JUVENTUS 2-0 Parma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2005, 22:40

Mecz z Parmą da nam odpowiedź na to jak wielkie są nasze szanse na Scudetto. Moim zdaniem nic nie jest rozstrzygnięte, już nie raz Juve wysuwało się na prowadzenie by później łatwo ją tracić (mam tu na myśli choćby roztrwonione 8 pkt.). Pokonanie Parmy napewno nie jest rzeczą najłatwiejszą, ale z pewnością zdawaliśmy już trudniejsze egzaminy. Jesteśmy już bardzo blisko i nie możemy pozwolić sobie na żaden błąd. Napewno wróci Zlatan, niepewny jest natomiast występ Zebiny, Camoranesiego oraz Emersona. O ile z brakiem Jonathana zdążyliśmy się oswoić to bez Emersona i przedewszystkim Camoranesiego zadanie może okazać się o wiele trudniejsze. Mecz bez wątpienia trzeba wygrać, każdy inny wynik wprowadzi dużą nerwowość w 2 ostatnie mecze, ponadto ewentualna wygrana odbierze resztkę nadzieji Milanistom i myślę że odpuszczą nieco ligę. Co do składu to bez większych zmian. W bramce oczywiście Buffon, na prawej obronie w miejsce Zebiny ponownie zagra Pessotto. Pozostałe trzy filary obronne to oczywiście Zambrotta na lewej i Cannavaro z Thuramem w środku. W pomocy Nedved na lewej a na prawej mimo wszystko Camoranesi. W środku dzielić będą Emerson i powracający do formy, walczący o swą przyszłość w klubie Appiah. W ataku zagrają chyba Del Piero i Ibrahimovic, natomiast Trezeguet rozpocznie nie rezerwie.

Jeśli idzie o zespół AC Parmy to są ostatnio w całkiem niezłej formie. W ostatnich kolejkach zdobyli punkty które znacznie zwiększają ich szanse na utrzymanie, być moze nieco odpuszczą mecz z nami gdyż walka na 100% mogłaby skończyć się dla nich wprost tragicznie. Aż 8 piłkarzy jest zagrożonych zawieszeniem na następną kolejke kiedy to Parma rozegra dla siebie dużo ważniejszy mecz ze Sieną. Uwagę należy zwrócić oczywiście przedewszstkim na Gilardino. Warto wyróżnić też graczy takich jak Frey, Bonera, Bovo, Paolo Cannavaro, Bresciano czy Morfeo.

Jeżeli idzie o wynik to nie chcę typować, w grę wchodzi jedynie nasza wygrana i już od teraz modle się o nią :pray: . Forza Juve

Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2005, 22:59

Mam nadzieje ze w tym meczu pokazemy ze jestesmy wielkimi mistrzami i wygramy w pieknym stylu. Co prawda PArma ma świetncyh graczy Gilardinio ahh musi byc nasz hhehe

Moj typ 2-0 Zlatan i Camoranesi :whistle:

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2005, 23:06

Marcin_FCJ pisze: Warto wyróżnić też graczy takich jak Bonera
Bonera cale szczescie nie zagra. Na trybunach bedzie mu towarzyszyl kolega Marchionni...

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 09:18

zawodnicy z parmy sa lekko zdesperowani bo grozi im spadek, oczywiscie nie chcialbym zeby parma spadla, ale z drugiej strony latwiej bylo dostac Gilardino i Bonere :wink: . w Parmie nie zagra kilku podstawowych zawodnikow, albo pauzuja za kartki albo sa kontuzjowani ale te zadlo Parmy czyli Gilardino moze zagrac. Mam nadzieje ze nasi defensorzy dadza sobie z nim rade. zawodnicy Juve wiedza ze Scudetto jest na wyciagniecie reki po pokonaniu milanu, i napewno przystapia umotywowani do meczu. co do ataku to bym wystawil napad DP- Zlatan, Treze powinien wejsc w drugiej połowie zeby dobic parme :smile:

wyzuj

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 10:26

uważam ze juventus powinien mecz z parma wiąć jak najbardziej poważnie,to będzie cięzki mecz,ale jestem przekonany że juve wygra i zbliży sie do mistrzostwa :P

