Upokorzeni

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Czy jesteś za tak poważnymi zmianami w składzie Juve?

Tak
47
78%
Nie
13
22%

Liczba głosów: 60
Przemyś(L)ak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 15:01

Myślę że Juve musi zmienić ,,podstarzałą" obronę.Przecież tam grają zawodnicy po trzydziestce!!!!!(po za Lagrotaglie).Juve ten sezon już przegrał.Teraz musi się przygotować do następnego!!!!

J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 15:16

Wajron pisze: Lagrottaglie-ławeczka
Appiah-zostaje
Tacchinardi-sprzedać
Trezeguet-ławka
Di Vaio- grrr zostaje :evil:
Lippi-zostaje na 1 sezon :x

Skład powinien NARAZIE wyglądać następująco: (+ nowi gracze 8) )

Buffon/Thuram-Jankulovsky-Tudor(?)-Zambrotta/Camonaresi-Nedved-Rosicky-Maresca/Miccoli-Ibrahimovic(Trezeguet)

co do paru zawodników to się z tobą nie zgadzam. a mianowicie:
-Legro-bye, bye
-Appiah-to samo
-Tacchinardi-ZOSTAJE :!:
-Treze-sprzedać
-Di Vaio-j.w.
-co do Lippiego, to sam nie wiem

co do składu, to propnuje następujący:
Buffon-Hinkel(Thuram),Mexes(Tudor),Ferrari(Bonera),Zambrotta(Rodriguez)-Camoranesi(Zambrotta),Rosicky(Tacchinardi),Maresca,Nedved(Jankulovski)-Del Piero(Cavenaghi),Ibrahimovic(Miccoli)

Obrazek
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 15:19

booyak pisze:JaA co do porażki z Deportivo to ja wcale nie czuje się
upokorzony, przecież Depor to czołówka Europejskiej piłki...

Noo bez przesady z ta czolowka......
A co do zmian to oprocz Thurama cala obrona jest do wymiany......

Miolli

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 15:23

:( Myślę że nie ma co liczyć na jakieś wielkie zmiany , a patrząc na was to zdania są podzielone. Jedni chcą by Thuram został a inni by odszedł.
Wątpię w jakieś "wielkie" wzmocnienia. Ja zacznę od początku :
Birindelli- sprzedać , no a raczej "odstąpić". Nie ma go co trzymać skoro jest uzupełnieniem składu a nie wzmocnieniem. Tylko ile byśmy za niego dostali 1mln Euro ??
Ferrara- niech zostanie , jeżeli będziemy mieli jakąś katastrofe w obronie przyda się klasowy zawodnik.
Iuliano- hymmm jak ktoś by dawał jakieś 5mln Euro no to można się skusić o sprzedasz. chociaż to dobry obrońca tylko zawodzi go stałoś formy.
Montero-sprzedać, Jak Chelsi wyłoży kasę to nie widzę problemu.
Lagrottaglie- Duży :?: sezon przeciętny , ale może jeszcze nas czymś zaskoczyć.
Pesotto- no cóż trzeba ograniczyć ilość jego występów w 1 składzie.
Thuram- Jak ktoś wyłoży jakieś 15- 20 Euro to papa. A jak nie to niech udowodni swoją wartość.
Tudor- Dziwny obrońca , nie gra dobrze a nikt go nie krytykuje. Wsunie bardziej def. pomocnik.
Appiah-ja bym go gdzieś wypożyczył , by odzyskał formę. Ale mamy Blasiego więc może pujś.
Camonaresi- jeszcze 1,2 sezon i papa. Już mowie dlaczego ... Wcale nie jest taki młody!! To nie jet junior.....
Conte- dobry pomocnik , ale już nie na 1 skład.
Maresca- Lider , widzę gwiazdę ... Trzeba mu zaufać!
Nedved- myślę że to lider drużyny a liderów się nie sprzedaje.
Tacchinardi- może zostać to dobry zawodnik.
Zambrotta- jak Barca wyłoży 40 mln to można pomyśleć .:wink:
Del Piero- zależy od formy , jak będę taka jak teraz (czytaj jak w tym sezonie ) to sprzedać z grubą kasę!!
Trezeguet-nie lubię tego zawodnika od początku jego pobytu w Juve i jak dla mnie od dawna może iść sobie za grubą kasę ( i żeby nie było jak był króle strzelców Serie A to też go nie lubiłem)
Di Vaio- Myśle że Newcasle przyjmie go z otwartymi rękami. On chyba też tego chce.
Miccoli- Nasz "nowy Del Piero" za mało gra w pierwszym składzie. Pożyjemy zobaczymy.
Póżniej opisze wzmocnienia jak mi sie będze jeszcze chciało :wink:

bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 15:25

Szkoda gadać, szkoda gadać...
Zmarnowany sezon. Zmiany muszą być! Bez nich Juve nawet nie ma co mysleć o wygrywaniu z kimkolwiek... Najważnjesze to obrona. Patałąchy nie z tej Ziemi. Atak, pomoc, da się przeboleć choć nie jest najlepiej, ale obrona! Ona w Juve nie istnieje. W tym momencie każdy z obrońców ma na swoich brakach choć jedną porażkę. Ja bym bardzo chciał tych zawodników: Kompany, Rosicky, Ferrari, Bonera, Snejdher, Ronaldo (Christiano), Ibrahimovic (choc jak przyjdzie inny to sie nie obraże :P). Wogóle niech KTOKOLWIEK zasili skład Juve. Nie ma co jeszcze dzielic skóry na niedzwiedziu... A jeszcze znajac życie Lippi nie raz powie że ma bajerancki skład nikogo nie potrzeba a jego obrona RULEZ...

Del Przemek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 15:26

El_chico_a_Coruna pisze:Temat troche dziwny, bo ja nie czuje sie upokorzony i wczorajsze odpadniecie wcale mnie nie zdziwilo...
Podobnie jak wiekszosc z was uwazam, ze Juventusowi potrzebna jest REWOLUCJA
Troche dziwny temat... BUHAHA. Dla ciebie to wszystko jest dziwne?
Super temat gratulacje dla zakładającego. Co do upokorzenia to moja odpowiedź brzmi NIE!!! Wcale nie jestem upokorzony ale za małymi zmianami w składzie jestem ZA.

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 15:33

Juve stracilo swoja mentalnosc !!! Zawodnicy graja bez wiary w siebie i bez zaangazowania i to jest najgorsze !!! Niewiem moze tu jest potrzeba zmiany trenera albo faktycznie kupienia kilku nowych wartosciowych graczy ( nie takich jak Appiah czy Leglotagliere ) Ale czy to cos zmieni?? Niewiem....
Jedno jest pewne: niech ten glup.i Moggi nie gada kibicom Juve ze wszystko jest ok i nie ma potrzeby kupowac nowych graczy !!!!! :evil:
Do wymiany jest cala obrona lacznie z Thuramem !!! :(

Pawel29

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 15:44

El_chico_a_Coruna pisze:
Pawel29 pisze:Przecież wszyscy chyba na tym forum wiedzą,że kibicujesz Deportivo,więc dziwne by było gdybyś poczuł się upokorzony, skoro mecz w pełni zasłużenie wygrała drużyna, bodajże nawet z Twojego miasta. Prawdopodobnie nawet cieszysz się z takiego stanu rzeczy,czego jednak na 100% stwierdzić nie mogę,ale jeżeli tak w istocie jest, nie widzę w tym nic dziwnego.Choć osobiście uważam,iż należy się jednoznacznie określić albo kibicuje Juventusowi albo Deportivo, lecz to tylko moja skromna opinia z którą oczywiście możesz się nie zgodzić.
Oczywiscie, ze sie nie zgodze, bo byl kiedys taki temat czy w przypadku meczu Juve z druzyna z twojego miasta kibicowalbys Juve.
Ja wybralem Juve i cieszylbym sie gdyby to Juve awansowalo, a nie Deportivo!
Mozna powiedziec, ze kibicuje Deportivo, ale w meczu z Juve, bylem za Juventusem, bo ta druzyna kocham.
Biorąc pod uwagę tekst jaki umieszczasz u dołu swej wiadomości, możnaby mieć co do tego wątpliwości,ale nie będe się mieszał w sprawy Twojej miłości.Proszę Cię tylko żebyś rozważył stosowność tekstu co do okoliczności.Pozdrawiam/Forza Juve/

