Serie A: (19) JUVENTUS 1-0 Reggina

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2006, 19:54

@tomcatmi6 już od dłuższego czasu zastanawiam sie kiedy w końcu zbudujesz samodzielną wypowiedź bez cytowania... :| :doh:
0k0m4N pisze:Czemu nie gra juz Buffon? Co to ma być? Z takim słabiakiem powinien juz zacząć grać zeby na Werder forme zdobyć.. ;/
Gigi raczej zagra :wink: , choć nieukrywam, że troche żal mi Abbiatiego bo spisywał się on ostatnio doskonale.

Buffon wraca do bramki w ligowym meczu z Regginą, ogłosił Fabio Capello."Gigi zagra od początku" - powiedział trener Juventusu podczas dzisiejszej konferencji prasowej. "Obserwowałem, że nieźle radził sobie na treningu i wygląda na to, ze bardzo chce wrócić do gry. Nie ma żadnych powodów, by Buffon miał nie zagrać."

Niezła gra Buffona w meczu Pucharu Włoch przeciw Fiorentinie utwierdziła Capello w przekonaniu, że superbramkarz gotowy jest do powrotu na ligowe boiska Włoch.

"Z Buffonem już o tym rozmawiałem, a tego wieczoru przedyskutuję sprawę z Christianem Abbiatim." - dodaje szkoleniowiec. "Christian zrobił dla nas kilka świetnych rzeczy i mam nadzieję, że będzie kontynuował swoją świetną formę. Od teraz, dla każdego bedzie miejsce."

Don Fabio zapowiedział też, że Del Piero najprawdopodobniej wyjdzie w meczowej jedenastce na boisko.

"To świetnie, że Del Piero będzie świętował swój wspaniały rekord w Turynie, przy miejscowych kibicach. To dla mnie znakomita rzecz, mieć wszystkich napastników w tak dobrej formie.”

Czy Bianconeri odniosą 17. zwycięstwo w lidze, wygrywając z przeciętną Regginą, która w tym sezonie w meczach wyjazdowych uciułała zaledwie 3 punkty?

"To twarda drużyna zjadująca się poza strefą spadkową i będzie próbowała nam strzelić gola poprzez kontrataki"Spróbujemy stawić czoło każdemu przeciwnikowi z taką samą determinacją i odwagą"

ligawloska.ys.pl

Teraz pozostaje pytanie, gdzie w necie bedzie można zobaczyć mecz...

PS. Dziś dla mnie jak i myślę dla wielu fanów Juve nadejdzie wielka chwila - "ukoronowanie" Alexa :) . Powiem tyle... powinniśmy dziękować Bogu, że zesłał nam takiego piłkarza... Teraz żeby tylko ten mecz z Fiorentiną nie był jednorazowym wyczynem w jak i jego, tak i całej drużyny wykonaniu :roll:
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2006, 11:35 przez Corcky, łącznie zmieniany 2 razy.

konhad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2006, 19:59

A ja uwazam ze Abiatti swoje juz zrobil. Dzikujemy temu panu a teraz czas na Boffona. Osoboscie nie nawidze zawodnikow Milanu jednak Christiana przez te 6 miesiecy polubilem ale wydaje mi sie ze jego rola w klubie juz dobiegla konca. Wracaj do zdrowia GIGI!!

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2006, 20:33

Ojej, to staszne ze bedzie dla Ciebie zerem. Mysle ze jakby Fabio dowiedzial sie dla kogo bedzie zerem to by zakonczyl kariere trenerska
To nie musi być straszne, śmieszne ani nie wiadomo jakie.. Ważne, że jest to prawdziwe i nie zamierzam się z tym kryć.
Fabio nic nie musi. Moze w koncu to zrozumiesz. Jedyne co musi to wygrywac mecze, a jedynymi osobami ktorym musi cokolwiek udowadniac sa jego pracodawcy.
Piszesz, że Juventus nie ma być jak Real gdzie gra się za zasługi. Ja piszę, że nie chce żeby Juventus był zwykłą maszynską do wygrywania gdzie żadne wartości nie mają najmniejszego znaczenia. Pod wodzą Capello Juventus staje się poprostu zimny...
Kazdy mecz w lidze jest tak samo wazny, bo w kazdym do wygrania jest 3 pkt.
Jakbyś nie spieszył tak z próbą ośmieszenia mnie to wiedziałbyś, że porównuje ten mecz nie do innych meczów a do faktu pobicia rekordu przez Del Piero. Co jest ważniejsze? Każdy sam może wybrać, ocenić, rozstrzygnąć...
Owszem, ja nie twierdze ze Del Piero jest za slaby aby wyjsc od 1 minuty w meczu z Reggina, rowniez uwazam ze tak sie stanie i nie mam absolutnie nic przeciwko.
Popadasz w stuczność :)
Po prostu smieszne dla mnie jest to ze jesli Capello nie wystawi Alexa to bedzie dla niektorych "zerem".
Jak nazwać człowieka dla którego szacunek, tradycja, historia nie mają najmniejszego znaczenia ? Ja jeszczenic nie rozstrzygam bo mam nadzieje, że Capello zachowa twarz..
Mi jest obojetne ktory z nich wybiegnie na boisko
Współczuje jeśli nie ma dla Ciebie różnicy w traktowaniu Del Piero i kogoś z juniorów.

Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2006, 20:45

Uważam, że mecz z Regginą może być pewnego rodzaju odskocznią dla Del Piero ... jest szansa że wystopi w tym meczu od pierwszych minut i być może rozegra kolejny wspaniały występ. Również Buffon może zagrać pierwszy mecz w Serie A. Życzę chłopakom pewnego wysokiego zwycięstwa !! Forza JuVe !! :dance:
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2006, 00:42 przez Buri, łącznie zmieniany 1 raz.

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
ptaszek333

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2006, 21:16

moze ktos mi podac linka zeby ogladnac mecz JUVE vs reggina.Prosze
:pray:

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2006, 22:22

Naszczęście wszytsko wskazuje na to(prognozy La Gazzetty Dello Sport, wypowiedzi trenera) że Capello wystawi Alexa w pierwszej jedenastce co bardzo mnie cieszy i bardzo dobrze świadczy o trenerze... O ile mogę zrozumieć częste sadzanie Alexa mimo iż ten ma dobrą forme (są wyniki) o tyle w dniu jutrzejszym tego zachowania nigdy bym nie zrozumiał ani nie zaakceptował.

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2006, 22:46

ForzaDelPiero pisze: @tomcatmi6 już od dłuższego czasu zastanawiam sie kiedy w końcu zbudujesz samodzielną wypowiedź bez cytowania... Neutral Doh
W sumie ciezko jest skapowac dlaczego to robie, totez powiem Ci, ze cytuje kogos aby wprowadzic pewien porzadek i pokazac do ktorych slow sie ustosunkowuje. Nie musisz sie zastanawiac bo w kazdym moim poscie jest samodzielna wypowiedz stworzona przezemnie. W sumie jak nie ma sie co powiedziec to lepiej palnac jakas glupotke byleby cos zapiac.

konhad pisze: A ja uwazam ze Abiatti swoje juz zrobil. Dzikujemy temu panu a teraz czas na Boffona.
Ani Abiatti ani Boffon nie graja w Juve ;)

Marcin_FCJ pisze:To nie musi być straszne, śmieszne ani nie wiadomo jakie.. Ważne, że jest to prawdziwe i nie zamierzam się z tym kryć.
Owszem, ale moim zdaniem jest zenujace.
Piszesz, że Juventus nie ma być jak Real gdzie gra się za zasługi. Ja piszę, że nie chce żeby Juventus był zwykłą maszynską do wygrywania gdzie żadne wartości nie mają najmniejszego znaczenia. Pod wodzą Capello Juventus staje się poprostu zimny...
A ja sie ciesze ze w Juve nie gra sie za zaslugi, bo to jest akurat patologia. A to ze jest sytuacja w druga strone przeciagnieta, to inna sprawa. Dla mnie patrzenie na gre Juve sprawia taka sama przyjemnosc jak i lata temu. Jesli dla Ciebie druzyna "staje sie zimna" tylko dlatego ze nie gra DP to fajnie :D

