The Prodigy
- kurdt
- Juventino
Więc jestesmy zgodnia_gu_nia pisze:No dokladnie to samo napisalam...Choc moze delikatniejRozsmieszyles mnie troche. hmm.. czy naprawde sadzisz ze wiecej ludzi zna prodigy niz np. nirvane, iron maiden czy black sabbath? śmieszne![]()
Tak masz racje, zreszta w klipie "Come As You Are" wszyscy maja rozmyte twarze. W "Teen" Spirit" Kurt mial pomysl zeby ta mlodziez rzucila swoje pieniadze i je podpalila. W swoich dziennikach pisal, ze "chce byc pierwszym, ktory odkryje i odrzuci popularnosc zanim sie ona pojawi".Słowo sukces pisal- "suckcess". W pewnym momencie przestal udzielac wywiadow. Graniem muzyki chcial po prostu zarabiac na zycie i sie przy tym dobrze bawic. Moze wlasnie slawa go zniszczyla...Dzialala podobnie- przynajmniej do pewnego czasu... Przykladem inna pisownia nazwiska i imnienia Kurta na początku.Czyli porownujesz Prodigy do innych zespolow nie znajac ich historii... Mi sie wydaje ze NIRVANA dzialala podobnie.
Yhy zgadzam sie, ale podobne zaslugi moze miec np. O-zone(co za chłam) dla disco polo.Wiesz o co mi chodzi? Ale niewazne kazdy zespol ma swoich fanow i jezeli robi dobra muzyke ma tych fanow wiecej, a to jest chyba najlepszy wyznacznik...Ciezko jest oceniac jak bardzo dany zespol zasluzyl sie dla muzyki w swym gatunku- czy dla muzyki w ogole... Jestem zdania ze zaslugi dla muzyki...hmm...elektronicznej ze strony Prodigy moga byc porownywalne z tym co dla nazwijmy to-rocka zrobila Nirvana czy Black Sabbath... Chyba ze sie myle :roll:A jezeli chodzi o Prodigy znam ten zespol, maja swoj styl, pare piosenek moze sie podobac, ale naprawde nie sa zespolem na tyle wybitnym zeby porownywac ich do Black Sabbath, Iron Maiden czy chociażby Nirvany.
- Łucja
- Juventino
To wszystko racja, ale akurat smells like teen spirit, come as you are czy in bloom to piosenki, których nie lubie bo są oklepane strasznie. Nirvanę uwielbiam, ale to głównie za anplakt in niuł jork
Nirvana była troche komercyjna jakby nie patrzeć, ale sama postać Kurta arcyciekawa - podobała mi się akcja kiedy jeszcze jak był nastolatkiem okładał go gostek, a on za każdą "plombą" pokazywał tylko tzw. faka. Koleś w końcu się znudził i poszedł, a to wszystko potem opowiedział wujek Kurta, która na całe zajście patrzył z okna.
Co do Rammsteina mam w klasie gościa, który jest chyba największym fanem Rammsteina w Polsce, miał jechać - zerwał wiązadła w ręce (chyba) gips i te sprawy. A moja ulubiona piosenka to Seeman (rammsteina ofkors) mam na mp3 wersje koncertową - no po prostu MIÓD, przy tej piosence odpływam, nawet bez komandosa

Co do Rammsteina mam w klasie gościa, który jest chyba największym fanem Rammsteina w Polsce, miał jechać - zerwał wiązadła w ręce (chyba) gips i te sprawy. A moja ulubiona piosenka to Seeman (rammsteina ofkors) mam na mp3 wersje koncertową - no po prostu MIÓD, przy tej piosence odpływam, nawet bez komandosa
- 2MAN
- Juventino
Nirvana jest dobra ale do bólu oklepana ... ale pomyślcie sami czy wniosła coś nowego , czy Kurt wymyślił coś nowego ?? Jak dla mnie wydawali naparwde wspaniała muzyke , bo też sie jej troche napisałem , ale to jest rock który już był , może tylko w troche innym wydaniu ... a Prodigy zrobiło zupełnie coś nowego czego jeszcze nie było !!
Bardziej chodzi mi o znajomość muzyki w "specyficznych kręgach" .. no ja np. nie znam żadnego kawałka Black Sabbath , naprawde , a uważam że nam sie dobrze na muzyce , tyle nie takiej ciężkiej ,do tego dąże
Konert był
i byłem jeszcze za mały żeby na niego pojechać .... odbył sie w Katowickim spodku w 96 roku ... moi kumple tam byli i do dziś mogą się tym pochwalić ... Koncert zaczynalli "Smack mu Bitch Up" ... Keith opluł wodą mineralną jednego z moich kumpli :-D masakra !!
Stali dwa dni prędzej przed wejściem w kolejce żeby być na samy przodzie,przy scenie
Bardziej chodzi mi o znajomość muzyki w "specyficznych kręgach" .. no ja np. nie znam żadnego kawałka Black Sabbath , naprawde , a uważam że nam sie dobrze na muzyce , tyle nie takiej ciężkiej ,do tego dąże
Konert był

