Siatkówka
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 36 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Niestety, Lavarini w tym momencie poszedł na nazwisko. Niestety, kompletnie niezrozumiała decyzja i szkoda Łysiak. Mam nadzieję, że Lavarini nie poleci bardziej po bandzie i Stenzel nie znajdzie się jeszcze w pierwszej szóstce.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Jak dla mnie skład na IO powinien być następujący:
Atakujący: Kurek, Bołądź
Rozgrywający: Janusz, Komenda
Libero: Zatorski, Popiwczak
Przyjmujący: Fornal, Leon, Semeniuk
Środkowi: Huber, Kochanowski, Bieniek
Rezerwowy: Kaczmarek
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Rezerwowy Kaczmarek albo Śliwka. Lubię obu, w formie to niesamowita wartość dodana ale na chwilę obecną Bołądź zjada ich w każdym elemencie co jest dla mnie olbrzymim zaskoczeniem.
Edit :
Czyli już wiemy, że Grbić tez tak zrobił i jego wybory są niezrozumiałe, mam nadzieję, że wie co robi.
Tak to wygląda, Grbić na szczęście nie bawi się w sentymenty i zasługi ale ostatecznie się o tym przekonamy w momencie ogłoszenia kadry.
Edit :
Czyli już wiemy, że Grbić tez tak zrobił i jego wybory są niezrozumiałe, mam nadzieję, że wie co robi.

- Vanquish
- Qualità Juventino
Odstrzelenie Popiwczaka i gra na jednego libero mnie zaszokowała. Jeśli dobrze pamiętam to w 2006 r. w finale MŚ graliśmy cały mecz bez libero z powodu kontuzji i chyba każdy pamięta jak to się skończyło. Bardzo ryzykowne posunięcie 

- Vanquish
- Qualità Juventino
Warto było zaufać

Kończy się kolejny, drugi z rzędu, gdzie polskie drużyny wygrywają puchary eurpejskie 2. i 3. kategorii, Mistrzostwo Polski zgarnia drużyna, która dopiero czwarty rok gra w Pluslidze zaś w finale LM zagra jedna polska drużyna, jednakże w tym sezonie będzie chyba dużo mniejsze szanse niż rok temu, a przynajmniej patrząc na ostatnioą formę zarówno Aluronu jak i JSW.
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
A panie? Może nie to co panowie, ale w tym sezonie w ćwierćfinałach LM drużyny z Łodzi i Rzeszowa. Rzeszowianki zaś w finale z Łodzią wygrały mistrzostwo polski, po kolejnych... pięciu porażkach od sezonu 19/20
i miałem nawet fart, możliwość bycia na tym historycznym, ostatnim finałowym, spotkaniu
Niestety w Europie monopolu włosko-tureckiego nie idzie przerwać i nie zanosi się na to.

Niestety w Europie monopolu włosko-tureckiego nie idzie przerwać i nie zanosi się na to.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
No tak, źle się wyraziłem rzecz jasna bo chodzi mi w ogóle o siatkówkę zarówno męską jak i żeńską. Trenerzy się zmieniają, pokolenia zawodników się zmieniają a Polska jak była tak jest siatkarskim mocarstwem. Kiedyś świat bał się Brazylii, obecnie świat boi się Polski z którą wygraną traktuje jak dokonanie o którym pamięta się całe życie. Liga jest bardzo silna co też naturalnie ma odzwierciedlenie w drużynie narodowej.

- Vanquish
- Qualità Juventino
No i mamy Aluron w finale LM po niezłym thrillerze. Nie powiem, nie spodziewałem się, że JSW to wypuści no ale zdarza się. Szkoda, że Grozer nie może grać w LM, bo szanse byłyby zdecydowanie większe.
- Vanquish
- Qualità Juventino
Nasi debiutanci pozytywnie rozpoczęli tegoroczną edycję VNL i budowę zespołu na IO2028. Wygrana z Holandią niby przyniosła całe 0,01 pkt do rankingu ale pomimo ich pozycji, zawsze byli wrzodem na pupce.