Taktyka Juve
- Adi666666
- Juventino
Myślę że ustawienie: 4 - 3 -1 -2
-------------- Trezeguet ---------- Ibrahimovic-------------
---------------------------Del Piero----------------------------
--Nedved ----------------Emerson------------Camoranesi--
----Zambrotta-----------Canavaro--------Thuram------Zebina-
-----------------------------Buffon-------------------------
To ustawienie mogłoby się sprawdzić i na boisku bylby "magiczny trójkąt"
Myślę że Capello może postawić na to ustawienie przecież gdy trenował Rome to tez mieli "magiczny trojkąt" z przodu (Montella - Cassano i za nimi Totti). Pomysł ciekawy.....warty przemyślenia...
To ustawienie mogłoby się sprawdzić i na boisku bylby "magiczny trójkąt"
Myślę że Capello może postawić na to ustawienie przecież gdy trenował Rome to tez mieli "magiczny trojkąt" z przodu (Montella - Cassano i za nimi Totti). Pomysł ciekawy.....warty przemyślenia...
Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
- gloria_victis
- Szczakowianin
No cóż niestety nie moge sie z tobą zgodzić gdyż wydaje mi sie ze tak grajace Juve bedzie za slabe w destrukcji. Sam Emerson sobie nie poradzi przy tak ofensywnych pilkarzach na skrzydłach jakimi niewatpliwie sa Camor i Czeskie Dzialo. No i gdzie jest Blasi?Adi666666 pisze:Myślę że ustawienie: 4 - 3 -1 -2
"Chciałbym umrzeć na kiłę" Wojciech Jaruzelski
"Szkoda, ze Wojciech Jaruzelski nie umarł na kiłę w 68" Teodor Biegin
"Szkoda, ze Wojciech Jaruzelski nie umarł na kiłę w 68" Teodor Biegin
- adrian_markuś
- Juventino
Według mnie taktyka powinna być taka:
----------------------------------Buffon--------------------------------------------
--------------------Thuram-------------------Cannavaro-------------------------
--Zebina(Bonera-jeśli by go kupili)-------------------------------Zambrotta--
---------------------Emerson------------------Tacchinardi------------------------
--Camoranesi----------------------------------------------------------Nedved---
-------------------Trezegeut-------------------Ibrahimovic(Del Piero)----------
Oczywiście caly czas rotacja w ataku.Niezapominajmy równiez,że mamy dwóch wysokich(treze i ibra) i tylko jednego niskiego technika-Alexa.A często sie sprawdzają duety napastników którzy są przeciwieństwami:
wysoki snajper i niski,szybki technik
----------------------------------Buffon--------------------------------------------
--------------------Thuram-------------------Cannavaro-------------------------
--Zebina(Bonera-jeśli by go kupili)-------------------------------Zambrotta--
---------------------Emerson------------------Tacchinardi------------------------
--Camoranesi----------------------------------------------------------Nedved---
-------------------Trezegeut-------------------Ibrahimovic(Del Piero)----------
Oczywiście caly czas rotacja w ataku.Niezapominajmy równiez,że mamy dwóch wysokich(treze i ibra) i tylko jednego niskiego technika-Alexa.A często sie sprawdzają duety napastników którzy są przeciwieństwami:
wysoki snajper i niski,szybki technik
Forza Juve!!!
- Adi666666
- Juventino
gloria_victis pisze:No cóż niestety nie moge sie z tobą zgodzić gdyż wydaje mi sie ze tak grajace Juve bedzie za slabe w destrukcji. Sam Emerson sobie nie poradzi przy tak ofensywnych pilkarzach na skrzydłach jakimi niewatpliwie sa Camor i Czeskie Dzialo. No i gdzie jest Blasi?Adi666666 pisze:Myślę że ustawienie: 4 - 3 -1 -2
Zwróć uwagę że gdy się stawia na takie ustawienie to chyba oczywiste jest że ofensywny pomocnik się wraca boczni pomocnicy zbiegaja do środka gdy zespól się broni. Natomiast jeśli chodzi o Blasiego to ten piłkarz jak narazie to może tylko posiedzieć na ławce jest on nie doświadczony jeszcze dobrze nie zgrany z dróżyną to jego dopiero 1 sezon w Juve bo wcześniej grywał w Parmie. Na jego grę przyjdzie jeszcze czas ma dopiero 24 lata.
- Coldsoul
- Juventino
No tu sie nie zgodzeAdi666666 pisze: To ustawienie mogłoby się sprawdzić i na boisku bylby "magiczny trójkąt"
Kiedy Capello byl trenerem Romy to Montella prawie nie gral. Teraz zreszta jest o tym glosno bo jak wiadomo Montella strzela jak na zawolanie
A tak wogole to ty chyba zapomniales ze skrzydlowi podczas akcji defensywnych tez maja cos do roboty na skrzydlach
- Adi666666
- Juventino
MoszeUsz pisze:No tu sie nie zgodze![]()
Kiedy Capello byl trenerem Romy to Montella prawie nie gral. Teraz zreszta jest o tym glosno bo jak wiadomo Montella strzela jak na zawolanie
Grywał ustawieniem z dwoma napastnikami Cassano i Montella a za nimi Totti może nie często ale grał. Natomiast teraz Luigi Del Neri częsciej stosuje tą taktyke
- Coldsoul
- Juventino
No wlasnie nie gral taką taktyka czesto wiec co to oznaczaAdi666666 pisze:MoszeUsz pisze:No tu sie nie zgodze![]()
Grywał ustawieniem z dwoma napastnikami Cassano i Montella a za nimi Totti może nie często ale grał. Natomiast teraz Luigi Del Neri częsciej stosuje tą taktyke

Jak dla mnie odpowiedz jest prosta- poprostu to nie wypalilo
A co do aktualnej sytuacji Romy to moze i w ofensywie graja swietnie ale obrona jest dosc dziurawa