# 10 Paul Pogba
- wloski
- Juventino
W tej chwili będzie z tym problem balansujemy w zarobkach (jako klub) pomiędzy pierwszą 10tką, a drugą. Jeśli chodzi o kontrakty mamy bardzo słabe, Jeep nie płaci jakiś kokosów, Adidas też bez rewelacji. Do tego niedługo chyba będzie kończyła się umowa na transmisje w TV, mam nadzieję jako 5 krotny z rzędu mistrz Włoch na coś więcej. Bez dodatkowej kasy nie ugramy więcej na płacach, tak na prawdę od 2-3 lat balansujemy na podobnych zarobkach, a musiałby to być skok jakościowy, czyli podwojenie, wtedy to może byśmy zakręcili się okół 4-5 miejsca. Z tego co pamiętam to nawet lepsze przychody mają PSG czy MC... kluby wydmuszki.marcinek pisze:Widzieliście wywiad Pogby? chłop się prawie wzruszył/popłakał że wrócił do MU, to koniec jakichkolwiek spekulacji czy myśmy chcieli go sprzedać czy on chciał odejść.
Jeżeli chodzi o jakiekolwiek przywiązanie, nie-włocha do Juve to można włożyć miedzy bajki, skończyła się era tych piłkarzy, a włochów klasowych z przodu brak. Po prostu musimy zacząć płacić gwiazdom tak jak płacą w innych klubach 10-15mln wtedy ich zatrzymamy na trochę dłużej.
- Arbuzini
- Juventino
To są właśnie uroki Włoch i Serie A. My bijemy rekord sprzedanych karnetów, a dla angielskich klubów taki wynik to jest "pfff...". W Hiszpanii nikt nie jest w stanie przełamać monopolu Barcelonu i Realu na przychody z praw telewizyjnych, dysproporcja jest ogromna, a we Włoszech ten rozkład jest dużo bardziej spłaszczony.
- zagroo
- Juventino
Widziałem ten wywiad Pogby dla angielskiej telewizji i z tego co mówi to pobyt w Juve określił jako "przedłużone wakacje" ale w końcu wrócił do domu. Widać, że Manchester to jego dom i tylko czekał aż tam wróci. Szczerze, mam nadzieje, ze będzie żałował tej decyzji, nie wierzę, że United jest w stanie powalczyć o jakieś trofea.
- wagner
- Juventino
Z tego co można wywnioskować na obecny moment Pogba cierpiał na ten sam syndrom co Morata z tą różnicą, że jeden nie ukrywał chęci powrotu i przywiązania do poprzednich barw, a drugi siedział cicho, kibicom mydlił oczy i rozbudzał nadzieje, sam jednak nie podgrzewał atmosfery wokół jego osoby, co należy najzwyczajniej zaakceptować i uszanować. To nie temat na tą dyskusję, ale patrząc na obecną kadrę United to kibice mogą liczyć na wyniki 4:3, 3:2 ect. Słowem ogarnięta ofensywa, nieogarnięta obrona
Bailly sam tego tam nie ogarnie.

- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Im więcej takich wypowiedzi tym bardziej mam ochotę życzyć mu źle.zagroo pisze:Widziałem ten wywiad Pogby dla angielskiej telewizji i z tego co mówi to pobyt w Juve określił jako "przedłużone wakacje" ale w końcu wrócił do domu. Widać, że Manchester to jego dom i tylko czekał aż tam wróci. Szczerze, mam nadzieje, ze będzie żałował tej decyzji, nie wierzę, że United jest w stanie powalczyć o jakieś trofea.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Filippo911
- Juventino
heh... co innego mówił kilka lat temu o MU.
Chłopak poleciał na kasę, podwojenie czy tam potrojenie zarobków (goal.com podaje 13 mln na rękę, zresztą nie jest to istotne dla mnie).
Mino pewnie go przekonał że jest młody i jeszcze zdąży coś wygrać (nie, nie mówię że Raiola jest tym złym, bo Pogba sam musiał chcieć tego transferu i kasy).
Ciekawe co PP powie za kilka lat, gdy będzie przechodził do innego klubu - nie wierze że zostanie w MU (nie z tym agentem).
Chłopak poleciał na kasę, podwojenie czy tam potrojenie zarobków (goal.com podaje 13 mln na rękę, zresztą nie jest to istotne dla mnie).
Mino pewnie go przekonał że jest młody i jeszcze zdąży coś wygrać (nie, nie mówię że Raiola jest tym złym, bo Pogba sam musiał chcieć tego transferu i kasy).
Ciekawe co PP powie za kilka lat, gdy będzie przechodził do innego klubu - nie wierze że zostanie w MU (nie z tym agentem).
- bajbek17
- Juventino
Moim zdaniem Pogba wypowiedział się całkiem w porządku. Przed oficjalką całe forum wiedziało, że Paul zwali wszystko na to, że to klub chciał go opchnąć, a on wyszedł i powiedział prawdę o ty co podpowiadało mu serce i jak to bardzo chciał wrócić do ManU. Polakom to nigdy nie dogodzi. Zawsze będą narzekać.
- Beben
- Juventino
Miłość miłością ale to chyba też miało wpływ
Top 10 zarobków PL:

Top 10 zarobków PL:
1.Paul Pogba - 290 tys. funtów tygodniowo
2. Wayne Rooney - 260 tys.
3. Zlatan Ibrahimović - 250 tys.
4. Sergio Aguero - 240 tys.
5. Yaya Toure - 240 tys.
6. Eden Hazard - 200 tys.
7. David Silva - 200 tys.
8. David De Gea - 185 tys.
9. Raheem Sterling - 180 tys.
10. Mesut Ozil - 160 tys.
Jeśli te 290 000 funtów/tyg się okażą prawdą, to Pogba (jeśli dobrze policzyłem) zarobi jakieś 9,3 miliona Euro netto.
Nie jest to jakiś kosmos nie z tej ziemi o którym pisały media.
Biorąc pod uwagę, że (rzekomo) chcieliśmy mu zaproponować 7,5/rok

#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- squinter
- Juventino
Nie wiem jak to policzyłeśCobra pisze:Jeśli te 290 000 funtów/tyg się okażą prawdą, to Pogba (jeśli dobrze policzyłem) zarobi jakieś 9,3 miliona Euro netto.

Chyba, że ja coś skopałem, poprawcie mnie jeśli się mylę

- Dziku1897
- Juventino
52 tygodnie w roku po 290tys na tydzień daje ponad 15 mln funtów, te 9,3 mln euro to chyba po odliczeniu podatku i przeliczeniu z funta na euro wyszłosquinter pisze:Nie wiem jak to policzyłeśCobra pisze:Jeśli te 290 000 funtów/tyg się okażą prawdą, to Pogba (jeśli dobrze policzyłem) zarobi jakieś 9,3 miliona Euro netto.
Biorąc pod uwagę, że (rzekomo) chcieliśmy mu zaproponować 7,5/rok290k x 4 = 1,16mln/miesiąc - w skali roku prawie 14mln funtów. Nawet jeśli to jest brutto, to na rękę dostanie prawie 11 baniek.
Chyba, że ja coś skopałem, poprawcie mnie jeśli się mylę

Dokładnie tak jak mówi dziku.
https://listentotaxman.com/m/ - tutaj liczyłem podatek.
9,3 mln Euro Netto.
https://listentotaxman.com/m/ - tutaj liczyłem podatek.
9,3 mln Euro Netto.
#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- Beben
- Juventino
Czyli i tak wychodzi ponad 2 razy więcej niż u nas (http://www.livesportsreviews.com/juvent ... -salaries/). Nie oszukujmy się głównym kryterium były pieniądze + hype - z cały szacunkiem dla Pogby ale on raczej nie stroni od mediów
Zobaczymy jak sobie poradzi po fali krytyki bo u nas był pod ochroną, drużna grała pod niego, kibice go kochali - w Manchesterze może być różnie, jeżeli nie wygrają mistrzostwa (a balonik jest pompowany) Kibice nie będą wyrozumiali. Kiedyś uważałem Mourinho za gwaranta sukcesów, ale ten sezon w PL będzie bardzo bardzo ciekawy - Arsenal, MC, MU, Chelsea
Liverpool oraz obrońca tytułu Leicester
. Zobaczymy jak sobie poradzi, chociaż pomimo tego życzę mu sukcesów :hellyes:

- Vincitore
- Juventino
Pogba w ogóle odbył już jakiś trening w Manchesterze? Siedzi tam od poniedziałku, mamy piątek i jeszcze nie widziałem żadnego zdjęcia Francuza z sesji treningowej, jedynie jakieś prywatne ze Zlatanem. Byłem ciekaw czy dostanie szansę z Bournemouth - Mourinho w 2009 wypuścił Sneijdera w Interze na derby z Milanem praktycznie z samolotu.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ale to było na koniec sierpnia, Sneijder miał za sobą kilka tygodni treningów w Realu, jeszcze trzy dni przed oficjalnym transferem trenował http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... i&id=25593
Pogbom dopiero wrócił z wczasów.