Serie A (1): Udinese 0-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 14:56

We wczorajszym meczu mial jakis problem z kostka, pewnie lekko skrecil.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Tata

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 14:59

@Giovani
Buffon jest cieniem siebie, ale i tak jest lepszy niz Storari, a może poprostu najwięcej zarabia w druzynie i nie powinien siedzieć na ławce? Moim zdaniem powinniśmy rozważyc jego sprzedaż na samym początku mercato i kupić młodszego, lepszego, zdrowszego bramkarza, ale nie został sprzedany więc trza na niego stawiać. Dlaczego nie Matri bo Aleks jest lepszy!!! Vucinic z Matrim nic nie ździałają z Del Piero gra wygląda dużo lepiej. Jakby tak jeszcze Pirlo bliżej napastników podchodził rozgrywać piłkę byłoby łatwiej stwarzać sytuacje strzeleckie bo co z tego jak on dobrze rozegra piłkę przed własnymi obrońcami jak i tak nikt z przodu tego nie pociągnie i to jest główny powód faforyzujący Del Piero bo on potrafi pociągnąć dalej akcję

Mayhem

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 15:22

Tata pisze:Buffon jest cieniem siebie, ale i tak jest lepszy niz Storari
W meczach przedsezonowych, to Storari wciągał Buffona nosem.

Co do meczu, liczę na wygraną, remis mnie tu nie zadowoli.

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 15:49

Kurcze ja liczę, że jednak trener pójdzie po rozum do głowy i nie będzie ustawiał Tego zespołu do 442 ani 424 bo nie mamy odpowiednich zawodników na te pozycje... natomiast idealnie sprawdziło by się

433
na przodzie Krasic-Matri-Vucinic
w srodku Vida-Pirlo-Marchisio

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 15:59

RuTeK pisze:Kurcze ja liczę, że jednak trener pójdzie po rozum do głowy i nie będzie ustawiał Tego zespołu do 442 ani 424 bo nie mamy odpowiednich zawodników na te pozycje... natomiast idealnie sprawdziło by się

433
Nie ma chyba człowieka, który by się z Tobą nie zgodził. Problem jednak w tym, że Conte jak dotąd robi to samo co Del Neri i tego rozumu pewnie nie znajdzie. Uporczywe trzymanie się jednej formacji może być tragiczne w skutkach. Nawet szukanie lewego skrzydłowego mówi, że formacji to on raczej nie zmieni.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 17:19

szczypek pisze:
<<W@jTEk>> pisze:Dlaczego w temacie nie ma logo Juve?
Dlaczego ma być?
Bo w każdym temacie meczowym który zakładał tabo był.
Arty83 pisze:Raczej Marchisio z Pirlo wyjdą w podstawowej 11 a Vidal z ławki.
Na jakiej podstawie twierdzisz? Vidal ma chęci, stara się, lata tam i spowrotem i dobre ma wślizgi a Marchisio? Często niewidzoczy, wgl ten chłop nie zasługuje na podstawową jednenastke.
zippo01 pisze:Na ta chwile ja bym wybrał tak
------------------Buffon--------------------
Lichtsteiner-Kielon-Barzagli*-Ziegler/De Ceglie
---------------Pirlo-Vidal-------------------------
Krasic-Del Piero*- Vucinic-Marchisio
Del Piero*Jeżeli kontuzjowany by był Matri
Barzagli* Jeżeli jest zdrowy w razie urazu to Bonucci
Dla mnie wcale Bonucci nie musi mieć urazu by nie grać. Barzagli jest lepszy niż Leo. Byćmoże (taką mam nadzieje) nie będzie go już nawet w kadrze meczowej.
Marchisio na skrzydle? Pasquato będzie bardziej przydatny tam!

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 19:50

<<W@jTEk>> pisze:
szczypek pisze:
Dlaczego ma być?
Na długo przed tabo zakładano tematy meczowe, w których nie było logo Juve, wiem, bo sam też takowe tworzyłem. I jak tylko zdarzy się, że taki założę to loga Juve w nim nie będzie.
RuTeK pisze:Kurcze ja liczę, że jednak trener pójdzie po rozum do głowy i nie będzie ustawiał Tego zespołu do 442 ani 424 bo nie mamy odpowiednich zawodników na te pozycje... natomiast idealnie sprawdziło by się
We wszystkich dotychczasowych meczach, w których Conte prowadził Juventus graliśmy 4-4-2, dlatego musiałby się zdarzyć cud, aby zmienił on swoją wizję. Ten cud to, przynajmniej tak być powinno, brak skrzydłowego na lewej stronie po zakończeniu mercato.

zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 20:43

<<W@jTEk>> pisze:
zippo01 pisze:Na ta chwile ja bym wybrał tak
------------------Buffon--------------------
Lichtsteiner-Kielon-Barzagli*-Ziegler/De Ceglie
---------------Pirlo-Vidal-------------------------
Krasic-Del Piero*- Vucinic-Marchisio
Del Piero*Jeżeli kontuzjowany by był Matri
Barzagli* Jeżeli jest zdrowy w razie urazu to Bonucci
Dla mnie wcale Bonucci nie musi mieć urazu by nie grać. Barzagli jest lepszy niż Leo. Byćmoże (taką mam nadzieje) nie będzie go już nawet w kadrze meczowej.
Marchisio na skrzydle? Pasquato będzie bardziej przydatny tam!
Źle mnie zrozumiałeś z Barzgalim to on ma grac ale podobno ma jakiś lekki uraz no to wtedy żeby grał Bonucci :wink: A co do Pasquato ma za małe doświadczenie ,a ten pierwszy mecz musimy wygrać chciałbym go widzieć na ostatnie 20 minut. Nie rzucajmy chłopaka od razu na głęboka wodę bo można go za szybko zgasić a sami wszyscy wiemy jakie jest ciśnienie na wyniki w Juve. Ja bym mu dał szanse dopiero z Parma albo z Sieną wystapic od pierwszej minuty.

PS. Nie jestem zadowolony z tego że Marchisio grałby na lewym ale na ta chwile nie mamy nikogo lepszego ;/ Pilnie jest nam potrzebny nominalny lewy pomocnik :angry:

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 22:06

zippo01 pisze:
PS. Nie jestem zadowolony z tego że Marchisio grałby na lewym ale na ta chwile nie mamy nikogo lepszego ;/ Pilnie jest nam potrzebny nominalny lewy pomocnik :angry:
Jak dla mnie Pasquato na skrzydle lepszy . Markiz na tej pozycji jest strasznie nie widzoczny i nie przydatny :/
Ale zgadzam się potrzebujemy bdb LP , aczkolwiek i tak uważam ,że Pasquato musi zostać :naughty:

zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 22:23

Qrczak pisze:
zippo01 pisze:
Jak dla mnie Pasquato na skrzydle lepszy . Markiz na tej pozycji jest strasznie nie widzoczny i nie przydatny :/
Ale zgadzam się potrzebujemy bdb LP , aczkolwiek i tak uważam ,że Pasquato musi zostać :naughty:
Też uważam że powinien zostać ale żeby nie popełnili błędu i za wcześnie nie rzucili go na głęboką wodę bo może sobie nie poradzić ;)

kaczy19FJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 23:19

Zapewne każdy myśli o wygranej na sam start - u mnie jest tak samo. I nie zdziwiłbym się jakbyśmy wygrali - spójrzcie na to, że Udine ma jeszcze przed nami mecz z Arsenalem ( gdzie dosłownie muszą się napocić by awansować ) - z czego miejmy nadzieje my skorzystamy.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 23:25

<<W@jTEk>> pisze:
szczypek pisze:
Dlaczego ma być?
tak jakoś mi się skojarzyło (pierwszy z góry)

Co do Udinese - rozum podpowiada remis. Serce mówi o walce o zwycięstwo. Bez szans nie są. Liczę na Pirlo. To może być strzał w 10. Marzy mi się akcja, po której Pirlo pokaże swój geniusz, a Vucinić spryt.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 23:37

My mamy Udinese ktore bedzie zmeczone Arsenalem.. jestem ciekaw wyniku.

Aczkolwiek przykuwa uwagę fakt że nasz Bajeczny Neapol wyłapał 5:0 od Barcy.

Przepaść między Calcio a nimi.

I zwróccie uwage ze Neapol wyszedl w Najsilniejszym skladzie a Barca z młodzikami.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 23:47

iltalismano o 10:33 pisze:Oby Arsenal walczył na stadio Fruli do 120 minuty.
Licze na 1:0 dla Udine i dogrywke. Niech beda zmeczeni!
iltalismano o 23:37 pisze:My mamy Udinese ktore bedzie zmeczone Arsenalem.. jestem ciekaw wyniku.
10:33 - wyraziłeś nadzieję, że Arsenal będzie walczył z Udinese przez 120 minut, bo wtedy Udinese będzie zmęczone.
23:37 - piszesz, że Udinese będzie zmęczone Arsenalem.

Idąc Twoim ulubionym tokiem rozumowania to jest bzdura i brakuje tu logiki. Chyba, że pewna jest wygrana 1:0 Udinese i dogrywka.

Tak czy inaczej, według mojej opinii, najzwyczajniej na świecie chciałeś doliczyć sobie jednego posta do swego dobytku. Albo może.. Może ktoś tu nie używa mózgu? <boi sie>

Pasquato jest lepszy od Martineza, Pepe czy Marchisio na skrzydle, ale co ciągle za mało jak na taki klub. To może być jedynie zmiennik.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2011, 23:50

iltalismano pisze:My mamy Udinese ktore bedzie zmeczone Arsenalem.. jestem ciekaw wyniku.

Aczkolwiek przykuwa uwagę fakt że nasz Bajeczny Neapol wyłapał 5:0 od Barcy.

Przepaść między Calcio a nimi.

I zwróccie uwage ze Neapol wyszedl w Najsilniejszym skladzie a Barca z młodzikami.
No to jest trochę przerażające o.O
A czy Udine na pewno aż tak bardzo będzie "zmęczone' tym meczem z Arsenalem? Wątpie, mają 3 dni do meczu z nami.
Żeby nie było, oczywiście wierzę w zwycięstwo :-P

#AllegriOut
Zablokowany