Żużel - wszystko o speedway'u
- BIGGI
- Qualità Juventino
A to sie okarze 24 lipca na naszym torze....leniup pisze: są na 6 pozycji przed Lublinem i Opolem. Myślę że spokojnie się powinni utrzymać..
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2005, 21:38 przez BIGGI, łącznie zmieniany 4 razy.
- juvetar
- Juventino
Dziś poznaliśmy pary play-off:
Ekstraliga
Tarnów - Wrocław 8) 8)
Częstochowa - Leszno
w półfinałach:
Bydgoszcz - Częstochowa/Leszno
Toruń - Tarnów/Wrocław
I Liga
Rzeszów - Lublin 8)
Ostrów - Grudziądz
w półfinałach:
Gorzów - Ostrów/Grudziądz
Rybnik - Rzeszów/Lublin
Będzie ciekawie
Ekstraliga
Tarnów - Wrocław 8) 8)
Częstochowa - Leszno
w półfinałach:
Toruń - Tarnów/Wrocław
I Liga
Rzeszów - Lublin 8)
Ostrów - Grudziądz
w półfinałach:
Gorzów - Ostrów/Grudziądz
Rybnik - Rzeszów/Lublin
Będzie ciekawie

-= UNIA Tarnów żużlowym DMP 2004 i DMP 2005 !!!! =-
(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
- BIGGI
- Qualità Juventino
BIGGI pisze:A to sie okarze 24 lipca na naszym torze....leniup pisze: są na 6 pozycji przed Lublinem i Opolem. Myślę że spokojnie się powinni utrzymać..
Pozdrawiam
I co ? Na czyje wyszło ?
Tyle tylko ze Kylmaekorpi złamał CHYBA obojczyk...
Ale i tak Wam zycze utrzymania w konfrontacji z Opolem bo macie świetnych kibiców

edit :
na szczescie bark tylko wybity

- Ulisses
- Qualità Juventino
Teraz sobie odszukajcie jeden z moich pierwszych postów w tym sezonie i przeczytajcie... Wszystko zgodnie z planem... Częstochowa celowo nie awansowała do pierwszej dwójki (bo to strata jednego meczu u siebie, a to już jakies 250.000 zł) Nalezało przegrać mecz z Bydgoszcza (kontrolowane 44:46 - nominowane dwa razy 5-1 dla BDG) u siebie aby nie zając pierwszych dwóch pozycji, trudno, aby sie połozyć w Zielonej Górzejuvetar pisze:Dziś poznaliśmy pary play-off:
Ekstraliga
Tarnów - Wrocław 8) 8)
Częstochowa - Leszno
w półfinałach:
Toruń - Tarnów/Wrocław

- juvetar
- Juventino
Jakim cudem jeden mecz u siebie to 250.000 zł zysku?Ulisses pisze:Częstochowa celowo nie awansowała do pierwszej dwójki (bo to strata jednego meczu u siebie, a to już jakies 250.000 zł)
Na plus na pewno wpływy z biletów. Ale na minus: koszty organizacji i kasa dla zawodników. Do tego koszty meczu wyjadowego.
- Ulisses
- Qualità Juventino
Faktycznie pomyliłem się... Licząc skromne 19.000 osób na meczu (a tyle będzie na bank - jak nie wiecej z Lesznem) razy średnie 20 zł (centralny:35 zł, normalny 22 zł, ulgowy 16 zł, program 5zł) to daje nam już 380.000 zł, a nie 250.000 złjuvetar pisze:Jakim cudem jeden mecz u siebie to 250.000 zł zysku?

Faktycznie - to "wielki" problem... Odejmijmy te 50.000 zł (ochrona + policja, przygotwanie toru) = 330.000 złjuvetar pisze:Ale na minus: koszty organizacji
U nas kazdy bieg ma swojego indywidualnego sponsora (reklamowany przed startem) i to on płaci zawodnikowi za przywiezione pkt. Klub tylko dorzuca sie nieznacznie. Odejmimy 20.000 = 310.000juvetar pisze:i kasa dla zawodników
Tu odpada organizacja, ochrona itd. Pozostaje tylko przejazd, ale to nie jest astronomiczna kwotajuvetar pisze:Do tego koszty meczu wyjadowego.

Co do kasy zawodników, to tutaj CKM płaci zawodnikom plus sponsorzy, więc odejmijmy te 100.000 zł... zostaje 200.000 zł "na czysto" licząc skromnie... Ja bym podjął takie ryzyko wiedząc jaka mamy ekipę... Tak sie robi biznes...
- RuTeK
- Juventino
8) 8) Bardzo Sie Ciesze Ze Atlas Trafił Na Tarnowska Uniejuvetar pisze:Dziś poznaliśmy pary play-off:
Ekstraliga
Tarnów - Wrocław 8) 8)

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- RuTeK
- Juventino
Szkoda Ze Polacy Nie zakwalifikowali sie do Finałow Przegrywajaz Ze Szwecja 2 pkt a z Australia 1 pkt ale coz Polacy maja znowu Szanse Powalczyc w Sobote bodajze na wroclawskim torze ( znowu ) i mamy nadzieje ze bedzie to Dobry Mecz ! udzail Biora Polska Dania Czech Australia !Co do tej czwartej nie jestem pewien 

