Przeznaczenie...

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 14:37

ja nie wierzę w przeznaczenie. to mu decydujemy, co robimy w swoim życiu i jak postępujemy. w Boga wierzę, ale, według mnie, on czuwa nad nami, a nie sprawia, że robimy to, a nie coś innego.

PS. mnowomiejsky, dzięki z linka. od dawna szukałem 8) jakbym się nie pojawił 12 czerwca 2057 roku, to znaczy, że się sprawdziło...

PS.2 sory, niedokładnie przeczytałem.
Ostatnio zmieniony 09 lutego 2005, 14:47 przez białas, łącznie zmieniany 1 raz.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 14:40

białas pisze:PS. mnowowiejsky, dzięki z linka. od dawna szukałem 8)
Nie ma problemu, na drugi raz ewentualnie dokladniej przeczytaj moj nick w celu go nieprzekręcania :roll: Ale osobom latwo sie dolujacym nie radze wypelniac pol w tym linku.. :roll:

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 14:55

Ja sam nie wiem co o tym myśleć :?
No niby każdy ma swoje przeznaczenie. A co do tematu wrózki to jak mojemu wujkowi kompa ukradi z domu to poszedł do wrózki, a ona naprawde wszystko wiedziła. Zapytała go:
"Czy jak pan wyjeżdżał to w chwily wyjścia z domu stało się coś z butam pradwda?"
A mój wujkow sznurówka pękła, wrózka powiedziała że buty chciały go zatrzymać w domu. Nieraz takie kobiety naprawdę wedzą co mówią, a nieraz są zwykłymi oszustkami.
Ja wierze że Bógł czuwa nad nami, ale dzwi mnie to że jak robimy coś głupiego i niewałściwegoto Bóg nas nie zatrzymuje.....

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 15:01

Szymek pisze: A co do tematu wrózki to jak mojemu wujkowi kompa ukradi z domu to poszedł do wrózki, a ona naprawde wszystko wiedziła. Zapytała go:
"Czy jak pan wyjeżdżał to w chwily wyjścia z domu stało się coś z butam pradwda?"
A mój wujkow sznurówka pękła, wrózka powiedziała że buty chciały go zatrzymać w domu.
ja już sam nie wiem. nie wierzę w przeznaczenie, ale jeśli jest tak, jak w "Oszukać przeznaczenie"? może jest przeznaczenie i daje nam znaki, a my nie umiemy ich odczytać, a co za tym idzie, oszukać przeznaczenia? ale to wsio zagmatwane...

IGI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 15:45

Szymek pisze:Ja wierze że Bógł czuwa nad nami, ale dzwi mnie to że jak robimy coś głupiego i niewałściwegoto Bóg nas nie zatrzymuje.....
Bog dal nam wolna wole, sami decydujemy o swoim losie. Tak samo mozna spytac dlaczego pozwolil na wojny czy tez auschwitz? Zacytuje teraz fragment piosenki Fenomena (ktorego zreszta nie lubie :) ) Ale "to ludzie ludziom zgotowali ten los", my powinnismy sie tylko cieszyc ze Bog to w pore zatrzymal...

Obrazek
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 16:30

Szymek pisze:Ja wierze że Bógł czuwa nad nami, ale dzwi mnie to że jak robimy coś głupiego i niewałściwegoto Bóg nas nie zatrzymuje.....
Tak jak wspomniał IGI, nie zatrzymuje nas, bo dał nam wolną wolę, ale nasze występki i pomyłki nie pozostaną bez winy. Przyjdzie czas, kiedy wszystko zostanie nam przedstawione i bedziemy sie tlumaczyc. Jak w sądzie. Wybronisz się-góra, nie-dół...

