Igrzyska olimpijskie - wszystko poza piłką nożną

W tym pokoju możesz podyskutować z kibicami na temat innych dyscyplin sportowych.
ODPOWIEDZ
Ziółi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2012, 12:38

Czyli środa bez medalu : )
Dla mnie dzisiaj i tak istnieje tylko 1/4 w siatkę i kosza. Mam nadzieję, że nie będzie lipy z transmisjami w TV.

Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2012, 12:52

Ziółi pisze:Czyli środa bez medalu : )
Spokojnie o 14.00 startują zapaśniczki myślę, że skończymy dziś z przynajmniej jednym brązem.

Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2012, 13:00

pan Zambrotta pisze:I dochodzi do sytuacji, kiedy każdy chce zostać piłkarzem mimo że się do tego nie nadaje (a ma predyspozycje do innych sportów), nasza piłka kopana liczy 70 szczebli ligowych, z których selekcjoner ma ból głowy, żeby wybrać chociaż 23 najlepszych, by się nie skompromitowali na oczach świata. A inne kraje stawiają na rozwój dyscyplin i patrzą na naszą pozycje w klasyfikacji medalowej z politowaniem.

Podejdź do Agaty Wróbel, że trzeba było zostać piłkarzem i grać na libero, a nie śmieci teraz segregować :lol: ciekawe, czy wrócisz z jakimś zębem.

Obrazek

vs

Obrazek

:roll: odbytu to nie urywa, mówisz...
Wszystko zależy od preferencji ;) Swoją drogą zastanawiające jest, że ktoś kto jakiś czas temu podkreślał, często nawet ostentacyjnie swój stosunek do osób homoseksualnych, teraz wkleja fotkę zapaśnika w wannie, komentując przedmiotową fotkę w sposób, z którego można zasadnie wnioskować, że imponuje mu jej główny bohater, a przede wszystkim to jak jest zbudowany...sądziłem, że gustujesz w "zadbanych" (vide m.in. dobry makijaż) pannach w sexi ciuszkach. Madzi to nie przeszkadza??

BTW: zwróciliście uwagę na jakość małżowiny usznej Janikowskiego?? Facet w ogóle nie ma chrząstek...będzie MMA, jak nic.

BTW2: Zambro mocno rozpisałeś się tutaj nie na temat, myślisz że będzie karteczka??
francois pisze:Dobrze, że są te kolejne medale :bravo: Może jednak dobijemy do dychy :whistle:

Megarozczarował mnie wczoraj Dołęga. Za dużo chciał już w pierwszej próbie, a przecież później nie można iść w dół. Dobrze, że honor uratował Bonk.
Szkoda Dołegi, na medal zasłużył jak mało kto. Z resztą jestem pewien, że gdyby nie ta kontuzja, byłby na pudle.

Dziś nasi muszą ograć Rosjan, w półfinale wziąć rewanż na Bułgarach, a w finale będzie co ma być. Liczę także na p. Włodarczyk. Wtedy będzie przynajmniej te 10 medali, chociaż dalej wierzę w że może być ich więcej niż w Pekinie.

Brazylia jedzie po złoto. Nadmienię, że na naszych oczach rodzi się nowa siła w piłce światowej. Mano ma bardzo młody i zdolny, a przy tym już zgrany zespół. Sposób budowania drużyny brazylijskiej pod kątem wielkiego turnieju rozgrywanego u nich w kraju, należy ocenić jako wzorcowy.
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2012, 13:15 przez Dzięcioł, łącznie zmieniany 1 raz.

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2012, 13:14

@D@$ pisze:
pan Zambrotta pisze:tak, wycofują RS:X, dla mnie to lekka farsa. Wyrzucają powoli większą część dyscyplin, które zawsze fajnie się oglądało na olimpiadzie, bo kiedy indziej nie ma na to czasu. Szkoda że biorą się za baseball, czy żeglarstwo, a takie konie czy inne pływanie synchroniczne zostaje :roll:
Ale powrzucałeś do jednego wora. Baseball to się fajnie ogląda w amerykańskich filmach,a le umówmy się, to jeden z bardziej niszowych sportów drużynowych.
Nie, nie umówmy się. Baseball na olimpiadzie w Pekinie oglądałem dosyć często i bardzo mnie zaciekawił. Potem obejrzałem 2 transmisje MLB i ... kaplica, nuda.

