# 10 Paul Pogba

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 09:39

marcinek pisze:Widzieliście wywiad Pogby? chłop się prawie wzruszył/popłakał że wrócił do MU, to koniec jakichkolwiek spekulacji czy myśmy chcieli go sprzedać czy on chciał odejść.

Jeżeli chodzi o jakiekolwiek przywiązanie, nie-włocha do Juve to można włożyć miedzy bajki, skończyła się era tych piłkarzy, a włochów klasowych z przodu brak. Po prostu musimy zacząć płacić gwiazdom tak jak płacą w innych klubach 10-15mln wtedy ich zatrzymamy na trochę dłużej.
W tej chwili będzie z tym problem balansujemy w zarobkach (jako klub) pomiędzy pierwszą 10tką, a drugą. Jeśli chodzi o kontrakty mamy bardzo słabe, Jeep nie płaci jakiś kokosów, Adidas też bez rewelacji. Do tego niedługo chyba będzie kończyła się umowa na transmisje w TV, mam nadzieję jako 5 krotny z rzędu mistrz Włoch na coś więcej. Bez dodatkowej kasy nie ugramy więcej na płacach, tak na prawdę od 2-3 lat balansujemy na podobnych zarobkach, a musiałby to być skok jakościowy, czyli podwojenie, wtedy to może byśmy zakręcili się okół 4-5 miejsca. Z tego co pamiętam to nawet lepsze przychody mają PSG czy MC... kluby wydmuszki.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 13:14

To są właśnie uroki Włoch i Serie A. My bijemy rekord sprzedanych karnetów, a dla angielskich klubów taki wynik to jest "pfff...". W Hiszpanii nikt nie jest w stanie przełamać monopolu Barcelonu i Realu na przychody z praw telewizyjnych, dysproporcja jest ogromna, a we Włoszech ten rozkład jest dużo bardziej spłaszczony.

zagroo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 13:15

Widziałem ten wywiad Pogby dla angielskiej telewizji i z tego co mówi to pobyt w Juve określił jako "przedłużone wakacje" ale w końcu wrócił do domu. Widać, że Manchester to jego dom i tylko czekał aż tam wróci. Szczerze, mam nadzieje, ze będzie żałował tej decyzji, nie wierzę, że United jest w stanie powalczyć o jakieś trofea.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 13:39

Z tego co można wywnioskować na obecny moment Pogba cierpiał na ten sam syndrom co Morata z tą różnicą, że jeden nie ukrywał chęci powrotu i przywiązania do poprzednich barw, a drugi siedział cicho, kibicom mydlił oczy i rozbudzał nadzieje, sam jednak nie podgrzewał atmosfery wokół jego osoby, co należy najzwyczajniej zaakceptować i uszanować. To nie temat na tą dyskusję, ale patrząc na obecną kadrę United to kibice mogą liczyć na wyniki 4:3, 3:2 ect. Słowem ogarnięta ofensywa, nieogarnięta obrona :ahsisi: Bailly sam tego tam nie ogarnie.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 13:41

zagroo pisze:Widziałem ten wywiad Pogby dla angielskiej telewizji i z tego co mówi to pobyt w Juve określił jako "przedłużone wakacje" ale w końcu wrócił do domu. Widać, że Manchester to jego dom i tylko czekał aż tam wróci. Szczerze, mam nadzieje, ze będzie żałował tej decyzji, nie wierzę, że United jest w stanie powalczyć o jakieś trofea.
Im więcej takich wypowiedzi tym bardziej mam ochotę życzyć mu źle.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Filippo911

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 18:50

heh... co innego mówił kilka lat temu o MU.
Chłopak poleciał na kasę, podwojenie czy tam potrojenie zarobków (goal.com podaje 13 mln na rękę, zresztą nie jest to istotne dla mnie).
Mino pewnie go przekonał że jest młody i jeszcze zdąży coś wygrać (nie, nie mówię że Raiola jest tym złym, bo Pogba sam musiał chcieć tego transferu i kasy).
Ciekawe co PP powie za kilka lat, gdy będzie przechodził do innego klubu - nie wierze że zostanie w MU (nie z tym agentem).

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 20:56

Moim zdaniem Pogba wypowiedział się całkiem w porządku. Przed oficjalką całe forum wiedziało, że Paul zwali wszystko na to, że to klub chciał go opchnąć, a on wyszedł i powiedział prawdę o ty co podpowiadało mu serce i jak to bardzo chciał wrócić do ManU. Polakom to nigdy nie dogodzi. Zawsze będą narzekać.

