Brothers in arms - kompilacja specjalna by Lord_ Juve! GV!!!

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ

Czy zobaczyłeś moją prace na google.video?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2007, 19:29

Ifrit23 pisze:Widzę, że bardzo pozytywne noty, chętnie bym zobaczył, ale nie mogę ściągnąć, a pisałeś, że poprzez Youtube się nie da oglądnąć. Próbowałeś poprzez GoogleVideo?
Nie mozesz sciagnac? A to dlaczego? Co do wysylania na serwis to na Youtube musialbym podzielic prace na dwie częsci, ale nie wiem czy to jest dobry pomysl a nad innymi serwisami jeszcze sie nie zastanawialem.

Jak myslicie, warto podzielic prawce na dwie czesci?

Czekam na kolejne komentarze...

bogó

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2007, 20:09

Uważam, że praca na prawde pokazuje wiele spraw, które rzadko się porusza ze względu na ich negatywne emocje i jest to dla mnie na prawde wielki plus. Uważam, że powinno się pamiętać o historii, także tej bolesnej.

Kompilacje oceniam oczywiście 10/10

Czy chcesz tego czy nie JUVENTUS nigdy nie zginie!!!!!!
-Lucas-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2007, 10:43

Więc teraz kolej na klika moich słów na forum. Podczas oglądania trudno jest się zorientować że film trwa aż 19 minut.
Bardzo ciekawa praca a co za tym idzie wciągająca oglądającego. Tym bardziej jestem pod wrażeniem że udało Ci się stworzyć tak długą prezentacje która od początku do końca ma sens. Muzyka idealnie dopasowana wprowadzająca w odpowiedni nastrój podczas oglądania. Przez moment zastanawiałem się jakby ten film prezentował się gdyby był w wersji kolorowej. Szybko jednak odrzuciłem ten pomysł ponieważ kolor czarno biały który Ty użyłeś tworzy nie zapomniany klimat. Jedyne czego mógłbym sie doczepić to... napisów.

:ok:
Lord_ Juve pisze: Jak myslicie, warto podzielic prawce na dwie czesci?
Myślę, że nie warto. Po podzieleniu to już nie bedzie to samo.

Obrazek
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2007, 14:05

Miałem bardzo dużo problemów ze ściągnięciem tej pracy. Teraz, po obejrzeniu tej pracy mogę powiedzieć, że warto było się męczyć.

Sfera merytoryczna jest jak zwykle mocną stroną twoich prac. Nie inaczej jest w tym przypadku. Praca ani razu nie zmusiła mnie do pomyślenia nad czymś innym niż temat pracy. Kilkakrotnie po plecach chodziły mi ciarki. Użyłeś masy materiałów. Niektóre z nich są bardzo wartościowe. Dodatkowo klimat budowała dobrze dobrana muzyka. Może nie płakałem przy tej kompilacji, ale zmusiła mnie do głębszych refleksji na temat tragedii w sporcie. Że sport to nie tylko rywalizacja. Śmiało mówię, że to jest najambitniejsza i najlepsza twoja praca. Kwestia techniczna też dobra. Video jest przejrzyste, zasłoniłeś wszelkie przeszkadzające loga telewizji. Wszystko wygląda świetnie. Jedyne co mogło by być lepsze to napisy, które nie zawsze były do odczytania. Nie jest to jednak aż tak wielki błąd. Nie będę się wiele rozpisywał, bo wszystko napisali już poprzednicy. Mogę tylko jeszcze podkreślić, że praca WYŚMIENITA!

Veronika

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2007, 18:22

Lucas pisze:Lord_ Juve napisał:
Jak myslicie, warto podzielic prawce na dwie czesci?

Myślę, że nie warto. Po podzieleniu to już nie bedzie to samo.
Zgodzę się z tym co tu zostało napisane...
Nie tnji czegos co ma dusze bo zacznie "krwawić" :wink: Twoja praca dusze posiada, nie twierdze że gdybyś dokonał podziału to stałaby się gorsza jednak to nie byłoby to samo. Jest piękna jako całość

Ifrit23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2007, 18:22

Piękny filmik... daje 11/10 7/6 101/100 i wogule 12341513451/12341513450- zawsze o jeden wyzsza note niz sie da bo to niejest mistrzosto to cos wiecej. Wiecej takich filmikow.

Audi, vide, tace, si vis vivere in pace - Słuchaj, patrz, milcz, jeśli chcesz żyć w spokoju.
juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2007, 17:34

Nareszcie obejrzałem i naprawdę podziwiam Cię, za podjęcie się tak trudnego zadania.

