Prawda o nas - Polakach (czyli jak nas widzą)

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2005, 16:39

w pelni (prawie :wink: ) podpisuje sie pod tym co napisal bad magick.
jestem patriota (choc sam czesto nie wiem czy bardziej slaskim czy polskim). jestem dumny z naszej historii, z mojej rodziny ktora od pokolen walczyla o ten kraj. kraj wielu paradoksow. wielkim bohaterem jest gierek a nazwiskiem balcerowicz wyciera sie wszelkie mozliwe brudy. mamy bardzo krotka pamiec. przy wladzy dwukrotnie juz byli ci (w nowej polsce) ktorzy niszczyli ja ponad 40 lat. problemem jest nasza mentalnosc, ale o tym juz pisal bm.
U nas Boniek nie cieszy sie takim szacunkiem i popularnoscia.
to akurat wina propagandy komunistycznej. po wyjezdzie to juventusu gazety bardzo dopiekaly bonkowi. a ze ludzie prosci i glupi to w to wierzyli. dlatego dzis we wloszech jest cenionym fachowcem pilkarskim, a w polsce dla wielu, tym kto wybral dolary.
Takie juz sa zabobony i one sie na razie nie zmienia
jeszcze kilkadziesiat lat temu cos prodkut japonski byl uwazany za slaby, niedopracowany, zly. dzis jest wrecz przeciwnie.

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
Mania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2005, 17:01

Lucid może i dobrze mówisz ,ale tutaj za te pieniądze , przy tych rządzących , będziesz zarabiał marne pieniądze za które nie będzie Cie stać na utrzymanie najbliższych czy siebie ...
Khem,khem... Ze tak powiem- troche juz znam Lucida i wiem ze on bedzie zarabial takie pieniadze o jakich zarowno Ty jak i ja mozemy w tej chwili tylko pomarzyc 8) Poczekaj pare lat, sam zobaczysz :wink:

Agnieszka

2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2005, 20:28

[quote="a_gu_nia"]
Khem,khem... Ze tak powiem- troche juz znam Lucida i wiem ze on bedzie zarabial takie pieniadze o jakich zarowno Ty jak i ja mozemy w tej chwili tylko pomarzyc 8) Poczekaj pare lat, sam zobaczysz :wink:

Agnieszka mam nadzieje , mam też nadzieje też ,że uda mu sie wiele osiągnąć , zmienić coś żeby nam wszytkim żylo sie lepiej ... i życze tego wszytkim , ale to nastąpi za kilka lat najszybciej :wink: narazie się meczymy :|

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2005, 22:00

Mania pisze:
Lucid może i dobrze mówisz ,ale tutaj za te pieniądze , przy tych rządzących , będziesz zarabiał marne pieniądze za które nie będzie Cie stać na utrzymanie najbliższych czy siebie ...

Agnieszka
Rzeczwiscie przebakwial cos o prostytucji, ale nie wiedzialem, ze to az tak daleko posuniete plany... Mam nadzieje Lucid, ze nie musze pisac, ze to zart :wink: ??

TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2005, 22:41

W tym tekście jest troche prawdy!!!Polska to dziwny kraj a jej mieszkańcy kombinują jak mogą i dlatego jakoś żyjemy!!!

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
howik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2005, 23:14

Jestem obcokrajowcem i musze potwierdzic ze to prawda.Nie tylko francuzi tak mysla,ale rowniez inni np Ukraincy,Ormanie itp :wink: JA bym jeszce dodal(bez urazy)narod pijakow,ludzi ktorzy czesto nie maja honoru(juz kilkakrotnie zauwazylem ze podczas bojki lubicie brac innych za plecow albo z sprzetem)JEdnak powoli sie zmieniacie na dobre :wink: zycze wam tego

CLK 320...........350Z
www.butybialystok.za.pl posiadam wiecej modeli
Łucja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2005, 23:20

Dionizos pisze:
Mania pisze:

Agnieszka
Rzeczwiscie przebakwial cos o prostytucji, ale nie wiedzialem, ze to az tak daleko posuniete plany... Mam nadzieje Lucid, ze nie musze pisac, ze to zart :wink: ??
Dionizy... pewnie, że nie musisz! Poza tym to przecież Ci obiecałem, że będę Twoim Alfem i słowa dotrzymam 8)
A propos "posuwania" to lokal wynajęty - zaczynasz jutro, masz włożyćte czerwone pończochy, bo Edek sobie zamarzył Ciebie właśnie takim 8) :wink:

Oczywiście to również żart... Masz włożyć normalne, standartowe - czarne pończochy 8)

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2005, 12:51

Śmieszą mnie tego typu teksty ludzi, którzy pewnie nigdy nie byli w Polsce i tak na prawde nie wiedzą jak tutaj jest. Tak naprawde większość osób mieszkających w Polsce sama nie wie co się w tym kraju dzieje :P Ludzie postrzegają Polakow jako alkocholikow i złodzieji. Można sie o tym przekonać wyjeżdżając za granice. Podam przykłąd: w sklepie w bodajze Austrii wywieszona była informacja na tabliczce przy drzwiach: "Polaku nie kradnij, tutaj są kamery" :? :? :? W tym momencie miałem ochote podpalić ten sklep :? Ale pewnie sami jesteśmy sobie winni, że tak a nie inaczej nas postrzegają. Mnie osobiście nie obchodzi to kto ma o nas jakie zdanie. Jestem Polakiem i jestem z tego dumny. Kiedy jestem gdzieś za granicą z dumą nosze na sobie koszulke z wielkim białym orłem i nad nim wielki napis POLAND.

ODPOWIEDZ