Quiz 1 (Juventus)
- PANCIO
- Juventino
Pytanie dosyć łatwe więc nie powinniście mieć z nim problemów.
Jak nazywa się osoba, z której ust padło następujące zdanie: "Oliver Bierhoff używa w grze głównie swej siły i skoczności, Ronaldo szybkości, Rivaldo techniki, za to Del Piero mózgu"?
Jak nazywa się osoba, z której ust padło następujące zdanie: "Oliver Bierhoff używa w grze głównie swej siły i skoczności, Ronaldo szybkości, Rivaldo techniki, za to Del Piero mózgu"?
- Pawciosss
- Juventino
Giovanni TrapattoniPANCIO pisze:Pytanie dosyć łatwe więc nie powinniście mieć z nim problemów.
żeby od razu zabawa trwała zadam pytanie ,choć nie mam na nie szczególnego pomysłu
PYTANIE:
Kto jako pierwszy Europejczyk wzniósł Puchar Świata?
Proste nie 8)
- juveluck
- Juventino
Nie wiem co to ma wspolnego z wloska pila :roll:Pawciosss pisze:Giovanni TrapattoniPANCIO pisze:Pytanie dosyć łatwe więc nie powinniście mieć z nim problemów.
żeby od razu zabawa trwała zadam pytanie ,choć nie mam na nie szczególnego pomysłu
PYTANIE:
Proste nie 8)

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Pawciosss
- Juventino
no tak bo mistrzostw świata w 1934 nie było co niejuveluck pisze:Nie wiem co to ma wspolnego z wloska pila :roll:Pawciosss pisze:Giovanni TrapattoniPANCIO pisze:Pytanie dosyć łatwe więc nie powinniście mieć z nim problemów.
PYTANIE:
Proste nie 8)Chyba tylko to ze wykonawca Pucharu Swiata byl Wloch Silvio Gazzanigi. Jako pierwszy europejczyk wzniosl go oczywiscie Franz Beckenbauer
ponawiam pytanie 8)
- juveluck
- Juventino
No tak bo puchar wtedy nie nazywal sie Pucharem Zlotej Nike i nie zostal przyznany po mistrzostwach w 1970 (Meksyk) na wlasnoc Brazyli (jak pierwszej druzynie ktora wygrala go 3 razy). Po czym wykonano wspominany Puchar Swiata ktory do wygrania po raz pierwszy byl wlasnie w 1974 i wzniosl go jako pierwszy Franz Beckenbauer. Proponuje nie zadawac pytan jak sie samemu nie zna odp 8)Pawciosss pisze:no tak bo mistrzostw świata w 1934 nie było co niejuveluck pisze:Nie wiem co to ma wspolnego z wloska pila :roll:Pawciosss pisze:
Giovanni Trapattoni
PYTANIE:
Proste nie 8)Chyba tylko to ze wykonawca Pucharu Swiata byl Wloch Silvio Gazzanigi. Jako pierwszy europejczyk wzniosl go oczywiscie Franz Beckenbauer
![]()
ponawiam pytanie 8)

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Pawciosss
- Juventino
Jezzu ,czepiasz się szczegółów naprawdęjuveluck pisze: No tak bo puchar wtedy nie nazywal sie Pucharem Zlotej Nike i nie zostal przyznany po mistrzostwach w 1970 (Meksyk) na wlasnoc Brazyli (jak pierwszej druzynie ktora wygrala go 3 razy). Po czym wykonano wspominany Puchar Swiata ktory do wygrania po raz pierwszy byl wlasnie w 1974 i wzniosl go jako pierwszy Franz Beckenbauer. Proponuje nie zadawac pytan jak sie samemu nie zna odp 8)

Mój błąd :oops:
hmm myślę ,że gdyby juveluck chciałby zadać pyt. przez moją nieuwagę to już by to zrobił więc ja zrobię małego edita

Kto jako pierwszy Europejczyk wzniósł statuetkę(były dwie :twisted: chodzi o tą która była wcześniej zatem ) przyznawaną za wygranie turnieju na najlepszą drużynę międzynarodową? (nazwy ominięte

- gosciu_Muranista
- Juventino
Odpowiadam było to 10.06.1934roku w meczu z Czechosłowacją i pierwszym europejczykiem który wzniósł puchar świata był bramkarz Włoch Combi.
To w takim razie jeśli jesteśmy przy tym roku proszę podać finałowy skład reprezentacji Włoch i w jakim mieście odbył się finał.
To w takim razie jeśli jesteśmy przy tym roku proszę podać finałowy skład reprezentacji Włoch i w jakim mieście odbył się finał.
- gosciu_Muranista
- Juventino
Odpowiedź oczywiście bardzo dobra. Teraz twoja kolei.
- PANCIO
- Juventino
Jesień 1933 roku, finał Pucharu Europy Srodkowej (Mitropa Cup). Walczą Austria Wiedeń i mediolańska Ambrosiana. U siebie Włosi zwyciężyli 1:0. Teraz Austriacy muszą strzelić przynajmniej 2 gole. Przy stanie 2:1 zawodnik Ambriosiany zdobywa wyrównującego gola. Austriacy protestują, że piłka wcześniej opuściła boisko. Strzelec bramki potwierdza ich rację, sędzia anuluje bramkę, a mecz kończy się wynikiem 3:1 i cenne trofeum zostaje w Wiedniu.
Pytanie: Jak nazywał się zawodnik, który przyznał się do niprzepisowo strzelonaj bramki?
Pytanie: Jak nazywał się zawodnik, który przyznał się do niprzepisowo strzelonaj bramki?