Mam na dysku wszystkie twoje kompilacje ale ta jest najlepsza, jest wyjątkowa. Jest naprawdę wzruszająca, przedstawia zupełnie inne spojrzenia na futbol, który namy na codzień. Niejednokrotnie podczas jej oglądania, miałem ochotę zapłakać. Wielu materiałów których użyłeś, nigdy wcześniej na oczy nie widziałem (np. fragment z Francesco Romeo), za co Tobie i Dragonowi należą się gromkie brawa :bravo:
Bardzo dobrze, ze utrzymałeś film w czarno-białym odcieniu, nabrał dzięki temu na wartości. Jedyne do czego mogę się przyczepić to Napisy, już trzebabyło zrobić je całe białe.

OCENA: 9/10
Tak trzymaj, tylko w przyszłości postaraj się robić weselsze kompilacje...

Obrazek
JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2007, 21:50

...
Ostatnio zmieniony 02 maja 2009, 14:31 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 1 raz.

Discordia

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2007, 18:43

Kompilacja wg mnie świetna! Brawo! :bravo:
Zgodzę się z kilkoma osobami, które napisały wcześniej, iż nie wydaje się, że Twoja kompilacja trwa aż 19 minut. A to niewątpliwie świadczy o wysokim poziomie kompilki. Często gdy oglądam inne kompilacje, po 2 minutach oglądania są już dla mnie nudne. W Twoim filmiku jest odwrotnie, ogląda się go bardzo przyjemnie od początku do końca :wink:
Bardzo dobrym pomysłem było też stworzenie go w biało-czarnych barwach. Odzwierciedla to doskonale temat pracy. Podobnie jak muzyka - pasuje idealnie :wink:
W skrócie: DOSKONAŁA KOMPILACJA!
Ocena wg mnie: 10/10
Gratuluję wspaniałej pracy! :bravo: :bravo: :bravo:

PS: Czekam na kolejne Twoje kompilki :wink:

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2007, 21:04

Tak więc mimo smutnego tematu pracy Lordzie, wnioskując z komentarzy chyba możemy być zadowoleni :) Mogę zdradzić, że powstanie 2 część pracy, a jaka, może się domyślić... 8) No materiały na serio niezłe :D

Obrazek
Bartek89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2007, 21:14

malo pisze na tym forum, malo kompilacji sciagam
ale ten temat wyjatkowo mnie zaciekawil no i mimo problemow ze sciagnieciem jakos sie udalo...

Praca genialna naprawde... moze i jest bardzo smutna, i przygnebiajaca ale wlasnie taki byl chyba cel autorow....
NAPRAWDE GENIALNA.. plakalem przez polowe...
swietne archiwalne materialy...

Mam pewna propozycje moze wrzucisz to na jakies wloskie forum fanow Juve
Ten film napewno jednoczy wszystkich Juventini jeszcze bardziej

Juve per sempre.
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2007, 22:19

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Tak więc mimo smutnego tematu pracy Lordzie, wnioskując z komentarzy chyba możemy być zadowoleni :) Mogę zdradzić, że powstanie 2 część pracy, a jaka, może się domyślić... 8) No materiały na serio niezłe :D
Eee jak to mam rozumiec Dragon? Druga czesc pracy? Czy ja o czyms nie wiem :?: 8) No nie wiem jak ty kolega, ale ja jestem bardzo zadowolony.:)

Bardzo dziękuje za komentarze, oceny, dla nas jest to najwspanialsza nagroda za trudy. Czekamy ciagle na wiecej. I jeszcze raz przypominam, ze po pewnym czasie linki z praca wygasna :!:

Dagmara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2007, 23:33

Nie zwykłam wypowiadać się na temat kompilacji bo w większości wszystkie moje uwagi jak i wrażenia są już ujęte w wypowiedziach innych userów. Tym razem jednak napiszę co nieco.

Najpierw składam gratulacje za te dzieło. Jak tylko zobaczyłam, że 'skleiłeś' coś nowego, to wiedziałam już, że to będzie coś wyjątkowego. Tym większa była moja frustracja z powodu niemożności ściągnięcia tej pracy. Po paru dniach zmagań w końcu udało się. I jestem naprawdę pod ogromnym wrażeniem! Przed obejrzeniem zastanawiałam się, czy aby 19 minut to nie za dużo. Myliłam się, bo czas leciał bardzo szybko i kompilacja mogłaby trwać jeszcze dłużej. Jeśli idzie o treść... Podziwiam Cię za to, że w każdej pracy potrafisz stworzyć specyficzny klimat. Nie są to jakieś puste filmiki, gdzie oprócz np. wspaniałych efektów trudno dostrzec coś więcej. Twoje niosą jakieś przesłanie i mają głębszy sens. Nakłaniają mnie (i na pewno nie tylko) do różnorakich refleksji i mniej lub bardziej chwytają za serce. Często zdarza mi się wzruszać (nie tylko ze smutku) oglądając Twoje kompilacje, co oczywiście jest wielkim plusem. Niektóre fragmenty mnie po prostu rozbrajają. A wielką rolę odgrywa tu muzyka. I naprawdę nie wiem jak Ty to robisz, ale dla mnie jest IDEALNA! Nie tylko w tej pracy, ale i w poprzednich. Bardzo mi się podoba i pasuje do tematu i nastroju kompilacji. Co do Twoich prac to jeszcze chcę napisać, że umacniają we mnie jakieś uczucie/pogląd. Tak jakoś po prostu :)