Stali dwa dni prędzej przed wejściem w kolejce żeby być na samy przodzie,przy scenie

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
- Mania
- Juventino
Aaa! No co Ty gadasz...? Co to w ogóle znaczy "oklepana"? Jeśli jest dobra, a jest, to starczy, nic nie umniejsza jej rangi!Nirvana jest dobra ale do bólu oklepana ...
Oj, teraz już zgrzeszyłeś... Jak to nie wymyslił nic nowego, kto wtedy, w Ameryce krzyczał/śpiewał tak jak on? Dla pewności jeszcze- chwilka, skoczę do półki po książkęale pomyślcie sami czy wniosła coś nowego , czy Kurt wymyślił coś nowego ??
Agnieszka
- 2MAN
- Juventino
Hehe nie dogadamy się , tylko dlatego że widzimy i myślimy inaczej
ale to dobrze
Ja mam respekt dla Nirvany , jak najbardziej , tylko dla mnie 8) większy wkład w muzyke miało Prodigy i tak już zawsze będe uważał
Chciałem porostu przedstawić Prodigy jak pewny odnośnik w dziejach muzyki , o Nirvanie można też , tak mówić ( jak i o wielu innych zespołach )
Dla mnie Prodigy jako kapela zawsze pozostanie najlepszym "zespołem" jaki słuchałem i słucham
Koniec i kropka. 
Chciałem porostu przedstawić Prodigy jak pewny odnośnik w dziejach muzyki , o Nirvanie można też , tak mówić ( jak i o wielu innych zespołach )
Dla mnie Prodigy jako kapela zawsze pozostanie najlepszym "zespołem" jaki słuchałem i słucham

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
- Mania
- Juventino
No jak chcesz, możemy ciagnąc to dalej- ja mam dużo czasuDla mnie Prodigy jako kapela zawsze pozostanie najlepszym "zespołem" jaki słuchałem i słucham Koniec i kropka.
1. "Najlepszy"- jaką miarą można to określić? Ty mówisz "najlepszy"- bo Tobie sie on najbardziej podoba, to jest bardzo subiektywna opinia... Muzyka to nie piłka nożna gdzie mamy tabele i wszystkie inne duperele
2. Hmm... Kto miał w takim razie najwiekszy wklad w muzyke w ogole? Tez Prodigy..? Sam widzisz jak trudno to oceniac...Ja mam respekt dla Nirvany , jak najbardziej , tylko dla mnie większy wkład w muzyke miało Prodigy i tak już zawsze będe uważał
Agnieszka
- 2MAN
- Juventino
Hehe ja założyłem ten temat , żeby pogadać o Prodigy - ich muzyce , członkach zespołu ,teledyskach ... Chciałem sie dowiedzieć dlaczego jedni ( tacy jak ja
) ich kochają a inni nienawidzą
Napewno nie dogadamy się co , jak i kto
bo sami widzimy jakie kto ma poglądy na ten temat ... Ja uważam że ten kto wymyśla całkiem "coś nowego" ( łączy gatunki ,nowe instrumenty ,dzwięki ) ten co tworzy nowe brzmienia .. dla mnie Prodigy zrobiło coś co mnie urzekło swaoją oryginalnością 

Napewno nie dogadamy się co , jak i kto

- Mania
- Juventino
1. No jak sie mozemy dogadac skoro Ty nawet nie odpowiadasz na moje pytania z poprzedniego posta? Hm?Napewno nie dogadamy się co , jak i kto bo sami widzimy jakie kto ma poglądy na ten temat ...
2. To samo, dokladnie to samo jest z wieloma innymi- chocby, jak mowilam Rammsteinem czy MansonemChciałem sie dowiedzieć dlaczego jedni ( tacy jak ja ) ich kochają a inni nienawidzą
No przepraszam... Najwiekszym w Polsce fanem Rammsteina jestem jaCo do Rammsteina mam w klasie gościa, który jest chyba największym fanem Rammsteina w Polsce, miał jechać - zerwał wiązadła w ręce (chyba) gips i te sprawy. A moja ulubiona piosenka to Seeman (rammsteina ofkors) mam na mp3 wersje koncertową - no po prostu MIÓD, przy tej piosence odpływam, nawet bez komandosa

Agnieszka
- Łucja
- Juventino
No tak. Agnieszka - nie wypada mi się z Tobą kłócić
Co mam zrobić? Powiem mu, że ma zaszczytne drugie miejsce
.
A wogóle to Nirvana jest twórcą i jednym z trzech poważnych przedstawicieli muzyki grunge'owej, razem Alice in Chains i Soundgarden a prodigy po prostu trafili w schemat i się w nim odnaleźli- jak sam powiedziałeś łącząc różne style muzyczne - I nie próbuj tu metala przekonywać, bo siępo prostu nie uda
. Nawet jeśli to Ty masz racje
Zresztą nie ma to jak Gotyk. Właśnie słucham niekomercyjnego zespołu Poema Arcanus. Znacie ?? NIEEEEeee. Ameryka Południowa się kłania.
Znajdzcie mi w necie ich płyte do ściągnięcia to Wam piwko postawie.
AGA - Filmu poszukam dzisiaj - ostatnio mam Cygański <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> - to nie bluźnierstwo - i nie miałem czasu.

