Polityka - wybory na prezydenta 2005

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ

Kto powinien zostać prezydentem?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2005, 21:14

Ibrah pisze:Z takimi textami to na forum onet.pl idź.
Dzięki za zaproszenie 8)

Ibrah pisze:Może bys tak uzasadnił dla czego obrażasz tak mojego kandydata?

A może Ty być ruszył tyłeczek i zajrzał dwie strony wstecz? To nie takie trudne!

Grazie Lepper! Ave Kaczor & Rydzyk! :happy:

8)

Sting

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2005, 21:17

Jak pisał Konstanty Ildefons Gałczyński: "Już wiem dlaczego Rzeczpospolita mi zbrzydła, za duzo święconej wody, za mało zwykłego mydła"

Obrazek
Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2005, 21:25

Paolo_Rossi_1982 pisze:Grande Kaczor! 8)

Kłamca, szuja i oszust Tusk ma to na co sam pracował przez ostatnie dwa tygodnie ... został drugi ! :rotfl:
Yyy??? Płacą Ci za te pomówienia???

Góre biorą nademną w tej chwili emocje nie intelekt, bo do powiedzenia mam teraz zbyt wiele. Nie mogę uwierzyć w to co się stało... Byłem wręcz 100% pewny tego, że wyrga Tusk, a tutaj taka niespodzianka... nawet nie niespodzianka a szok... Zawsze wyzanawałem zaasadę, że lepiej się mile zaskoczyć niż niemile zawieść i w moim przypadku niestety wygrała druga opcja.

Niestety Polacy nie dorośli do demokracji. Nie umieją wybrać pomiędzy łatwym, a pożytecznym. Oczywiście łatwym było wybranie Kaczyńskiego. Obiecującego wszystkim dobrobyt. Jednak czy nie lepiej było wybrać rozwój??? Cóż z tego, że dzisiaj dostane 100 zł, jak za tydzień już je wydam... Czy nie lepiej teraz nie dostać nic, a za tydzień dostawać codziennie po 10 ???

Oczywiście są też pozytywne aspekty wyboru Kaczyńskiego na prezydenta, jednak uważam, że te kwesie które by one poruszyły byłyby też wykonane przez Tuska.

W tej chwili to tyle...
Powiem jedno - ludzie ludziom zgotowali ten los...

EDIT:

Teraz Polska będzie jak niektóre gry komputerowe :
Rzeczpospolita Polska IV
Rzeczpospolita Polska VI
Rzeczpospolita Polska IX
Albo jak grey z serii Fifa.... Polska 2006, Polska 2007...
Ostatnio zmieniony 23 października 2005, 21:47 przez Ja-JUVE-nek, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
blk01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2005, 21:29

Tusk to kaszub,nie umie mówić po polsku. Liberał.. (kaczynski bedzie scigał Komuchów za to co było. Tusk by zostawił stare sprawy w spokoju). Polacy pokazali ( chociaz nie wszyscy bo 50%) ze jako naród potrafią dokonac słusznego wyboru. Uważam ze poparcie dla Tuska dwóch tak różnych polityków ( kwasniewski i wałęsa) z góry ustawiło go na przegranej pozycji. To nie spodobało się opinii publicznej

EDIT : 23.10.2005 21:32:35
Sting pisze:Jak pisał Konstanty Ildefons Gałczyński: "Już wiem dlaczego Rzeczpospolita mi zbrzydła, za duzo święconej wody, za mało zwykłego mydła"
ŚWIĘTE SŁOWA

herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2005, 21:35

UlTrAs pisze:Tusk przegrał z Kaczyńskim walke o fotel prezydenta. Nie wiem jak to możliwe. W obu przypadkach przedwyborcze sondaże zwycięstwo dawały PO, a tymczasem wyniki wyborów były już zupełnie inne :x
No to może się w końcu dowiesz do czego służą sondaże

