Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2013, 22:54

Sila Spokoju pisze:Tak się zastanawiam kiedy Allegri poleci, bo takie wyniki nie przy stoją Milanowi.
Powiem szczerze, że dziś było mi szkoda Allegriego, szczególnie, gdy po ostatniej akcji bramkowej w ostatnich sekundach realizator dał na niego zbliżenie. Jego mina mówiła wszystko, kto widział mecz, ten wie o co chodzi.

Ogólnie Milan dziś zagrał nieźle całościowo, jako drużyna. Tworzyli jakiś tam kolektyw, czego nie było widać w poprzednich meczach, no ale jak koledzy Matriego kopiują od niego poziom skuteczności, to tak się kończy...

Obrazek
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2013, 23:00

Co prawda Milanu nie oglądałem, tylko równoległy mecz Napoli z Parmą, ale znowu zlamili. Ten sezon mają już przegrany jak Bolka trampki. Jeszcze niedawno czytałem jak ktoś związany z Milanem mówił o realnej szansie na walkę o 3 miejsce :lol: . Chyba sukcesem dla nich będzie LE. 14 oczek w 13 meczach. Punktów prawie tyle samo co meczów. To mówi samo za siebie...

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 26 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 23 listopada 2013, 23:12

pumex pisze:Powiem szczerze, że dziś było mi szkoda Allegriego, szczególnie, gdy po ostatniej akcji bramkowej w ostatnich sekundach realizator dał na niego zbliżenie. Jego mina mówiła wszystko, kto widział mecz, ten wie o co chodzi.
A mi generalnie szkoda Milanu. Wolałbym gdyby z nami walczyli o scudetto, zamiast śmieciarzy, a tak tułają się gdzieś w okolicach 10 miejsca i co rusz nie potrafią przechylić szali zwycięstwa na swoją korzyść...

Obrazek
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2013, 23:19

Całego meczu nie widziałem, ale i mnie było szkoda Allegriego. Mecz ułożył się niemal całkowicie po ich myśli, bo szybko objęli prowadzenie, ale znów końcowy rezultat nie sprzyja Allegriemu i sytuacji w drużynie. Milanowi przydałoby się wreszcie jakieś zwycięstwo. Sytuacje dziś mieli, może nie jakieś super klarowne, ale mieli. Żal patrzeć na sytuację w lepszej części Mediolanu. Dziś gra wyglądała lepiej niż w poprzednich meczach, ale nadal mam wrażenie, że mimo iż ten sezon dopiero co się zaczął to zawodnicy już mają go dość. Rewolucja wisi na włosku.

vero1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 listopada 2013, 23:31

Sila Spokoju pisze:A mi generalnie szkoda Milanu. Wolałbym gdyby z nami walczyli o scudetto, zamiast śmieciarzy, a tak tułają się gdzieś w okolicach 10 miejsca i co rusz nie potrafią przechylić szali zwycięstwa na swoją korzyść...
A jaka różnica czy o Scudetto walczymy z Napoli czy ACM? Jeśli chodzi o mnie to dopóki liga trzyma poziom i mamy z kim na poważnie rywalizować o mistrza to jest mi wszystko jedno czy będzie to Fiorentina, Napoli, Roma czy choćby Sassuolo (byle nie Inter). Nim się obejrzymy Milan wróci na właściwe tory i będzie walczył o tytuł jak dawniej a wraz z tym znowu zaczną się słowne przepychanki i docinki w mediach.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2013, 23:40

Też lubię rywalizację o Scudetto z Milanem. Jednak w żadnym razie ich nie żałuję. Czy ktoś płakał prócz z nas z powodu naszych dwóch pod rząd siódmych miejsc w Serie A? Nikt. Milan był kolosem na glinianych nogach. Wystarczyło odjąć Pirlo, Silvę i Ibrę-czyli osoby jakie były spoiwami każdej formacji. Co prawda ostatni sezon Pirlo ACM to kontuzje, ale teraz brakuje im charyzmatycznego reżysera gry. Mario to przy Ibrze karykatura napastnika, a formacja obronna Milanu jest jałowa i bez wyrazu. Czeka ich rewolucja, która potrwa z pewnością jakiś czas.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2013, 00:03

Teraz dopiero jest gorąco. Kibice z Curva Sud zablokowali wyjazd ze stadionu domagając się rozmowy z piłkarzami. Rozmawia z nimi Abbiatti i Kaka :P Żadnego źródła tych info nie mam, piszę tylko to co wyczytuję z komentarzy kibiców Milanu po meczu.

Edit:
Jednak mam, tu jest Tu jest "relacja live" jakby kogoś interesowało
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2013, 00:19 przez jarmel, łącznie zmieniany 4 razy.

