Felipe Melo

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 04 lipca 2009, 17:49

Przyznam, że jak to wszystko czytam, to się trochę dziwię. Dlaczego? A no dlatego, że kilka dni temu pisałem, że Melo podpisał nowy kontrakt z Fiorentiną. Jakim złym człowiekiem trzeba być, aby odchodzić kilka dni po podpisaniu kontraktu? Teraz tak jeszcze raz spojrzałem na całą sytuację i to wszystko w pełni zaplanowane się być wydaje. Na pewno minimum tego, co jest w kontrakcie dostaną. Jeśli ktoś jest w stanie wyłożyć tyle pieniędzy i sam zawodnik chce, to nie będą go zatrzymywać. To dobre rozwiązania zwłaszcza dla samego Melo.

Ciekawostka, a właściwie news, w którym Melo prosi sędziego o to, aby ten nie pomagał Juventusowi.
http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=131815

Mimo wszystko nie wydaje mi się, aby dołączył on do Juventusu.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2009, 17:52

A teraz Udinese jest łaskawe wobec nas i spuścili z ceny z 20 mln na 17 mln za D'Agostino :lol:. Teraz to dziękujemy, mam nadzieję, że faktycznie zawarliśmy porozumienie z Violą i Melo do nas zawita, a na dodatek pozbędziemy się balastu w postaci Marchionniego, może nawet Grygery lub Almirona. :) . Melo do nas, Treze do Lyonu, Grosso do nas, Poulsen do Villarealu, a do nas Rossi, bo ostatnio czytałem, że tak też może się potoczyć. Jak tak potoczą się te sprawy, będę usatysfakcjonowany tegorocznym mercato :) .
Edit: sorry za offtop w końcówce mojego posta :wink:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 04 lipca 2009, 18:00

juventinek123 pisze:A teraz Udinese jest łaskawe wobec nas i spuścili z ceny z 20 mln na 17 mln za D'Agostino :lol:. Teraz to dziękujemy, mam nadzieję, że faktycznie zawarliśmy porozumienie z Violą i Melo do nas zawita, a na dodatek pozbędziemy się balastu w postaci Marchionniego, może nawet Grygery lub Almirona. :) . Melo do nas, Treze do Lyonu, Grosso do nas, Poulsen do Villarealu, a do nas Rossi, bo ostatnio czytałem, że tak też może się potoczyć. Jak tak potoczą się te sprawy, będę usatysfakcjonowany tegorocznym mercato :) .
Edit: sorry za offtop w końcówce mojego posta :wink:
Powoli, powoli... :lol: Udinese żąda za D'Ago 18 mln, nie zaś 17 :lol: Poza tym ostatnio wystosowaliśmy kolejną ofertę za tego gracza, oferując tym razem 15 mln €, co wskazywałoby już ewentualnie na coraz bliższe porozumienie.
http://www.solojuve.com/index.php?optio ... temid=1214

Co do reszty - wszystko według Ciebie takie proste... 8)

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2009, 18:02

szczypek pisze: Ciekawostka, a właściwie news, w którym Melo prosi sędziego o to, aby ten nie pomagał Juventusowi.
http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=131815

Mimo wszystko nie wydaje mi się, aby dołączył on do Juventusu.
Ciekawe jak się musiał czuć jak ich liniowy ograbił z bramki, a główny z karnego :C. Mimo to lubię piłkarzy z "wielkim pyskiem" pod warunkiem że swoją robotę na boisku wykonują.

Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2009, 18:22

Wyglada na to ze zostalismy szybko odcieci..

http://www.channel4.com/sport/football_ ... jul4m.html

Jezeli dojdzie do transferu to chyba juz tylko na lini viola - arsenal.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 lipca 2009, 18:30

stara_dama pisze:Wyglada na to ze zostalismy szybko odcieci..

http://www.channel4.com/sport/football_ ... jul4m.html

Jezeli dojdzie do transferu to chyba juz tylko na lini viola - arsenal.
Nie sądzę, że zostaliśmy. Po ukazaniu się oficjalnego oświadczenia na stronie Violi dalej zaczęły pojawiać się informacje o tym, że to Juve zaklepało transfer Melo. La Repubblica podaje nawet, że transkacja wyniesie nas 21mln + Marchionni http://www.repubblica.it/2009/05/sport/ ... -melo.html

Cała sprawa jest naprawdę bardzo tajemnicza. Viola twierdzi, że negocjuje jedynie z Arsenalem możliwość sprzedaży Melo, Sky Sport Italia i la Repubblica utrzymują, że przejdzie on do nas i, że warunki transferu zostały już ustalone natomiast agenci Brazylijczyka informują, że nic nie wiedzą na temat jakichkolwiek rozmów dotyczących odejścia ich klienta z zespołu Fiołków. Wszystko okaże się zapewne w niedługim czasie.