UlTrAs pisze:czy ktoś oprócz mnie chciałby się wynieśc z
kraju ? :whistle:
Ibrah pisze:
UlTrAs pisze:czy ktoś oprócz mnie chciałby się wynieśc z kraju ? :whistle:
Ja :( I myśle nad tym na poważnie, gdyż teraz w polsce będą sei działy takie rzeczy że boje się nawet myśleć :(
Liczyłem że wygra Donald Tusk, jego program mi sie bardziej podobał.
Kłamca, szuja i oszust Tusk ma to na co sam pracował przez ostatnie dwa tygodnie ... został drugi !
Z takimi textami to na forum onet.pl idź. Może bys tak uzasadnił dla czego obrażasz tak mojego kandydata? I to wcale nie jest śmieszne że zajął drugie miejsce. Ja bym sie na twoim miejscu nie smial bo teraz kaczory nam w polsce nie dadzą życ...jakby Kaczyński był drugi tez bys sie smial?
Pokazaliście dziecinnośc i faktycznie o co dbacie - o własną kieszeń. Nawet jakby Andrew został prezydentem to bym został a zapewniam was że Kaczor będzie lepszy iod niego i od Kwacha i od Tuska.

Ja-JUVE-nek pisze:Niestety Polacy nie dorośli do demokracji.
Jak to powiedział Churchil demokracja ma same wady i tylko tę zaletę że nie wymyślono dotychczas nic lepszego.
Ja-JUVE-nek pisze: Nie umieją wybrać pomiędzy łatwym, a pożytecznym. Oczywiście łatwym było wybranie Kaczyńskiego. Obiecującego wszystkim dobrobyt. Jednak czy nie lepiej było wybrać rozwój??? Cóż z tego, że dzisiaj dostane 100 zł, jak za tydzień już je wydam... Czy nie lepiej teraz nie dostać nic, a za tydzień dostawać codziennie po 10 ???
Jakby to było takie proste to wszyscy, przy założeniu że kandydaci chcą dobra Polski, mieli liberalne programy.

Sting

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2005, 21:37

lukasz01 pisze: Polacy pokazali ( chociaz nie wszyscy bo 50%) ze jako naród potrafią dokonac słusznego wyboru.
Jak pisał Konstanty Ildefons Gałczyński: "Już wiem dlaczego Rzeczpospolita mi zbrzydła, za duzo święconej wody, za mało zwykłego mydła"
ŚWIĘTE SŁOWA
Albo ironizowałes piszac o słusznym wyborze Polaków, ale mylnie zinterpretowałes co miałem na mysli

Obrazek
kosiorekk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 października 2005, 21:41

Paolo_Rossi_1982 pisze:
Ibrah pisze:Z takimi textami to na forum onet.pl idź.
Dzięki za zaproszenie 8)
Nie masz za co dziekować 8)
A skąd Ty chłopcze możesz wiedziec jak będzie za rządów Kaczyńskich ?
Bo jestem prorokiem 8) chłopcze
dużo mówi mało robi tak jak całe PO
Ta?
Tusk sam jest sobie winny, źle dobrał taktyke w drugiej turze
Być może, kto wie...
Sily Prezydent=Uczciwa POLSKA
Mam nadzieje.
Grazie Lepper! Ave Kaczor & Rydzyk!
To idź sobie posłuchać radia maryja i życze miłej roboty przy kopaniu ziemniaków.

Więc żegnaj prawdziwa Polsko...

Ludzie myślą ze tak Kaczyński będzie im rozdawał pieniądze...żeby sie nie zdziwili. Zapamiętajcie sobie, nigdy nikt nikomu za darmo nie będzie rozdawał pieniędzy, nie nie trzeba sobie zapracowac...

del kasa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 października 2005, 21:42

Oto wyniki wyborcze na godzine 20:25
Obrazek
Cóż moge wiecej powiedziec...odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu :P

Przemo90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2005, 21:43

Niedobrze sie dzieje, musze to napisać - poprostu w wiekszośćci wieś zadecydowala ! Niestety Tuski mial duze poparcie w bardziej ucywilizowanym zachodzie i w wiekszych miastach a za male poparcie na wsi - przyczynily sie do tego slowa popracia dla malej kaczki ze strony Leppera. Niestety ludzie dokonuja poraz kolejny glupiego wyboru i bedzie tak jak z SLD - glupi naród wybiera a potem placze ze jest źle i non stop narzekją. Ja nie glosowalem ani na PIS ani na pigmeja wiec mam czyste sumienie jak wszystko sie bedzie chrzanic. Boje sie tylko tego ze glupich pomyslow braci kaczek mniejszych nie bedzie mial kto stopowac. Jakby prezydentem byl Tusk przynajmniej byla by jakas rownowaga a tak losy naszego kraju spoczywaja w rekach pigmejow - nawet nie wiadomo ktory to ktory - i znowu caly swiat z nas sie bedzie smial - drugi kraj kurdupli po Chinach czy Korei - Nie jestem zwolennikiem Tuska poniewaz nie glosowalem na niego w I turze ale wolabym Go na prezydenta niz tego malego....ehh szkoda gadac. IVRP? śmieszne moze niech odrazu zrobi se VI albo najlepiej X RP

