Następca Del Piero - gdzie on jest??

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 22:28

Swider10 pisze:temat juz dawno nieodwiedzany, ale pisze tu bo niechce tworzyc nowego. Następca Del Piero?? Teraz po degradacji nie widze takiego, nawet nasz drogi kapitan Thuram ktory pelnił ta funkcje jak Del Piero siedzial an ławce, jest mozliwe ze opuści nasz ukochany klub. Nie widze w tej chwili takiego człowieka jak Del Piero tylko on pokazuje jak kocha nasz klub i odda dlaniego wszystko. A spojrzy ma inne kluby, Menchester ich gwiazda i ikona Beckham odszedł, dlaczego? bo widzial w Realu wieksze szanse na zdobycie czegokolwiek (ze nic nie zdobył to inna sprawa), Liverpool i ich ikona Owen, odchodzi bo klub nie osiaga niczego (jak wiemy bylo to jeszcze przed wygraniem LM), a teraz spojzcie na Del Piero wie ze klub jest w Serie B ze przez najblizszy rok nie zdabeda niczego, no moze poza Pucharem Włoch jezeli sie uda, ale on kocha ten klub i jak kapitan statku zostaje, jezeli jego okret tonie, ale Juve nie "tonie" moze jest teraz jak "dziurawy okret" ale ten okret sie odbuduje a tacy ludzie jak Del Piero pomoga w tym i mimo ze ma juz swoj wiek i wie ze moze juz nie osiagnac wiekszych sukcesów (oby tak nie bylo) on zostaje i jest z nami. Nie widze nastepcy Del Piero i pod wzgledem umiejetnosci i oddania dla klubu, Del Piero jest jeden i niepowtazalny dlatego jestm moim idolem od dziecka!!!
Świenie powiedziane, aż się wzruszyłem :) :bravo: W zupełności się z Tobą zgadzam :) Dla mnie ciężko będzie znaleźć następce Alexa i prawdopodobnie kogoś takiego nie będzie... Następca wg mnie to nie tylko ktoś podobnie grający lub ktoś o podobnych warunkach fizycznych, ale to przede wszystkim ktoś o bardzo podobnym charakterze i ktoś tak samo oddany Juventusowi jak Alex... Kiedyś widziałem mecz, gdzie z boiska zszedł nasz Il Capitano, a wszedł Enzo Maresca i to właśnie w Enzo upatrywałem przyszłego Alexa, dopiero później uzmysłowiłem sobie że Alex jest niezastąpiony... To co on zrobił dla JUVE to coś niesamowitego i można go już powoli w herb wmalowywać...
Grande Alex!!!

Obrazek
Aniolek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 22:57

Jesli chodzi o nastepce Alexa to sadze ze ktorys z tych dwóch młodych utalentowanych graczy powinien nim byc a chodzi mi konkretnie o Palladino i Volpiego :-D

Obrazek
Sebek_xD

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2006, 11:06

Możliwe, że jak Alex odejdzie to jego miejsce zajmie Palladino. Błyszczał na ostatnim sparingu :P

Deyvid

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2006, 13:05

Drugiego takiego jak Del Piero szybko nie będzie ;) Ale jak dla mnie to na jego następce pasuje mi tylko Palladino.Kto wie .. moze za kilka lat będzie on równie znakomity jak Alex w swoich latach świetnosci

Fedo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2006, 13:16

Według mnie lepszym następcom (wg. mnie jest do niego bardziej podobny pod względem technicznym) Del Piero może być Rey Volpato :)
Bardzo utalentowany młody zawodnik który w zeszłym sezonie bronił barw Sieny (na wypożyczeniu ;) )

Tomasz.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2006, 20:19

Nie chodzi tylko o mumiejętności, ale także o wierność. Alex słynie tez z tego, że nie tylko jest znakomitym piłkarzem, ale także wiernym i oddanym Juventusowi zawodnikiem. I nie wytstarczy, ze nastepca będzie dobry w noge jak Alex, musi też kochać Juve przynajmniej tak jak on. :)

Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2006, 21:05

Z naszej obecnej kadry Alexa najbardziej przypomina Rey Volpato. Jest tez tam samo podatny na kontuzje :? Mysle jednak ze szukanie nowego DP mija sie z celem, kazde kolejne pokolenie ma swoj symbol druzyny. Kibice starszej daty mieli np. Michele Platini'ego, teraz jest Alessandro. To jest naturalny bieg rzeczy. Poczekajmy, a zobaczymy kto bedzie symbolem Juve po zakonczeniu kariery przez Del Piero. Bo taki lider musi sie w koncu wylonic.

