Żużel - wszystko o speedway'u

W tym pokoju możesz podyskutować z kibicami na temat innych dyscyplin sportowych.
ODPOWIEDZ
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2005, 23:07

leniup pisze: są na 6 pozycji przed Lublinem i Opolem. Myślę że spokojnie się powinni utrzymać..
A to sie okarze 24 lipca na naszym torze....

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2005, 21:38 przez BIGGI, łącznie zmieniany 4 razy.

juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2005, 21:23

Dziś poznaliśmy pary play-off:

Ekstraliga

Tarnów - Wrocław 8) 8)
Częstochowa - Leszno

w półfinałach:
Bydgoszcz - Częstochowa/Leszno
Toruń - Tarnów/Wrocław

I Liga

Rzeszów - Lublin 8)
Ostrów - Grudziądz

w półfinałach:
Gorzów - Ostrów/Grudziądz
Rybnik - Rzeszów/Lublin

Będzie ciekawie :D

-= UNIA Tarnów żużlowym DMP 2004 i DMP 2005 !!!! =-
(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2005, 21:38

BIGGI pisze:
leniup pisze: są na 6 pozycji przed Lublinem i Opolem. Myślę że spokojnie się powinni utrzymać..
A to sie okarze 24 lipca na naszym torze....

Pozdrawiam

I co ? Na czyje wyszło ? :smile: :smile:

Tyle tylko ze Kylmaekorpi złamał CHYBA obojczyk... :cry: :płaczę:

Ale i tak Wam zycze utrzymania w konfrontacji z Opolem bo macie świetnych kibiców :ok: Nie zmiania to faktu ze najprawdopodobniej bedziecie jechać baraż z Łotwą heh, daleeka podroz sie szykuje :prochno:

edit :

na szczescie bark tylko wybity :pray:

Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2005, 21:01

juvetar pisze:Dziś poznaliśmy pary play-off:

Ekstraliga

Tarnów - Wrocław 8) 8)
Częstochowa - Leszno

w półfinałach:
Bydgoszcz - Częstochowa/Leszno
Toruń - Tarnów/Wrocław
Teraz sobie odszukajcie jeden z moich pierwszych postów w tym sezonie i przeczytajcie... Wszystko zgodnie z planem... Częstochowa celowo nie awansowała do pierwszej dwójki (bo to strata jednego meczu u siebie, a to już jakies 250.000 zł) Nalezało przegrać mecz z Bydgoszcza (kontrolowane 44:46 - nominowane dwa razy 5-1 dla BDG) u siebie aby nie zając pierwszych dwóch pozycji, trudno, aby sie połozyć w Zielonej Górze :D... Podobnie zrobił Tarnów... W każdym bądź razie teraz zaczyna sie powazna jazda... Na pierwsze łyknięcie Leszno (z nimi na serio jechalismy oba mecz, a zwłaszcza ostatni - chcielismy na nich trafic i tak było celowane - dwa zwyciestwa dla przypomnienia), a później Bydgoszcz... Czekamy w finale na Wrocław lub Tarnów (Toruń nie ma szans - skończył się Dzień Dziecka :D)

juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2005, 21:46

Ulisses pisze:Częstochowa celowo nie awansowała do pierwszej dwójki (bo to strata jednego meczu u siebie, a to już jakies 250.000 zł)
Jakim cudem jeden mecz u siebie to 250.000 zł zysku?
Na plus na pewno wpływy z biletów. Ale na minus: koszty organizacji i kasa dla zawodników. Do tego koszty meczu wyjadowego.

