Pytania male i mniej znaczace (inne tematy)

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
MARCO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2005, 14:09

Nie ma takiej możliwości, żadne biuro numerów nie poda ci w ten sposób danych abonenta, no chyba ze jestes z policji albo masz znajomego w Idei. Obowiazuje ustawa o ochronie danych osobowych!!!

pozdrawiam

del kasa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 września 2005, 14:32

MARCO pisze:Nie ma takiej możliwości, żadne biuro numerów nie poda ci w ten sposób danych abonenta, no chyba ze jestes z policji albo masz znajomego w Idei. Obowiazuje ustawa o ochronie danych osobowych!!!
Takie dane mogą zostać udostępnione tylko i wyłącznie wtedy gdy sąd wyda NAKAZ. Oczywiscie musisz miec bardzo bardzo konkretne powody zeby go dostac :D Bez nakazu nic z tego, nawet policja nie moze udostępnić takich danych :!:

MARCO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2005, 14:38

del kasa pisze:
MARCO pisze:Nie ma takiej możliwości, żadne biuro numerów nie poda ci w ten sposób danych abonenta, no chyba ze jestes z policji albo masz znajomego w Idei. Obowiazuje ustawa o ochronie danych osobowych!!!
Takie dane mogą zostać udostępnione tylko i wyłącznie wtedy gdy sąd wyda NAKAZ. Oczywiscie musisz miec bardzo bardzo konkretne powody zeby go dostac :D Bez nakazu nic z tego, nawet policja nie moze udostępnić takich danych :!:
ja nie napisalem ze policja udostepnia takie dane tylko ze idea moglaby je udostepnic policji, oczywiscie pod pewnymi warunkami, musi byc np. jakies domniemanie popelnienia przestepstwa

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2005, 16:16

del kasa pisze:Takie dane mogą zostać udostępnione tylko i wyłącznie wtedy gdy sąd wyda NAKAZ. Oczywiscie musisz miec bardzo bardzo konkretne powody zeby go dostac :D Bez nakazu nic z tego, nawet policja nie moze udostępnić takich danych :!:
Pracuje w firmie telekomunikacyjnej, takze "cos tam" o tym wiem. Co prawda nie w Idei, wiec nie wiem jak to jest w Idei, ale co moge powiedziec- dane osobowe faktycznie sa objete ochrona i to nie ulega watpliwosci.
Na wniosek prokuratury lub policji sa jednak mozliwe do udostepnienia. Najczesciej w firmie jest jakis czlowiek, zajmujacy sie generalnie takimi sprawami- kiedy czlowiek z prokuratury czy policji dzwoni i żąda takich danych, zazwyczaj musi zlozyc wniosek na papierze, ktorym udokumentowalby to, ze rzeczywiscie z tej policji czy prokuratury jest- i wtedy jest to mozliwe.

To samo tyczy sie np. zastrzezonych numerow telefonow. Fakt, ze sa zastrzezone, ale odpowiednie jednostki, po spelnieniu tych warunkow, moga uzyskac informacje na ich temat. W przeciwnym wypadku nie mialoby to sensu.

Tak wiec sprawa przedstawia sie, jesli mowimy o standardach. A jak to jest w Idei- najlepiej, gdyby wypowiedzial sie jakis pracownik albo ktos tego pokroju..
..albo po prostu zadzwon tam i zapytaj :roll:

Alexa Del Piero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2005, 18:07

Shickit pisze:A więc, chciałym się dowiedzieć czy można znaleźć posiadacza komórki po jego telefonie? (..) można odnaleźć numer po adresie :angry: a mi chodzi o dokładnie o sposób odwrotny. A noi oczywiście w sieci IDEA. Z góry dzięki :)
Możesz spróbować pod numerem 0801-234-567, jest to numer informacyjny sieci Idea obsługiwany przez TP.
Tam sprawdzą numer który posiadasz i jeżeli będzie należał do firmy (został kupiony na działalność gospodaczą) to podadzą ci dane osoby na którą jest zarejestrowany. Jeżeli jednak będzie to numer osoby prywatnej to nie masz szans się dowiedzieć (chyba że zadzwonisz pod numer który masz :lol: ).
Pamiętaj że może to być numer w POPie i wtedy nie znajdziesz go w biurze numerów.

Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta

FORZA JUVE !
Micassa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2005, 13:38

znacie moze jakas bramke sms co mozna wysylac smsy na numery ang?

juve_pany

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 września 2005, 13:22

jakim programem mozna wyciac muzyke z filmiku ?? najlepiej do formatu mp3
pozdrawiam

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2005, 14:56

juve_pany pisze:jakim programem mozna wyciac muzyke z filmiku ?? najlepiej do formatu mp3
pozdrawiam
Polecam VirtualDub. Jeśli nie mógłbyś znaleźć go w Internecie albo miałbyś problemy z obsługą - zapraszam na priva.
Również pozdrawiam.

:roll:
PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2005, 15:43

chodzi mi o sciezke dzwiekowo z reklamy zywca ta co jest kozakiewicz i jego slynny ruch reka.chodzi mi o tytul i wykonawce tej piosenki

z gory dzieki

pozdrawiam

Alexa Del Piero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2005, 16:08

PABLO pisze:chodzi mi o sciezke dzwiekowo z reklamy zywca ta co jest kozakiewicz i jego slynny ruch reka.chodzi mi o tytul i wykonawce tej piosenki

z gory dzieki

pozdrawiam

INXS - "The Strangest Party"

Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta

FORZA JUVE !
Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2005, 19:42

Za co Rooney dostał czerwoną kartke w ostatnim meczu LM??? Coś sędziemu zrobił czy jak???

EDIT: Dzięki Coolfi i Deszczowy :)
Ostatnio zmieniony 21 września 2005, 21:35 przez Ja-JUVE-nek, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2005, 19:47

Jeśli mnie stara pamięć nie myli, to za faul była pierwsza. A potem chyba pokazał sedziemu jakiś wysoce obraźliwy, międzynarodowy gest na palcach :wink: i to była druga. W sumie zajęło mu to ok.30 sekund.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2005, 19:54

Roney po sfaulowaniu zawodnika Villarreal i otrzymaniu żółtej kartki pełen sarkazmu zaklaskał przed oczyma Nielsena. Dostał czerwień i nie zagra w dwóch kolejnych meczach LM. Kara jak najbardziej słuszna, w Anglii mówi się o konsultacji młodego napastnika z psychologiem.

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2005, 20:00

Coolfi pisze:Roney po sfaulowaniu zawodnika Villarreal i otrzymaniu żółtej kartki pełen sarkazmu zaklaskał przed oczyma Nielsena. Dostał czerwień i nie zagra w dwóch kolejnych meczach LM. Kara jak najbardziej słuszna, w Anglii mówi się o konsultacji młodego napastnika z psychologiem.
Może na prawde powinien sie z nim spotkać. Ostatnio w Piłce Nożnej czytałem, że w trakcie meczu z Irlandią jak i po, robił zadyme i do każdego skakał mówiąc "Odpier... się" zaczynając od Beckhama, a kończąc na trenerze... :? Rozumiem, że chłopak potrafi kopać piłke, ale trzeba mieć troche pod kopułą... :|

Swoją drogą, czerwień jak najbardziej zasłużona.

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2005, 13:22

Jeśli ktos miałby skrót meczu Bayern-Juve z poprzedniego sezonu - bardzo bym o niego prosił - nigdzie nie mogę go znaleźć :(

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
ODPOWIEDZ