Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2013, 18:05

Nawet nie na Sardynii tylko w Trieście gwoli ścisłości.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
orzeu

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 30 września 2013, 13:09

Bruce Badura pisze:hmm najgorzej to jak sie z dziada wielki pan zrobi i to po kilku zaledwie przyzwoitych wystepach

chyba za bardzo sie podjarali niektorzy i mysla ze walcza o majstra
Póki co to więcej widać własnie Waszego oburzenia, że jak to kibic Interu może myśleć o mistrzostwie :lol: .

I to wcale nie po kilku przyzwoitych występach, tylko kilku naprawdę dobrych. W końcu nie codzień zdarza się wygrać 7-0, a i zwycięstwo np. z Violą też dobrze smakuje, biorąc pod uwagę wiosenny blamaż we Florencji.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 30 września 2013, 13:40

orzeu pisze:Póki co to więcej widać własnie Waszego oburzenia, że jak to kibic Interu może myśleć o mistrzostwie :lol: .
No właśnie, ja tego cholernie nie rozumiem... Jak to kibic Interu może myśleć o mistrzostwie?

Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego w sezonie 1921 po zajęciu ostatniego miejsca przez Inter ten klub nie spadł do niższej ligi?

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2013, 13:53

Też to mnie wtedy zastanawiało. ;)

W ogóle to kiedyś w polskiej lidze wymyslono sobie że mistrzem kraju będzie zdobywca pucharu (Ruch) a Wisła która wygrała ligę była tylko...zwycięzcą ligi. Taka (sytuacja) ciekawostka. Lata '50, bodajże 1951.

orzeu

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 30 września 2013, 13:57

szczypek pisze: Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego w sezonie 1921 po zajęciu ostatniego miejsca przez Inter ten klub nie spadł do niższej ligi?
Zajął ostatnie miejsce? Poproszę o źródło ;). Zdziwiłoby mnie to, biorąc pod uwagę mistrzostwo rok wcześniej.

Idąc tym tokiem: dlaczego Juventus w 1910 nie spadł :lol: ?

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2013, 14:24

orzeu pisze: Idąc tym tokiem: dlaczego Juventus w 1910 nie spadł :lol: ?
Masz na myśli ten sezon, w którym Inter ukradł swoje pierwsze mistrzostwo kosztem Pro Vercelli? Juventus był wtedy 3.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 września 2013, 14:41

Mylicie daty.

Inter nie spadł w 1922 roku(a nie 1921), mimo zajecia zaszczytnego ostatniego miejsca.(spadła venezia ktora byla przedostatnia)

Juventus nie mogł spasc w 1910 roku bo zajał trzecie miejsce w lidze ;)

Rok pozniej był ostatni ale w przeciwieństwie do sytuacji Interu w 1911 NIKT nie spadał z ligi wiec nie bylo mowy o relegowaniu nizej kogokolwiek.
Ostatnio zmieniony 30 września 2013, 14:57 przez D-Rose, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 30 września 2013, 14:42

D-Rose pisze:Inter nie spadł w 1922 roku a nie 1921, mimo zajecia zaszczytnego ostatniego miejsca.(spadła Wenecja ktora byla przed ostatnia)
No właśnie o to mi się rozchodzi. Dlaczego Inter wówczas nie spadł?

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 30 września 2013, 14:44

szczypek pisze:
orzeu pisze:Póki co to więcej widać własnie Waszego oburzenia, że jak to kibic Interu może myśleć o mistrzostwie :lol: .
No właśnie, ja tego cholernie nie rozumiem... Jak to kibic Interu może myśleć o mistrzostwie?

Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego w sezonie 1921 po zajęciu ostatniego miejsca przez Inter ten klub nie spadł do niższej ligi?
http://it.wikipedia.org/wiki/Prima_Divisione_1921-1922

Updt - Fakt, doczytalem. Nie bylo nizszej klasy wiec nie spadli?
Ostatnio zmieniony 30 września 2013, 14:52 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 września 2013, 14:46

szczypek pisze:
D-Rose pisze:Inter nie spadł w 1922 roku a nie 1921, mimo zajecia zaszczytnego ostatniego miejsca.(spadła Wenecja ktora byla przed ostatnia)
No właśnie o to mi się rozchodzi. Dlaczego Inter wówczas nie spadł?
Nie wiem dokładnie, ale na włoskiej wiki jest osobny artykuł dotyczacy własnie tego "zajscia" ktore nazywało sie "Compromesso Colombo" :)

http://it.wikipedia.org/wiki/Compromesso_Colombo

Kto zna włoski niech ogarnie.