(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2005, 11:11

juvetar pisze:Jakim cudem jeden mecz u siebie to 250.000 zł zysku?
Faktycznie pomyliłem się... Licząc skromne 19.000 osób na meczu (a tyle będzie na bank - jak nie wiecej z Lesznem) razy średnie 20 zł (centralny:35 zł, normalny 22 zł, ulgowy 16 zł, program 5zł) to daje nam już 380.000 zł, a nie 250.000 zł :)
juvetar pisze:Ale na minus: koszty organizacji
Faktycznie - to "wielki" problem... Odejmijmy te 50.000 zł (ochrona + policja, przygotwanie toru) = 330.000 zł
juvetar pisze:i kasa dla zawodników
U nas kazdy bieg ma swojego indywidualnego sponsora (reklamowany przed startem) i to on płaci zawodnikowi za przywiezione pkt. Klub tylko dorzuca sie nieznacznie. Odejmimy 20.000 = 310.000
juvetar pisze:Do tego koszty meczu wyjadowego.
Tu odpada organizacja, ochrona itd. Pozostaje tylko przejazd, ale to nie jest astronomiczna kwota :) odliczmy 10.000 zł = 300.000 zł
Co do kasy zawodników, to tutaj CKM płaci zawodnikom plus sponsorzy, więc odejmijmy te 100.000 zł... zostaje 200.000 zł "na czysto" licząc skromnie... Ja bym podjął takie ryzyko wiedząc jaka mamy ekipę... Tak sie robi biznes... :smile:

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2005, 16:15

juvetar pisze:Dziś poznaliśmy pary play-off:

Ekstraliga

Tarnów - Wrocław 8) 8)
8) 8) Bardzo Sie Ciesze Ze Atlas Trafił Na Tarnowska Unie :dance: Mam Nadzieje ze zwysciesko My wyjedziemy z Tych cwiercfinalow :pray: Chociarz zaczelem sie martwic dobra ostatnio jazda Tomasza G. Wszystkie wyscigi wygral :think:

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2005, 21:54

Szkoda Ze Polacy Nie zakwalifikowali sie do Finałow Przegrywajaz Ze Szwecja 2 pkt a z Australia 1 pkt ale coz Polacy maja znowu Szanse Powalczyc w Sobote bodajze na wroclawskim torze ( znowu ) i mamy nadzieje ze bedzie to Dobry Mecz ! udzail Biora Polska Dania Czech Australia !Co do tej czwartej nie jestem pewien :think:

BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2005, 22:11

Tak, Australia.

Kurcze mielismy troche pecha. Po pierwszej kolejce byłem w lekkim szoku - prawie komplet, potem to dyskusyjne wykluczenie Holty i defekt Protasiewicza...szkoda....
No ale w Polsce podczas barażu mam nadzieje ze awansujemy spokojnie.

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2005, 07:58

Noi stało sie :bravo: Polska wraz z Dania Awansowała do Turnieju Głownego! Bardzo Mnie to Cieszy Ale jeszcze Bardziej przewaga z jaka to zrobili :dance: Cieszy Tez ze za kasprzaka jezdzil Walasek i zdobyl komplet 15 pkt. :dance: Slabo jarosław Hampel i to na swoim Torze :angry: Ale Spokojnie jeszcze sie wyrobi ! Szkoda Austarli bo nie jezdzil Crump narzekajac na bol brzucha co oslabilo znacznie ekipe z najmniejszego Kontynentu :prochno:

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2005, 00:22

Az Dziw Ze Nikt Nie Pisze ! Wlasnie Wrocilem z Meczu w ktorym reprezentacja Polski Zdobyła Złoty Medal w Jezdzie druzynowej ! emocje Boski a Wrazenia Jeszcze Lepsze ! :dance: Mam nadzieje ze za rok powtorzymy ten sukces bo mamy naprawde silna ekipe ! O sile Naszego Zspolu nie stanowi Tomasz G ! ale Cala druzyna ! :ok:

juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2005, 13:52

W ekstralidze I mecz 1. rundy play-off i od razu rekordowe zwycięstwo:

Unia Tarnów - WTS Wrocław 64:25

(w tym 57:15 w ostatnich dwunastu wyścigach)

Za tydzień jedziemy do Wrocka bronić przewagi :lol: .

