Kto wygra w tym sezonie LM.

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

ktory zespol zdobedzie LM

Czas głosowania minął 28 października 2005, 17:30

Liverpool
0
Brak głosów
Chelsea
9
45%
Real M.
4
20%
AC Milan
3
15%
Barcelona
2
10%
Bayern M.
1
5%
Bayern M.
1
5%

Liczba głosów: 20
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2005, 11:47

Cris pisze:No stary raczej sie z tobą niezgodze...porównaj sobie Inter z Juventusem
Inter a Juventus.Mówisz drużyna którą przypuszczalnie kochasz kontra drużyna której z założenie nie darzysz sympatia.Wychodzi mi z tego że nie powinno się tych drużyn porównywać ponieważ wynik będzie oczywisty.Baa powiem więcej nawet gdyby w Interze grali tacy piłkarze jak Eto czy Cristiano ROnaldo wielu kibiców Juve rozstrzygało by spór na lekką korzyść Juventusu.

Temat ten jest o tym kto wygra Ligę Mistrzów a nie o tym czego brakuje Interowi jako drużynie.O Interze można podyskutować przy okazji meczu Juventus-Inter :whistle:

Heh chciałbym jeszcze zauważyć że większość z was nie da rady przegadać klsmkr bo chłopak poprostu dobrze prawi :prochno:

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2005, 11:48

klsmkr pisze:
Cris pisze:A mnie to bawi :D :D :D .Nawet bardzo.. :rotfl: :rotfl: :rotfl:
No tak... ale ludzi, ktorych smiesza nawet dowcipy Karola Strasburgera w Familiadzie to moze nie liczmy...
No cóz stary jest wigilia...niebede cie obrazał ani nic w tym stylu bo w koncu swieta idą iniechce mi sie :wink: Niepotrafisz sie smiac z samego siebie to trudno...jak widac sa na tym forum ludzie z poczuciem humoru i są "snoby" :wink: Sam pomyśl do której grupy należysz...

milanistka

Milanistka
Milanistka

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 01:38

Drogi interisto moje niezbyt wyszukane żarty są oczywiście nie na poziomie, ale czasami tak bywa, że trzeba dostosowac się do poziomu dyskutanta. Przestań być takim jak to mój przedmówca powiedział "snobem". Mierz siły na zamiary swojej drużyny, a nie wywyższaj jej pod niebiosa. Ja wiem, że truno jest spojrzec na to obiektywnie ale czasami trzeba.

Inrer Mediolan może trochę zamieszać w LM, ale nikt nie spodziewa się po nim zbyt wielkich osiągnięć. A co do pucharu UEFA to w sumie przez milanistów i juventinich chyba też, jest on takim zwycięstwem eeee drugiej kategori. Dlatego nikt tak częśto nie wspomina, o tym, iż Inter go zaszczytnie zdobył. No niestety, ale bianconerri i rossonerri zawsze jak sięgają to tylko po trofea z najwyższej półki. Ale nie przejmuj się od czegoś trzeba zacząć :P

Ps:
Dowartościujmy użytkownika interistę :smile: (prosze o wyrozumiałaość :P)
Prosze i śmiej się dowoli:

W roku 97 gdy trenerem Milanu był ponownie Sacchi, Berlusconi w rozmowie z dziennikarzami zdadził że jego pies też jest kibicem Milanu.
- A jak Pan to poznaje?- pyta dziennikarka.
Berlusconi odpowiada:
- Bo jak Milan przegra to pies jest markotny i leży po stołem.
- A jak wygra ? - pyta inny dziennikarz.
- Niewiem, mam tego psa dopiero pół roku.

Po porażce z Interem w meczu o Trofeo TIM Juventus postanowił nie ryzykować i jeszcze się wzmocnić. Kogo kupił? Tych co zawsze: Collinę, Braschiego i Paparestę

:wink:

Milaniści - jesteśmy elitą, nie tłumem !
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 02:23

Po porażce z Interem w meczu o Trofeo TIM Juventus postanowił nie ryzykować i jeszcze się wzmocnić. Kogo kupił? Tych co zawsze: Collinę, Braschiego i Paparestę
:rotfl:
Uśmiałem się do łez :)
Trochę offtopicowo: jest teat o zabawnej animacji o Juve - wpadnijcie, Twórca narzeka na brak zabawnych pomysłów.
A wszystkim z okazji świąt życzę większego dystansu do piłki kopanej :)