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 16:54

Ja w sumie sam nie wiem czy jest takie cos jak przeznaczenie :|
Ale horoskopow i takich tam bajeczek nie czytam i nie wierze w horoskopy :!:

zlatan_sc

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 16:59

Nie wierze w przeznaczenie. Mysle, ze wszystko co sie dzieje jest nastepstwem rzeczy, ktore wydarzyly sie wczesniej. To, ze wygramy w totka nie zalezy od przeznaczenia tylko od tego jakie numery obstawimy. No chyba, ze ktos gra na "chybil-trafil" to jego los jest w rekach maszyny 8) To, ze przegralismy z Milanem tez bylo wina zawodnikow a nie przeznaczeniem 8) To, ze pisze tego posta nie jest przeznaczeniem bo pisze go z wlasnej woli :-D Wiec jak widzicie, przynajmniej na mnie przeznaczenie nie dziala. Ale ja zawsze bylem inny :P

P.S. pzdr dla wszystkich ZiOmX :P ktorzy pisali dzisaj testa gimnazjalnego 8)

Obrazek
wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 18:59

a ja wierze w teorię Johna Locka tzn."tabula rasa" czyli czysta księga. On uznał że człowiek urodził się z czystym umysłem i dopiero w czasie życia zapełniamy księge. I to my decydujemy o wszystkim. W przeznaczenie jako takie nie wierze.

BOOM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2005, 21:26

W przeznaczenie nie wierze, uwazam ze wszystko zalezy od nas. Po to Bog dal nam wolna wole abysmy sami podejmowali decyzje o naszym zyciu, to co robilimy w przeszlosci rzutuje na przyszlosc i nic innego tu nie gra roli. Mysle, ze slowo "przeznaczenie" ludzie wymyslili, by troszke sobie ulzyc, poniewaz wiara w to ze cos jest z gory zaplanowane jest latwiejsza i odstawia od czlowieka "nawazone przez siebie piwo" :D

P.S mam nadzieje ze sie nie myle bo ten zegar smierci wywrozyl mi smierc przez ogien, lub przez mroz, a niechcialbym tak zginac :P oba te sposoby smierci mnie troszke przerazaja :/

Obrazek
zlatan_sc

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2005, 22:00

Dzieki mnowomiejsky za link do zegara. Wedle jego wskazan zostalo mi jeszcze 55 lat 19 godzin i 32 minuty 8) Czyli zgine w wieku 71 lat. Nie no jakos nie wierze w ten zegar, nikt nie moze nam podac daty smierci na podstawie wagi i wzrostu, ale zabawa jest fajna (jakie moja babcia zrobila oczy jak jej pokazalem, ze zostalo 10 lat :lol: ).

P.S. @BOOM- masz zgode z Overkilla na uzywanie ich znaku? :P

Obrazek
wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2005, 09:06

zlatan_sc pisze:Dzieki mnowomiejsky za link do zegara. Wedle jego wskazan zostalo mi jeszcze 55 lat 19 godzin i 32 minuty 8) Czyli zgine w wieku 71 lat.
Niente :)

6 lipca 2054- ja podobno wtedy kipne, czyli za 49,5 roku w wieku.. 71 lat :roll: Oczywiscie nie wierze w takie cos, chociaz smieszyly mnie wypowiedzi ludzi z shoutbox'a na tej stronie, niektorzy np mowili "O Boze, wpisalem dane dziadka i sie zgadza!".. :roll: heh no coz, ludzie wierzacy w takie rzeczy maja kiepsko... :|
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2005, 10:00 przez mnowo, łącznie zmieniany 1 raz.

gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2005, 09:11

ludzie lubia wierzc w takie rzeczy bo w ten sposób coś ich zajmują i mają o czym rozmyślać. A co do zegara to wykazał mi że umre we wrześniu 2044r. czyli za lat 39. Czyli wg tego umre w wieku 60lat.

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2005, 10:26

Bóg dał nam wolną wolę, możemy postępować tak jak chcemy. Możemy zyć zgodnie z Jego przyklazaniami, bądź nie.
Wojtom pisze:Wybronisz się-góra, nie-dół...
Wątpie, by był tam bronienie. Skoro Bóg wszystko wie to wie również dlaczego grzeszyłeś. Więc po co masz się bronić? :roll:

W przeznaczenie raczej nie wierzę. Wątpie, aby gdzieś była zapisana już data mojej śmierci, kiedy i w kim się zakocham. Każdy człowiek ma wybór i wszystko może zmienić, więc przeznaczenia raczej nie ma :roll: .
białas pisze:mnowowiejsky
8)

:roll:
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2005, 11:09

Diego pisze:
białas pisze:mnowowiejsky
8)
czy teraz wszyscy będą mi to wypominać :?: po prostu zamyśliłem się i źle przepisałem jego nick. to nie było specjalnie.

ODPOWIEDZ