Serie A (27): Fiorentina 1-2 JUVENTUS
- leito1344
- Juventino
a błaszczykowski jakos pasował
to jest dobra pozycja dla giovinco ponieważ będzi mógł grac na skrzydle i schodzić do pola karnego
ustawienie nie wymaga 3 napastników - jak to by wyglądało iaquinta,amauri,treze obok siebie? :snooty:
myślę że w ustawieniu zagra na pewno del piero poniewarz jest to napastnik kreatywny, a nie kołek co stoi i czasem głowe podłorzy.
bez listy powołanych ciężko typować wyjściową 11
musimy wygrac ten mecz aby myśleć o czwartym miejscu.
to jest dobra pozycja dla giovinco ponieważ będzi mógł grac na skrzydle i schodzić do pola karnego
ustawienie nie wymaga 3 napastników - jak to by wyglądało iaquinta,amauri,treze obok siebie? :snooty:
myślę że w ustawieniu zagra na pewno del piero poniewarz jest to napastnik kreatywny, a nie kołek co stoi i czasem głowe podłorzy.
bez listy powołanych ciężko typować wyjściową 11
musimy wygrac ten mecz aby myśleć o czwartym miejscu.
- stahoo
- Juventino
Dlaczego nie pasuje do przodu? Np. na lewe skrzydło?kyle666 pisze: W tym 4-3-3 to jest trzech środkowych pomocników i trzech napastników. Giovinco w tym ustawieniu nie pasuje ani do przodu ani do tyłu.
Ja bym zagrał 4-4-2 z Giovinco i Camorem na skrzydłach i 2 DMami w środku... W 2 połowie wpuścić w zależoności od rozwoju sytuacji Diego lub Marchisio

- Łukasz
- Juventino
Zagrał tak jeden mecz w Squadrze, ale koślawie to wyglądało. To typowa "9" i wpychanie go na skrzydło to poroniony pomysł. Tym bardziej lewe i to od początku spotkania.eslk pisze:Trudno sobie wyobrazić Iaquinte z lewej strony, więc autor tego newsa mógł zwyczajnie się "przejęzyczyć"
Najlepszą opcją byłby więc chyba jednak Seba, tyle że wtedy Del Piero - albo on - będzie musiał zagrać z prawej stronie. A żaden z nich nie czuje się tam dobrze.
Alternatywą jest Alex z Trezem/Iaquintą w ataku, a za nimi Candreva na pozycji Diego.
Giovinco w tym ustawieniu jak najbardziej pasuje. Lewe skrzydło w 4-3-3 to optymalna pozycja dla niego.kyle666 pisze: W tym 4-3-3 to jest trzech środkowych pomocników i trzech napastników. Giovinco w tym ustawieniu nie pasuje ani do przodu ani do tyłu.
Camor kontuzjowany chyba.stahoo pisze: Ja bym zagrał 4-4-2 z Giovinco i Camorem na skrzydłach i 2 DMami w środku... W 2 połowie wpuścić w zależoności od rozwoju sytuacji Diego lub Marchisio
- stahoo
- Juventino
Chyba, żeŁukasz pisze:Camor kontuzjowany chyba.stahoo pisze: Ja bym zagrał 4-4-2 z Giovinco i Camorem na skrzydłach i 2 DMami w środku... W 2 połowie wpuścić w zależoności od rozwoju sytuacji Diego lub Marchisio

------------------ktos tam----------------------kyle666 pisze:No to nie jest 4-3-3 tylko 4-5-1/4-3-2-1.stahoo pisze:Nie "wysuniętym" typu Trezeguet, ale od keidy w 4-3-3 z przodu gra trzech "strikerów"? Na skrzydło by się nadawał
ktoś 1------ktoś 2-------ktoś 3--------ktoś 4
----------sissoko---melo---marchisio---------
------camorek---------------------giovinco----
---------------------trez----------------------
4-3-3 jak nic, chociaz tak naprawdę od 4-5-1 różni się tym, czy skrzydłowi są zwolnieni czy nie z zadań defensywnych. Giovinco jak najbardziej by był.
Tak czy siak odpada, bo Camor w szpitalu sobie przebywa.
- Łukasz
- Juventino
To się różni tylko na papierze (teoretycznie wszyscy trzej napastnicy mają grać w jednej linii, w praktyce skrzydłowi tak czy siak grają za "9").kyle666 pisze:No to nie jest 4-3-3 tylko 4-5-1/4-3-2-1.stahoo pisze:Nie "wysuniętym" typu Trezeguet, ale od keidy w 4-3-3 z przodu gra trzech "strikerów"? Na skrzydło by się nadawał
Taktyka Barcy to według przedmeczowych rozpisek 4-3-3, a Messi i - tym bardziej - Iniesta typowymi napastnikami nie są.
Ale że nie obsydian?stahoo pisze: Podobno zagramy w biało-czarnych koszulkach firmy Nike, a Fiorentina w fioletowych jakieś innej firmy...
:-D
Ostatnio zmieniony 04 marca 2010, 21:37 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- stahoo
- Juventino
Barca gra raczej 4-1-2-3 z:
1) typowym defensywnym pomocnikiem- Jajami Ture
2) dwoma rozgrywajacym- Xavim i Iniestą,
3) dwoma skrzydłowymi, schodzącymi bardzo często do środka- Messim i Henrym (Pedro- wtedy jedno skrzydło jest oszukane)
4) strikerem, grającym często tyłem do bramki- Cyganem
Nie ejst to raczej "włoskie" 4-3-3, ale faktem jest, że ustawienie Barcelony to jedna z odmian tej formacji.
------
Podobno zagramy w biało-czarnych koszulkach firmy Nike, a Fiorentina w fioletowych jakieś innej firmy...
1) typowym defensywnym pomocnikiem- Jajami Ture

2) dwoma rozgrywajacym- Xavim i Iniestą,
3) dwoma skrzydłowymi, schodzącymi bardzo często do środka- Messim i Henrym (Pedro- wtedy jedno skrzydło jest oszukane)
4) strikerem, grającym często tyłem do bramki- Cyganem
Nie ejst to raczej "włoskie" 4-3-3, ale faktem jest, że ustawienie Barcelony to jedna z odmian tej formacji.
------
Podobno zagramy w biało-czarnych koszulkach firmy Nike, a Fiorentina w fioletowych jakieś innej firmy...
- Wojtek
- Juventino
Jest już ogłoszona kadra na mecz juve z violą

Wraca Iaquinta ale 90 minut napewno nie zagra jest Poulsen i Salihamidzić...Nie ma Giovinco i pewnie Diego zagra (a miał odpoczywać) no chyba że zagramy bez ofensywnego pomocnika...3 Chiellini
4 Felipe Melo
5 Cannavaro
6 Grosso
7 Salihamidzic
8 Marchisio
9 Iaquinta
10 Del Piero
13 Manninger
15 Zebina
17 Trezeguet
18 Poulsen
21 Grygera
22 Sissoko
26 Candreva
27 Paolucci
28 Diego
29 De Ceglie
33 Legrottaglie
41 Pinsoglio
44 Piccolo

- Monte Cristo
- Juventino
Odkad wprowadzili te daty kiedy to niby pilkarze maja wracac to tak co kolejke zmieniaja na nastepna.eslk pisze:Wg Gazzetty Giovinco dopiero od następnej kolejki będzie zdolny do gry. No niestety ; /
Więc albo Candreva, albo Diego.
Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.