Zamiast rozrastać się, olimpiada kurczy się pod naciskiem sponsorów i telewizji, że za dużo tych dyscyplin.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2012, 13:31

pan Zambrotta pisze: Zamiast rozrastać się, olimpiada kurczy się pod naciskiem sponsorów i telewizji, że za dużo tych dyscyplin.
Właściwie to miałem się nie wypowiadać w tym temacie ale skoro napisałeś co napisałeś to chciałbym Cię zapytać. Czy Twoim zdaniem to dobrze, że na olimpiadzie są jakieś wynalazki w stylu piłki wodnej czy jeździectwa, pływanie synchroniczne albo hokej na trawie? Co jeszcze (i po co?) chcesz wrzucić do tego worka?

Tylko odpowiedz rzeczowo a nie szydź i nie ironizuj. Jestem zwyczajnie ciekaw co jest wg Ciebie korzystnego w rozdymaniu ilości dyscyplin na olimpiadzie?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2012, 13:38

jeśli mam być szczery, to jeśli mkol nie ma podstaw do odrzucenia danej dyscypliny sportowej, czemu miało by jej nie być? Igrzyska to fajna opcja do zobaczenia tego baseballu, czy rugby.
Ale skoro już obcinają jakieś dyscypliny, to niech robią to z głową, a nie odrzucają baseball, a zostawiają cyrk w postaci pływania synchronicznego.

Tak wiem, mocno subiektywne odczucia.

miałeś nie wypowiadać się w tym temacie? :doh: cholera, czemu sprowokowałem :prochno:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2012, 13:46

pan Zambrotta pisze:jeśli mam być szczery, to jeśli mkol nie ma podstaw do odrzucenia danej dyscypliny sportowej, czemu miało by jej nie być? Igrzyska to fajna opcja do zobaczenia tego baseballu, czy rugby.
Ale skoro już obcinają jakieś dyscypliny, to niech robią to z głową, a nie odrzucają baseball, a zostawiają cyrk w postaci pływania synchronicznego.

Tak wiem, mocno subiektywne odczucia.

miałeś nie wypowiadać się w tym temacie? :doh: cholera, czemu sprowokowałem :prochno:
Tylko wiesz, jak ktoś jest baseballem zainteresowany na serio a nie "januszowo" to będzie te rozrywki śledził. Nie wiem, doprawdy, ilu jest w Polsce i na świecie fanów pływania synchronicznego, hokeja na trawie albo kolarstwa szosowego. Pewnie jeszcze mniej niż rugby czy bsb, które są w sumie dość mocno niszowymi sportami. Dlatego też nie wiem czy jest sens wrzucać to na siłę do tak prestiżowych (teoretycznie - najbardziej) zawodów, jak olimpiada. A że ta lista jest rozdęta do idiotyzmu to inna sprawa. Brakuje jeszcze tylko lacrosse :roll:

No ale w porządku - odpowiedź uzyskałem, dziękuję i znikam.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2012, 13:53

nikt nie zaczyna od nałogowego oglądania dyscypliny, śledzenia najnowszych statystyk a'la whoscored i typowania najbliższej kolejki np. amerykańskiej ligi MLB. Każdy zaczyna od tego 'januszowego' oglądania, potem przychodzi czas na wtajemniczanie się, jeśli mu się to spodoba. Dlatego ceniłem to w olimpiadzie, że była możliwość załapania bakcyla.

Dlatego nie wstydzę się przyznać, że oglądałem to po januszowemu, siedząc wygodnie w fotelu z kocem-narzutą, trzymając w ręku słoik po nutelli i lejąc do niego oranżadę Helenę , bo zaraz po oglądaniu musiałem jechać moim golfem III na gaz do Lidla po zakupy na grilla na balkonie :prochno: typowe januszostwo.
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2012, 14:01 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 2 razy.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2012, 13:59

Ja tam strasznie się cieszę, że na następnych igrzyskach będzie rugby - imo najlepsza/najciekawsza gra zespołowa i dziwi mnie, że wcześniej jej nie ;)

