Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Danielpiero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2016, 10:15

Jak ktoś piszę że Lukaku to czarny Mandzukić to nie mam więcej pytań. To że wysoki musi oznaczać że ten sam poziom? :prochno:
Jeśli ktoś się wypowiada na temat jakiegoś zawodnika, to niech ma o nim jakąś wyrobioną opinię na podstawie meczy które oglądał.
Lukaku gra w tym sezonie na prawdę dobrze, haruje na całym boisku, sporo strzela i asystuje ( w klasyfikacji kanadyjskiej jest na 1 miejscu razem z Aguero) jest dużo lepszy technicznie od naszego ,,super Mario'' i przede wszystkim z 2 razy szybszy.
To przykre, ale oglądając jak gra gdzieś cały czas w głowie pojawia mi się pytanie, czy nie lepiej było go kupić za Igłę???
Więc absolutnie nie rozumiem, jak można mówić że to ten sam poziom co Mandzukić.
Było by to na pewno duże wzmocnienie, aczkolwiek tak jak inni uważam że przede wszystkim trzeba wzmocnić środek kimś kreatywnym.

,,Takich meczów nie wygrywa się piłkarzami jak Tacchinardi, ale takimi jak Zidane. Tacchinardi może pomóc, ale trzeba liczyć na mistrzów "
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2016, 10:37

Danielpiero pisze:To przykre, ale oglądając jak gra gdzieś cały czas w głowie pojawia mi się pytanie, czy nie lepiej było go kupić za Igłę???
Tak jak średnio lubię Higuaina, a Lukaku nawet-nawet to póki co raczej nie mamy czego żałować.

Prawda jest taka, że potrzebujemy aż trzech środkowych pomocników. Witsel to świetny start. Dahoud, Tolliso? Podobają mi się te kandydatury i jakby nie było szans na nikogo topowego, ukształtowanego i w miarę młodego (patrz: Verratti etc.) to szarpałbym nawet obu.

Oprócz środka pola znowu trzeba będzie pomyśleć o bokach obrony. Najprawdopodobniej to ostatni sezon Lichtsteinera i Evry w naszych barwach.

Szukając następcy za Mandzukicia nie skupiałbym się specjalnie żeby był to snajper o podobnych do niego cechach. Takiego Berardiego brałbym z pocałowaniem ręki, ale zdaję sobie sprawę, że różnie z nim może być. Kimś w stylu Lacazette też bym nie wzgardził. W naszej taktyce z tego "dużego i silnego" nie ma wiele pożytku jeśli nie potrafi pracować na całym boisku albo dobrze kontratakować więc bez sensu jest szukanie na siłę zawodnika o takich cechach.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 04 listopada 2016, 13:12

Robaku pisze:Jacky,
raczej nie możesz. Po kontuzji wrócił od razu pierwszy skład, 90 minut, podpaska kapitana i trzyma obronę w ryzach. Pewny punkt w drużynie Emeryego, a jak widać po tym sezonie, tam są tylko dwa pewne punkty - Cavani, Motta i teraz Silva.
OK, a jak by bylo najlepiej: Silva in, Giorgio out/Barza out czy moze Wlosi zostaja u nas, a Brazylijczyk we Francji? Moze jeszcze jakas inna wariacja?
ForzaItanimulli3vujcm pisze:i Belotti. Młody Włoch grający w Torino to naprawdę ogromny talent i według mnie znacznie lepszy piłkarz niż Berardi. Andrea wydaje się być bardziej poukładany, według mnie w tej chwili najlepszy włoski napastnik. Zresztą skoro osłabiamy głównych rywali, robiąc przy okazji zamieszanie wśród ich kibiców, to teraz czas na rywala zza miedzy. :) Swoją drogą, Belotti był zmiennikiem Dybali w Palermo, teraz byłby zmiennikiem jego w Juventusie...
Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, ze Belotti jest lepszy niz Beradi. Obaj to gracze ofensywni, ale jednak Andrea gra praktycznie tylko i wylacznie na "9". Poza tym mlodszy Berardi rozegral sporo wiecej meczow w najwyzszej klasie rogrywkowej w Italii (co o czyms swiadczy) zdobywajac duzo wiecej bramek i asyst, niz Belotti. Nie bede sciemnial, ze ogladam jednego i drugiego co mecz, ale akurat w przypadku napastnikow STATYSTYKI GRAJĄ, a na nich sie opieram. Moim zdaniem: Berardi lepszy i bardziej uniwersalny dla druzyny.
Jesli latem pozegnamy sie z Mandzukiciem, to ja nie bede narzekal nawet, gdy jako rezerwista wroci do nas darmowy Zaza - pod warunkiem ze kasa zaoszczedzona na dublerze napastnika bedzie solidnie zinwestowana w pomoc, albo w Perina :smile:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Alessio nie jest przecież urodzonym Milanistą.
Masz racje, nie jest. To urodzony Romanista :prochno:
Danielpiero pisze:Lukaku gra w tym sezonie na prawdę dobrze, haruje na całym boisku, sporo strzela i asystuje ( w klasyfikacji kanadyjskiej jest na 1 miejscu razem z Aguero) jest dużo lepszy technicznie od naszego ,,super Mario'' i przede wszystkim z 2 razy szybszy.
To przykre, ale oglądając jak gra gdzieś cały czas w głowie pojawia mi się pytanie, czy nie lepiej było go kupić za Igłę???
Ja tez bym go raczej porownal do Zlatana/Suareza, niz do naszego Chorwata. Moze i byloby lepiej kupic Romelu, ale zdaje sie, ze on w ogole nie chcial isc do Wloch. For the record: ja tez nie narzekam na Igłę.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2016, 14:00

