Atalanta 1-2 Juve (Serie A)
- DeeJay
- Juventino
Boję się, żeby Juventus nie pomyślał, że jak teraz zagramy pierwszym składem, to Atalanta nie ma szans...lukask1 pisze:Atlanta napewno pomysli ze jak pokonala nasze rezerwy w PW to teraz tez :twisted: nie da rady, musimy to wygracrezerwy to nie pierwszy sklad 8) stawiam 2-0 do nas
Chciałbym zauważyć, że skład Atalanty z meczy PW również odbiegał od tego podstawowego, który zagra dziś z Juve.tomcatmi6 pisze:Jak mozna w kolko powtarzac, wtedy gralismy dosc rezerwowym skladem
Jedynymi atutami Atalanty są chyba Lazzari i własne boisko. Nie możemy zlekcewarzyć przeciwnika. Trzeba wyjść na murawę, strzelić szybko bramki i kontrolować spotkanie od pierwszej do ostatniej minuty. Mam nadzieje, że zmiennicy pokażą się z jak najlepszej strony - przede wszystkim Olivera. Kto bardziej zasługuje na pierwszy skład, Olivera czy Kapo? Myśle, że chyba jednak Olivera. Szkoda, że znowu w pierwszym składzie nie ma Del Piero. W takim meczu Capello powinien dać odpocząć Zlatanowi a wprowadzić Alexa. Zalayeta również ostatnio prawie wogóle nie gra. Trzeba wygrać. Może nie zwiększymy przewagi nad Milanem, ale przynajmniej ją utrzymiemy.
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2005, 14:41 przez DeeJay, łącznie zmieniany 1 raz.
- bblackk
- Juventino
Jventus jak narazie w tym sezonei ma bardzo słaby bilans meczów z Atalantą. Niby ostatnia drużyna w tabeli... ale tak to już jest, że najczęściej w takich meczach (a raczej z takimi rywalami) traci się punkty :? Popieram przedmówcę i tak samo uważam, że szansę powinien dostać Del Piero, a Ibrahimović powinien wreszcie mieć zasłuzony odpoczynek. Jednak co do tego kto zasługuje bardziej na 1-y skład mam odmienne zdanie
Oliviera już nie jeden raz dostał szansę, tymczasem, Kapo tak naprawdę mógł błysnąć tylko w meczu Lazio i nie zmarnował danej mu szansy! Przypuszczam, że nie będą to łatwo zdobyte 3 pkt. ale po męczarniach w końcu się uda i przewaga nad Rossoneri pozostanie, a może i się zwiększy
...

- mnowo
- Qualità Juventino
No... po pierwszej polowie nastroje wiekszosci chyba powinny byc naprawde niezle.. :roll: Wygrywamy 1:0 po bramce Olivery, a na dodatek Milan u siebie dostaje 0:1 od Bologny :twisted: Piknie jest na razie. Mam nadzieje ze Juve jeszcze strzeli, ze wejdzie Alex, ze Zambro bedzie mial asyste, ze Milan oberwie i wszyscy beda zadowoleni
...a biedna Roma tez na razie dostaje. U siebie. Od Messiny :lol:

...a biedna Roma tez na razie dostaje. U siebie. Od Messiny :lol:
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Sziue....
Wygrana i bramki Olivery i Alexa cieszą.
Ale najbardziej satysfkcjonuje mnie wynik w Mediolanie.Milan przegrał drugi mecz z rzędu i ma już 8 punktów straty.Marzenia o Scudetto zaczynają sie spełniać.
FORZA JUVE, FORZA Alex...
P.S.Szkoda tego samobója...
Wygrana i bramki Olivery i Alexa cieszą.
Ale najbardziej satysfkcjonuje mnie wynik w Mediolanie.Milan przegrał drugi mecz z rzędu i ma już 8 punktów straty.Marzenia o Scudetto zaczynają sie spełniać.
FORZA JUVE, FORZA Alex...
P.S.Szkoda tego samobója...
- Machnes
- Juventino
Świetnie
mamy już 8pkt przewagi a jeszcze 2 kolejki temu było tylko 2pkt do przodu :-D Ciekawe jak zagrał Del Piero. Czekam na jakiś opis meczu. Olivera oprócz bramki mam nadzieje zagrał dobry mecz.
PS. szkoda Thurama

