Co sprawiło że kochacie Juve, anie Inter, Milan, Lazio, Rome

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
matiso

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2003, 21:33

Moja miłość i uwielbienie do Juve zaczeło sie rowniez po wygraniu(a właściwie w czsie meczu) LM z Ajaxem.Piłką nozną interesowałem sie od Mś'94.Pierwszym klubem który polubiłem i któremu kibicowałem był...Ajax.Jednak w finale Lm w 1996r jakoś dziwnie zafascynowało mnie Juve i im w tym meczu kibicowałem.Tak właśnie sie zaczeło.Nie żałuje tego i jestem dumny że kibicuje tak wielkiemu klubowi jak Juventus!
FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2003, 19:43

No to czas na mnie :)
U mnie sie zaczelo dosyc pozno, bo... finalem z Ajaxem, jednak wtedy to byl dopiero leciutki poczatek w maju 96 roku mialem juz 19 lat! Radość ze zdobycia była wielka, ale bardziej sie wtedy cieszylem ze przegral Ajax niz ze wygraj Juve.
Nastepny rok uplynal na sprawdzaniu wynikow na telegazecie, ale byly to tylko wyniki. Az wstyd przyznac, ze ominal mnie fenomenalnie rozegrany dwumecz z PSG.... Chlip chlip. No ale final z Borussia juz ogladalem z zafascynowaniem - szkoda, ze przegrali.
Potem w okolicach listopada 97 roku zaczalem uczyc sie HTML i poznawac Internet, ktory wkraczal do Polski. No i owocem tego bylo powstanie w grudniu strony o Juve, ktora jaka jest kazdy widzi. A jaka byla.. to historia... Tak czy inaczej, od tego czasu jestem calym sercem za Juve. Chocby niewiadomo co sie stalo.... FORZA JUVEEEEE!

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
gandalf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 18:10

Może to troche niewiarygodne ale to dziękli ManU zaczołęm kibicowac juve :wink: :D wpadł mi w oko ten mecz i ta bramka Nedveda(niestety juve przegrało 2:1).Potem nie miałem zabardzo czasu na piłke.Pewnego
razu przeglądałem strony w niecie i trafiłem na strone Wisły Kraków a tam link strony juve no więc tak to sie zaczeło.Potem zaczołem szukać innych stron o juve ponieważ zainteresowanie tym klubem wzrastało u mnie.Noi poznawałem coraz to nowsze dla mnie informacje o juve i jego piłłkarzach i tak to do dzis trwa,a ja poznaje nowe informacje o juve.

Forza Grande Juve
Obrazek
Coldsoul

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 18:13

Ja wczasie finalu z Ajexem zakoczhalem sie w Juve i bedzie tak zawsze

jaro10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 18:17

nie kocham juveale im kibicuje bo Del Piero gra w tym klubie

zawsze Del Piero
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 18:23

u mnie to było tak po prostu...
Nawet sie bardzo piłką nożna nie interesowałem, ale obejrzałem finał LM z Borussią i od tego momentu zacząłem kibicować Juve. Może gdyby w finale z Borussią grał Milan czy Lazio...
nie nie nawet nie chce o tym mysleć, ze mógłbym być kibicem Milanu :evil:

Przemyś(L)ak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 18:31

Ja się piłką zaczolem interesować w 1997 roku jak miałem 10 latek.Wtedy to mój kolega był za Juventusem.Zainteresowałem się ta dróżyną i.....tak się zaczeła wielka miłość :D .

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 19:46

w finale ligi mistrzow Ajax-Juve kibicowalem.......Ajaxowi.Ajax przegral wiec moja milscia stal sie Juventus kupilem koszulke juve 10 DEL PIERO i do dzisiaj jestem kibicem!Z Juve do konca zycia!

