Bayern coś robi, a my...
- Kame1988_Kornel
- Juventino
Jan Schlaudraff to można praktycznie powiedzieć, że to głównie ten zawodnik wywalczył awans AA do Bundesligi, pograli jeden sezon, chcieli się utrzymać zabrakło niewiele, ale to niewiele wystarczyło by wypromować Schlaudraffa, a skoro ściągnął go Bayern to znaczy że ten zawodnik jest dobry, widziałem kilka spotkań AA i całkiem sobie radzili.
A to że Bayern kupuje, znakiem tego że obecnie mieli słaby skład, słabo zakończyli sezon (nie wystąpią w LM :!:) i managerzy się zdenerwowali i postanowili przemeblować cały skład. A wiadomo że jak przychodzi ktoś nowy, to odchodzi ktoś już niepotrzebny i w sumie tu można szukać wzmocnień, Salihamidzicia już pozyskaliśmy za free, być może z klubem pożegna się Pizarro albo inni wartościowi gracze, całkiem prawdopodobny będzie transfer Lamparda, najbardziej przed nowym sezonem będzie chyba trzeba szukać wzmocnień w obronie... bo na Seria A to coś czuje że może być słabo ... :doh: z całym szacunkiem do obrony ale z niej tylko Boumsong się nadaje do wielkiej gry...
(Zakupić dwóch - trzech dobrych (solidnych) obrońców, dwóch światowych pomocników i jeden napadzior też by się przydał)
A najlepiej to poczekać do okienka i do zamknięcia i wtedy będziemy mogli biadolić, rozpaczać (z nieudanych transferów) albo cieszyć się i szczycić nowymi zawodnikami. Jak na razie to możemy jedynie biadolić na forum a decyzje i tak należeć będą do działaczy i trenera. Trzeba cierpliwie czekać :!: :-)
A to że Bayern kupuje, znakiem tego że obecnie mieli słaby skład, słabo zakończyli sezon (nie wystąpią w LM :!:) i managerzy się zdenerwowali i postanowili przemeblować cały skład. A wiadomo że jak przychodzi ktoś nowy, to odchodzi ktoś już niepotrzebny i w sumie tu można szukać wzmocnień, Salihamidzicia już pozyskaliśmy za free, być może z klubem pożegna się Pizarro albo inni wartościowi gracze, całkiem prawdopodobny będzie transfer Lamparda, najbardziej przed nowym sezonem będzie chyba trzeba szukać wzmocnień w obronie... bo na Seria A to coś czuje że może być słabo ... :doh: z całym szacunkiem do obrony ale z niej tylko Boumsong się nadaje do wielkiej gry...

A najlepiej to poczekać do okienka i do zamknięcia i wtedy będziemy mogli biadolić, rozpaczać (z nieudanych transferów) albo cieszyć się i szczycić nowymi zawodnikami. Jak na razie to możemy jedynie biadolić na forum a decyzje i tak należeć będą do działaczy i trenera. Trzeba cierpliwie czekać :!: :-)
- Łukasz
- Juventino
Na papierze to oni mieli może najsilniejszą pierwszą jedenastkę. Cała kadra Bayernu była mocno dziurawa. Po odejściu Ballacka Bayern, bardziej niż dotychczas, zaczął grać skrzydłami. Nie wiem, czy zauważyliście, że na początku sezonu Bawarczycy dysponowali 3-ema, a pod koniec (koniec kariery Deislera) - 2-oma! skrzydłowymi (z których jedynie jeden był zdrowy). I jak tu grać o mistrzostwo Niemiec?! Lewego obrońcę też mieli przez cały sezon tylko jednego (dobrze, że Lahma omijały kontuzję), stąd teraz transfer Jansena, który będzie zmiennikiem byłego zawodnika VfB.DamKam pisze: Bez przesadyI tak (a przynajmniej na papierze) mieli jak zawsze najsilniejszą kadrę w Bundeslidze. Tyle, że po prostu duża część ich graczy nagle straciła formę.
P.S. Co do Jansena: mnie on nie zachwyca, ale jako zmiennik może być.
- wojteceek
- Juventino
Widziałeś ostatni mecz z Niemcy - Słowacja? I jeśli mówisz, że Jansen cię nie zachwyca to ja nie wiem czego Ty oczekujesz. Niesamowity drybling, szybkość, waleczność - no po prostu niesamowity koleś. I on w Bayernie będzie grał w 100% pierwszy skład, gdyż Lahm prawdopodobnie będzie grał na prawej obronie, jak to czyni ostatnio w rep. Niemiec.Łukasz pisze: Co do Jansena: mnie on nie zachwyca, ale jako zmiennik może być.
- Łukasz
- Juventino
Meczu nie widziałem. Zdarzało mi się natomiast widywać mecze Jansena, w których przewracał się o własne nogi podczas dryblingu (przypominał Kosowskiego w złym tego nazwiska znaczeniu; ale to prawdopodobnie jedynie wypadek przy pracy). Lahm na prawej? A Sagnol?wojteceek pisze:Widziałeś ostatni mecz z Niemcy - Słowacja? I jeśli mówisz, że Jansen cię nie zachwyca to ja nie wiem czego Ty oczekujesz. Niesamowity drybling, szybkość, waleczność - no po prostu niesamowity koleś. I on w Bayernie będzie grał w 100% pierwszy skład, gdyż Lahm prawdopodobnie będzie grał na prawej obronie, jak to czyni ostatnio w rep. Niemiec.Łukasz pisze: Co do Jansena: mnie on nie zachwyca, ale jako zmiennik może być.
- wojteceek
- Juventino
Sagnol w poprzednim sezonie zawodził bardzo, więc sądzę, że wyleci ze składu. Podczas meczu ze Słowacją komentator, o ile się nie mylę był to Kołtoń, mówił, że Sagnol prawdopodobnie zasiądzie na ławce lub w ogóle opuści Bayern 8)Łukasz pisze: Lahm na prawej? A Sagnol?
- Łukasz
- Juventino
Romka Kołtonia darzę wielkim szacunkiem, ale nie wiem, czy można mu tak do końca ufać, skoro ostatnio sygnuje swoim nazwiskiem takie buble (patrz. stopka we wkładce do "PS" dotyczącej Juve). Jeśli Willy miałby rzeczywiście zasiąść na ławce, byłaby to niepowetowana strata. W moim odczuciu, mimo - rzeczywiście - nieco słabszego sezonu (błędy!), to wciąż najlepszy (najinteligentniej grający) obrońca Bundesligi.wojteceek pisze:Sagnol w poprzednim sezonie zawodził bardzo, więc sądzę, że wyleci ze składu. Podczas meczu ze Słowacją komentator, o ile się nie mylę był to Kołtoń, mówił, że Sagnol prawdopodobnie zasiądzie na ławce lub w ogóle opuści Bayern 8)Łukasz pisze: Lahm na prawej? A Sagnol?
- MrWlodek
- Juventino
:rotfl: :rotfl: :rotfl:Łukasz pisze:Ale 4. miejsce w tym sezonie Bundesligi to Bayern "zawdzięcza" właśnie działaniom tego, jak to nazywasz, świetnego zarządu. Kadra Bayernu była w tym sezonie naprawdę bardzo słaba.Lukasz_JUVE pisze:Tym co napędza Bayern w ofensywie transferowej jest bez wątpienia świetny zarząd. Beckenbauer, Hoeness, Karl-Heinz Rummenigge to ludzie dla których Bayren znaczy wszystko.
Z taką jedenastką to oni by mogli wygrać nawet Ligę Mistrzów :!: Bayern na papierze miał najsilniejszy zespół z całej Bundesligi :!: Ale nie potrafił tego udokumentować na boisku...