Juve potrzebuje piłkarza typu Modrić a nie kolejnego napastnika.Już mamy Igłę lepszego niż Morata czy Mandzukić ale co z tego jak w pomocy biega Khedira czy Hernanes a oni w ogóle sytuacji nie tworzą dla naszej 9.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2016, 14:03

Jacky pisze:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Alessio nie jest przecież urodzonym Milanistą.
Masz racje, nie jest. To urodzony Romanista :prochno:
A raczej Laziale :smile:
O ile nasi nie zmienią podejścia do gry, to żaden Dahoud, Verratti, Berardi czy inny Erkisen nic nie zmienią. Uważam, że z obecną kadrą można osiągnąć naprawdę dużo i nie potrzeba kto wie jakich wzmocnień. To nie kwestia nazwisk biegających po boisku, a nastawienia.

Przydałby się jakiś b2b, który ładnie wejdzie w pole karne i ukąsi. Vidal był do tego idealny. Teraz widzę w tej roli Dahouda. Bardzo podobni do siebie, tyle, że Syryjczyk jest lepiej wyszkolonym technicznie zawodnikiem. W tej chwili taką rolę pełni niesamowicie wolny Khedira, który totalnie nie nadaje się do tego. Ok, miał kilka naprawdę ciekawych wejść, ale nic więcej. Nie można takiej roli powierzać zawodnikowi, który prędkością nie ustępuje nawet Buffonowi.

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 06 listopada 2016, 21:13

Higuain - Dybala
A.Sandro - Pjanic - Marchisio - Khedira - Cuadrado/D.Alves
Chiellini - Bonucci - Barzagli/Benatia/Rugani
Buffon

LEGENDA:
pewne punkty pierwszego składu
zawodnicy z powracającymi problemami zdrowotnymi

Pjanic, D.Alves i Higuain póki co nie stali się pewnymi punktami pierwszego składu. No ale trzeba im dać czas co najmniej do końca tego sezonu.

W obecnej sytuacji kadrowej martwią 2 rzeczy:
1) niby mamy 5 dobrych środkowych obrońców, a tak naprawdę tylko 1 jest pewny,
2) mamy najsłabszy środek pomocy od sezonu 2011 roku, gdy w pomocy zaczęli grać Marchisio-Pirlo-Vidal.

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2016, 22:12

Matuidi Ponoc nadal chce odejść z Paryża. Dzisiaj zmieniony w 61 minucie na emeryta Motte
Obyśmy doczlapali na pierwszym miejscu do zimowego okna i kupili kogoś kreatywnego bo Witsel kreatywny za bardzo nie jest a i nie wiadomo kiedy do nas zawita

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2016, 13:38

Ale czy Matuidi jest kreatywny?

