Wszystko o Interze
- strong return
- Juventino
Nawet nie na Sardynii tylko w Trieście gwoli ścisłości.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
- orzeu
- Interista
Póki co to więcej widać własnie Waszego oburzenia, że jak to kibic Interu może myśleć o mistrzostwie :lol: .Bruce Badura pisze:hmm najgorzej to jak sie z dziada wielki pan zrobi i to po kilku zaledwie przyzwoitych wystepach
chyba za bardzo sie podjarali niektorzy i mysla ze walcza o majstra
I to wcale nie po kilku przyzwoitych występach, tylko kilku naprawdę dobrych. W końcu nie codzień zdarza się wygrać 7-0, a i zwycięstwo np. z Violą też dobrze smakuje, biorąc pod uwagę wiosenny blamaż we Florencji.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
No właśnie, ja tego cholernie nie rozumiem... Jak to kibic Interu może myśleć o mistrzostwie?orzeu pisze:Póki co to więcej widać własnie Waszego oburzenia, że jak to kibic Interu może myśleć o mistrzostwie :lol: .
Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego w sezonie 1921 po zajęciu ostatniego miejsca przez Inter ten klub nie spadł do niższej ligi?
- @D@$
- Juventino
Też to mnie wtedy zastanawiało. 
W ogóle to kiedyś w polskiej lidze wymyslono sobie że mistrzem kraju będzie zdobywca pucharu (Ruch) a Wisła która wygrała ligę była tylko...zwycięzcą ligi. Taka (sytuacja) ciekawostka. Lata '50, bodajże 1951.

W ogóle to kiedyś w polskiej lidze wymyslono sobie że mistrzem kraju będzie zdobywca pucharu (Ruch) a Wisła która wygrała ligę była tylko...zwycięzcą ligi. Taka (sytuacja) ciekawostka. Lata '50, bodajże 1951.
- orzeu
- Interista
Zajął ostatnie miejsce? Poproszę o źródłoszczypek pisze: Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego w sezonie 1921 po zajęciu ostatniego miejsca przez Inter ten klub nie spadł do niższej ligi?

Idąc tym tokiem: dlaczego Juventus w 1910 nie spadł :lol: ?
- D-Rose
- Juventino
Mylicie daty.
Inter nie spadł w 1922 roku(a nie 1921), mimo zajecia zaszczytnego ostatniego miejsca.(spadła venezia ktora byla przedostatnia)
Juventus nie mogł spasc w 1910 roku bo zajał trzecie miejsce w lidze
Rok pozniej był ostatni ale w przeciwieństwie do sytuacji Interu w 1911 NIKT nie spadał z ligi wiec nie bylo mowy o relegowaniu nizej kogokolwiek.
Inter nie spadł w 1922 roku(a nie 1921), mimo zajecia zaszczytnego ostatniego miejsca.(spadła venezia ktora byla przedostatnia)
Juventus nie mogł spasc w 1910 roku bo zajał trzecie miejsce w lidze

Rok pozniej był ostatni ale w przeciwieństwie do sytuacji Interu w 1911 NIKT nie spadał z ligi wiec nie bylo mowy o relegowaniu nizej kogokolwiek.
Ostatnio zmieniony 30 września 2013, 14:57 przez D-Rose, łącznie zmieniany 2 razy.

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
No właśnie o to mi się rozchodzi. Dlaczego Inter wówczas nie spadł?D-Rose pisze:Inter nie spadł w 1922 roku a nie 1921, mimo zajecia zaszczytnego ostatniego miejsca.(spadła Wenecja ktora byla przed ostatnia)
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
http://it.wikipedia.org/wiki/Prima_Divisione_1921-1922szczypek pisze:No właśnie, ja tego cholernie nie rozumiem... Jak to kibic Interu może myśleć o mistrzostwie?orzeu pisze:Póki co to więcej widać własnie Waszego oburzenia, że jak to kibic Interu może myśleć o mistrzostwie :lol: .
Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego w sezonie 1921 po zajęciu ostatniego miejsca przez Inter ten klub nie spadł do niższej ligi?
Updt - Fakt, doczytalem. Nie bylo nizszej klasy wiec nie spadli?
Ostatnio zmieniony 30 września 2013, 14:52 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- D-Rose
- Juventino
Nie wiem dokładnie, ale na włoskiej wiki jest osobny artykuł dotyczacy własnie tego "zajscia" ktore nazywało sie "Compromesso Colombo"szczypek pisze:No właśnie o to mi się rozchodzi. Dlaczego Inter wówczas nie spadł?D-Rose pisze:Inter nie spadł w 1922 roku a nie 1921, mimo zajecia zaszczytnego ostatniego miejsca.(spadła Wenecja ktora byla przed ostatnia)