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
FOJM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 20:56

lipa pisze:w moim przypadku to bylo tak:
pilka nozna zaczalem sie interesowac jak mialem ok 10 lat. To byl mniej wiecej 1995 rok... no i ten pamietny final ligi mistrzow z ajaxem wygrany przez juve w karnych (1996 r.) - no i wlasnie wtedy "zakochalem sie" w Juve. Sam nie wiem dlaczego. Moze to wydac sie glupie ale ogladajac final LM 95'/96' spodobala mi sie nazwa klubu - juventus turyn, a takze styl gry juve... no i tak od tamtej pory zaczalem kibicowac wlasnie juve. Z biegiem lat zainteresowanie pilka roslo... zaczalem zglebiac historie klubu, i pilkarzy juve i tak to sie zaczelo 8)
u mnie było tylko troche podobnie, a mianowicie:

NIe interesowałem sie zbytnio piłką nożną, wolałem motoryzację lub koszykówkę, lecz moja ukochana siostra <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> była zakochana w Juventusie, ponieważ była zakochana w bardzo wtedy młodym Alessandro Del Piero i zawsze mi o nich gadała, dawała mi plakaty, kupowała Szaliki na urodziny itp. więc postanowiłem, że obejrze jakiś mecz Juve na RaiDue czy RaiUno (juz nie pamietam) i ja sie też zakohałem, ale w stylu gry, dynamice, zgraniu i zacząłem najpierw interesować sie JUVE a potem przerodziło sie to w miłość i szacunek, później ja zacząłem sie interesować piłką nożna i grać - najpierw na podwórku z kumplami a potem w klubie... Tak sie to zaczeło... :D

Walo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 21:07

To taki mały przypadek w 96r miałęm 9 lat i moi bracia wybierali drużyny która wygra LM. Wybrali # drużyny i zostałą Jedna ... Juventus. Więc stwierdziłem że będe jej kibicował bo ma fajne koszulki. Wygrali LM. i tak już z nimi zostałem :twisted:

Bosssssss

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 21:21

U mnie było tak:grałem sobie w fife 2003 nie pamiętam kim ale grałem z Juventusem.Tak się złożyło ze mi porządnie dokopali.W fife 2003 grałem TYLKO :-D JUVE..Wtedy zaczełem kibicować JUVE.

miccoli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 21:24

Ja zakochalem sie w Juve bo tata mi opowiadal ze tam gral Boniek a moj tata go nie cierpi dlatego aczalem kibicowac Juve robiac na zlosc ojcu :D.Pamietam jak z szczescia skakalem jak Juve wygralo z Ajaksem

...
Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 21:34

Ja po prostu jak mialem 4 latka obejrzalem z bratem mecz Juventusu :D spodobaly mi sie koszulki i nazwiska pilkarzy :D i to ze wygrali mecz :D pozniej wciaz bylo tak samo Juve Juve Juve :D tak sie zaczelo :D pozniej final w 1996 roku :D DEL PIERO i juz kompletna mania na punkcie DEL PIERO i Juve :D Caly 1996 rok LM patrzylem na magiczne bramk iDel Piero i innych :D i tak sie zaczelo :P teraz bedzie 11 lat jak kibicuje Juve :P

10 Szymon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 21:35

a ja miałem 9 lat, i akurat w marcu 96 roku byłem nad morzem... nudziłem się tam więc oglądałem telewizję, a w niej ciągle o Legii i jej meczu z Panathinaikosem - pomyślałem i tak nie mam co robić to zobacze ten mecz i tak mi się piłka spodobała, a jak wróciłem do domu to zacząłem ciągle oglądać LM i już w meczach półfinałowych kibicowałem Juventusowi bo spodobał mi się styl gry Bianconerich i Ich wynik dwumeczu z Realem

Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2004, 21:40

Sam nie wiem. Przez długi czas nie mogłem znaleźć swojego ukochanego klubu, aż pewnego dnia pokochałem JUVE, był to dzień kiedy JUVE przegrało z MU w 2. rundzie LM u siebie 3:0. :cry: (a jeszcze podczas pierwszego meczu Mu-JUVE wyzywałem Pavla za to , że wpakował Barthezowi bramę :!: ). Miłośc przyszła z nienacka, więc trzeba ją pielęgnować :!: :!: :!: :!: :!: :!: :D :D :D :D

ODPOWIEDZ