Obrazek

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
blk01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2005, 21:46

Sting pisze:
lukasz01 pisze: Polacy pokazali ( chociaz nie wszyscy bo 50%) ze jako naród potrafią dokonac słusznego wyboru.
ŚWIĘTE SŁOWA
Albo ironizowałes piszac o słusznym wyborze Polaków, ale mylnie zinterpretowałes co miałem na mysli

Może i tak. Twój cytat można by było zastosować w obydwu przypadkach. Wybory to już historia. Może jutro obudzimy się w lepszej Polsce?? Nie mowie ze jestem jakimś fanem Kaczyńskiego, ale z tych dwóch wolę już jego.

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 października 2005, 21:52

Ja-JUVE-nek pisze:
Paolo_Rossi_1982 pisze:Grande Kaczor! 8)

Kłamca, szuja i oszust Tusk ma to na co sam pracował przez ostatnie dwa tygodnie ... został drugi ! :rotfl:
Yyy??? Płacą Ci za te pomówienia???

Góre biorą nademną w tej chwili emocje nie intelekt, bo do powiedzenia mam teraz zbyt wiele. Nie mogę uwierzyć w to co się stało... Byłem wręcz 100% pewny tego, że wyrga Tusk, a tutaj taka niespodzianka... nawet nie niespodzianka a szok... Zawsze wyzanawałem zaasadę, że lepiej się mile zaskoczyć niż niemile zawieść i w moim przypadku niestety wygrała druga opcja.

Niestety Polacy nie dorośli do demokracji. Nie umieją wybrać pomiędzy łatwym, a pożytecznym. Oczywiście łatwym było wybranie Kaczyńskiego. Obiecującego wszystkim dobrobyt. Jednak czy nie lepiej było wybrać rozwój??? Cóż z tego, że dzisiaj dostane 100 zł, jak za tydzień już je wydam... Czy nie lepiej teraz nie dostać nic, a za tydzień dostawać codziennie po 10 ???

Oczywiście są też pozytywne aspekty wyboru Kaczyńskiego na prezydenta, jednak uważam, że te kwesie które by one poruszyły byłyby też wykonane przez Tuska.

W tej chwili to tyle...
Powiem jedno - ludzie ludziom zgotowali ten los...
Nie narzekaj tyle tylko pomysl co by bylo gdyby prezydentem został A.Lepper. 8)

Wracajac do wyborów, piszecie ze chcecie wyjechac z Polski bo prezydentem został Kaczyński, heh lol, patrioci z was ;) A zresztą miłej drogi na zachód ;) Tam napewno wam bedzie lepiej ! :D
Zastanawia mnie niechęc do Kaczyńskiego, ludzie w opisach maja teksty typu:
"Kaczynski ?!?!! nieeeeeeee:((((( wyprowadzam sie z tego kraju!!!!! ;
Ibrah pisze:ez sami go wybraliście...;) Gdyby tylko wam sie chcialo ruszyc na wybory, wszystko mogło by sie inaczej potoczyc. Tusk przegrał z Kaczyńskim i z Frekwencją.
Zauwazylem takze ze wszelkie sondaże, są formą manipulacji na skale krajowa. Ileż to Tusk nie mial punktów % przewagi nad Kaczyńskim, a jednak napisze odwrotnie jak jeden z userów JP, Polacy dorośli do Demokracji, nie dali wszelakim sondazom. Brawo :bravo:

EDIT:
Ibrah pisze:
Paolo_Rossi_1982 pisze: Dzięki za zaproszenie 8)
Nie masz za co dziekować 8)
A skąd Ty chłopcze możesz wiedziec jak będzie za rządów Kaczyńskich ?
Bo jestem prorokiem 8) chłopcze
dużo mówi mało robi tak jak całe PO
Ta?
Tusk sam jest sobie winny, źle dobrał taktyke w drugiej turze
Być może, kto wie...
Sily Prezydent=Uczciwa POLSKA
Mam nadzieje.
Grazie Lepper! Ave Kaczor & Rydzyk!
To idź sobie posłuchać radia maryja i życze miłej roboty przy kopaniu ziemniaków.