Dirty mind
klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 12:46

milanistka pisze:Drogi interisto moje niezbyt wyszukane żarty są oczywiście nie na poziomie, ale czasami tak bywa, że trzeba dostosowac się do poziomu dyskutanta. Przestań być takim jak to mój przedmówca powiedział "snobem".
Alez ja tez kiedys smialem sie z tych dowcipow o Interze! Bo one sa smieszne, kiedy slyszy sie je po raz pierwszy, drugi, nawet trzeci. Ale zrozum, ze kiedy przy jakiejkolwiek probie rozpoczecia tematu o Interze spotykam sie z wysmiewaniem mojego klubu to jest to dla mnie conajmniej trudne do zaakceptowania. I zaloze sie, ze Ty podobnie zareagujesz, jezeli za dwa - trzy lata podczas jakiejs dyskusji ktos zacznie sie smiac na przyklad z tego co sie stalo w Istambule. Bo przeciez ile mozna zyc przeszloscia?

Wesolych Swiat! :wink:

nordahl

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 12:48

milanistka pisze:

:wink:
A to mi sie wyjatkowo podobalo :D

Kolejny raz odbiegacie od tematu, każdy nastepny post tej samej treści bedzie karany. Kawały opowiadajcie sobie Tu /Dragon

"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
milanistka

Milanistka
Milanistka

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 15:06

klsmkr pisze: I zaloze sie, ze Ty podobnie zareagujesz, jezeli za dwa - trzy lata podczas jakiejs dyskusji ktos zacznie sie smiac na przyklad z tego co sie stalo w Istambule. Bo przeciez ile mozna zyc przeszloscia ?
No z tego co wiem to długo, bo ile razy interistom brakuje argumentów to zaraz zjeżdżaja na temat Istambułu. Jeżeli chcesz alby ludzie przestali najeżdżać tak na Inter kiedy rozpoczynasz dyskusję to zrób tak jak mówiłam - przestań powielać stereotyp interisty, bądź inny i udowodnij to.

Również życze wesołych :P

Milaniści - jesteśmy elitą, nie tłumem !
Damiano-pl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 15:24

Ehh czy Milaniści i Interniści muszą się tu kłócić? Może założymy temat "Inter vs. Milan" i tam powiecie sobie co wam na sercu leży co?

A co do tematu to jak zawsze liczę na Juventus. Myślę że groźnym przeciwnikiem może być Chelsea czy też Barcelona, ale nadal nie można lekceważyć Milanu :twisted:

rafal005

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 15:33

nordahl pisze:Zapomnialem o Interze? Nie, wcale nie zapomnialem.. Oni niczego nie osiagna.. Jesli nawet dojda gdzies wysoko, to odpadna po derbach.
Dziwi Twoja pewność siebie, zwłaszcza po ostatnich derbach Mediolanu.
milanistka pisze:A teraz tak na poważnie już, to nie trzeba kombinować jeżeli ma się sie taki power jak Barca w tym sezonie. Jadą równo po kim chca i jak chcą.
Do czasu... Cały sezon nie mogą grać na tak wysokim poziomie. Kryzys w końcu przyjdzie, pytanie tylko kiedy i z kim. Zdaję sobie również sprawę z tego, że czeka to także Juventus, bo cały sezon wygrywać się po prostu nie da.
klsmkr pisze:Wedlug Milanistow jestesmy tak slabi, ze nigdy nie wygramy LM.
Ja natomiast uważam, że to właśnie Inter może sporo namieszać w LM. Nie obrazicie się chyba jak nazwę Was 'czarnym koniem' Ligi Mistrzów bo, nie oszukujmy się, nikt nie stawia Was w gronie głównych faworytów do zdobycia tego trofeum. Z Ajaxem powinniście sobie poradzić bez większych problemów. W ćwierćfinale nawet jakbyście trafili na Chelsea czy Barceloną, to daje Wam spore szanse na awans.
Damianinho 15 pisze:U was jedyny piłkarz, którym się zachłystujecie to Adriano. [...] Czy drużyna której gra opiera się tylko i wyłacznie na jednym zawodniku ma szanse w LM?
Wszystko wyjaśnił Ci klsmkr, więc ja chyba nie muszę nic dodawać. Powiem tylko, że ośmieszasz się pisząc tak.
Damianinho 15 pisze:gra Milanu opiera się na swietnym ataku (Szewczenko, Inzaghi)
Tak, szczególnie Inzaghi. W Serie A rozegrał dotychczas 1 cały mecz (słownie: jeden), dwa kolejne rozpoczął w wyjściowej jedenastce, a w kilku innych wchodził na końcówkę i strzelił dwa gole. Jest z pewnością zawodnikiem, na którym opiera się gra Milanu :smile: Kolejny punkt dla Damianinho :P
Damianinho 15 pisze:Z drugiej strony gra Juve opiera się na środku pola (Emerson, Vieira)
Wbrew pozorom, to ten środek pola nie jest taki świetny jak przewidywano. Vieira po znakomitym początku sezonu obniżył loty, nigdy natomiast nie rozumiałem zachwytów nad Emersonem, co w tym sezonie zdaje się potwierdzać. Jeżeli miałbym wybrać jakiegoś piłkarza z naszej środkowej linii, który nie zawodzi, to byłby to zdecydowanie Camoranesi.
klsmkr pisze:I jescze w kwestii avatarow: to chyba normalne, ze wiekszosc kibicow wybiera sobie najwieksza gwiazde zespolu. Na waszym forum tez wiekszosc stanowia avatary Ibrahimovicia.
Tu akurat trochę przesadzasz, ale to chyba próba zniżenia się do poziomu Damianinho :wink:
klsmkr pisze:
Cris pisze:
klsmkr pisze:A dla Ciebie nie jest zenujace pisanie: w piłce nożnej licza się i umiejętności i szczęście, bo gdyby liczyły się tylko umiejętności to taki np: Inter w ogóle by nie powstał? Bo ja bym sie chetnie z tego posmial, ale jakos nie potrafie sie nawet usmiechnac.
A mnie to bawi :D :D :D .Nawet bardzo.. :rotfl: :rotfl: :rotfl:
No tak... ale ludzi, ktorych smiesza nawet dowcipy Karola Strasburgera w Familiadzie to moze nie liczmy...
klsmkr pisze:Alez ja tez kiedys smialem sie z tych dowcipow o Interze! Bo one sa smieszne, kiedy slyszy sie je po raz pierwszy, drugi, nawet trzeci. Ale zrozum, ze kiedy przy jakiejkolwiek probie rozpoczecia tematu o Interze spotykam sie z wysmiewaniem mojego klubu to jest to dla mnie conajmniej trudne do zaakceptowania.
I kto to mówi?! Może najpierw usunąłbyś jakże śmieszny cytat ze swojej sygnatury, a potem pisał jak to nie śmieszą Cię kawały o Interze usłyszane po raz kolejny. A Twoja sygnatura widziana po raz setny?

