Jakie horrory ogladacie?
- aleksander1986
- Juventino
Ja jestem wielbicielem tego gatunku.Zwłaszcza najwiekszy dreszczyk wywolal u mnie film "Lśnienie" i "Grudge-klątwa".Pamiętacie jeszcze takie tytuły jak "Laleczka Chucky" czy tesh "Powrót żywych trupów", albo jeszcze lepiej "Re-animator" albo "W mroku pod schodami".
Najlepszy jaki widziałem to był "Grudge" , naprawde swietny film.Idzie sie przerazic.
Wracajac do klasyki to bardzo lubie "Powrót żywych trupów" , jest jeden z moich ulubionych filmów tego gatunku , chodz o ile 1 czesc byla dobra , o tyle 2 to byla juz komedia no i pozniej 3 czesc chyba najlepsza.
Miło wspominam wrazenia z filmu "Laleczka Chucky" naprawde dobry pomysl aby umiescic laleczke w roli zabojcy.Zwłasza dobrze wypadly dialogii w tym filmie.
Cenię tesh sobie "Resident Evil" i nową wersje "Świtu żywych trupów".Tylko moim zdaniem RE to nie jest do konca horror lecz film akcji,a zwlaszcza druga część.
Z ostatnio oglądych filmów zapadl mi w pamieci "Piła" tylko ze to juz jest thriller.Jednak naprawde fajnie sie ogladalo.
Co do kolegow ktorzy tu napisali o "Blair witch project" to moim zdaniem 2 część byla lepsza niz 1.Jedynka to bylo aby bieganie po lesie i nic wiecej i mozna bylo usnac na tym filmie.
Najlepszy jaki widziałem to był "Grudge" , naprawde swietny film.Idzie sie przerazic.
Wracajac do klasyki to bardzo lubie "Powrót żywych trupów" , jest jeden z moich ulubionych filmów tego gatunku , chodz o ile 1 czesc byla dobra , o tyle 2 to byla juz komedia no i pozniej 3 czesc chyba najlepsza.
Miło wspominam wrazenia z filmu "Laleczka Chucky" naprawde dobry pomysl aby umiescic laleczke w roli zabojcy.Zwłasza dobrze wypadly dialogii w tym filmie.
Cenię tesh sobie "Resident Evil" i nową wersje "Świtu żywych trupów".Tylko moim zdaniem RE to nie jest do konca horror lecz film akcji,a zwlaszcza druga część.
Z ostatnio oglądych filmów zapadl mi w pamieci "Piła" tylko ze to juz jest thriller.Jednak naprawde fajnie sie ogladalo.
Co do kolegow ktorzy tu napisali o "Blair witch project" to moim zdaniem 2 część byla lepsza niz 1.Jedynka to bylo aby bieganie po lesie i nic wiecej i mozna bylo usnac na tym filmie.
- J1897
- Juventino
jak sobie tak myślałem, to przypomniał mi się jeszcze jeden film... a mianowicie Inni z Nicole Kidman... oglądałem go w kinie i zrobił na mnie bardzo duże wrażenie... świetnie pomyślana fabuła i zarąbiste zakończenie...
no i jeszcze wspomniane wcześniej "serie" Piątku 13-go, Halloween, Koszmaru z ulicy Wiązów i Dzieci kukurydzy... bardzo je lubie, mimo, iż jest to typowa rzeźnia...
co do Blair Witch, to oczywiście mi się podobał, ale jest to film do obejrzenia w kinie... jak dla mnie nie nadaje się do oglądania w domu...
no i jeszcze Klątwa... jak dla mnie to samo co Ring... nie podobało mi się... i nie rozumiem jak te filmy mogły kogokolwiek wystraszyć... tylko proszę bez obrazy...
no i jeszcze wspomniane wcześniej "serie" Piątku 13-go, Halloween, Koszmaru z ulicy Wiązów i Dzieci kukurydzy... bardzo je lubie, mimo, iż jest to typowa rzeźnia...
co do Blair Witch, to oczywiście mi się podobał, ale jest to film do obejrzenia w kinie... jak dla mnie nie nadaje się do oglądania w domu...
no i jeszcze Klątwa... jak dla mnie to samo co Ring... nie podobało mi się... i nie rozumiem jak te filmy mogły kogokolwiek wystraszyć... tylko proszę bez obrazy...
- mnowo
- Qualità Juventino
Hmm ja bym powiedzial z kolei ze pierwsza czesc jest kosmicznie lepsza od drugiej.. Pierwsza miala klimat, to prawda ze moglo sie ja na poczatku niewygodnie ogladac, ze wzgledu na technike krecenia tego filmu, ale dzieki temu (i dzieki temu ze nie bylo muzyki) wszystko wydawalo sie bardziej realne niz bylo.. :roll: i zarazem bardziej przerazajace. A druga czesc to juz typowy kiepski thriller, film fabularny, jak kazdy inny- nie ma juz tego klimatu co w I czesci. Mi sie zupelnie nie podobal, bylem totalnie rozczarowany. :?aleksander18ps1 pisze:Co do kolegow ktorzy tu napisali o "Blair witch project" to moim zdaniem 2 część byla lepsza niz 1.Jedynka to bylo aby bieganie po lesie i nic wiecej i mozna bylo usnac na tym filmie.
- Adu
- Juventino
ja to nie pamietam kiedy ostatnio w kinie byl dobry horror... ostatnio bylem na klatwie i sie po prostu zalamalem... ja nie wiem jak mozna sie bac na takim filmie?! to byla totalna glupota, bez zadnego ladu i skladu, ciagle tak samo budowane napiecie, bez zadnego zaskoczenia wszystko dzialo sie tak samo, w kolko i na okraglo
wszystkie drogi prowadza do... TURYNU!
- 2MAN
- Juventino
Filmy typu "psychologicznego siadania na głowe" 8) jak : Ring, DarkWater czy Klątwa - mają to do siebie , że albo : ludzie się ich strasznie boją , podobają im się , robią wrażenie , ALBO - uważają je za totalne dno ,żenade czy głupią bajke :?
Mnie osobiście Ring tak sponiewierał , jakieś dwa lata temu że pół roku miałem dosyć wszytkiego co związane z samym Ringiem i sie najogólniej bałem
. Na dzień dzisiejszy , mimo że wiem już "co i jak w filmie" na samą myśl ciarki mi przechodzą po plecach 8) i nie pooglądam tego drugi raz za nic
Film ogólnie głupi , ale wywarł na mnie takie wrażenie jak żaden inny
Pozatym polecam "klasyke" Martwica Mózgu
no i Lśnienie , no może jeszcze Unborn i Kleszcze
ale to bardziej dla zasady 
Mnie osobiście Ring tak sponiewierał , jakieś dwa lata temu że pół roku miałem dosyć wszytkiego co związane z samym Ringiem i sie najogólniej bałem