- BIGGI
- Qualità Juventino
Tak, Australia.
Kurcze mielismy troche pecha. Po pierwszej kolejce byłem w lekkim szoku - prawie komplet, potem to dyskusyjne wykluczenie Holty i defekt Protasiewicza...szkoda....
No ale w Polsce podczas barażu mam nadzieje ze awansujemy spokojnie.
Kurcze mielismy troche pecha. Po pierwszej kolejce byłem w lekkim szoku - prawie komplet, potem to dyskusyjne wykluczenie Holty i defekt Protasiewicza...szkoda....
No ale w Polsce podczas barażu mam nadzieje ze awansujemy spokojnie.
- RuTeK
- Juventino
Noi stało sie
Polska wraz z Dania Awansowała do Turnieju Głownego! Bardzo Mnie to Cieszy Ale jeszcze Bardziej przewaga z jaka to zrobili
Cieszy Tez ze za kasprzaka jezdzil Walasek i zdobyl komplet 15 pkt.
Slabo jarosław Hampel i to na swoim Torze
Ale Spokojnie jeszcze sie wyrobi ! Szkoda Austarli bo nie jezdzil Crump narzekajac na bol brzucha co oslabilo znacznie ekipe z najmniejszego Kontynentu 

- RuTeK
- Juventino
Az Dziw Ze Nikt Nie Pisze ! Wlasnie Wrocilem z Meczu w ktorym reprezentacja Polski Zdobyła Złoty Medal w Jezdzie druzynowej ! emocje Boski a Wrazenia Jeszcze Lepsze !
Mam nadzieje ze za rok powtorzymy ten sukces bo mamy naprawde silna ekipe ! O sile Naszego Zspolu nie stanowi Tomasz G ! ale Cala druzyna ! 

- juvetar
- Juventino
W ekstralidze I mecz 1. rundy play-off i od razu rekordowe zwycięstwo:
Unia Tarnów - WTS Wrocław 64:25
(w tym 57:15 w ostatnich dwunastu wyścigach)
Za tydzień jedziemy do Wrocka bronić przewagi :lol: .
- RuTeK
- Juventino
Powiem szczerze ze nic nie pisalem tylko czekalem na twoj drwiacy komentarz ! Czemu nie opiszesz przebiegu spotkania ? Jak nie Ty to Ja!juvetar pisze:W ekstralidze I mecz 1. rundy play-off i od razu rekordowe zwycięstwo:
A wiec po pierwszych biegach bylo 7;5 Dla Tarnowskiej Uni Niestety w biegu 3 Do bardzo ciezkiego wypadku doszlo na torze ! defektujacy motocykl J.Golloba zaczal sie " rzucac " po torze a rozpedzony Tomasz Gapinski chcial wyminac i skonczylo sie dla niego tragicznie ! wylecial przez Kierownice i trzac plecami o krawedz bandy wylecial za Tor !

- Yari
- Juventino
Janusz Kołodziej !!! Janusz Kołodziej !!! Janusz Kołodziej !!!
Skandowali dziś kibice na stadionie Unii Tarnów ( w tym ja
).
Piękne zawody , piekne w wykonaniu jaskółek. Jazda Kołodzieja to bajka , Gollobowie po profesorsku i ze spokojem , wielkie brawa dla Marcina Rempały , walczył ambitnie w każdym wyścigu . 4 z 5 polskich najlepszych żużlowców jeździ w unii Tarnów , w tym dwaj to wychowankowie
.
Atmosfera niesamowita , pełny stadion , na koniec cudowne sztuczne ognie , nie widziałem takich nigdy
. Show na maxa
.
Grazie Kołodziej !!!!
Skandowali dziś kibice na stadionie Unii Tarnów ( w tym ja

Piękne zawody , piekne w wykonaniu jaskółek. Jazda Kołodzieja to bajka , Gollobowie po profesorsku i ze spokojem , wielkie brawa dla Marcina Rempały , walczył ambitnie w każdym wyścigu . 4 z 5 polskich najlepszych żużlowców jeździ w unii Tarnów , w tym dwaj to wychowankowie

Atmosfera niesamowita , pełny stadion , na koniec cudowne sztuczne ognie , nie widziałem takich nigdy

Grazie Kołodziej !!!!
- RadeKas
- Juventino
Gratuluje Unii. Potrafili wykorzystac atut wlasnego toru na 200%. Kolodziej zaskoczyl nawet mnie, ale sporo zawdziecza temu, ze Tomek zlekcewazyl go w ich wyscigu i zamiast pilnowac orbity, jechal sobie jak panisko srodkiem toru co wykorzystal mlody tarnowianin. Brawo.
Aczkolwiek uwazam, a raczej jestem pewien, ze na innym torze wygralby kto inny (najpewniej Gollob). Moim zdaniem IMP sa srednio miarodajne, gdyz atut toru moze doprowadzic do zwyciestwa kazdego.
Dlatego wnosze aby IMP odbywaly sie na torach najslabszych druzyn 8). Oczywiscie to zart, ale szanse bylyby rowne:P.
Jeszcze raz gratuluje Unii zwyciestwa i umiejetnosci wykorzystania okazji.
Aczkolwiek uwazam, a raczej jestem pewien, ze na innym torze wygralby kto inny (najpewniej Gollob). Moim zdaniem IMP sa srednio miarodajne, gdyz atut toru moze doprowadzic do zwyciestwa kazdego.
Dlatego wnosze aby IMP odbywaly sie na torach najslabszych druzyn 8). Oczywiscie to zart, ale szanse bylyby rowne:P.
Jeszcze raz gratuluje Unii zwyciestwa i umiejetnosci wykorzystania okazji.
srali muszki będzie wiosna