#AllegriOut
Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2013, 00:16

via AC Milan News

Allegri: "I spoke with president Berlusconi after the match, and he was satisfied with our performance." :lol:

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2013, 03:21

Czytałem paru milanistów, którzy twierdzą, że Berlu nie zwolni Allegro ponieważ... nie chce mu wypłacać odprawy za rozwiązanie kontraktu. Pewno rozważania oparte na tym, że skoro nie chciał wykładać kilku melonów na Hondę, to podobnież nie będzie miał (ochoty wydawać) kilku dla Maksia.
Marat87 pisze: Ale w Romie i Interze było wtedy jeszcze większe bagno, a Fiorentina dopiero się zgrywała ( choć na prawdę w ekspresowym tempie im się to udało, patrząc na ilość zmian ). Teraz czołówka jest zbyt solidna i nie traci głupio punktów.
Broń boże nie chcę być mądrym po szkodzie Napoli, po prostu nie zauważyłem postu, skoro w nagłówku nie było nic do mnie, a ostatnio dużo na forum nie zaglądałem. Więc odpiszę tak, jakby dzisiejszy mecz się nie wydarzył :wink:

Jest solidna, ale teraz. Nie jest niczym niezwykłym w piłce nożnej, że drużyny są w różny sposób zoptymalizowane. Niektórzy robią przygotowania by wstrzelić się z formą na styczeń, inni na kwiecień, jeszcze inni na październik i maj. A typowałem Napoli, bo Roma ma faktycznie piłkarską jakość, którą bardzo ciężko zneutralizować bez samego "zmęczenia materiału" i plagi kontuzji. Napoli gra po hiszpańsku, mając za trenera nierównego od lat Beniteza (Inter, Chelsea, Liverpool), w dodatku od kilku lat mają zniżki formy na późniejszą wiosnę.

A tak już wracając do współczesności, to Fiorentina może jutro mieć do Napoli 1 punkt straty, Inter się z nimi zrównać :wink:

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 24 listopada 2013, 10:59

Obrazek

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2013, 11:14

Tekst o Matrim genialny.

W ogóle żaden szanujący się kibic Juventusu nie ma prawa psioczyć na Allegriego. Gdyby nie on, Matri by nie ruszył dupy z Turyny. Kto inny zapłaciłby za niego 12 baniek?

Wystarczający argument, żeby lubić Allegriego

forumowy ujadacz
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2013, 12:24

Bardzo profesjonalne zachowanie Barwuaha :ok: W mojej ocenie czarnoskóry piłkarz najlepszy okres przeżywał u Jose, później równia pochyła. Zastanawiam się czym podyktowany jest fakt uznawania Afrykańczyka za skutecznego napastnika. Od dawna nie widziałem bramki, którą zdobył z akcji

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2013, 09:37

Też się zdziwiłem jak przeczytałem to na TT ale moim zdaniem to piłkarz nieprzeciętny, z ogromnym talentem, odnoszę wrażenie, że trafił na trenera, który nie umie go poprowadzić, i wycisnąć z niego maksimum.

Juve, storia di un grande amore
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post 27 listopada 2013, 14:34

SKAr7 pisze:
Marat87 pisze: Ale w Romie i Interze było wtedy jeszcze większe bagno, a Fiorentina dopiero się zgrywała ( choć na prawdę w ekspresowym tempie im się to udało, patrząc na ilość zmian ). Teraz czołówka jest zbyt solidna i nie traci głupio punktów.
Broń boże nie chcę być mądrym po szkodzie Napoli, po prostu nie zauważyłem postu, skoro w nagłówku nie było nic do mnie, a ostatnio dużo na forum nie zaglądałem. Więc odpiszę tak, jakby dzisiejszy mecz się nie wydarzył :wink:

Jest solidna, ale teraz. Nie jest niczym niezwykłym w piłce nożnej, że drużyny są w różny sposób zoptymalizowane. Niektórzy robią przygotowania by wstrzelić się z formą na styczeń, inni na kwiecień, jeszcze inni na październik i maj. A typowałem Napoli, bo Roma ma faktycznie piłkarską jakość, którą bardzo ciężko zneutralizować bez samego "zmęczenia materiału" i plagi kontuzji. Napoli gra po hiszpańsku, mając za trenera nierównego od lat Beniteza (Inter, Chelsea, Liverpool), w dodatku od kilku lat mają zniżki formy na późniejszą wiosnę.
Zgoda, ale dzięki tej solidności dziś, przewaga się powiększa i może po prostu zabraknąć tych kilku punktów Milanowi ( a i sezon temu ledwo dali rade, musieli powalczyć do ostatniej kolejki ). Dodatkowo Napoli pewnie leci z LM, więc będą mogli się skupić na lidze ( bo LE pewno od razu oleją, choć kto tam wie co zrobi gruby Benek ).

skurczzone

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 listopada 2013, 04:28

Jeśli chodzi o Milan to zawsze darzyłem ten klub pewną sympatią. Fajnie było z nimi rywalizować o scudetto, zawsze kibicowałem im jak grali z Interem w LM też trzymałem za nich kciuki. Inter czy Napoli budzą we mnie tylko negatywne skojarzenia, tym bardziej szkoda mi tego klubu. Fajnie było jak oni byli tymi drugimi w tabeli :-D

Swoją drogą to wiecie może jak radzi sobie teraz Kaka w Milanie?

ODPOWIEDZ