LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2012, 23:27

Też macie wrażenie że sędzia za dużo gwiżdże? Mam trochę dość, każde dotknięcie to faul.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2012, 23:35

W 10 sekundzie powinno być 0-1 ale to był Higuain a nie Benzema.Francuz wszedł po przerwie i pokazał klasę. 2-2 !

2 POST:
stahoo pisze:Ja akurat jestem zdania, że komentator-kibic danej drużyny to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> sprawa - jest tylko warunek - musi być ich dwóch, po jednym dla danej druzyny. Tutaj mamy kibica Realu i Barcy, więc jest ok. Chciałbym mecze Juve komentowane przez właśnie kibica Juve i np. Milanu...
Przecież wiadomo że Tomek Lipiński jest Juventino ale przez swój profesjonalizm nie pokazuje tego w C+.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2012, 23:45

Ale nie ma partnera kibica innej drużyny, nie licząc meczów z Romą. Zresztą to nie do końca może być przez profesjonalizm czy jego brak - ale przez zalecenia stacji :)

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2012, 23:55

No, zrobiło się gorąco pod koniec to Busquets sięgnął po najcięższą broń. Złapał się za twarz i po meczu.

Co nie zmienia faktu, że ostatnio Barca najlepsze swoje mecze rozgrywa właśnie przeciwko Realowi.
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2012, 23:57 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2012, 23:56

Mecz był trochę żenujący. Mimo awansu cięzko powiedzieć bym był dobrym humorze. Sędzia nie wiedział co się dzieje, ciągły chaos, od stanu 2-2 gra była strasznie szarpana. Aż nie chcę mi się dyskutować na forach. Dobranoc.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2012, 23:57

Do samego spotkania może sie nie będe odnosił, bo dla mnie to tylko kolejna odsłona nieustającej szopki, ale poruszając temat komentatorów, to dla mnie to cąłkowita amatorszczyzna, gdy osoba w teorii obiektywna fapie nad jednym zespołem.

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2012, 23:57

Jak pisałem, jednym okiem śledziłem relacje, czy to przypadek że tyle kartek poleciało dla graczy Realu? Czy wszystkie były słuszne? I czy można było zaobserwować jakąkolwiek faworyzację drużyny z Katalonii?

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2012, 00:00

Sedzia mylił sie w obie strony. Dużo było błedów jak spalone Barcelony (odgwizdane których nie było), kartki dla Pepe (powinna być czerwona). Arbiter żenujący, ale w obie strony. Nie było faworyzacji raczej.

MaxFromJam_89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2012, 00:13

Mimo wszystko bramka dla Realu po rzucie rożnym zdobyta prawidłowo. Ramos lekko pociągnął w ferworze walki przeciwnika (który w dodatku opierał sięna nim), ale takich fauli się nie gwiżdże... Komiczna sytuacja, komiczne sędziowanie. A moment meczu był kluczowy (ok. 55 min?), przy stanie 2-0 dla Barcy.

A końcówka to już w ogóle masakra. Sędzia dolicza tylko 3 min, z czego przez 2 min ktoś tam z Barcy leży na murawie, a ten zamiast wziąć to pod uwagę to kończy w 93...

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2012, 00:30

Faul Ramosa na Danim był, ściągnął go za rękaw na glebę tuż przed oddaniem strzału. Lass powinien podziękować sędziemu, że nie wyleciał z czerwienią chwilę przed końcowym gwizdkiem (Messi za mniejsze przewinienie na Pepe zobaczył żółtą). Pepe jako ostatni obrońca kosi Pedro - czerwień. Do tego 3 ewidentne błędy asystenta przy spalonych na niekorzyść FCB.