W 'Brothers in arms' nie podobała mi się tylko...czcionka :prochno:. Z czytaniem napisów nie było problemu, ale nie miałabym nic przeciwko gdybyś następnym razem użył innej, chociażby tak dla odmiany :). No i rozciągnięte zdjęcie Scirei się rzucało w oczy, ale w sumie to drobiazgi. IMO bardzo dobrze, że powstałą ta praca. Jest czas, kiedy się trzeba smucić i jest czas, kiedy trzeba się cieszyć. Po ciężkim dla nas roku warto było przypomnieć sobie bolesne wydarzenia i sprzed lat. Powinniśmy pamiętać wszystkie chwile, nie tylko piękne. Nie jestem zwolenniczką umartwiania się, użalania, dramatyzowania itp. i wspominanie bynajmniej za to nie uważam. Bez przesady. Po prostu trzeba o wszystkim sobie przypomnieć (żeby nie zapomnieć :wink: i w ramach hołdu), zapłakać, otrzeć łzy i wierzyć dalej. Na następne smutne podsumowania przyjdzie pora. Teraz walczymy o Serie A i to się póki co liczy najbardziej :P.

Teraz dziękuję za to, że stworzyłeś tak piękną kompilację. Wyrazy wdzięczności kieruję jeszcze w stronę Dragona szczególnie za to, że namawiał do stworzenia tego majstersztyku no i jeśli Twoja dziewczyna miała wpływ na powstanie pracy to jej także Bóg zapłać :wink:.

Gdzieś tam pod newsem o ogłoszeniu wyników konkursów z okazji urodzin JP napisałam m.in: "mam nadzieję, że kiedyś zmienisz zdanie..." I bardzo dziękuję, że te zdanie zmieniłeś, bo nie mam zamiaru ukrywać, że na Twoje kompilacje czekam z największą niecierpliwością. Są po prostu inne, wyjątkowe, niezwykłe... Co nie znaczy, że innych kompilatorów nie doceniam. Są osoby, które tworzą bardzo dobrze i chwała im za to, bo wiele kompilacji na JP jest znakomitych, ale patrząc na całokształt (!) to chylę czoło przed Tobą. :bravo: I mam nadzieję, że będziesz jeszcze tworzyć i będą to tak samo dobre prace jak już powstałe. Będę spokojnie czekać (na drugą część? :P), bo wiem że warto.

Zdaje się, że wszystko ujęłam co chciałam. A tak przy okazji to byłabym wdzięczna, gdyby znalazł się ktoś dobry i wrzucił gdzieś na serwer 2 kompilacje Lorda: pierwszą o Antonio Conte, bo działa mi tylko do połowy.... i drugą pt. "Story about two wars" bo gdzieś mi umknęła :smile:.

Dziękuję za uwagę. :D

Obrazek
Obrazek
centek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2007, 00:55

Nie wiem czemu ale jakos na mnie ten film nie zadzialal... Moze mam serce z kamienia czy cos w tym stylu. Albo poprostu nielubie rozpamietywac nieszczesc i porazek, a ta kompilacja to zbior wszystkiego cco najgorsze zdarzylo sie w Juve.
Ogolnie wyglada to na kawal dobrej roboty, nie liczac tych napisow :P

oceny nie bede dawal bo ja sie na tym znam jak hydraulik na ekonomii

Forza La Juve

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2007, 22:05

Bardzo dziekuje, ze WSZYSTKIE oceny, ktore moge tutaj przeczytac. Sa dla mnie bardzo wazne, dzieki nim wiem, ze ktos oglada moje prace i nie tworze ich tylko sam dla ciebie. Doceniam to bardzo.

Chcialem dodac, ze kompilacja niedlugo pojawi sie na google.video :!:
Wiec bedzie mozna ja ogladac bez koniecznosci sciagania.

Mimo tak wielkiej ilosci ocen(ta praca zebrala chyba najwiecej) prosze o nastepne.

ODPOWIEDZ