Siatkówka

W tym pokoju możesz podyskutować z kibicami na temat innych dyscyplin sportowych.
ODPOWIEDZ
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 40 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2024, 14:30

Niestety, Lavarini w tym momencie poszedł na nazwisko. Niestety, kompletnie niezrozumiała decyzja i szkoda Łysiak. Mam nadzieję, że Lavarini nie poleci bardziej po bandzie i Stenzel nie znajdzie się jeszcze w pierwszej szóstce.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2024, 14:46

MRN pisze: 07 lipca 2024, 13:46 Coś czuję, że Bednorz i Śliwka wylecą,. Lubię Śliwkę ale jest mocno pod formą. Odstrzelenia Łysiak też nie kumam.
Jak dla mnie skład na IO powinien być następujący:

Atakujący: Kurek, Bołądź
Rozgrywający: Janusz, Komenda
Libero: Zatorski, Popiwczak
Przyjmujący: Fornal, Leon, Semeniuk
Środkowi: Huber, Kochanowski, Bieniek
Rezerwowy: Kaczmarek

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 192 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2024, 15:46

Rezerwowy Kaczmarek albo Śliwka. Lubię obu, w formie to niesamowita wartość dodana ale na chwilę obecną Bołądź zjada ich w każdym elemencie co jest dla mnie olbrzymim zaskoczeniem.
Nicram_93 pisze: 07 lipca 2024, 14:30 Niestety, Lavarini w tym momencie poszedł na nazwisko.
Tak to wygląda, Grbić na szczęście nie bawi się w sentymenty i zasługi ale ostatecznie się o tym przekonamy w momencie ogłoszenia kadry.

Edit :
Czyli już wiemy, że Grbić tez tak zrobił i jego wybory są niezrozumiałe, mam nadzieję, że wie co robi.

Obrazek
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2024, 20:55

Odstrzelenie Popiwczaka i gra na jednego libero mnie zaszokowała. Jeśli dobrze pamiętam to w 2006 r. w finale MŚ graliśmy cały mecz bez libero z powodu kontuzji i chyba każdy pamięta jak to się skończyło. Bardzo ryzykowne posunięcie :fear:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2024, 21:03

Szkoda gadać ale ufam Grbiciowi, mam nadzieję, że to przemyślał. Popiwczak a tym bardziej Bołądź zasłużyli na powołanie.

Obrazek
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2025, 20:39

MRN pisze: 07 lipca 2024, 21:03 Szkoda gadać ale ufam Grbiciowi, mam nadzieję, że to przemyślał. Popiwczak a tym bardziej Bołądź zasłużyli na powołanie.
Warto było zaufać ;)

Kończy się kolejny, drugi z rzędu, gdzie polskie drużyny wygrywają puchary eurpejskie 2. i 3. kategorii, Mistrzostwo Polski zgarnia drużyna, która dopiero czwarty rok gra w Pluslidze zaś w finale LM zagra jedna polska drużyna, jednakże w tym sezonie będzie chyba dużo mniejsze szanse niż rok temu, a przynajmniej patrząc na ostatnioą formę zarówno Aluronu jak i JSW.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2025, 20:48

:hello:
Bo siatkarze to Panowie sportowcy, jedyna dyscyplina drużynowa z której możemy być dumni.

Obrazek
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 10 maja 2025, 22:14

A panie? Może nie to co panowie, ale w tym sezonie w ćwierćfinałach LM drużyny z Łodzi i Rzeszowa. Rzeszowianki zaś w finale z Łodzią wygrały mistrzostwo polski, po kolejnych... pięciu porażkach od sezonu 19/20 :prochno: i miałem nawet fart, możliwość bycia na tym historycznym, ostatnim finałowym, spotkaniu :cooler:

Niestety w Europie monopolu włosko-tureckiego nie idzie przerwać i nie zanosi się na to.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2025, 07:59

No tak, źle się wyraziłem rzecz jasna bo chodzi mi w ogóle o siatkówkę zarówno męską jak i żeńską. Trenerzy się zmieniają, pokolenia zawodników się zmieniają a Polska jak była tak jest siatkarskim mocarstwem. Kiedyś świat bał się Brazylii, obecnie świat boi się Polski z którą wygraną traktuje jak dokonanie o którym pamięta się całe życie. Liga jest bardzo silna co też naturalnie ma odzwierciedlenie w drużynie narodowej.

Obrazek
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2025, 18:49

No i mamy Aluron w finale LM po niezłym thrillerze. Nie powiem, nie spodziewałem się, że JSW to wypuści no ale zdarza się. Szkoda, że Grozer nie może grać w LM, bo szanse byłyby zdecydowanie większe.

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2025, 20:07

Nasi debiutanci pozytywnie rozpoczęli tegoroczną edycję VNL i budowę zespołu na IO2028. Wygrana z Holandią niby przyniosła całe 0,01 pkt do rankingu ale pomimo ich pozycji, zawsze byli wrzodem na pupce.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2025, 08:17

Bardzo dobry mecz Polek przeciwko Serbii w Belgradzie a należy zauważ, że Serbki to aktualne mistrzynie świata. Dziś Polacy grają z Włochami, ciekaw jestem tego meczu bo Italia to mega mocna ekipa a Grbić w tym turnieju daje jednak pograć do tej pory w kadrze drugorzędnym zawodnikom, którzy dotąd radzą sobie świetnie. Co pokolenie to silne, nasza drużynowa duma narodowa. Słowa Fornala nie potrzebne póki co bo to nie ta ranga turnieju ale ja czekam kiedy wrócą moi ulubieni wariaci czyli właśnie Fornal i Huber :D

Obrazek
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2025, 18:30

MRN pisze: 25 czerwca 2025, 08:17 Bardzo dobry mecz Polek przeciwko Serbii w Belgradzie a należy zauważ, że Serbki to aktualne mistrzynie świata.
I pokazały ile dla nich znaczy Tijana Bosković :prochno:
Panie mistrzynie świata mają na koncie komplet porażek ;)

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2025, 18:57

Co nie zmienia faktu, że jednak mistrzynie i grały dobrze ale dziwnym, niezrozumiałym sposobem nasze dziewczyny wychodziły z kłopotów.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2025, 22:39

No i Włosi wyjaśnili. Wynik 3-2 może być mylący bo wynik dla Polaków jest lepszy niż gra a gdyby nie Semeniuk ze starej gwardii to byłoby upokorzenie. Niestety ten skład nic nie zwojuje w rywalizacji z przeciwnikami z naszej półki, to, że Polacy wygrali dwa sety to konsekwencja rozluźnienia Włochów, którzy po gierce treningowej z pastuchami w pierwszym secie zdrzemnęli się. W piątym secie widzieliśmy już siatkarska patologię a ten Sasak już za samo imię powinien być odsunięty od kadry. Jakie imię, taka gra a e u tego chłopa nic nie funkcjonuje jak należy,zresztą nie tylko u niego. Jedyny, który próbował to Semeniuk, inni nie należą do tej ligi. Mieliśmy Włochów na widelcu, nagle wkradło się Allegrizmo i strach a podsumowaniem tego były nagle seryjnie zdobywane punkty przez Włochów w kuriozalny sposób podczas gdy Polacy w dwóch wymianach nie potrafili skończyć ataku po 4 razy razy na sytuację. Wiem, że Grbić chciał dać pograć zmiennikom ale oni już sobie pograli, przypuszczam, że pozostałe mecze na parszywej, amerykańskiej ziemii to będą porażki.

Obrazek
ODPOWIEDZ