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 15:34

Damianinho 15 pisze: Zobacz Inter wygrał mecz z Milanem od wielu wielu spotkań i już Milan stacza się na dno??Niemożliwe!!
Może było to nieco źle ujęte, ale napewno podupada.
Damianinho 15 pisze: Jeszcze o spadaniu na dno : Wrzucamy tutaj przykład Realu : zobacz od meczu półfinałowego z Juve w półfinale LM 2002/2003 zaczęli się staczać.
Bzdura, już z chwilą sprzedania Makelele Real stracił 40% swojej wartości.
Damianinho 15 pisze:A Real nawet tonący pewnie by was ograł bądz z wami zremisował :wink:
Napewno, biorąc pod uwage gre Realu w ostatnim czasie :?
Damianinho 15 pisze: U was jedyny piłkarz, którym się zachłystujecie to Adriano.
Szczyt głupoty.
Damianinho 15 pisze:Świetnie widać to po waszym forum. Tam co drugi, który nie ma avataru z herbem Interu, ma avek z herbem Adriano.
Motyla noga, cóż za pyszny argument.
Damianinho 15 pisze:Czy drużyna której gra opiera się tylko i wyłacznie na jednym zawodniku ma szanse w LM? W Serie A trochę łatwiej jest grać jednym grajkiem, natomiast w LM nie ma to racji bytu.
Gdzie Ty się uchowałeś, chłopie?
Damianinho 15 pisze:Zobacz, np. gra Milanu opiera się na swietnym ataku (Szewczenko, Inzaghi) i znakomitym ich zgraniu z Kaką. Z drugiej strony gra Juve opiera się na środku pola (Emerson, Vieira) i Ibrahimovicu, który świetnie rozgrywa piłkę, a Treze tylko dokłada nogę. Natomiast u was??
Obejrzyj mecz, a może zrozumiesz.
Damianinho 15 pisze:Jeden Adriano, który świetnie walczy, podaje, rozgrywa, odbiera i strzela.
...i broni :lol:
Peja pisze:Damianinho 15- Tak jakbys nie wiedzial to CIe uswiadomie, ze Inter ma najlepszy sklad w serie a i mowiac, ze ich jedynym wartosciowym zawodnikiem jest Adriano totalnie sie osmieszasz. Ale to tylko tak na marginesie :roll:
Ciekawe, co jest wyznacznikiem posiadania najlepszego składu według Ciebie? Z tego co piszesz, wnioskuje, że nie pozycja w tabeli.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 17:07