Pozatym polecam "klasyke" Martwica Mózgu

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
- IGI
- Juventino
Bebik pisze:Dzieci kukurydzy... bardzo je lubie, mimo, iż jest to typowa rzeźnia...
Nie noJuventin pisze:"Dzieci Kukurydzy" Piękna seria o mordujacych dzieciach , mimo wszytko fil jest aprawde straszny

Hehehe, dzieki za linkamnowomiejsky pisze:@ IGI: po obejrzeniu filmu ("The Saw") polecam Ci wpasc na stronke: http://www.sawmovie.com/..

- J1897
- Juventino
he he... uwierz mi, że ja też nie uważam tych filmów za bardzo ambitne... poprostu czasem lubię obejrzeć totalną naparzankę z jakimś "nieśmiertelnym" gościem... to mnie wprowadza w radosny nastrój... jak sam powiedziałeś nie ma w nich żadnej fabuły, ani napięcia, ale o to w nich chodzi... ma to być "prosta uczta" dla "prostych ludzi"... to samo wg mnie tyczy się serii o żywych trupach...IGI pisze:Bebik pisze:Dzieci kukurydzy... bardzo je lubie, mimo, iż jest to typowa rzeźnia...Nie noJuventin pisze:"Dzieci Kukurydzy" Piękna seria o mordujacych dzieciach , mimo wszytko fil jest aprawde strasznyChyba sie zgrywacie?
Przeciez ten film ani nie trzyma w napieciu, ani nie posiada ciekawej fabuly, ehhh nawet wg mnie nie ma nic co potrafi zainteresowac
Obejrzalem go - fakt, ale tylko dlatego ze nie bylo nic innego w tv :twisted: Ale oki
Nie musi nam sie to samo podobac
Wystarczy, ze nas laczy Juve 8)
jeszcze co do Teksańskiej masakry piłą mechaniczną, to uważam ten film za całkiem niezły... nie oglądałem oryginału, więc nie mogę ocenić, która wersja jest lepsza...
P.S. a i dla tych, którzy uważają te wszystkie krwawe jatki za idiotyczne, polecam obejrzenie filmu Dom śmierci(na podstawie gry komputerowej House of the dead)...
- e-kacper
- Juventino
to ciekawe jakie ty filmy ogladasz komedie romantyczne z LO, a ludzie którzy lubia horrory lubia tez inne gatunki. Ostatnio obejrzalem Klątwe czalkiem fajna, potrafila scisnac za gardlo,hehe ale ajlepszy horror jaki udalo mi sie obejrzec to INNI - The Others film po prostu BOMBA jedyny film na ktorym nie wytrzymalem psychicznie, musialem isc spac zeby pikawa mi nie stanela. Fajny klimat ma tez film Jezdziec bez glowy, moim zdaniem najlepsze fdjecia charakteryzacja i scenografia polecam.Jędruś pisze:Nagłupszy gatunek filmu według mnie to właśnie horrory, głupota, głupota i jeszcze raz głupota.Owszem, oglądałem, jak miałem 5 lat.Filmy nudne i najczęściej bezensowne.
Nie nazwalbym FD horrorem to raczej triler mlodzierzowy The Saw jeszcze nie ogladalem ale mam wiec chyba sobie dzis obejze, no a The Mothman Prophecies jest naprawde dobry rowniez zaliczam go do czolówkimnowomiejsky pisze:Jesli chodzi o filmy, ktore trzymaja w napieciu i podobaja mi sie (choc niekoniecznie nazwalbym je horrorami)- "Final Destination", "The Saw" (swietny , polecam ), "The Mothman Prophecies" itp... wiecej nie pamietam chyba..
Nie wiem czy Wywiad z Wampirem mozna tu sklasyfikowac ale polecam wszystkim fanom vampirow.
1. The Others - Inni
2. The Ring - Krąg (chyba)
3. The Mothman Prophecies - Przepowiednia
4. Blair Witch 1
5. Sleppy Hollow - Jeździec bez głowy
6. Grudge - Klątwa
7-100% Lśnienie, Koszmaru z ulicy Wiązów, Dracula, Świtu żywych trupów(wersja czarnobiala), Signs-Znaki
Trudno mi sklasyfikowac Koszmaru z ulicy Wiązów byłem wtedy maly i nie pamietam dokladnie