La fidanzata d'Italia
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2016, 13:56

Tak średnio bym powiedział. Pamiętam, że toczyła się niedawno dyskusja na forum, czy Vidal jest kreatywny i był naprawdę mocny obóz opowiadający się za tym, że stanowczo nie należy nazywać go takim zawodnikiem. Matuidi w moim odczuci ma w ofensywie mniej do zaoferowania, co nie znaczy, że to zawodnik, który by się nam nie przydał. Dysponuje całkiem niezłym podaniem, a do tego wniósłby pewnie dynamikę w środku, której nam tak bardzo brakuje.

Zresztą teraz przydałby się nam każdy środkowy pomocnik, którego można określić mianem "bardzo dobry".

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 07 listopada 2016, 16:53

Matuidi to była dobra opcja na minione mercato. W następne lato gość będzie miał 30 lat, a szejkowie go za czapkę gruszek nie puszczą, bez względu na to, czy zawodnik się obrazi czy nie. To co gra on, to z grubsza zapewniają Khedira z Marchisio, a także Witsel, o ile przyjdzie w zimę.
Najlepszym wyborem były ten Dahoud w lato ( przy Witselu zimą ), ale jakoś mało wierzę w ten transfer.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2016, 17:55

Arbuzini pisze:Tak średnio bym powiedział. Pamiętam, że toczyła się niedawno dyskusja na forum, czy Vidal jest kreatywny i był naprawdę mocny obóz opowiadający się za tym, że stanowczo nie należy nazywać go takim zawodnikiem. Matuidi w moim odczuci ma w ofensywie mniej do zaoferowania, co nie znaczy, że to zawodnik, który by się nam nie przydał. Dysponuje całkiem niezłym podaniem, a do tego wniósłby pewnie dynamikę w środku, której nam tak bardzo brakuje.

Zresztą teraz przydałby się nam każdy środkowy pomocnik, którego można określić mianem "bardzo dobry".
Nie srednio tylko nie jest. Wiele osob przecenia Francuza. To nie jest zawodnik tej samej skali co wspomniany przez Ciebie Vidal, aby mogl odmienic nasza gre w pomocy. Nie tedy droga.

La fidanzata d'Italia
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 07 listopada 2016, 20:38

Pjanic - Marchisio - Khedira
Witsel - Dahoud - Bentancur + Lemina

Tak w najgorszym wypadku powinna wyglądać nasza pomoc na przyszły sezon. W najlepszym powinniśmy postarać się o Verrattiego, jeśli to prawda, co piszą o nim media.

Według mnie Witsel i Bentancur są już przez nas zaklepani. Marotta przyznał już, że skorzystamy z pierwokupu Urusa. Z kolei Belg uzgodnił z nami już wszystko latem.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 07 listopada 2016, 20:54

Moim zdaniem Witsel i Bentancur powinni do nas zawitać już w styczniu. Obstawiam, że z Urusem jak i z Boca wszystko jest dogadane, co do Witsela to będzie trzeba negocjować z Zenitem.

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2016, 21:06

19 pisze:Moim zdaniem Witsel i Bentancur powinni do nas zawitać już w styczniu. Obstawiam, że z Urusem jak i z Boca wszystko jest dogadane, co do Witsela to będzie trzeba negocjować z Zenitem.
Witsel dzisiaj poniekąd potwierdził transfer do nas pozostaje tylko kwestia czy styczeń czy lato. Jestem praktycznie pewien że ruscy będą robili wszystko żeby nie opchnac go zima
Bentancura zacząłem od nie dawna śledzić rozegrał dzisiaj 89 minut z niezłą nota .Boca zaczyna w końcu grać na miarę możliwości

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2016, 21:16

To prawda, Witsel wystrzelał się w mediach, że do nas przechodzi i to być może już w styczniu. Na moje Zenit oczywiście spróbuje nas wydymać i rzuci nam jakieś 'promocyjne' 10 mln by sprawdzić czy jesteśmy frajerami i zapłacimy. W lecie patrzyłem jednym okiem na ten transfer, ale patrząc na to co serwuje nam w środku pola Allegri co tydzień, to chyba złapię się brzytwy, mimo, że nie sądzę by to było rozwiązanie naszych problemów.

Zablokowany