Popadasz w stuczność Smile
Albo Ty po prostu nie potrafisz zrozumiec co pisze. Nie mam nic do Alexa, bo obojetne mi kto bedzie gral w ataku, byle by gral i dawal caly swoj wysilek druzynie. Nazwiska to drugoplanowa sprawa.
Jak nazwać człowieka dla którego szacunek, tradycja, historia nie mają najmniejszego znaczenia ? Ja jeszczenic nie rozstrzygam bo mam nadzieje, że Capello zachowa twarz..
A skad Ty wiesz co ma dla niego znaczenie. Jak dla mnie ma, a dowodzi tego ze powrocil do tradycji niepokonanego Juve, ktore kazdy musi gonic, bo mknie bez wiekszych przeszkod na wszystkich mozliwych frontach. Wydaje mi sie ze Capello wrocil do tradycji zwyciestw, o ktorej troche sie chyba zapomniano. Pamietaj to nie zawodnik tworzy tradycje tylko druzyna.
Współczuje jeśli nie ma dla Ciebie różnicy w traktowaniu Del Piero i kogoś z juniorów.
Nie robi mi roznicy czy wbiegnie junior, czy DP. Bo bedzie znazylo to ze ten junior, prezentuje sie lepiej na treningach i bardziej przyda sie druzynie. Akurat co do tego moge byc przekonany, bo Capello wie co robi (chociaz dla Ciebie zapewne jest podrzednym trenerzyna, bo nie wystawia jednego zawodnika).

pozdr

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2006, 23:01

Owszem, ale moim zdaniem jest zenujace.
Powinienem się załamać? Zakończyć mą karierę na forum JP ?
A ja sie ciesze ze w Juve nie gra sie za zaslugi, bo to jest akurat patologia.
Więc tak. Gdybym widział, ze Del Piero nic nie gra to napewno bym się godizł z tym, że siedzi na ławce. Tymczasem Del Piero w tym sezonie gra świetnie. Wykorzystuje prawie wszystkie swoje szanse i ewentualne jego wystawianie napewno nie byłoby za zasługi.

Co do Raula.. Myślisz, ze grał za zasługi? W tym sezonie gdy cała drużyna Realu zawodziła to akurat Raul był najjaśniejszą postacią w drużynie.
Albo Ty po prostu nie potrafisz zrozumiec co pisze. Nie mam nic do Alexa, bo obojetne mi kto bedzie gral w ataku, byle by gral i dawal caly swoj wysilek druzynie. Nazwiska to drugoplanowa sprawa.
Dla mnie nie. Mam swojego idola i gdy widze, że niczemu nie ustępuje innym napastnikom a mimo to jest notorycznie pomijany to chyba mam prawo czuć niesmak? Pozatym Del Piero jest Włochem co jest jego kolejnym atutem.

To tyle. Moje stanowisko znasz. Ja znam Twoje. Dalej nie chce mi się z Tobą gadać i nie będe odpisywał na kolejne Twoje posty.

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2006, 23:38

Marcin_FCJ pisze:Powinienem się załamać? Zakończyć mą karierę na forum JP ?
Napewno bym nie plakal. Takie mam zdanie o tym co mowiles, nie musisz sie lamac.
Więc tak. Gdybym widział, ze Del Piero nic nie gra to napewno bym się godizł z tym, że siedzi na ławce.
Bzdura, rok temu jak DP gral piach, zazarcie klociles sie o to ze Capello nie wystawia go do skladu. Tylko teraz pytanie gdzie siega granica "nic nie grania" Del Piero wg Ciebie.
Co do Raula.. Myślisz, ze grał za zasługi? W tym sezonie gdy cała drużyna Realu zawodziła to akurat Raul był najjaśniejszą postacią w drużynie.
Wiekszosc kibicow Realu powie Ci ze Raul gral beznadziejnie w tym sezonie i przez 3 ostatnie. Jest cieniem zawodnika, po nim zostalo tylko nazwisko, a ze jest ulubiencem Pereza to gral, poki nie kopnal powietrza zamiast pilki i sie nie polamal. A to ze gral za zaslugi, za to jakim pilkarzem byl, to jest oczywiste i chyba nie trzeba nikogo przekonywac do tego.
To tyle. Moje stanowisko znasz. Ja znam Twoje. Dalej nie chce mi się z Tobą gadać i nie będe odpisywał na kolejne Twoje posty.
Luz, mi to nie przeszkadza.