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2005, 15:06

juvetar pisze:W ekstralidze I mecz 1. rundy play-off i od razu rekordowe zwycięstwo:

Unia Tarnów - WTS Wrocław 64:25

(w tym 57:15 w ostatnich dwunastu wyścigach)

Za tydzień jedziemy do Wrocka bronić przewagi :lol: .
Powiem szczerze ze nic nie pisalem tylko czekalem na twoj drwiacy komentarz ! Czemu nie opiszesz przebiegu spotkania ? Jak nie Ty to Ja!

A wiec po pierwszych biegach bylo 7;5 Dla Tarnowskiej Uni Niestety w biegu 3 Do bardzo ciezkiego wypadku doszlo na torze ! defektujacy motocykl J.Golloba zaczal sie " rzucac " po torze a rozpedzony Tomasz Gapinski chcial wyminac i skonczylo sie dla niego tragicznie ! wylecial przez Kierownice i trzac plecami o krawedz bandy wylecial za Tor ! :( Odwiezli Go w " R-ce" do Szpitala z podejrzeniem zlamania Obojczyka i wstrzasnienia Mozgu ! Potem było juz Gorzej ! Za Tomka Wszedl Pacholak i jak mozna bylo sie domyslec nie za bardzo mu szło !Nasza Gwiazada Jarosław Hampel w pierwszych 3 biegach mial Defekty Motocykla ! a najprawdopodobnie zdobyl by 6 pkt. Raz 3 raz 2 raz 1 ! Antonio Lindback jezdzil najgorzej w sezonie ! 0-0-1-0-2 chyba jakos tak ! wiec nasi dwaj liderzy zdobyli w sumie okolo :doh: 6 pkt. :angry: Nic sie nie kleilo Wrocławianie przegrywali Start za startem Nasze motocykle byly za wolne na prostych co skutecznie wykorzystywali Tarnowianie ! Powiem Szczerze ! gratuluje Tarnowiana Tego ze potrafili wykorzystac w tym spotkaniu wszystkie bledy Atlasu ! do polfinalu raczej sie nie dostaniemy wiec Zycze wam Szczescia w Polfinale jak i Finale ! pozdrawiam !

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2005, 23:28

Janusz Kołodziej !!! Janusz Kołodziej !!! Janusz Kołodziej !!!

Skandowali dziś kibice na stadionie Unii Tarnów ( w tym ja :)).

Piękne zawody , piekne w wykonaniu jaskółek. Jazda Kołodzieja to bajka , Gollobowie po profesorsku i ze spokojem , wielkie brawa dla Marcina Rempały , walczył ambitnie w każdym wyścigu . 4 z 5 polskich najlepszych żużlowców jeździ w unii Tarnów , w tym dwaj to wychowankowie :).
Atmosfera niesamowita , pełny stadion , na koniec cudowne sztuczne ognie , nie widziałem takich nigdy :). Show na maxa :).

Grazie Kołodziej !!!!

RadeKas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2005, 00:14

Gratuluje Unii. Potrafili wykorzystac atut wlasnego toru na 200%. Kolodziej zaskoczyl nawet mnie, ale sporo zawdziecza temu, ze Tomek zlekcewazyl go w ich wyscigu i zamiast pilnowac orbity, jechal sobie jak panisko srodkiem toru co wykorzystal mlody tarnowianin. Brawo.

Aczkolwiek uwazam, a raczej jestem pewien, ze na innym torze wygralby kto inny (najpewniej Gollob). Moim zdaniem IMP sa srednio miarodajne, gdyz atut toru moze doprowadzic do zwyciestwa kazdego.

Dlatego wnosze aby IMP odbywaly sie na torach najslabszych druzyn 8). Oczywiscie to zart, ale szanse bylyby rowne:P.

Jeszcze raz gratuluje Unii zwyciestwa i umiejetnosci wykorzystania okazji.

srali muszki będzie wiosna
ODPOWIEDZ