Felipe Melo
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Przyznam, że jak to wszystko czytam, to się trochę dziwię. Dlaczego? A no dlatego, że kilka dni temu pisałem, że Melo podpisał nowy kontrakt z Fiorentiną. Jakim złym człowiekiem trzeba być, aby odchodzić kilka dni po podpisaniu kontraktu? Teraz tak jeszcze raz spojrzałem na całą sytuację i to wszystko w pełni zaplanowane się być wydaje. Na pewno minimum tego, co jest w kontrakcie dostaną. Jeśli ktoś jest w stanie wyłożyć tyle pieniędzy i sam zawodnik chce, to nie będą go zatrzymywać. To dobre rozwiązania zwłaszcza dla samego Melo.
Ciekawostka, a właściwie news, w którym Melo prosi sędziego o to, aby ten nie pomagał Juventusowi.
http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=131815
Mimo wszystko nie wydaje mi się, aby dołączył on do Juventusu.
Ciekawostka, a właściwie news, w którym Melo prosi sędziego o to, aby ten nie pomagał Juventusowi.
- Dybala 4ever
- Juventino
A teraz Udinese jest łaskawe wobec nas i spuścili z ceny z 20 mln na 17 mln za D'Agostino :lol:. Teraz to dziękujemy, mam nadzieję, że faktycznie zawarliśmy porozumienie z Violą i Melo do nas zawita, a na dodatek pozbędziemy się balastu w postaci Marchionniego, może nawet Grygery lub Almirona.
. Melo do nas, Treze do Lyonu, Grosso do nas, Poulsen do Villarealu, a do nas Rossi, bo ostatnio czytałem, że tak też może się potoczyć. Jak tak potoczą się te sprawy, będę usatysfakcjonowany tegorocznym mercato
.
Edit: sorry za offtop w końcówce mojego posta

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Powoli, powoli... :lol: Udinese żąda za D'Ago 18 mln, nie zaś 17 :lol: Poza tym ostatnio wystosowaliśmy kolejną ofertę za tego gracza, oferując tym razem 15 mln €, co wskazywałoby już ewentualnie na coraz bliższe porozumienie.juventinek123 pisze:A teraz Udinese jest łaskawe wobec nas i spuścili z ceny z 20 mln na 17 mln za D'Agostino :lol:. Teraz to dziękujemy, mam nadzieję, że faktycznie zawarliśmy porozumienie z Violą i Melo do nas zawita, a na dodatek pozbędziemy się balastu w postaci Marchionniego, może nawet Grygery lub Almirona.. Melo do nas, Treze do Lyonu, Grosso do nas, Poulsen do Villarealu, a do nas Rossi, bo ostatnio czytałem, że tak też może się potoczyć. Jak tak potoczą się te sprawy, będę usatysfakcjonowany tegorocznym mercato
.
http://www.solojuve.com/index.php?optio ... temid=1214
Co do reszty - wszystko według Ciebie takie proste... 8)
- Vincitore
- Juventino
Ciekawe jak się musiał czuć jak ich liniowy ograbił z bramki, a główny z karnego :C. Mimo to lubię piłkarzy z "wielkim pyskiem" pod warunkiem że swoją robotę na boisku wykonują.szczypek pisze: Ciekawostka, a właściwie news, w którym Melo prosi sędziego o to, aby ten nie pomagał Juventusowi.
- Kryształ
- Juventino
Wyglada na to ze zostalismy szybko odcieci..
http://www.channel4.com/sport/football_ ... jul4m.html
Jezeli dojdzie do transferu to chyba juz tylko na lini viola - arsenal.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie sądzę, że zostaliśmy. Po ukazaniu się oficjalnego oświadczenia na stronie Violi dalej zaczęły pojawiać się informacje o tym, że to Juve zaklepało transfer Melo. La Repubblica podaje nawet, że transkacja wyniesie nas 21mln + Marchionni http://www.repubblica.it/2009/05/sport/ ... -melo.htmlstara_dama pisze:Wyglada na to ze zostalismy szybko odcieci..
Cała sprawa jest naprawdę bardzo tajemnicza. Viola twierdzi, że negocjuje jedynie z Arsenalem możliwość sprzedaży Melo, Sky Sport Italia i la Repubblica utrzymują, że przejdzie on do nas i, że warunki transferu zostały już ustalone natomiast agenci Brazylijczyka informują, że nic nie wiedzą na temat jakichkolwiek rozmów dotyczących odejścia ich klienta z zespołu Fiołków. Wszystko okaże się zapewne w niedługim czasie.