A wogóle to Nirvana jest twórcą i jednym z trzech poważnych przedstawicieli muzyki grunge'owej, razem Alice in Chains i Soundgarden a prodigy po prostu trafili w schemat i się w nim odnaleźli- jak sam powiedziałeś łącząc różne style muzyczne - I nie próbuj tu metala przekonywać, bo siępo prostu nie uda

Zresztą nie ma to jak Gotyk. Właśnie słucham niekomercyjnego zespołu Poema Arcanus. Znacie ?? NIEEEEeee. Ameryka Południowa się kłania.
Znajdzcie mi w necie ich płyte do ściągnięcia to Wam piwko postawie.
AGA - Filmu poszukam dzisiaj - ostatnio mam Cygański <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> - to nie bluźnierstwo - i nie miałem czasu.
- kurdt
- Juventino
Lucid_Dreamer pisze:To wszystko racja, ale akurat smells like teen spirit, come as you are czy in bloom to piosenki, których nie lubie bo są oklepane strasznie.
No tak, ale Nirvana to nie tylko SLTS,CAYA czy IB 8)
Lucid_Dreamer pisze:Nirvanę uwielbiam, ale to głównie za anplakt in niuł jork
Świetna płyta, Kurt pokazał sie z całkiem innej strony, śpiewał z taka pasją...
Mi się wydaję, że większość kojarzy Nirvanę z "Teen Spirit" i kiedy znudzi im się ten utwór to mówią, że Nirvana jest oklepana. Może się mylę, ale w sumie pare takich osób znam. Nirvana wydała w sumie 5 płyt, zresztą teraz wyszedlł box z niepublikowanymi piosenkami, więc można słuchać nowych, "nie oklepanych" kawałków2MAN pisze:Nirvana jest dobra ale do bólu oklepana ... ale pomyślcie sami czy wniosła coś nowego , czy Kurt wymyślił coś nowego ??
- 2MAN
- Juventino
Jestem za ... w sumie miało być o Prodigy a skończyło sie na Rammstein'e i nie żebym miał coś przeciwko , ale wolałbym mimo wszytko o kapeli z Essex
Tak wogóle to chciałbym wszytkich fanów i anty fanów to pooglądania (gdzieś :? ) koncertów Prodigy i zobaczenia jak to naparwde wygląda .Najlepiej z Moskwy :? gdzie 40 tys, ludzi "szaleje" na Placu Czerwonym 8) i wogóle samo show co robi Liam z ekipą ,dla mnie bomba
Tak wogóle to chciałbym wszytkich fanów i anty fanów to pooglądania (gdzieś :? ) koncertów Prodigy i zobaczenia jak to naparwde wygląda .Najlepiej z Moskwy :? gdzie 40 tys, ludzi "szaleje" na Placu Czerwonym 8) i wogóle samo show co robi Liam z ekipą ,dla mnie bomba

- Łucja
- Juventino
Nie znam zespołu, robiącego lepszy show od Rammsteina, więc ja ciebie zachęcam może być na przykład z koln z 1997 roku ale każdy ich koncert jest wyjątkowy.
Wydziel, wydziel Yari
Wydziel, wydziel Yari
- Yari
- Juventino
No nie. To nie mój dzień. Ja pierdykam jaki ja głupi jestem :evil:
Wydzieliłem temat wszyskto cacy , zapomniałem o jendym poście , usunąłem dopeiro co wydzielony temat bo zrobić to jeszcze raz.... . Moja głupota nie zna granic , gdyż przecież wszystkie posty przeniosły się do nowego topicu
( byłego już topicu).
jaaaaaaaaaaaa :evil:
Zlinczujcie mnie.
Wydzieliłem temat wszyskto cacy , zapomniałem o jendym poście , usunąłem dopeiro co wydzielony temat bo zrobić to jeszcze raz.... . Moja głupota nie zna granic , gdyż przecież wszystkie posty przeniosły się do nowego topicu

jaaaaaaaaaaaa :evil:
Zlinczujcie mnie.
- Łucja
- Juventino
dobra przyjeżdżaj do Łodzi ja kupie bat, ty włożysz lateksowe ciuchy i zacznie się linczowanie.
A tak wogóle to co się przejmujesz? Zrób jeszcze raz i już :]
A tak wogóle to co się przejmujesz? Zrób jeszcze raz i już :]