Mourinho odszedł z Chelsea... Mourinho w Juventusie? ;-)

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Czy chciałbyś żeby Mourinho zastąpił Ranierego?

Nie, wolę by został Ranieri
127
58%
Tak, chciałbym żeby Mourinho przyszedł do Juve już teraz
59
27%
Tak, chciałbym żeby Mourinho przyszedł do Juve, ale dopiero zimą
34
15%

Liczba głosów: 220
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2007, 16:59

B@rt pisze:
Toneker pisze:Naprawdę śmieszą mnie tu wypowiedzi niektórych pseudo specjalistów
Bo Ty to fachura pełną gębą, co nie...?
Toneker pisze:Przede wszystkim, Mourinho jest geniuszem trenerskim. Jak dla mnie, mogą się z nim równać co najwyżej Hiddink i Benitez. Nawet tak kochany przez fanów Juventusu Marcelo Lippi nie umywa się do Portugalczyka.

Człeniu, czy Ty aby na pewno wiesz, kim jest Marcello Lippi...? Widzę, że nie bardzo, więc Cię uświadomię - Marcello Lippi to trener, który zdobył z
Juventusem 5 razy scudetto, raz Puchar Włoch, 4 razy Superpuchar Włoch, raz doszedł do finału PU, cztery razy do finału LM (z czego jeden wygrał), zdobył także Superpuchar Europy i Puchar Interkontynentalny, a z reprezentacją Włoch mistrzostwo świata. Możesz mi powiedzieć, co takiego osiągnął Mourinho, że Lippi się do niego nie umywa?

Toneker pisze:I ostatnia sprawa, specyficzny humor Mourinho. Nie ukrywam że mi bardzo odpowiada, ale jak się w prosty sposób ośmiesza pseudo trenerów, jak na przykład pamiętna sytuacja z Rijkardem przed meczami w LM.. no cóż, wiele dzieciaków kibicujących Barcy może się zdenerwować.
Wyobraź sobie, że kibicuję Juve, a nie Barcelonie, a mimo to denerwowały mnie zachowania Mourinho. To zwyczajny zarozumialec, a poza tym wielokrotnie najeżdżał na naprawdę znakomitych trenerów (Ferguson, Benitez) i na prowadzone przez nich kluby. To już nie jest zwyczajne ośmieszanie, tylko autentyczny brak szacunku, a tego zwyczajnie nie trawię, bo to jednak jest sport, a wzajemny szacunek powinien być jedną z części zdrowej rywalizacji. A czy Rijkaard jest gorszy od Mouriho... Nie powiedziałbym... Myślę, że są porównywalni, ale tu już każdy może mieć swoje zdanie. A nawet jeśli Portugalczyk przewyższa Holendra, to na pewno nie na tyle, żeby go publicznie ośmieszać.

Dokładnie B@rt! Jak tak widze te wypowidzi "fachowców"...
Moja opinie jest kilka postów wyżej. na drugiej stronie. i nie zmienie jej.

Wojt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2007, 17:24

Ehh... No cóż ja przeciwko Mourinho nic nie mam. Dla mnie to jeden z 3 najlepszych trenerów świata. W moim mniemaniu od Ranieriego jest o wiele lepszy. Ale czy zmiana trenera na tym etapie byłaby rozsądna? Chyba raczej nie, tym bardziej, że Claudio radzi sobie dobrze. Ale gdyby chciał dołączyć do Juve, ja na miejscu zarządu nie patrzyłbym czy to początek, koniec czy środek sezonu i zatrudniłbym tego Pana, bo to czysty diament.
Ostatnio zmieniony 21 września 2007, 17:32 przez Wojt, łącznie zmieniany 1 raz.

From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 21 września 2007, 17:29

Dla mnie czym predzej tym lepiej, z Ranierim nie widze przyszlosci a Jose to jeden z najlepszych na swiecie; co wiecej swoim stylem bardzo pasuje mi do Juve; a co do atmosfery, ktora wytwarza w druzynie to prosze sobie poczytac wypowiedzi zawodnikow Chelsea po dymmisji ich szkoleniowca...

calma calma
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2007, 19:43

Toneker pisze:Nawet tak kochany przez fanów Juventusu Marcelo Lippi nie umywa się do Portugalczyka.
Trochę przesadziłeś. A w zasadzie nie - mocno przesadziłeś. A nawet: bardzo mocno przesadziłeś. Chyba że się tylko przekomarzasz...