Beben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 09:41

Miłość miłością ale to chyba też miało wpływ :whistle:

Top 10 zarobków PL:

1.Paul Pogba - 290 tys. funtów tygodniowo
2. Wayne Rooney - 260 tys.
3. Zlatan Ibrahimović - 250 tys.
4. Sergio Aguero - 240 tys.
5. Yaya Toure - 240 tys.
6. Eden Hazard - 200 tys.
7. David Silva - 200 tys.
8. David De Gea - 185 tys.
9. Raheem Sterling - 180 tys.
10. Mesut Ozil - 160 tys.

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 17:44

Jeśli te 290 000 funtów/tyg się okażą prawdą, to Pogba (jeśli dobrze policzyłem) zarobi jakieś 9,3 miliona Euro netto.

Nie jest to jakiś kosmos nie z tej ziemi o którym pisały media.
Biorąc pod uwagę, że (rzekomo) chcieliśmy mu zaproponować 7,5/rok :whistle:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 17:57

Cobra pisze:Jeśli te 290 000 funtów/tyg się okażą prawdą, to Pogba (jeśli dobrze policzyłem) zarobi jakieś 9,3 miliona Euro netto.

Nie wiem jak to policzyłeś :prochno: 290k x 4 = 1,16mln/miesiąc - w skali roku prawie 14mln funtów. Nawet jeśli to jest brutto, to na rękę dostanie prawie 11 baniek.

Chyba, że ja coś skopałem, poprawcie mnie jeśli się mylę :whistle:

Dziku1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 18:05

squinter pisze:
Cobra pisze:Jeśli te 290 000 funtów/tyg się okażą prawdą, to Pogba (jeśli dobrze policzyłem) zarobi jakieś 9,3 miliona Euro netto.

Nie wiem jak to policzyłeś :prochno: 290k x 4 = 1,16mln/miesiąc - w skali roku prawie 14mln funtów. Nawet jeśli to jest brutto, to na rękę dostanie prawie 11 baniek.

Chyba, że ja coś skopałem, poprawcie mnie jeśli się mylę :whistle:
52 tygodnie w roku po 290tys na tydzień daje ponad 15 mln funtów, te 9,3 mln euro to chyba po odliczeniu podatku i przeliczeniu z funta na euro wyszło :prochno:

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 20:01

Dokładnie tak jak mówi dziku.

https://listentotaxman.com/m/ - tutaj liczyłem podatek.

9,3 mln Euro Netto.

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Beben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 22:14

Czyli i tak wychodzi ponad 2 razy więcej niż u nas (http://www.livesportsreviews.com/juvent ... -salaries/). Nie oszukujmy się głównym kryterium były pieniądze + hype - z cały szacunkiem dla Pogby ale on raczej nie stroni od mediów :prochno: Zobaczymy jak sobie poradzi po fali krytyki bo u nas był pod ochroną, drużna grała pod niego, kibice go kochali - w Manchesterze może być różnie, jeżeli nie wygrają mistrzostwa (a balonik jest pompowany) Kibice nie będą wyrozumiali. Kiedyś uważałem Mourinho za gwaranta sukcesów, ale ten sezon w PL będzie bardzo bardzo ciekawy - Arsenal, MC, MU, Chelsea :whistle: Liverpool oraz obrońca tytułu Leicester :prochno:. Zobaczymy jak sobie poradzi, chociaż pomimo tego życzę mu sukcesów :hellyes:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2016, 11:09

Pogba w ogóle odbył już jakiś trening w Manchesterze? Siedzi tam od poniedziałku, mamy piątek i jeszcze nie widziałem żadnego zdjęcia Francuza z sesji treningowej, jedynie jakieś prywatne ze Zlatanem. Byłem ciekaw czy dostanie szansę z Bournemouth - Mourinho w 2009 wypuścił Sneijdera w Interze na derby z Milanem praktycznie z samolotu.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2016, 11:53

Ale to było na koniec sierpnia, Sneijder miał za sobą kilka tygodni treningów w Realu, jeszcze trzy dni przed oficjalnym transferem trenował http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... i&id=25593 ;) Pogbom dopiero wrócił z wczasów.

ODPOWIEDZ