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2012, 14:12

Dzięcioł pisze:Dziś nasi muszą ograć Rosjan, w półfinale wziąć rewanż na Bułgarach, a w finale będzie co ma być. Liczę także na p. Włodarczyk. Wtedy będzie przynajmniej te 10 medali, chociaż dalej wierzę w że może być ich więcej niż w Pekinie.
:doh: Teraz dopiero zwróciłem na to uwagę, co za <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> tak skleił drabinkę? No logikę to drugi z grupy A powinien się krzyżowac z pierwszym z B. Teraz mamy sytuację podobną jak podczas wygranych przez Polskę ME (choć tam było skrajnie, bo grupy krzyżowały się w finale dopiero). No ale, może dla nas lepiej, tyle że trzeba i tak Rusków pokonać.
deszczowy pisze:Właściwie to miałem się nie wypowiadać w tym temacie ale skoro napisałeś co napisałeś to chciałbym Cię zapytać. Czy Twoim zdaniem to dobrze, że na olimpiadzie są jakieś wynalazki w stylu piłki wodnej czy jeździectwa, pływanie synchroniczne albo hokej na trawie? Co jeszcze (i po co?) chcesz wrzucić do tego worka?
Ja jednak jeszcze raz przypomnę, że jezdziectwo ma duże tradycje, także na IO a baseball jest od 4 czy 8 lat i popularny jest głównie w Stanach, może w Azji. Jak wygląda na IO to nie wiem, bo jakoś w TV nie transmitują za często.
Wojciechowski odpadł, czyli jednak nie był w pełni zdrowy. Za to liczę na Włodarczyk, nie mówię że złoto od razu, ale medal "powinien" być.

@giovani - pewnie na tvp sport będzie a jak nie:
http://londyn2012.tvp.pl/6795091/koszykowka
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2012, 15:06 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2012, 15:00

Ja przepraszam bardzo, ale zdaje mi się, że w TV nie ma transmisji ćwierćfinałów w kosza :roll: , no chyba że są ? (szczypku, nie bij, jestem po prostu roztargniony w te wakacje i nie sprawdziłem programu, a raczej sprawdziłem i nie znalazłem). Jeśli ktoś ma jakąś dobrą transmisje meczu to proszę o link, z góry dziękuję.

A co do tematu, to szkoda, że kajakarki nie przycisnęły w końcówce i nie wyrwały tego brązu.

Ziółi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2012, 15:47

Gio, na Nsporcie wszystko leci. Jeśli nie posiadasz, to tu będą wszystkie streamy z tym: http://www.drhtv.com.pl/
Na razie Litwini i Rosjanie zajmują się głownie nietrafianiem do kosza :smile:

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2012, 18:56

A ja przypominam, że tvp na necie też ma transmisje, co z resztą wrzuciłem w poprzednim poście.

Wchodzę do domu załączam TV i co? Włochy-USA 2:0 i 23-17, jednak nie taką słabą grupę mieliśmy. Jak dla mnie finał Polska-Włochy jak najbardziej OK.
Byle tylko Rusków ograć.

@Oliwia - wiadomo że Włosi grać umieją, pare lat temu to nawet Italia byłoby zdecydowanym faworytem (tak do IO w Pekinie, może tuż przed, bo LŚ 2008 też była dobra dla USA). Natomiast był to jednak pojedynek czwartego zespołu grupy A ze zwycięzcą grupy (śmierci) B. Dodatkowo od lat się wydaje że Włosi jadą na restzkach, mają jeszcze pojedyńcze wyskoki, ale reprezentacja ogólnie spada na dno. Pokazali jednak że jest inaczej, brawo.
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2012, 19:13 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.

oliwia

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2012, 19:06

@D@$ pisze:A ja przypominam, że tvp na necie też ma transmisje, co z resztą wrzuciłem w poprzednim poście.

Wchodzę do domu załączam TV i co? Włochy-USA 2:0 i 23-17, jednak nie taką słabą grupę mieliśmy. Jak dla mnie finał Polska-Włochy jak najbardziej OK.
Byle tylko Rusków ograć.
A to nowość, że Włosi potrafią być mocni?
Grają na tyle, na ile ich faktycznie stać.

Gość

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2012, 19:40

no, no
trzy drużyny z naszej grupy w półfinale

ODPOWIEDZ