- białas
- Juventino
hahahahaha, normalnie gnić na maxa zacząłem, jak to przeczytałem. przecież to tandetny badziew, a nie horror. w nim nie było nic strasznego, a fabuła to normalnie tandeta. jeśli ten film uważasz za horror, to współczuje ci.e-kacper pisze:Signs-Znaki
- e-kacper
- Juventino
A ja nie rozumiem jak mozna Final Destination uwazac za horror wiec sorry, FD to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> pomysł i wykonanie na film ale horrorem bym tego nie zazwal, ani razu serce nie podeszlo mi pod gardlo. A w Znakach pamietam pare sytuacji(choc nie duzo).białas pisze:hahahahaha, normalnie gnić na maxa zacząłem, jak to przeczytałem. przecież to tandetny badziew, a nie horror. w nim nie było nic strasznego, a fabuła to normalnie tandeta. jeśli ten film uważasz za horror, to współczuje ci.e-kacper pisze:Signs-Znaki

- Bany_DG
- Juventino
No może przesadziłem z tym strasznym, ale na pewno film ma swój klimat co w duzej mierze dzieki chórkóm al'a gospelIGI pisze:Bebik pisze:Dzieci kukurydzy... bardzo je lubie, mimo, iż jest to typowa rzeźnia...Nie noJuventin pisze:"Dzieci Kukurydzy" Piękna seria o mordujacych dzieciach , mimo wszytko fil jest aprawde strasznyChyba sie zgrywacie?
Przeciez ten film ani nie trzyma w napieciu, ani nie posiada ciekawej fabuly, ehhh nawet wg mnie nie ma nic co potrafi zainteresowac
- białas
- Juventino
e-kacper pisze:A ja nie rozumiem jak mozna Final Destination uwazac za horror wiec sorry, FD to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> pomysł i wykonanie na film ale horrorem bym tego nie zazwal, ani razu serce nie podeszlo mi pod gardlo. A w Znakach pamietam pare sytuacji(choc nie duzo).białas pisze:hahahahaha, normalnie gnić na maxa zacząłem, jak to przeczytałem. przecież to tandetny badziew, a nie horror. w nim nie było nic strasznego, a fabuła to normalnie tandeta. jeśli ten film uważasz za horror, to współczuje ci.e-kacper pisze:Signs-Znaki
ja nie uważam "Oszukać przeznaczenie" za horror. potwierzdziłem tylko jego zdanie, co do tych filmów. trzeba czytać ze zrozumieniemmnowomiejsky pisze:Jesli chodzi o filmy, ktore trzymaja w napieciu i podobaja mi sie (choc niekoniecznie nazwalbym je horrorami)- "Final Destination", "The Saw" (swietny , polecam ),

- hania
- Juventino
W sumie jedyny horror ktory mi sie podobal, z tych ktore pamietam, to The Ring. Inne ktore pamietam to: ostatnio Klątwa (film taki sobie, mają racje ci ktorzy mowią ze to dla mało wymagających); Osada ( powiem tylko tyle ze film fajny tylko....ja bym nie nazwala tego horrorem...); Blair Witch (mnie osobiscie fabula nie zainteresowala)
Owszem "Oszukac przeznaczenie: to bardzo fajny film ale chyba nie horror...
Owszem "Oszukac przeznaczenie: to bardzo fajny film ale chyba nie horror...
IL BELLO DEL CALCIO
Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...
Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...
Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...