Sędzia ewidentnie ma jakiś sentyment do Madrytu.
Ouh_yeah pisze:No i pewnie z tego powodu wyrzucił Ramosa za fikcyjny faul :prochno:
Już wcześniej powinien wylecieć za pyskówki do arbitra i parę fauli pod swoim polem karnym. Nazbierało mu się i nie było innego wyjścia jak tylko wyciągnąć drugą kartkę.
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2012, 00:37 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2012, 00:31

jackop pisze:Sędzia ewidentnie ma jakiś sentyment do Madrytu.
No i pewnie z tego powodu wyrzucił Ramosa za fikcyjny faul :prochno:

Serpente

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2012, 01:07

A tak Pepe odpowiedział kibicom na Camp Nou...

Obrazek

Obrazek
MaxFromJam_89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2012, 01:21

jackop pisze:Faul Ramosa na Danim był, ściągnął go za rękaw na glebę tuż przed oddaniem strzału.
http://www.mecze24.pl/skroty-meczow/pilka-nozna/2624
4:12 rzut wolny dla Realu

Lekkie pociągnięcie Ramosa, a Alves poleciał jakby go pociąg potrącił... Gdyby takie faule się gwizdało, to bramki z rożnych/wolnych padały by raz na rok. Normalna walka o pozycję/przepychanie się w polu karnym, żadnych chwytów zapaśniczych,żadnych podcięć, kopnięć , a tu sędzia gwiżdże faul. Zresztą jak już wszyscy pisali, sędzia kiepski, to i decyzje nie mogły być inne...

Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2012, 11:04

No, teraz mogę skrobnąć coś na spokojnie.

Jeśli chodzi o poziom sportowy to niemalże ideał. Nie dowierzałem widząc jak Real potrafi czasem atakować i jaki zakłada pressing. Tak samo nie dowierzałem jak Barcelona czasem się spod tego pressingu uwalniała na minimalnej przestrzeni. Generalnie Real był w tym meczu sporo lepszy, to że awansowaliśmy dalej to czyste szczęście. Mam nadzieję że to ta tradycyjna obniżka formy bo kiedy nadejdzie Liga Mistrzów to trzeba się spiąć i grać lepiej. Po raz kolejny irytowała mnie spora ilość niecelnych podań, mówię o tych sytuacjach gdzie piłkarze mieli dużo miejsca i nie byli jakoś szczególnie naciskani. Sytuacje z 13 czy tam której sekundy przemilczę :roll:

Co do sędziowania to zdanie z wczoraj nie zmieniam: fatalne. Dawno nie widziałem tak źle sędziowanego meczu. Arbiter nie panowałnad ogólnym tempem meczu, czasami nie wiedział czym jest przywilej korzyści, tworzył ogólny wielki chaos. Do tego popełnił sporo istotniejszych błędów w obie strony jak np. zatrzymanie na boisku Diarry czy nieuznanie gola Ramosa. Były też 2 spalone widmo, których wyraźnie nie było ale to już robota liniowych.

To co mi się najbardziej w całości podobało to wynik. A najmniej to że po raz pierwszy od dłuższego czasu nie tylko kibice ale i piłkarze poczuli strach przed madryckimi. Przez parenaście minut drugiej połowy Barca grała niesamowicie bojaźliwie i chaotycznie, była całkowicie rozbita.

Na koniec wspomnę że podobno przez 2 tygodnie nie zagra Sanchez a dalej nie wiadomo co z Iniestą. Boję się że w kontekście tych wydarzeń oddala się trochę zwycięstwo w lidze, ale trzeba wierzyć.

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2012, 11:42

nareszcie Gran Derby były wyrównane , szkoda , że sędzia to jakiś totalny pajac , ale co do sytuacji Ramosa z Alvesem to dla mnie faul ewidentny... Ramos ściągał Daniego za rękę a ten to wykorzystał proste. Lass w pierwszej połowie powinien wylecieć , sędzia też odgwizdał 2 spalone których nie było (Alexis i Pedro). Real zagrał dobry mecz , ale najeżdżanie na sędziego nie ma sensu... aaa bym zapomniał : bramka Alvesa cudo ! :bravo:

Fino Alla Fine Forza Juventus!
ODPOWIEDZ