@Up. to nie jest SERIE B a druga grupa SERIE A. Taka miała własnie formuła najwyzsza klasa rozgrywkowa we włoszech. 2 grupy i Mistrzowie tych grup grali "play-off" i Scudetto.
Co nie zmienia faktu, ze gdyby nie to całe "Compromesso_Colombo" Inter powinien spasc wraz z Vicenza. Utrzymał sie psim swędem przy "zielonym" stole i dziwnych ustaleniach( jakies deja vu ;) ).

@up2. Była, ale nie nazywała sie Serie B tak jak dzis tylko Seconda Divisione. Zreszta Serie A wtedy tez jako nazwa nie istaniała a najwyzsza klasa nazywała sie Prima Categoria.

Obrazek
orzeu

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 30 września 2013, 15:13

D-Rose pisze:Rok pozniej był ostatni ale w przeciwieństwie do sytuacji Interu w 1911 NIKT nie spadał z ligi wiec nie bylo mowy o relegowaniu nizej kogokolwiek.
no właśnie dziwna sprawa nie? Juve miało spaśc to... powiększono ligę i stwierdzono że nikt nie spada :lol: i co równie dziwne, w takim przypadku nie grano żadnych baraży z zespołem z ligi niżej.

Podsumowując Juventus
D-Rose pisze: Utrzymał sie psim swędem przy "zielonym" stole i dziwnych ustaleniach( jakies deja vu ;) ).
i jeszcze taki cytat odnośnie tego dziwnego braku spadku Juventusu
W kolejnym sezonie Juventus nie błyszczał - zajął ostatnie miejsce w mistrzostwach Włoch i został zdegradowany do Serie B, a potem przywrócony po zamieszaniu z przepisami, które anulowały wszystkie degradacje.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2013, 15:48

orzeu pisze: no właśnie dziwna sprawa nie? Juve miało spaśc to... powiększono ligę i stwierdzono że nikt nie spada :lol: i co równie dziwne, w takim przypadku nie grano żadnych baraży z zespołem z ligi niżej.
Jakby nigdy w historii żadnych lig tak nie było, że decydowano się na zatrzymanie spadkowiczów, zamiast robić większy misz-masz między ligami. :roll:
Ta rzecz z Interem z 1922 kojarzy mi się tylko z sytuacjami, kiedy drużyna niżej w tabeli się utrzymywała dzięki problemom licencyjnym drużyn wyżej. Ale to chyba niemożliwe, by takie coś zaistniało w latach dwudziestych? :think:

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2013, 16:26

http://www.sport.pl/pilka/1,65083,14781 ... n=FB_Sport
Oficjalnie Thohir nabył 70 % akcji nerrazurich i po 18 latach drużyna nie jest w rękach Morattich... Dziwnie tak trochę... Boski Massimo zastanawia się, czy pozostać prezydentem. Coś czuję, że w zimie sobie zaszaleją w Mercato, nie mówiąc o wakacjach.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2013, 18:32

Brutalo pisze:Coś czuję, że w zimie sobie zaszaleją w Mercato, nie mówiąc o wakacjach.
Bardzo wątpię w zimowe szaleństwo, bo jaki poważny zawodnik zdecyduje się na zmianę klubu w środku sezonu? Chyba tylko Alejandro Gomez, którego kiedyś rzekomo chciał Inter rozważa taką opcję, bo nie jest zadowolony z pobytu w Metaliście. Natomiast w lato to już inna sprawa. Ten Thohir ma udziały w jakimś klubie MLS i NBA. Jakiś fan koszykówki jest w stanie powiedzieć, czy wraz z przybyciem Thohira ten klub zaczął odnosić sukcesy? Chodzi chyba o jakiś klub z Filadelfii. Pytam tak z ciekawości, czy jego przybycie wiązało się z jakąś zmianą na lepsze w zarządzaniu tymi klubami.

Obrazek
Tarnos15

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2013, 18:44

76ers sa aktualnie najslabszym klubem w NBA, ale sa na poczatku przebudowy wiec nie czas jeszcze na oceny

ODPOWIEDZ