PS. szkoda Thurama

- Vojtimar
- Juventino
Dobrze. Wygrana Juve porażka Milanu cieszą. Szkoda jednak samobója Thurama. Po raz kolejny wychodzi roztargnienie w końcówce. Mam nadzieję, zę to się da poprawić. Zdziwiłem się jednak jak zobaczyłem, zę gra tacchinardi, Emerson i Zambro, którzy mieli problemy zdrowotne. Capello powinien stosować rotacje, a nie narażać zdrowie zawodników.
Z Juve na dobre i złe!
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Mimo wszystko nie jestem wielce zadowolony z tego rezultatu. Wszystko popsuła bramka stracona w 91 minucie
To fakt, że należy się cieszyć, bo owy wynik daje nam rzecz jasna 3pkt. Niemniej jednak patrząć bardziej przyszlościowo, osiąganie takich wyników nie napawa ogormnym opotymiznem. Znów zaczynamy osiągać minimalne, jednobrmakowe zwycięstwa. Jakby tego było mało, z Atalantą, która jest drużyną o klasę gorszą :? Bardzo mnie martwi nasza minimalna skuteczność. Strzelamy za mało goli. OK, w Serie A możemy wygrywać 1 golem, aby dał nam 3 pkt, jednak w LM każda bramka może być na wagę awansu...
Póki co należy się cieszyć. Po kontuzji wrócili Zambrotta i Emerson. Olivera świetnie zaststąpił Nedveda, strzelając gola. Del Piero dziś zastapił Zlatana, myślę, że Capello oszczędza szweda na środowy pojedynek z Sampą. Del Piero strzelił gola z karnego, jak widać to juz mu do końca pozostanie we krwi. Każda bramka przybliża go do ogormnego wyczynu, jakim bez wątpienia jest miano najlepszego strzelca w historii Juve.
No i wspaniały prezent Milanu :-D 8 pkt. przewagi, jednak nie ma co sie cieszyć. Do końca rozgrywej jeszcze bardzo dużo meczy, no a ponadto nasza forma też nie pozwala być spokojnym...
Grazie JUVENTUS :!:

Póki co należy się cieszyć. Po kontuzji wrócili Zambrotta i Emerson. Olivera świetnie zaststąpił Nedveda, strzelając gola. Del Piero dziś zastapił Zlatana, myślę, że Capello oszczędza szweda na środowy pojedynek z Sampą. Del Piero strzelił gola z karnego, jak widać to juz mu do końca pozostanie we krwi. Każda bramka przybliża go do ogormnego wyczynu, jakim bez wątpienia jest miano najlepszego strzelca w historii Juve.
No i wspaniały prezent Milanu :-D 8 pkt. przewagi, jednak nie ma co sie cieszyć. Do końca rozgrywej jeszcze bardzo dużo meczy, no a ponadto nasza forma też nie pozwala być spokojnym...
Grazie JUVENTUS :!:

- Reggie
- Juventino
Więc jednak 2-1? Jestem zaskoczony tą bramką dla Atalanty (bo zostałem wyrzucony przed końcem meczu z czata
-nie żebym narzekał bo raczej zasłużenie
) i ten wynik mnie niezbyt satysfakcjonuje.
Znowu bramka stracona w końcówce, chociaż tym razem to samobójczy to i tak to ma znaczenie. Więc jednak Alex okazał się zbawcą Juve
Nie, nie powiem że to znaczy że Alex wrócił do formy i nie zacznę go wychwalać
Jeszcze ma dużo do zrobienia jeśli chce wrócić na odpowiedni poziom...

Znowu bramka stracona w końcówce, chociaż tym razem to samobójczy to i tak to ma znaczenie. Więc jednak Alex okazał się zbawcą Juve
Nie, nie powiem że to znaczy że Alex wrócił do formy i nie zacznę go wychwalać
"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
- DeeJay
- Juventino
Atalanta wedle oczekiwań, nie postawiła zbyt wysoko poprzeczki. Mimo to, i tak Juventus miał problemy, aby ją przeskoczyć. Początkowo wydawało się, że wszystko pójdzie według planu. Po bramce Olivery z 23 minuty wydawało się, że Juventus dobije Atalante i do końca będzie dyktował warunki. Tak się jednak nie stało. Gorąco było do końca. Dobrze, że Del Piero wykorzystał karnego! Widać, że gracze Juventusu nie uczą sie na błędach i po raz kolejny stracili bramkę w ostatnich minutach.
Mimo wszystko mamy kolejne 3 punkty. A kolejnym powodem do radości jest porażka Milanu. Najwyraźniej coś im ostatnio nie idzie, a Juventus konsekwentnie to wykorzystuje, mając już 8 punktów przewagi!
Olivera po raz kolejny pokazał świetną dyspozycję. Szkoda tylko, że tak rzadko gra mimo, że zawsze wykorzystuje daną mu szansę na grę. Dobre wejście Del Piero. Mimo, iż to tylko gol z karnego, to właśnie on zapewnił nam zwycięstwo!
Mimo wszystko mamy kolejne 3 punkty. A kolejnym powodem do radości jest porażka Milanu. Najwyraźniej coś im ostatnio nie idzie, a Juventus konsekwentnie to wykorzystuje, mając już 8 punktów przewagi!
Olivera po raz kolejny pokazał świetną dyspozycję. Szkoda tylko, że tak rzadko gra mimo, że zawsze wykorzystuje daną mu szansę na grę. Dobre wejście Del Piero. Mimo, iż to tylko gol z karnego, to właśnie on zapewnił nam zwycięstwo!
- BIANCONERI
- Juventino
Jak się okazało zwycięstwo w meczu z osłabioną Atalantą,która oprócz kontuzji straciła także odchodzącego do barcelony Albertiniego nie okazalo się spacerkiem.Co prawda przez większą część meczu prowadziliśmy 2-0,ale w ostatniej minucie do własnej bramki trafił Thuram..Zwycięstwo to okazało się jednak bezcenne ponieważ Milan niespodziewanie przegrał na własnym boisku z Bologną,dla której gola strzelił były gracz Milanu ,czyli Locatelli.Nasza przewaga wzrosła do 8 punktów i na tym etapie jest to poważna przewaga.
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"