Tak btw, Zebina powraca do numeru 15 http://www.juventus.com/site/ita/NEWS_n ... 5B141E.asp więc może zostawia 5 Melo, który biega z nią w reprezentacji Brazylii

- Eric6666
- Juventino
Rictor a nie orientujesz się czy czasami Canna nie będzie grać z 29 numerem?? i przypadkiem z jakim Diego:P bo jego numeru nie mogę się doczekać ,bo należy on do moich największych oczekiwań w tym sezonie
- Vincitore
- Juventino
A niby z jakiej paki. To numer De Ceglie i niby z jakiej racji ma go oddawać? Podobnie jak Molinaro nie powinien rezygnować z 28, którą "nasz nowy obrońca" piastował w latach 04/06. Mało jest numerów?Eric6666 pisze:Rictor a nie orientujesz się czy czasami Canna nie będzie grać z 29 numerem??
PS: EOT.
- Lypsky
- Juventino
Moim zdaniem będzie odwrotnie, a słowa agenta tylko utwierdzają mnie w tym przekonaniu. Melo pasuje serie a, więc po co zmieniać ligę? Arsenal na pewno nie jest silniejszy od nas.Pelson pisze:Sądzę, że jeżeli Melo będzie miał wybór pomiędzy Juventusem, a Arsenalem to bez wahania wybierze Kanonierów.
Nie ukrywam, że wolę Melo dużo bardziej niż D'Agostino, poza tym chciałbym by w transakcję włączeni został ktoś z dwójki Grygera/MM, a najlepiej obydwaj. Czekam na kolejne doniesienia i zgadzam się, że musi być coś na rzeczy, to oświadczenie i słowa agenta dają do myślenia.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Azrael
- Juventino
Mam podobne zdanie. Gdyby Melo tak bardzo chciał grać w Londynie to przystałby już na pierwszy proponowany przez Arsenal kontrakt, jeszcze w czerwcu, a nie podpisywałby nowej umowy z Fiorentiną.Lypsky pisze:Moim zdaniem będzie odwrotnie, a słowa agenta tylko utwierdzają mnie w tym przekonaniu. Melo pasuje serie a, więc po co zmieniać ligę?Pelson pisze:Sądzę, że jeżeli Melo będzie miał wybór pomiędzy Juventusem, a Arsenalem to bez wahania wybierze Kanonierów.
Inną sprawą jest to, że ja jakoś nie wierzę w powodzenie tego transferu. Najpewniej dalej będziemy się koncentrować na D'Agostino. W sumie nie wiem jaka opcja (Melo/D'Agostino) jest dla nas lepsza...
PS.
Gdzieś na naszym forum ta informacja już krążyła, że Cannavaro by przypodobać się naszym fanom i podkreślić ilość mistrzostw kraju (jakie razem z Fabio) zdobył Juventus, założy koszulkę z numerem "29".Pelson pisze:A niby z jakiej paki. To numer De Ceglie i niby z jakiej racji ma go oddawać? Podobnie jak Molinaro nie powinien rezygnować z 28, którą "nasz nowy obrońca" piastował w latach 04/06. Mało jest numerów?Eric6666 pisze:Rictor a nie orientujesz się czy czasami Canna nie będzie grać z 29 numerem??
PS: EOT.
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2009, 19:09 przez Azrael, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam!
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Zebina osobiście mówi w wywiadzie na oficjalnej stronie (link do niego już podawałem), że wraca do 15, którą to nosił na koszulce podczas swoich pierwszych lat spędzonych we Włoszech.Stawiar90 pisze:Z 5 gra Zebina wiec i on pewnie nie odda swego numeru. Ale z drugiej strony nie ważne jaki numer będzie miał, może być 999Mati pisze:Z numerem 5 zagra na 99% Cannavaroważne żeby dobrze grał
- IronAdi
- Juventino
--------------- Amauri -----------------
Giovino -------Diego -----Camoranesi
----- ----- Sissoko - Melo - ------------
Grosso(Cissokho!)- Chiellini - Canna - Zebina
---------------- Buffon ---------------
Melo gra teraz na wysokim poziomie, jezeli chodzi o Defensywe to z Sissoko tworzyli by naprawde znakomity duet.
Po prostu Świetny transfer - no ale, zobaczymy czy dojdzie do skutku
Giovino -------Diego -----Camoranesi
----- ----- Sissoko - Melo - ------------
Grosso(Cissokho!)- Chiellini - Canna - Zebina
---------------- Buffon ---------------
Melo gra teraz na wysokim poziomie, jezeli chodzi o Defensywe to z Sissoko tworzyli by naprawde znakomity duet.
Po prostu Świetny transfer - no ale, zobaczymy czy dojdzie do skutku