Serie A 12/13 (18): Cagliari 1-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 12:54

Na orange sport też podają dwa miesiące przerwy dla Kielona. Nie martwię się jakoś bardzo bo nasz Samuraj dobrze gra w obronie , a może i coś wsadzi. Liczę na 0:2 dla nas.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 13:05

rammstein pisze:tak sobie pomyslalem.. ze jeszcze chyba nie jestesmy włoską Barceloną..
Juventus ma być przede wszystkim Juventusem, a nie "włoską Barceloną". Nie lubię takich porównań, bo mam wrażenie, że one w pewien sposób deprecjonują naszą drużynę, sprowadzając ją do roli produktu czekoladopodobnego. Juventus jest wystarczająco silny, żeby budować własną markę.

Obrazek
grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 13:26

Jakos pare nocy temu przysnil mi sie jeden z zawodnikow Juve (nazwisko zachowam dla siebie) i PIEKNIE sie do mnie usmiechnal :prochno: Wszystkie internetowe senniki mowia, ze to podobno dobry znak, takze licze na 3 punkty, tym bardziej, jesli mamy grac mocniejszym skladem niz ostatnio w CI.

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 14:26

grande amore pisze:Jakos pare nocy temu przysnil mi sie jeden z zawodnikow Juve (nazwisko zachowam dla siebie) i PIEKNIE sie do mnie usmiechnal :prochno: Wszystkie internetowe senniki mowia, ze to podobno dobry znak
No skoro tak, to teraz jestem już całkowicie spokojny o wynik meczu.

Ten mecz trzeba wygrać. Gramy bardziej u siebie niż Cagliari, bo Parma jest 2h jazdy samochodem od Turynu. 3 punkty na wyciągnięcie ręki :)

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 14:26

Vimes pisze:
rammstein pisze:tak sobie pomyslalem.. ze jeszcze chyba nie jestesmy włoską Barceloną..
Juventus ma być przede wszystkim Juventusem, a nie "włoską Barceloną". Nie lubię takich porównań, bo mam wrażenie, że one w pewien sposób deprecjonują naszą drużynę, sprowadzając ją do roli produktu czekoladopodobnego. Juventus jest wystarczająco silny, żeby budować własną markę.
ja tez nie lubie takich porownan, ale nie wiedzialem jak to ująć, bardziej chodzilo mi o osiąganie wynikow przez Barcelonę anizeli jej styl

mixery

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 16:07

Dla mnie Juventus to kompletnie inna filozofia niż Barcelonka czy Real. Zespół wybudowany od fundamentów, na lojalnych zawodnikach, bla bla bla. Wiem że teraz jest hype na owe zespoły ale Juventus to Juventus, i to się nie zmieni.

Mam tylko nadzieję że nasi nie myślą jeszcze o świętach. Conte musi o to zadbać. Zwycięstwo to jedyna opcja.

Palladino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 16:30

grande amore pisze:Jakos pare nocy temu przysnil mi sie jeden z zawodnikow Juve (nazwisko zachowam dla siebie) i PIEKNIE sie do mnie usmiechnal :prochno: Wszystkie internetowe senniki mowia, ze to podobno dobry znak, takze licze na 3 punkty, tym bardziej, jesli mamy grac mocniejszym skladem niz ostatnio w CI.
Marchisio? :D

Wyjątkowo łatwy mecz. Będę zaskoczony gdyby zakończył się innym wynikiem niż nasze zwycięstwo. Mają fatalną serie, do tego tracą atut własnego boiska piłkarze z Sardynii.

Stawiam Cagliari 0-2 Juve. Spacerkiem. I liczę,że Fabio coś ustrzeli, brakowało mi go ostatnio w składzie, z Atalantą jak wszedł to narobił sporo dymu.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 16:34

Vimes pisze: Juventus ma być przede wszystkim Juventusem, a nie "włoską Barceloną". Nie lubię takich porównań, bo mam wrażenie, że one w pewien sposób deprecjonują naszą drużynę, sprowadzając ją do roli produktu czekoladopodobnego. Juventus jest wystarczająco silny, żeby budować własną markę.
:ok: Dokładnie.

Niedobrze mi się robi, gdy patrzę na tę grę barki w stylu tiki-taka-hopsasa. My gramy naprawdę ciekawy dla oka futbol, z pomięciem miliona niepotrzebnych podań do tyłu. Gramy bardzo efektywnie z tyłu i efektownie z przodu (mimo braku klasowego napastnika z prawdziwego zdarzenia).

Dzisiaj liczą się tylko 3 punkty. Gramy na neutralnym terenie, praktycznie u siebie biorąc pod uwagę odległość od Turynu (trasa Turyn - Parma = 240 km). My jesteśmy w gazie, oni w dołku, notują ostatnio kiepskie wyniki. My mamy dziś szansę pobić klubowy rekord jeśli chodzi o ilość zdobytych punktów w przeciągu jednego roku. Do tej pory zdobyliśmy już 91 punktów (zespół Capello zdobył ich w analogicznym okresie 92), więc Conte i jego piłkarze mogą przejść po tym meczu do historii. Nie to jest jednak najważniejsze. Najważniejsza jest wygrana, która pozwoliłaby nam na uzyskanie jeszcze większej przewagi nad rywalami.

Liczę na koncentrację i determinację. Niech nasi nie myślą jeszcze o panettone czy pan speziale (o pozostałych świątecznych przysmakach także) i skupią się na zdobyciu jakże ważnego kompletu. FORZA JUVE!

grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 17:37

Palladino pisze:[...]
Marchisio? :D
[...]
Nie :prochno: Chociaz i z nim tez miewam sny, glownie jako strzelajacego gola w taki sposob:
Obrazek
k.o. :C

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 18:07

Ja tam się nie martwię o to , że podejdą do tego meczu luzacko. Co jak co , ale Conte w szatni i przy ławce trenerskiej to odpowiedni motywator :D

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 18:30

licze na gole q i asy, co by nam na swieta po dlugim czasie zuliani zaspiewal... chcialbym rowniez gola matriego, ale tego prezentu chyba nikt nie jest w stanie zagwarantowac..

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 20:01

grande amore pisze:Jakos pare nocy temu przysnil mi sie jeden z zawodnikow Juve (nazwisko zachowam dla siebie) i PIEKNIE sie do mnie usmiechnal
Gayish...

Streamy znalezione? :lol:

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 20:02

Buffon - Barzagli, Bonucci, Caceres - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Quagliarella, Giovinco

Stadion prawie pusty :doh:

Obrazek
baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 20:05

bendzamin pisze:Buffon - Barzagli, Bonucci, Caceres - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Quagliarella, Giovinco

Stadion prawie pusty :doh:
Może chociaż połowa będzie zajęta , ale to dobra oznaka dla nas bo kibice żadnej niespodzianki się nie spodziewają :D

[RAF]ErrazoR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2012, 20:06

Buffon; Barzagli, Bonucci, Caceres; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah; Quagliarella, Giovinco.

Zablokowany