Tylko wtedy łatwo jest żyć z człowiekiem,
kiedy nie uważa się siebie za lepszego
od niego ani jego za lepszego od siebie.
Lew Mikołajewicz Tołstoj.
Pavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 15:50

No to tak. Ja opowiadam sie glownie za zmianami defensywnymi.Juve potrzebuje dwoch super obroncow i jednego porzadnego defensywnego pomocnika.A poza tym przedalby sie nam ofensywny pomocnik, bo Nedved nie ma z kim grac. Z wielka checia zobaczylbym u nas Andresa D'Alessandro. Gosc jest na prawde <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.Przewyzsza technika kazda pilkarza Juventusu.Z nim Juve znacznie lepiej gralby w ataku. Aha wczoraj w studiu ligi mistrzow Wdowczyk mowil ze niektorzy kibice nie ogladaje meczow Realu Madryt, zeby zobaczyc gole Realu, ale po to zeby zobczyc jak Zidane bawi sie z pilka i z rywalami. Szkoda ze na swiecie jest tak malo pilkarzy ktorzy umieja zrobic z pilka to samo co Zidane. I wlasnie jednym z tych pilkarzy jest Andres D'Alessandro.

darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 15:59

Teraz już nie mam wątpliwości Juve jest potrzebna rewolucja i to jak najszybciej. Myśle, że może to być rewolucja jeszcze wieksza niż to po odejściu Zidane i Inzahiego. Linia obrony - praktycznie cała do wymiany
(może jeszcze Legro dałbym szanse), prócz Zambrotty. Pomoc - wzmocnienia konieczne. Myśle, że dwóch zawodników. Atak - na pewno trzeba zakupić jednego klasowego napastnika. Tylko pozycja bramkarza jest niezagrożona.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
Olszan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 16:03

Zmiany są zdecydowanei potrzebne bo będzie kataklizm :wink: 8)

Zawsze Wierni ! ! !
Kamil de Lellias

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 16:33

Niektorzy z Was chcieliby wywalic polowe druzyny i w ich miejsce kupic od razu duzo drozszych, mlodszych i perspektywistycznych pilkarzy. To nie jest CM ze transfery sie robi od reki i kazdy przyjdzie jak mu sie sypnie kasa. Jak wiekszosc chcialbym zmian, ale wystarczyloby jakis dwoch lub trzech zawodnikow,a te wszystkie nadzieje swiatowego futbolu na pewno nie zawiataja na Delle Alpi.

matej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 16:44

ja bym sprzedał Montero, Pessotto i może Di Vaio a kupił 2 obrońców Ibrahimowica i jakiegoś pomocnika który by Nedveda wspomógł w trudnych momentach może Deco albo Rosicky ale nie robiłbym aż takiej całkowitej wymiany zespołu

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 18:55

Powinny nastapic ogromne zmiany!!!Moim zdaniem w odstawke powinni pojsc Tudor,Pessoto,Ferrara,Luliano,Birindeli(czyly prawie cala obrona)a za nich Lucio,Ferrari Bonera,Mexes.Chcialbym tez Rosickiego i sklad bylby wporzo ale znajac zycie Moggiemu szkoda bedzie kasy i powie ze zawodnicy musz sie zgrac ze mamy dobry sklad i taki tam glupoty :evil:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2004, 19:02

Kamil de Lellias pisze:Niektorzy z Was chcieliby wywalic polowe druzyny i w ich miejsce kupic od razu duzo drozszych, mlodszych i perspektywistycznych pilkarzy. To nie jest CM ze transfery sie robi od reki i kazdy przyjdzie jak mu sie sypnie kasa. Jak wiekszosc chcialbym zmian, ale wystarczyloby jakis dwoch lub trzech zawodnikow,a te wszystkie nadzieje swiatowego futbolu na pewno nie zawiataja na Delle Alpi.
Człowieku przeciez te "transfery" to tylko spekulacje i pomysły na nowe składy 8) Ty tu wyskakujesz z jakimś CM-em :D

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
ODPOWIEDZ