- Łukasz
- Juventino
Hej, poczekaj! "Kadra" to nie to samo co "jedenastka"! Jeszcze raz podkreślam: pierwszy skład Bayernu był naprawdę ok, ale ławka pozostwiała wiele do życzenia.Lukasz_JUVE pisze:Z taką jedenastką to oni by mogli wygrać nawet Ligę Mistrzów :!: Bayern na papierze miał najsilniejszy zespół z całej Bundesligi :!: Ale nie potrafił tego udokumentować na boisku...
- MrWlodek
- Juventino
Nie zgodzę się z tym, ale masz oczywiście prawo wyrazić swoje zdanieŁukasz pisze:Hej, poczekaj! "Kadra" to nie to samo co "jedenastka"! Jeszcze raz podkreślam: pierwszy skład Bayernu był naprawdę ok, ale ławka pozostwiała wiele do życzenia.Lukasz_JUVE pisze:Z taką jedenastką to oni by mogli wygrać nawet Ligę Mistrzów :!: Bayern na papierze miał najsilniejszy zespół z całej Bundesligi :!: Ale nie potrafił tego udokumentować na boisku...

- matekkuba
- Juventino
Bayern kupił tylu tych zawodników i co z tego? Oni (trener, zarząd) chcą zmienić połowę składu? Jeśli tak to im nie zazdroszczę! No bo ci zawodnicy będą musieli się zgrać, zaaklimatyzować, a potem dopiero pokazywać co potrafią (Boumsong).
- DamKam
- Juventino
Oj widzę, że czegoś nie wiecie PanowieŁukasz pisze:Romka Kołtonia darzę wielkim szacunkiem, ale nie wiem, czy można mu tak do końca ufać, skoro ostatnio sygnuje swoim nazwiskiem takie buble (patrz. stopka we wkładce do "PS" dotyczącej Juve). Jeśli Willy miałby rzeczywiście zasiąść na ławce, byłaby to niepowetowana strata. W moim odczuciu, mimo - rzeczywiście - nieco słabszego sezonu (błędy!), to wciąż najlepszy (najinteligentniej grający) obrońca Bundesligi.wojteceek pisze:Sagnol w poprzednim sezonie zawodził bardzo, więc sądzę, że wyleci ze składu. Podczas meczu ze Słowacją komentator, o ile się nie mylę był to Kołtoń, mówił, że Sagnol prawdopodobnie zasiądzie na ławce lub w ogóle opuści Bayern 8)Łukasz pisze: Lahm na prawej? A Sagnol?

Zaś co do Pizarro, o którym ktoś wcześniej wspominał, to ten piłkarz jest już w Chelsea :!:
Jeszcze jakieś nowinki z Monachium ? Jak tak, to służę pomocą 8)
- Łukasz
- Juventino
Wiemy, wiemy. Z tym że w przyszłym sezonie powinien być już gotowy do gry (chociaż może rzeczywiście nie od samego początku rozgrywek).DamKam pisze: Oj widzę, że czegoś nie wiecie PanowieAkurat Sagnol pod koniec sezonu nabawił się bardzo poważnej kontuzji i nie wiadomo kiedy wróci na boisko.
- DamKam
- Juventino
W takim razie, zwracam honorŁukasz pisze:Wiemy, wiemy.