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2006, 22:13

Moim zdaniem najlepszym nastepca Alexa bedzie ktos z dwojki: Volpato-Palladinio.Trudno wybrac,oczywiscie zycze zeby obydwoje grali tak jak Alex ,a dlaczego akurat oni? poniewaz sa mlodzi Volpato dobrry technicznie a Palladinio ma zimna krew pod bramka i obydwoje wlosi a wiec poco konkurencja kto bedzie nastepca? dla mnie moga i obydwoje grac jak Del Piero byle by grali w Juve do konca kariery tak jak ma zamiar Alex i kochali ten klub!

morfeuszrejowiec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2006, 21:14

Ja bym chciał żeby nastepca Alexa był Bojinov :) Fajnie by było gdyby wyrósł na taką gwiazdę jak jego rodak Christo Stoiczkov

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2006, 22:32

Jest pewna sprawa. Wy szukacie zastepcy Del Piero na pozycji napastnika czy na pozycji kapitana i ikony Juventusu, bo jesli chodzi wam o to drugie to niepotrzebnie zawracacie sobie umysly takimi myslami. Drugiego takiego JUVENTINO jak Alessandro Del Piero predko w Juventusie nie bedzie, pilkarz moze sie znajdzie(choc watpie), ale czlowiek nie...

alexthebesciak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2006, 10:29

Piłkarz na miarę WIELKIEGO DEL PIERO jeszcze się nie urodził. Poza tym po co szukać jego następcy skoro Del Piero będzie grał jeszcze przynajmniej z 4 sezony?? Alex jesteś największy i najlepszy, nigdy nie zapomnę o Tobie i Twojej grze.

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2006, 00:03

a czemu Waszym zdaniem kolejnym wielkim liderem musi zostac napastnik ? gdzie jest napisane ze musi to byc pilkarz ofensywny ?

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2006, 01:17

white_wolv pisze:a czemu Waszym zdaniem kolejnym wielkim liderem musi zostac napastnik ? gdzie jest napisane ze musi to byc pilkarz ofensywny ?
Napisane może nie jest nigdzie, ale kibice kochają tych, którzy zapewniają zwycięstwo drużynie, a najczęściej to są napastnicy lub po prostu piłkarze ofensywni. Można zadać podobne pytanie: dlaczego napastnicy są drożsi od obrońców i dlaczego więcej zarabiają? Odpowiedź jest ta sama (choć istnieją oczywiście wyjątki).

Ja osobiście nie miałbym nic przeciwko, gdyby następcą Alexa był np. obrońca, ale to kibice o tym decydują, a Ci kochają zawodników bramkostrzelnych i tego raczej nie da się zmienić

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2006, 10:32

mJaUcViEej pisze:
white_wolv pisze:a czemu Waszym zdaniem kolejnym wielkim liderem musi zostac napastnik ? gdzie jest napisane ze musi to byc pilkarz ofensywny ?
Napisane może nie jest nigdzie, ale kibice kochają tych, którzy zapewniają zwycięstwo drużynie, a najczęściej to są napastnicy lub po prostu piłkarze ofensywni. Można zadać podobne pytanie: dlaczego napastnicy są drożsi od obrońców i dlaczego więcej zarabiają? Odpowiedź jest ta sama (choć istnieją oczywiście wyjątki).

Ja osobiście nie miałbym nic przeciwko, gdyby następcą Alexa był np. obrońca, ale to kibice o tym decydują, a Ci kochają zawodników bramkostrzelnych i tego raczej nie da się zmienić
Zgadzam sie. "Niestety" ale w pilce jest tak, ze im bardziej ofensywny gracz, tym latwiej mu zaskarbic serca kibicow :wink:
A co do takich nazwisk jak Palladino czy Volpato, to ja bym byl ostrozny w stwierdzeniach, ze ktos z nich moze byc nastepca Del Piero. Tak jak ktos juz tu kiedys napisal: nastepca Alexa wogule moze sie nie urodzic... a zreszta trudno pisac takie rzeczy, bo kazdy pilkarz jest inny :think: Ja jedynie zawsze mialem nadzieje, ze wkoncu w Juve zaczna zdecydowanie bardziej stawiac na mlodziez. I jak sie okazalo, stala sie to troche przymusowa sytuacja :!:

revenever

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2006, 11:31

chociaz sam jestem fanem Del Piero, to odnosze wrazenie, ze wiekszosc tu zgromadzonych nie szuka jego nastepcy, tylko klona...
Dla mnie jedynym kryterium okreslajacym nastepce naszego kapitana jest, aby taki zawodnik byl liderem Juve przez dlugie lata - na dobre i na zle...

ODPOWIEDZ