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 12:15

wyzuj pisze:ale jestem przekonany że juve wygra i zbliży sie do mistrzostwa :P
Każdy z nas jest o tym przekonany 8)
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:By na koniec rozgrywek być na szczycie, musimy wygrywać każdy mecz. No teoretycznie jeden z trzech możemy zremisować.
A mam jedno pytanie. Gdybyśmy wygrali dwa mecze, a jeden przegrali. To mielibysmy tyle samo punktów co Milan (zakładając ze wygra swoje mecze), ale wygrany bezpośredni mecz. Co się najpierw liczy bezpośredni mecz czy stosunek bramek strzelonych i straconych??
dan pisze:Przegladajac statystyki meczow Parmy zauwazylem ze dobre mecze przeplataja gorszymi, a ostatnio dwa mecze wygrali wiec teraz powinien byc zgodnie z regula slabszy wystep.
W pilce nożnej nie ma takich reguł, a nawet jeśli są to wyjątki je tylko potwierdzają, więc nie ma co liczyc na gorszą forme Parmy tylko trzeba zagrać dobry mecz. Mamy dużo większy potencjał, a tłumaczenie że: "Parma walczy o przetrwanie" nic nie zmienia... Mistrz Włoch musi pokonać każdego, tym bardziej drużyne broniącą się przed spadkiem....
Raffikki87 pisze: .Wygrana z Parmą dałaby spokój przed meczem z Livorno piekelnie trudnym (min. Lucarelli).
Z calym szacunkiem dla Livorno... ale jeśli mecz z nimi będzie piekielnie trudny to jakie były mecze z Milanem czy Interem??? W Serie A nie ma łatwych meczy, ale są takie które wygrywać trzeba i do takich należy mecz z Livorno (z Parmą z resztą też)...
aleksander1986 pisze:Mam nadzieje że Alex powtórzy wyczyn z poprzedniej kolejki.Jestem ciekaw jak on zagra z Parmą,na pewno te zagranie i to jak zagrał ostatnio dodało mu pewności siebie.Bankowo w ataku wystąpi Alex tylko z kim.Z Zalayetą czy z Davidem.
A co ze Zlatanem??? On najprędzej wystąpi.... Trezeguet nie jest jeszcze chyba w pełni sił by zagrać cały mecz...ale na pewno wejdzie :)

Jako realista i optymista :D zakładam zwycięstwo.... Nie widze powodów dla ktorych nie mielibyśmy wygrać tego meczu. Nie przyjmuje do wiadomości przegranej 8) Nie chciałbym się zawieźć :wink:

Obrazek
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 12:34

Ja-JUVE-nek pisze:
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:By na koniec rozgrywek być na szczycie, musimy wygrywać każdy mecz. No teoretycznie jeden z trzech możemy zremisować.
A mam jedno pytanie. Gdybyśmy wygrali dwa mecze, a jeden przegrali. To mielibysmy tyle samo punktów co Milan (zakładając ze wygra swoje mecze), ale wygrany bezpośredni mecz. Co się najpierw liczy bezpośredni mecz czy stosunek bramek strzelonych i straconych??
ani jedno ani drugie ;) w przypadku, gdy na koniec sezonu mielibyśmy tyle samo punktów co Milan, zostałby rozegrany dwumecz między tymi drużynami o mistrza.
Dokładnie tak :) /Dragon

kacper_ht

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 15:12

1-0 dla nas, Alex wbił :))

Kuba Napierski

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 15:12

Jest pięknie, wygrywamy :dance: . Alex strzelił, ale niestety nie wiem co się dzieje na boisku więc mógłby mi ktoś dać linka do relacji live tego meczu?

tetszap

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 15:15

jak narazie jest prze pieknie ale nie chwalmy dnia przed zachodem slonca :D

Wybij Sobie z Glowy
Szukac na Komendzie Pracy!!!
Hemp Gru !!!
Jvri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 16:10

2-0 ! jest genialnie :D forza Alex & Ibra !! :D

PawelST1990

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 16:28

JUZ 2:1 dla milanu:(

Hideo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 16:46

Milan remisuje:) Jejejeje

ADP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 17:00

Milan remis :P a JUVE win :twisted:
Kto wie gdzie sa juz dostepne gole niech da linka ;]

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 17:04

Moje ukochane Juve!
Ostatnie dwie kolejki wprowadzaja mnie w zachwyt, nasi zawodnicy pokazuja mistrzostwo.
Tydzien temu zwyciestwo we wspanialym stylu nad Milanem, dzis pokonujemy Parme i odskakujemy Mediolanczykom na 5 punktow.
Jak tu nie byc dumnym?
Bramka Dp oraz Zlatana, pierwszy czaruje w ostatnich kolejkach,a drugi to najlepszy zawodnik sezonu.
Czekamy na dwa najblizsze spotkania i miejmy nadzieje ze w nastepna niedziele czeka nas jeszcze wieksza radosc :wink:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Zablokowany