Co do meczu, chcialbym aby jeszcze w nim zagral Abbiati i pozegnal sie z kibicami, bo jesli Gigi ma wrocic to niestety tymczasowy bramkarz bedzie musial usiasc na lawce, a szkoda bo zaczal bardzo ladnie grac.
Zobaczymy jutro jak zagra Juve oraz jakim skladem. Wazne aby byly kolejne 3 pkt.
pozdr

KINIEK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2006, 00:50

Innej opcji jak zwycięstwo Juventusu nie przewiduję zresztą tak samo jak inni kibice JUVE. Zastanawiające jest tylko jak wysokie będzie to zwycięstwo. 3-0 chyba wszystkich usatysfakcjonuje i mniej więcej takiego wyniku się spodziewam. Naturalnie będzie to jak najbardziej możliwe biorąc pod uwagę formę Juventusu z poprzedniego meczu. Tym razem obok Vieiry wystąpi Emerson a nie Blasi więc nie ma się czym martwić :). Del Piero i Treze już tam się o to postarają by zaaplikować rywalowi te kilka bramek. Też mam nadzieję, że ten pierwszy wystąpi dzisiaj i będzie mógł świętować razem z innymi zwycięstwo nad Regginą jak i swój rekord a do tego wszystkiego bramka byłaby miłym akcentem. Tak więc czekamy na pierwszy gwizdek. Hmmm a tak w ogóle to kiedy stracimy pierwsze punkty na Delle Alpi :> w tym sezonie, oby jak najpóźniej.

A co do podejścia tomcatmi6: Trochę dziwne podejście, ale może tylko dlatego dziwne gdyż mam może nie zgoła odmienne ale znacząco odbiegające od Twojego. Nie ma dla Ciebie żadnej różnicy pomiędzy tym czy np. będzie grał DP, Treze, Buffon czy jakiś zawodnik z primavery (oczywiście, jasne że tylko jeśli byłby wystarczająco dobry). Czyli w sumie jeśli byłaby możliwość, że grałoby 11 robotów to czemu nie, jeśliby tylko wygrywały, a każdy strzał to była bramka. Tylko czymże jest taka drużyna bez takich legend jak np. DP, czy większość z nas polubiłaby kiedyś Juventus gdyby po boisku biegali nie Zidane, DP czy Baggio a na przykład 11 ziomków grających tylko jako kolektyw. Nie sądzę. Oprócz tego co się je ważne jest także jak to smakuje i jak wygląda a nie tylko to, że można się najeść.

harnasssss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2006, 15:07

Oto 10 ostatnich meczów Juventusu z Reginną:

2005-03-19 20:30 Juventus 1 0 Reggina
2004-11-06 20:30 Reggina 2 1 Juventus
2004-02-15 20:30 Juventus 1 0 Reggina
2003-09-27 18:00 Reggina 0 2 Juventus
2003-05-17 15:00 Reggina 2 1 Juventus
2003-01-12 15:00 Juventus 5 0 Reggina
2002-12-18 17:30 Juventus 0 1 Reggina
2002-12-05 21:00 Reggina 0 2 Juventus
2001-03-11 15:00 Juventus 1 0 Reggina
2000-11-05 15:00 Reggina 0 2 Juventus

Jak widać to w ciągu ostatnich 10 meczów z Reginną nie padał remis, a więc jest 99% szansy, że w tym meczu zobaczymy bramki. 3 razy przegraliśmy z Reginną ale to było dawno. Licze na łatwe zwycięstwo Juventusu 1:0 lub 2:0.

yanek juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2006, 16:01

harnasssss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2006, 16:08

Prosze jeżeli ktoś ma linka do bramki Del Piero niech mi go da. :lol: i jeśli będą w tym meczu jeszcze jakieś bramki to niech po meczu wrzuci.

booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2006, 16:11

yanek juve pisze:Mecz jest na Hubei sports

http://world.altavista.com/babelfish/tr ... ram_0.html
A jak to uruchomić :think: :?:

★ ★ ★
farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2006, 17:05

I po meczu Juventus pokonał Regginę 1-0. Bramke dla Juve strzelił nasz niezawodny będący ostatnio w świetnej formie Alesandro Del Piero. Mecz nie zapowiadał się na prosty wyczyn. W ostatnich czasach często nam się z nimi grało. W tamtym sezonie przegralismy 2-1 i wygraliśmy 1-0. Ważne, że dzisiaj zdobyliśmy kolejne 3 punkty i coraz bliżej zbliżamy się do 29 Scudetto :-D . Lipa bo Fiorentina i Inter Mediolan także wygrali swoje spotkanie. Może jeszcze dzisiaj poprawi mi humor Roma jak pokona Milan. Allesandro Del Piero swoją świetną grą otrzymał miejsce w podstawowej jedenastce, co naprawdę mu się należało, i wten sposób został dzisiejszym bohataerem meczu. Oby nasz zawodnik dalej tak grał i zdobył 200 bramek w barwach Juve.

Teraz w następnej kolejce Juve podejmie dobr w tym sezonie Chievo Verona 8)

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
Zablokowany