http://it.wikipedia.org/wiki/Compromesso_Colombo
Kto zna włoski niech ogarnie.
@Up. to nie jest SERIE B a druga grupa SERIE A. Taka miała własnie formuła najwyzsza klasa rozgrywkowa we włoszech. 2 grupy i Mistrzowie tych grup grali "play-off" i Scudetto.
Co nie zmienia faktu, ze gdyby nie to całe "Compromesso_Colombo" Inter powinien spasc wraz z Vicenza. Utrzymał sie psim swędem przy "zielonym" stole i dziwnych ustaleniach( jakies deja vu

@up2. Była, ale nie nazywała sie Serie B tak jak dzis tylko Seconda Divisione. Zreszta Serie A wtedy tez jako nazwa nie istaniała a najwyzsza klasa nazywała sie Prima Categoria.

- orzeu
- Interista
no właśnie dziwna sprawa nie? Juve miało spaśc to... powiększono ligę i stwierdzono że nikt nie spada :lol: i co równie dziwne, w takim przypadku nie grano żadnych baraży z zespołem z ligi niżej.D-Rose pisze:Rok pozniej był ostatni ale w przeciwieństwie do sytuacji Interu w 1911 NIKT nie spadał z ligi wiec nie bylo mowy o relegowaniu nizej kogokolwiek.
Podsumowując Juventus
i jeszcze taki cytat odnośnie tego dziwnego braku spadku JuventusuD-Rose pisze: Utrzymał sie psim swędem przy "zielonym" stole i dziwnych ustaleniach( jakies deja vu).
W kolejnym sezonie Juventus nie błyszczał - zajął ostatnie miejsce w mistrzostwach Włoch i został zdegradowany do Serie B, a potem przywrócony po zamieszaniu z przepisami, które anulowały wszystkie degradacje.
- SKAr7
- Juventino
Jakby nigdy w historii żadnych lig tak nie było, że decydowano się na zatrzymanie spadkowiczów, zamiast robić większy misz-masz między ligami. :roll:orzeu pisze: no właśnie dziwna sprawa nie? Juve miało spaśc to... powiększono ligę i stwierdzono że nikt nie spada :lol: i co równie dziwne, w takim przypadku nie grano żadnych baraży z zespołem z ligi niżej.
Ta rzecz z Interem z 1922 kojarzy mi się tylko z sytuacjami, kiedy drużyna niżej w tabeli się utrzymywała dzięki problemom licencyjnym drużyn wyżej. Ale to chyba niemożliwe, by takie coś zaistniało w latach dwudziestych?

- Brutalo
- Juventino
http://www.sport.pl/pilka/1,65083,14781 ... n=FB_Sport
Oficjalnie Thohir nabył 70 % akcji nerrazurich i po 18 latach drużyna nie jest w rękach Morattich... Dziwnie tak trochę... Boski Massimo zastanawia się, czy pozostać prezydentem. Coś czuję, że w zimie sobie zaszaleją w Mercato, nie mówiąc o wakacjach.
Oficjalnie Thohir nabył 70 % akcji nerrazurich i po 18 latach drużyna nie jest w rękach Morattich... Dziwnie tak trochę... Boski Massimo zastanawia się, czy pozostać prezydentem. Coś czuję, że w zimie sobie zaszaleją w Mercato, nie mówiąc o wakacjach.
- Vimes
- Juventino
Bardzo wątpię w zimowe szaleństwo, bo jaki poważny zawodnik zdecyduje się na zmianę klubu w środku sezonu? Chyba tylko Alejandro Gomez, którego kiedyś rzekomo chciał Inter rozważa taką opcję, bo nie jest zadowolony z pobytu w Metaliście. Natomiast w lato to już inna sprawa. Ten Thohir ma udziały w jakimś klubie MLS i NBA. Jakiś fan koszykówki jest w stanie powiedzieć, czy wraz z przybyciem Thohira ten klub zaczął odnosić sukcesy? Chodzi chyba o jakiś klub z Filadelfii. Pytam tak z ciekawości, czy jego przybycie wiązało się z jakąś zmianą na lepsze w zarządzaniu tymi klubami.Brutalo pisze:Coś czuję, że w zimie sobie zaszaleją w Mercato, nie mówiąc o wakacjach.