rafal005 pisze:
milanistka pisze:A teraz tak na poważnie już, to nie trzeba kombinować jeżeli ma się sie taki power jak Barca w tym sezonie. Jadą równo po kim chca i jak chcą.
Do czasu... Cały sezon nie mogą grać na tak wysokim poziomie. Kryzys w końcu przyjdzie, pytanie tylko kiedy i z kim. Zdaję sobie również sprawę z tego, że czeka to także Juventus, bo cały sezon wygrywać się po prostu nie da.
Zgadzam się z rafal07(zgłoś się). Nie mogą non-stop grać na takich obrotach, ci sami zawodnicy . Barcelona nie ma szans na LM, z jednego prostego powodu, mianowicie mają za szczupłą kadrę. Już wiadomo, że w meczach z Chelsea nie wystąpi niezwodny Eto'o, bo wyjedzie na Puchar Narodów Afryki. Kto go zastąpi? Larsson czy Lopez? Co będzie jeżeli kontuzji dozna Ronaldinho/Deco, albo straci formę? Nie mówcie mi, że Barcę pociągnie do zwycięztwa Leo Messi - 12'sty z kolei następca Maradony :lol: 2, 3 kontuzje podstawowych graczy i Barcelona leży.
rafal005 pisze:Nie obrazicie się chyba jak nazwę Was 'czarnym koniem' Ligi Mistrzów
Nie obrażą się jak nazwiesz ich niebiesko-czarnym koniem ;)
rafal005 pisze:Wbrew pozorom, to ten środek pola nie jest taki świetny jak przewidywano. Vieira po znakomitym początku sezonu obniżył loty, nigdy natomiast nie rozumiałem zachwytów nad Emersonem, co w tym sezonie zdaje się potwierdzać. Jeżeli miałbym wybrać jakiegoś piłkarza z naszej środkowej linii, który nie zawodzi, to byłby to zdecydowanie Camoranesi.
Tutaj znowu agent rafal ma rację. Hucznie reklamowana "najlepsza pomoc w Europie" narazie kuleje. Powód nadwyraz lakoniczny, bo oto do tej pory nie było meczu, aby dwójka: Emerson-Vieira zagrała na 100% możliwości, grającem razem w podstawowym składzie. W każdym spotkaniu wyróżnia się tylko jeden z nich, albo obaj grają piach (chodzi mi tu o piasek, a nie byłego gracza Juventusu :P). Wystarczy przypomnieć sobie chociażby mecz z Romą, czy Parmą. Początek sezonu należał do Vieiry, teraz wyróżnia się Emerson. Gdzie jest Blasi? :lol:

Obrazek
Juve Master

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 17:11

Widzę, że autor tematu i dołączonej doń sondy niechcący rozpętał małą "burzę" na forum :-D No cóż nie pierwszy raz się to tutaj zdarza :D ale ja mam dzisiaj pierwszy raz okazję zobaczenia słownej potyczki tifosich Interu i ACM i muszę przyznać, że jest dość ciekawa, ale temat główny powoli zszedł na dalszy plan :?
Według mnie oprócz w/w kandydatów szansę a zdobycie Champions League ma oczywiśćie Juve ale myślę, że autorowi chodziło raczej o wymienienie innych pretendentów do miana najlepszej drużyny klubowej w Europie, bo w przeciwny razie 99,99 % userów forum zagłosowałoby na JUVE :wink: ( 0,01 to pozostali kibice innych drużyn oczywiśćie)
Wracając do tematu to wydaje mi się że w sondzie zabrakło Olympique Lyon oraz Interu. W przeciwieństwie do niektórych na tym forum uważam iz te 2 zespoły mają ogromne szanse zajść wysoko w tych rozgrywkach podobnie jak Juventus.
Moimj skromnym zdaniem właśnie te 3 zespoły + Chelsea lub Barca ( tutaj bardzo trudno wyłonić faworyta :think: ) znajdą się w fazie półfinałów Champions League o ile nie spotkają się wcześniej czyli w 1/4 LM :prochno:

klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 17:25

rafal005 pisze:
klsmkr pisze:I jescze w kwestii avatarow: to chyba normalne, ze wiekszosc kibicow wybiera sobie najwieksza gwiazde zespolu. Na waszym forum tez wiekszosc stanowia avatary Ibrahimovicia.
Tu akurat trochę przesadzasz, ale to chyba próba zniżenia się do poziomu Damianinho :wink:
Fakt, przesadzilem. Ale nie uwazam, zeby uwielbienie dla jakiegos pilkarza wystepowalo tylko na naszym forum. Na forum Arsenalu najbardziej wychwalaja pewnie Henry'ego a na forum Barcelony Ronaldinho. Na waszym forum tego tak nie widac, ale pamietam, jak swego czasu wygladala sytuacja z Del Piero. Ale przeciez to nie jest nic zlego, bo przeciez my - kibice najbardziej kochamy bramki. Zatem nic dziwnego, ze podziwiamy tych, ktorzy je strzelaja. I to wdodatku bardzo efektownie.
rafal005 pisze:I kto to mówi?! Może najpierw usunąłbyś jakże śmieszny cytat ze swojej sygnatury, a potem pisał jak to nie śmieszą Cię kawały o Interze usłyszane po raz kolejny. A Twoja sygnatura widziana po raz setny?
:oops: Ta sygnatura nie miala, bron Boze, obrazac Waszego klubu. Chcialem po prostu wstawic sobie do podpisu jeden z cytatow niezyjacego juz niestety Peppino Prisco. Padlo na ten z Juventusem. I do tej pory nie mialem sygnalow, ze ktokolwiek jest urazony tym podpisem, ale w swietle moich ostatnich wypowiedzi rzeczywiscie nie jest na miejscu. Zaraz go usune.
milanistka pisze: Jeżeli chcesz alby ludzie przestali najeżdżać tak na Inter kiedy rozpoczynasz dyskusję to zrób tak jak mówiłam - przestań powielać stereotyp interisty, bądź inny i udowodnij to.
Staram sie nie rozpoczynac drazliwych tematow (przynajmniej na tym forum), co do tej pory chyba mi sie udawalo. W tym teamcie chyba zreszta tez, bo zaczelo sie od tego, ze jakis Milanista piszac, ze Inter nie wygra LM uzyl argumentu "bo nie". A ja jestem na tym forum miedzy innymi po to, aby takich stwierdzen bylo jak najmniej.

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 20:18

Nie wiem co we mnie wstąpilo, ale napisałem tamten post, który wszyscy cytują i wytykają w nim błędy i głupoty, w stanie ogólnej nietrzeźwości umyslowej itp, (za duzo Tyskie z Polska) wiec sam sie sobie dziwie, ze moglem napisac takie glupoty. Pokazalem jak sie nie powinno pisac i za to bardzo mi wstyd. Tłumaczę się, bo czuję się winny i wstyd mi jak diabli :oops: Nie chcę prostować tych głupot, które napisałem, bo wyręczyli mnie DjJuve i rafal005

Kiedy już wytrzeźwiałem i wyleczyłem kaca, chciałbym ponownie włączyć się do dyskusji:

Inter w losowaniu miał szczęście w nieszczęsciu. Powinni poradzić sobie z Ajaxem, ale w starciu z Barceloną lub Chelsea niestety mają o wiele mniejsze szanse na sukces. Wydaje mi się jednak, że lepiej by się im grało z Barcą, ponieważ Włosi lubią grać z Hiszpanami a Hiszpani nie lubią Włochów (raczej ich stylu gry) Jednak mimo wszystko w tamtym dwumeczu stawiam na Chelsea. Jeśli czarno-niebieski kon bedzie gral dobrze, to znowu bedzie dominacja Włochów w LM (przypomnijcie sobie półfinały LM 2003/2004) serce mówi mi, że Juve zajdzie baaardzo daleko, a Milan to Milan, oni zawsze dobrze grają w LM i nic nie zapowiada aby w tym roku było inaczej, ponieważ szefostwo Milanu odpuszcza Serie A i skupia się na Champions League. Więc zapowiada się znowu na dominację włoską. Ciekawe, może w finale znowu spotkają sie dwie drużyny włoskie?

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 20:53

Damianinho 15 pisze: (za duzo Tyskie z Polska)
hehe..Tyskie z Tychów :wink:
Damianinho 15 pisze: Inter w losowaniu miał szczęście w nieszczęsciu. Powinni poradzić sobie z Ajaxem, ale w starciu z Barceloną lub Chelsea niestety mają o wiele mniejsze szanse na sukces. Wydaje mi się jednak, że lepiej by się im grało z Barcą, ponieważ Włosi lubią grać z Hiszpanami a Hiszpani nie lubią Włochów (raczej ich stylu gry) Jednak mimo wszystko w tamtym dwumeczu stawiam na Chelsea.
nie rozumiem dlaczego szczescie w nieszczesciu...z Aaxem sobie poradzą a potem jest losowanie wiec mogą trafic kazdego..niekoniecznie na Cheslea albo Barce...ale i tak coś czuje ze ich przygoda z Ligą Mistrzów zakonczy sie po Ajaxie...

ODPOWIEDZ