- Umpa
- Juventino
Osiem punktów przewagi!!! Super to już poważna zaliczka na poczet scudetto.
Każdemu się zdaża spadek formy, ale ważne że naszym udało się go w odpowiednim momencie przezwyciężyć. Mam nadzieje, że teraz milan wpadnie w większy dołek i uda nam się jeszcze zwiększyć przewage. Jakbyśmy mieli z ok 12 punktów przewagi nad nimi, co moim zdaniem jest wykonalne w obecnej formie, można by się było lepiej przygotowywać do meczy w LM.
Każdemu się zdaża spadek formy, ale ważne że naszym udało się go w odpowiednim momencie przezwyciężyć. Mam nadzieje, że teraz milan wpadnie w większy dołek i uda nam się jeszcze zwiększyć przewage. Jakbyśmy mieli z ok 12 punktów przewagi nad nimi, co moim zdaniem jest wykonalne w obecnej formie, można by się było lepiej przygotowywać do meczy w LM.
- Wojtom
- Juventino
Bardzo się ciesze z dzisiejszego dnia, choć jutro juz koniec ferii i trzeba ruszać do szkoły, co troche psuje humor :?
Cieszy wygrana oraz bramka Alexa, ktorego Capello postanowił w koncu wpuscic. Zdobył bramke z karnego, choc wolalbym zeby strzelił z gry, ale i tak cieszy, zwlaszcza, ze jest On coraz bliżej do stania się najlepszym strzelcem w historii Juve i mam nadzieje, ze powoli dojdzie do tego celu. 8) Szkoda straconej bramki, ale chyba troszke poluzowali, zresztą zobaczymy na Rai, bo narazie nie wiem jak padła bramka. Ale ogolnie ciesze się z 3 punktow zdobytych w tym meczu.
Kolejny prezent sprawił nam Milan
i teraz coraz bardziej oddalamy się od nich, ale nie mozna pozwolic sobie na relax z tego powodu, bo moze się to źle skończyć. Mam nadzieje, ze nabrali wiatru w zagle i teraz bedą wygrywać kolejne spotkania, i złapią optymalną formę na Real. 8)
Forza Juve ! 8)
Edit: Ogladnąłem własnie 90 minuto i musze cos dodac. Zawodnicy Atalanty nie popisali sie dzisiaj :? Widzieliscie ich zagrania? W polu karnym, nie dając sobie rady ze Zlatanem, uderza Go w klatke pięscią, sporo fauli specjalnych, nie przypadkowych. Gdyby sędzia był przy tym, zapewne mielibysmy karnego jeszcze wczesniej, bo takie zachowanie napewno nie przystoi zadnemu zawodnikowi.
A bramka samobojcza to lekkie zagapienie, ale rowniez murawa, ktora nie byla zbyt dobra i piłka się lekko odbiła, myląc Gigiego.
Ale wygralismy i sie ciesze ! 
Cieszy wygrana oraz bramka Alexa, ktorego Capello postanowił w koncu wpuscic. Zdobył bramke z karnego, choc wolalbym zeby strzelił z gry, ale i tak cieszy, zwlaszcza, ze jest On coraz bliżej do stania się najlepszym strzelcem w historii Juve i mam nadzieje, ze powoli dojdzie do tego celu. 8) Szkoda straconej bramki, ale chyba troszke poluzowali, zresztą zobaczymy na Rai, bo narazie nie wiem jak padła bramka. Ale ogolnie ciesze się z 3 punktow zdobytych w tym meczu.

Kolejny prezent sprawił nam Milan

Forza Juve ! 8)
Edit: Ogladnąłem własnie 90 minuto i musze cos dodac. Zawodnicy Atalanty nie popisali sie dzisiaj :? Widzieliscie ich zagrania? W polu karnym, nie dając sobie rady ze Zlatanem, uderza Go w klatke pięscią, sporo fauli specjalnych, nie przypadkowych. Gdyby sędzia był przy tym, zapewne mielibysmy karnego jeszcze wczesniej, bo takie zachowanie napewno nie przystoi zadnemu zawodnikowi.
A bramka samobojcza to lekkie zagapienie, ale rowniez murawa, ktora nie byla zbyt dobra i piłka się lekko odbiła, myląc Gigiego.

Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2005, 19:27 przez Wojtom, łącznie zmieniany 1 raz.
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- leniup
- Redaktor