Quiz 1 (Juventus)

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
PANCIO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2004, 12:58

Zdaje się, że chodzi o Hristo Stoichkov'a, którego często nazywano szalonym bykiem.

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2004, 14:16

Tak wlasnie jest. Pewnie ten Juri Gagarin Cie naprowadzil :D . Twoja kolej!

PANCIO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2004, 21:52

Pytanie dosyć łatwe więc nie powinniście mieć z nim problemów.
Jak nazywa się osoba, z której ust padło następujące zdanie: "Oliver Bierhoff używa w grze głównie swej siły i skoczności, Ronaldo szybkości, Rivaldo techniki, za to Del Piero mózgu"?

Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2004, 23:24

PANCIO pisze:Pytanie dosyć łatwe więc nie powinniście mieć z nim problemów.
Jak nazywa się osoba, z której ust padło następujące zdanie: "Oliver Bierhoff używa w grze głównie swej siły i skoczności, Ronaldo szybkości, Rivaldo techniki, za to Del Piero mózgu"?
Giovanni Trapattoni
żeby od razu zabawa trwała zadam pytanie ,choć nie mam na nie szczególnego pomysłu

PYTANIE:

Kto jako pierwszy Europejczyk wzniósł Puchar Świata?

Proste nie 8)

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2004, 23:38

Pawciosss pisze:
Giovanni Trapattoni
żeby od razu zabawa trwała zadam pytanie ,choć nie mam na nie szczególnego pomysłu

PYTANIE:

Proste nie 8)
Nie wiem co to ma wspolnego z wloska pila :roll: :?: Chyba tylko to ze wykonawca Pucharu Swiata byl Wloch Silvio Gazzanigi. Jako pierwszy europejczyk wzniosl go oczywiscie Franz Beckenbauer

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2004, 23:41

juveluck pisze:
Pawciosss pisze:
Giovanni Trapattoni

PYTANIE:

Proste nie 8)
Nie wiem co to ma wspolnego z wloska pila :roll: :?: Chyba tylko to ze wykonawca Pucharu Swiata byl Wloch Silvio Gazzanigi. Jako pierwszy europejczyk wzniosl go oczywiscie Franz Beckenbauer
no tak bo mistrzostw świata w 1934 nie było co nie :wink:
ponawiam pytanie 8)

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2004, 23:52

Pawciosss pisze:
juveluck pisze:
Pawciosss pisze:
Giovanni Trapattoni

PYTANIE:

Proste nie 8)
no tak bo mistrzostw świata w 1934 nie było co nie :wink:
ponawiam pytanie 8)
No tak bo puchar wtedy nie nazywal sie Pucharem Zlotej Nike i nie zostal przyznany po mistrzostwach w 1970 (Meksyk) na wlasnoc Brazyli (jak pierwszej druzynie ktora wygrala go 3 razy). Po czym wykonano wspominany Puchar Swiata ktory do wygrania po raz pierwszy byl wlasnie w 1974 i wzniosl go jako pierwszy Franz Beckenbauer. Proponuje nie zadawac pytan jak sie samemu nie zna odp 8)

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2004, 18:54

juveluck pisze: No tak bo puchar wtedy nie nazywal sie Pucharem Zlotej Nike i nie zostal przyznany po mistrzostwach w 1970 (Meksyk) na wlasnoc Brazyli (jak pierwszej druzynie ktora wygrala go 3 razy). Po czym wykonano wspominany Puchar Swiata ktory do wygrania po raz pierwszy byl wlasnie w 1974 i wzniosl go jako pierwszy Franz Beckenbauer. Proponuje nie zadawac pytan jak sie samemu nie zna odp 8)
Jezzu ,czepiasz się szczegółów naprawdę :P Ale Puchar Złotej Nike był tym samym co MŚ tylko pod inną nazwą.Statuetka również miała inną ,później została skradziona ,wygrana i znowu skradziona. szczerze powiem ,że nie pomyślałem wtedy ,jak zadawałem pytanie jakie nieścisłości mogą powstać. Sorry ,ale nie wziąłem pod uwagę historii ;)
Mój błąd :oops:

hmm myślę ,że gdyby juveluck chciałby zadać pyt. przez moją nieuwagę to już by to zrobił więc ja zrobię małego edita :P

Kto jako pierwszy Europejczyk wzniósł statuetkę(były dwie :twisted: chodzi o tą która była wcześniej zatem ) przyznawaną za wygranie turnieju na najlepszą drużynę międzynarodową? (nazwy ominięte :P )

gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2004, 19:11

Odpowiadam było to 10.06.1934roku w meczu z Czechosłowacją i pierwszym europejczykiem który wzniósł puchar świata był bramkarz Włoch Combi.
To w takim razie jeśli jesteśmy przy tym roku proszę podać finałowy skład reprezentacji Włoch i w jakim mieście odbył się finał.

PANCIO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2004, 17:22

Finał odbył się w Rzymie a włosi wystąpili w następującym składzie:
Combi (k) - Monzeglio, Allemandi - Ferraris, Monti, Bertolini - Guaita, Meazza, Schiavio, Ferrari, Orsi

gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2004, 20:14

Odpowiedź oczywiście bardzo dobra. Teraz twoja kolei.

PANCIO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2004, 16:39

Jesień 1933 roku, finał Pucharu Europy Srodkowej (Mitropa Cup). Walczą Austria Wiedeń i mediolańska Ambrosiana. U siebie Włosi zwyciężyli 1:0. Teraz Austriacy muszą strzelić przynajmniej 2 gole. Przy stanie 2:1 zawodnik Ambriosiany zdobywa wyrównującego gola. Austriacy protestują, że piłka wcześniej opuściła boisko. Strzelec bramki potwierdza ich rację, sędzia anuluje bramkę, a mecz kończy się wynikiem 3:1 i cenne trofeum zostaje w Wiedniu.
Pytanie: Jak nazywał się zawodnik, który przyznał się do niprzepisowo strzelonaj bramki?

Bart

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 23 września 2004, 16:18

Giuseppe Meazza- dziś już takich piłkarzy nie ma :wink:

inter Jest Bebe
PANCIO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2004, 16:45

Bart pisze:Giuseppe Meazza- dziś już takich piłkarzy nie ma :wink:
Dobra odpowiedź, Twoja kolej.

Bart

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 23 września 2004, 22:16

Jaki obrońca może pochwalić się obroną karnego Szewczenki w Serie A?

inter Jest Bebe
ODPOWIEDZ