Tak btw, Zebina powraca do numeru 15 http://www.juventus.com/site/ita/NEWS_n ... 5B141E.asp więc może zostawia 5 Melo, który biega z nią w reprezentacji Brazylii :D

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2009, 18:44

Rictor a nie orientujesz się czy czasami Canna nie będzie grać z 29 numerem?? i przypadkiem z jakim Diego:P bo jego numeru nie mogę się doczekać ,bo należy on do moich największych oczekiwań w tym sezonie

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2009, 18:49

Eric6666 pisze:Rictor a nie orientujesz się czy czasami Canna nie będzie grać z 29 numerem??
A niby z jakiej paki. To numer De Ceglie i niby z jakiej racji ma go oddawać? Podobnie jak Molinaro nie powinien rezygnować z 28, którą "nasz nowy obrońca" piastował w latach 04/06. Mało jest numerów?
PS: EOT.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2009, 18:59

Pelson pisze:Sądzę, że jeżeli Melo będzie miał wybór pomiędzy Juventusem, a Arsenalem to bez wahania wybierze Kanonierów.
Moim zdaniem będzie odwrotnie, a słowa agenta tylko utwierdzają mnie w tym przekonaniu. Melo pasuje serie a, więc po co zmieniać ligę? Arsenal na pewno nie jest silniejszy od nas.
Nie ukrywam, że wolę Melo dużo bardziej niż D'Agostino, poza tym chciałbym by w transakcję włączeni został ktoś z dwójki Grygera/MM, a najlepiej obydwaj. Czekam na kolejne doniesienia i zgadzam się, że musi być coś na rzeczy, to oświadczenie i słowa agenta dają do myślenia.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2009, 19:04

Z numerem 5 zagra na 99% Cannavaro ;)

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2009, 19:06

Lypsky pisze:
Pelson pisze:Sądzę, że jeżeli Melo będzie miał wybór pomiędzy Juventusem, a Arsenalem to bez wahania wybierze Kanonierów.
Moim zdaniem będzie odwrotnie, a słowa agenta tylko utwierdzają mnie w tym przekonaniu. Melo pasuje serie a, więc po co zmieniać ligę?
Mam podobne zdanie. Gdyby Melo tak bardzo chciał grać w Londynie to przystałby już na pierwszy proponowany przez Arsenal kontrakt, jeszcze w czerwcu, a nie podpisywałby nowej umowy z Fiorentiną.

Inną sprawą jest to, że ja jakoś nie wierzę w powodzenie tego transferu. Najpewniej dalej będziemy się koncentrować na D'Agostino. W sumie nie wiem jaka opcja (Melo/D'Agostino) jest dla nas lepsza...

PS.
Pelson pisze:
Eric6666 pisze:Rictor a nie orientujesz się czy czasami Canna nie będzie grać z 29 numerem??
A niby z jakiej paki. To numer De Ceglie i niby z jakiej racji ma go oddawać? Podobnie jak Molinaro nie powinien rezygnować z 28, którą "nasz nowy obrońca" piastował w latach 04/06. Mało jest numerów?
PS: EOT.
Gdzieś na naszym forum ta informacja już krążyła, że Cannavaro by przypodobać się naszym fanom i podkreślić ilość mistrzostw kraju (jakie razem z Fabio) zdobył Juventus, założy koszulkę z numerem "29".
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2009, 19:09 przez Azrael, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam!
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2009, 19:06

Mati pisze:Z numerem 5 zagra na 99% Cannavaro ;)
Zapewne tak, po prostu skorzystałem z bardzo dobrej okazji do zażartowania :D

Stawiar90

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2009, 19:17

Z 5 gra Zebina wiec i on pewnie nie odda swego numeru. Ale z drugiej strony nie ważne jaki numer będzie miał, może być 999 :P ważne żeby dobrze grał

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2009, 19:20

Stawiar90 pisze:
Z 5 gra Zebina wiec i on pewnie nie odda swego numeru. Ale z drugiej strony nie ważne jaki numer będzie miał, może być 999 :P ważne żeby dobrze grał
Zebina osobiście mówi w wywiadzie na oficjalnej stronie (link do niego już podawałem), że wraca do 15, którą to nosił na koszulce podczas swoich pierwszych lat spędzonych we Włoszech.

IronAdi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2009, 19:36

--------------- Amauri -----------------
Giovino -------Diego -----Camoranesi
----- ----- Sissoko - Melo - ------------
Grosso(Cissokho!)- Chiellini - Canna - Zebina
---------------- Buffon ---------------

Melo gra teraz na wysokim poziomie, jezeli chodzi o Defensywe to z Sissoko tworzyli by naprawde znakomity duet.
Po prostu Świetny transfer - no ale, zobaczymy czy dojdzie do skutku :)

Zablokowany