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Gladiator87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2007, 21:55

Mourinho ble ble ble....tylko nie on...wole Ranierego żeby zostł ale jak już mają zmieniac..to bardzo bym chciał mojego ulubionego kochanego wspaniałego włoskiego znakomitego wyśmienitego najlepszego Marceloooo Lippiegooooo...
Lippi to dlamnie najlepszy wybór.....
a na 2 miejscu to Guss Hiddink....
ale najlepiej do zimy niech popracuje Ranieri...

...::::::::::::WISŁA * KRAKÓW:::::::::::::::...
*J A N P A W E Ł 2*
darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2007, 22:14

Nie, nie i jeszcze raz nie :!: . Nie lubię chłopa. Fakt trenować to potrafi i to nie byle jak. Myślę że jest lepszy od Ranieriego. A Ci co piszą ze Ranieri powinien już dawno wylecieć niech sie zastanowią. Czemu maja go wyrzucić? Bo przegraliśmy z Udine? Ranieri ma zostać i tyle. Pożyjemy zobaczymy :wink: Takie moje zdanie 8)

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
rado

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 września 2007, 10:22

Toneker - no to pojechałeś stary... weź się napij może czegoś i wyluzuj trochę... Uważasz, że jeśli ktoś się nie zgadza z Twoim zdaniem to jest "pseudo-specjalistą"???

Ja się na przykład nie zgadzam z Twoim stwierdzeniem co do rzekomego geniuszu Mourinho... jest dobry, ale nie przesadzajmy, są lepsi (Lippi na pewno), a już twierdzenie o wielkości Beniteza wydaje mi się śmieszne - to trener, którego transfery są od zawsze jedną wielką porażką, wydaje grube miliony funtów a jeszcze nie udało mu się włączyć do walki o mistrzostwo Anglii... oglądanie Liverpoolu w akcji kojarzy mi się z chińskimi torturami, chyba tylko Odra Wodzisław z całym dla niej szacunkiem gra mniej efektownie.

Wracając do tematu i do Mourinho to uważam, że taki trener jest nam potrzebny, ale nie po to żeby Juventus grał piękny futbol (takie rzeczy to może zapewnić Arsene Wenger albo Juande Ramos), tylko dlatego, żeby Juventus miał tego tzw. "ducha zwyciężania", żeby drużyna była mocna, skonsolidowana i grała zawsze o zwycięztwo - to zapewnia Mourinho, potrafi to zrobić Capello, Lippi też. Chelsea za Mourinho nigdy nie grała pięknie, czasami strzelali ładną bramkę (głównie Lampard)... bo co pięknego może być w grze 5-6 "obrońcami", długiej piłce na Drogbę i zgrywaniu jej do Lamparda... proste i powtarzane do znudzenia schematy. Myślę, że my potrzebujemy teraz takiego prostego, ale mocnego i solidnego fundamentu i takie coś może zbudować Mourinho, który wczoraj stwierdził, że pójdzie albo do Włoch albo do Niemiec...

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 września 2007, 11:44

rado pisze:Ja się na przykład nie zgadzam z Twoim stwierdzeniem co do rzekomego geniuszu Mourinho... jest dobry, ale nie przesadzajmy
Wygrywajac praktycznie wszytko co mozna w klubowej piłce to nie geniusz... wiec kto nim według ciebie jest... :roll:
rado pisze:a już twierdzenie o wielkości Beniteza wydaje mi się śmieszne - to trener, którego transfery są od zawsze jedną wielką porażką, wydaje grube miliony funtów a jeszcze nie udało mu się włączyć do walki o mistrzostwo Anglii...
Na kogo to wydał te grube miliony i sie nie sprawdził... jedyny jego nieudany transfer to Morientes ale on az takich grubych milionow nie kosztował :whistle:
rado pisze:oglądanie Liverpoolu w akcji kojarzy mi się z chińskimi torturami, chyba tylko Odra Wodzisław z całym dla niej szacunkiem gra mniej efektownie.
Skad wziołes ten tekst... z onetu :lol:
rado pisze:Chelsea za Mourinho nigdy nie grała pięknie, czasami strzelali ładną bramkę (głównie Lampard)... bo co pięknego może być w grze 5-6 "obrońcami", długiej piłce na Drogbę i zgrywaniu jej do Lamparda... proste i powtarzane do znudzenia schematy.
Widac ze Premiership to ty znasz chyba tylko z BravoSport... :lol:

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2007, 12:04

czy chciałbym Mourinho w Juve? w tej chwili nie. za wcześnie na zmianę trenera. pod wodzą Ranieriego Juve rozegrało zaledwie 4 mecze, a to stanowczo za mało, żeby go oceniać. myśląc rozsądnie należałoby chociaż poczekać do końca rundy. i dopiero wtedy możnaby się zastanawiać na zmianą trenera. oczywiście jeśli wyniki Juve pod wodzą Claudio byłyby nie zadawalające. a czy Mourinho w następstwie? trzeba przyznać, że należy do czołówki tenerów na świecie i nie jeden klub chciałby mieć byłego szkoleniowca Chelsea w swoich szeregach.

szczerze powiedziawszy interesują mnie jedynie jego umiejętności trenerskie, a nie, tak jak wielu z was wspomina, jego zagrania poza piłkarskie. niewątpliwie jest to trener charyzmatyczny, za którym, jak to pokazli (?) niektórzy gracze Chelsea, można iść nawet do piekła.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2007, 14:02

rado pisze: [...] a już twierdzenie o wielkości Beniteza wydaje mi się śmieszne - to trener, którego transfery są od zawsze jedną wielką porażką, wydaje grube miliony funtów a jeszcze nie udało mu się włączyć do walki o mistrzostwo Anglii...
W moim odczuciu Benitez to bardzo dobry trener. A mistrzostwo Angli... no cóż... Konkurencja jest spora: ManU, Chelsea, Arsenal, więc nie jest to takie proste. A jednak to Liverpool prowadzony przez Rafę, a nie żaden z w/w klubów zwyciężył jako ostatni ang. klub w Lidze Mistrzów...
rado pisze: oglądanie Liverpoolu w akcji kojarzy mi się z chińskimi torturami, chyba tylko Odra Wodzisław z całym dla niej szacunkiem gra mniej efektownie.
Nie jestem fanem LFC, ale podoba mi się styl gry tego zespołu. Jak dla mnie jest on zdecydowanie bardziej efektowny niż ten preferowany przez Jose. Ale oczywiście to kwestia gustu.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
betek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2007, 18:10

Ranieri jest lepszy jak dla mnie a tak wogule to murinho nie pasuje do SERIE A

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2007, 18:39

Bartolek pisze:Ranieri jest lepszy jak dla mnie a tak wogule to murinho nie pasuje do SERIE A
Dlaczego uważasz , że nie pasuje do Serie A ?
A pod jakim względem Ranieri jest lepszy od Mourinho ?

Swoją drogą ja bym tego pana w Juve nie chciał, póki co mamy Ranieriego który sprawdza się bardzo dobrze w roli trenera Juventusu.

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
OskarG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2007, 18:51

Ja nie mam nic przeciwko jego osobie w Juventusie. Cenie José Mourinho jako człowieka i trenera, za jego nieprzeciętny charakter. Ale nie chciałbym aby przechodził do Juve teraz, w zimowym oknie transferowym czy nawet po sezonie(zaleznie od wyników). Licze na Ranieri-ego że dobrze zaprezentuje się z tą drużyną.

W przyszłości nie mial by nic przeciwko w końcu Jose już raz zastapił Ranieriego, osiągając przy tym dobre wyniki. :P

Barton

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2007, 18:51

Ja nie będę porównywał Ranieriego i Mourinho bo to bardzo różni trenerzy, preferujący inny styl i bardzo ciężko to zrobić :doh: Na razie Juve trenuje Ranieri i jest w porządku, chociaż za wcześnie by już pisać jakieś konkrety. Według bukmacherów Jose najprawdopodobniej będzie trenował Portugalię, chociaż sam zainteresowany zaprzecza. Juventus jest w tej klasyfikacji na 5 miejscu więc wysoko. Ale jak zapowiadał The SpecialOne na razie chce odpocząć od piłki przez jakiś czas więc nie ma co się zbytnio ekscytować czy lepszy jest Ranieri czy Mourinho. Obaj są trenerami z najwyższej półki.

I tak z innej beczki to Mourinho zarąbiście mówi po angielsku :smile: Ten jego akcent mnie rozbraja :prochno:

aniulka

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 września 2007, 19:05

nie przepadam za Mourinhem, jednak faktycznie jest w chwili obecnej jednym z najlepszych trenerow, ale jak juz stwierdzilo pare osob wczesniej on do Juve tak jakos zwyczajnie nie pasuje...

ODPOWIEDZ