Więc żegnaj prawdziwa Polsko...

Ludzie myślą ze tak Kaczyński będzie im rozdawał pieniądze...żeby sie nie zdziwili. Zapamiętajcie sobie, nigdy nikt nikomu za darmo nie będzie rozdawał pieniędzy, nie nie trzeba sobie zapracowac...
A czy ktoś mowil tu o rozdawaniu kasy ? Nic takiego nie słyszalem aby Kaczynski mówil o czyms takim ;)

Hm jestes prorokiem? 6 liczb w Totka mi podaj ;)

Przemo90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2005, 22:00

Prawda jest taka że ludzie popierając Kaczyńskiego poparla Leppera, Giertycha i Radio Maryja. Brawo nasz "mądry" narodzie.

Obrazek

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
kramnik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2005, 22:23

Pragne poprosic wszystkich mądrych ludzi (głosujacych na Kaczynskiego) o wybaczenie popierajacych Tuska za ich brak umysłu. Gratuluje Polakom pierwszego od lat dobrego wyboru, bo pomimo, ze lubie Tuska, to jego prezydentura bylaby przedluzeniem (choc czesciowym) prezydentury KWACHA. Mowiac krotko - siedzialby i nic nie robil. Bravo dla Kaczynskiego. Prosze młodziez o wyrozumialosc i edukacje. Gdyby ktos z was znal historie nie bronilby tak bardzo Donalda ( o czym tu mowic przeciez i tak sie nie za bardzo znacie). Gratuluje kandydatowi PO dlugiej i godnej wali, a POLAKOM gratuluje KAczynskiego!! Bravo.

Spitfire

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2005, 22:31

no wypas z tym kaczyńskim.Szykuje sie dyktatura i jakaś wojenka zapewne,więc każdy kto ma kategorie A niech się spodziewa powołania w kamasze 8)

czytaliście ,,folwark zwierzęcy"??
tam świnia była dyktatorem a w naszym pięknym kraju rolę świni(z twarzy nawet podobny) będzie sprawować kaczka.Ot taki paradoks

tylko margaryna mleczna jest na ciążę skuteczna
Przemo90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2005, 22:40

kramnik pisze:Pragne poprosic wszystkich mądrych ludzi (głosujacych na Kaczynskiego) o wybaczenie popierajacych Tuska za ich brak umysłu. Gratuluje Polakom pierwszego od lat dobrego wyboru, bo pomimo, ze lubie Tuska, to jego prezydentura bylaby przedluzeniem (choc czesciowym) prezydentury KWACHA. Mowiac krotko - siedzialby i nic nie robil. Bravo dla Kaczynskiego. Prosze młodziez o wyrozumialosc i edukacje. Gdyby ktos z was znal historie nie bronilby tak bardzo Donalda ( o czym tu mowic przeciez i tak sie nie za bardzo znacie). Gratuluje kandydatowi PO dlugiej i godnej wali, a POLAKOM gratuluje KAczynskiego!! Bravo.

Widze za sam sobie zaprzeczasz. I ty uwazasz sie za czlowieka madrego i znajacego historie ??? Hmmmm, ja uwazam sie za czlowieka srednio wykrztlconego poniewaz jestem w trakcie studiow - paradoks jest taki ze duzo ludzi uznaje sie zza niewiadomo jakich znawcow i myslicieli aledwo zdali mature o studiach juz nie marzac albo dopiero sa w gizmnazjum no ale coz. Cos Ci powiem : jesli ty obrazasz tych co popierali Tuska ze sa glupi ( Historiinie kazdy musi znac - ja akurat znam dobrze hisrotie, ktora sie interesuje ku twemu zapewne zdiwiniu !) A myslisz ze co Kaczan bedzie robil ? Bedzie wprowadzal w zycie za pomoca swego brata klona absurdalne pomysly w zycie. Gratuluje !!!

Obrazek

ODPOWIEDZ