydował się na taki ruch, zresztą sam uważam, że to nie jest pozycja dla GiovincoDragon pisze:Wreszcie! Jeszcze kilka godzin i wielki klasyk. Nie mogę sobie wydarować, że zabraknie Camora, a będziemy zmuszeni oglądać Marchionniego :?

Również bardzo czekam na to spotkanie i podobnie jak Dragon nie akceptuje innego wyniku jak wygrana Juventusu.
- [RAF]ErrazoR
- Juventino
Te cale przedstawienie i oprawa show przed meczem ma za zadanie zmotywowanie zawodnikow,wieksza koncentrecje itd wiec jest ok
Milan ma teoretycznie mocniejszy squad,no i nie maja Ligi Mistrzow jak my :> Wcale sie zle nie prezentuja,my najlepszej pilki od 2-3 tyg tez nie gramy,ale zwyciestwo by bylo wspanialym prezentem na swieta(no i Sporting w 1/8 LM)
Jak bedzie wygladala nasza pomoc,to jest zagadka,czy De Ceglie jest w stanie zagrac np za Marchionniego? bo o niego sie najbardziej boje.. aczkolwiek taki doswiadczony zawodnik jak Hasan tezby sie przydal i napewno motywacji by mu nie zabraklo
Stawiam na 1:0
Milan ma teoretycznie mocniejszy squad,no i nie maja Ligi Mistrzow jak my :> Wcale sie zle nie prezentuja,my najlepszej pilki od 2-3 tyg tez nie gramy,ale zwyciestwo by bylo wspanialym prezentem na swieta(no i Sporting w 1/8 LM)
Jak bedzie wygladala nasza pomoc,to jest zagadka,czy De Ceglie jest w stanie zagrac np za Marchionniego? bo o niego sie najbardziej boje.. aczkolwiek taki doswiadczony zawodnik jak Hasan tezby sie przydal i napewno motywacji by mu nie zabraklo
Stawiam na 1:0
- goly
- Juventino
Nie wiem jak wy panowie ale ja mam już 3 kg w gaciach a przecież mecz się jeszcze nie rozpoczął !!! Nie wolno nam przegrać, remis jeszcze jakoś przełknę ale Milan po prostu nie może nam odskoczyć! Swoja drogą licze ze inter zgubi punkty z Chievo i że przewaga z 6 pkt zmaleje do 3 lub 4. Mam nadzieje ze Ranieri choć raz pójdzie na całość i zagramy ustawieniem 4-3-3 tak jak kiedyś z Romą.
- Locke
- Juventino
Kaka i Flamini najprawdopodobniej nie zagrają. Oto link do newsa ze strony Milanu:
http://www.acmilan.com.pl/?id=8902#kom
Na GDS już usunęli Kakę i FlaMoneya ze składu meczowego...
A Inter na razie 2:2

- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Póki co podchodziłbym z lekkim dystansem do tego typu wiadomości. Piłka nożna to również psychologiczne podchodzenie przeciwnika, wielokrotnie przed różnymi spotkaniami były wypuszczanego tego typu informacje, żeby namieszać w koncepcji trenera drużyny przeciwnej. Tak więc poczekałbym z hurra na te pół godziny przed spotkaniem.Tavarisz_Saszka pisze:Kaka i Flamini najprawdopodobniej nie zagrają. Oto link do newsa ze strony Milanu:
Poza tym, nie przesadzajmy, Milan bez Kaki i Flaminiego nadal jest bardzo groźnym zespołem, obaj mają godnych zastępców, którzy mogą narobić nam wiele kłopotów, szczególnie, że jakby nie było to nasz skład na dzisiejszy mecz nie wygląda zbyt okazale.