Kto dostanie kapitana po Del Piero?
- VIT
- Juventino
Po odejściu Alexa z obecnie grających dle nas zawodników na kapitana nadają się Buffon i Chiellini w takiej kolejności zależy jak długo będziemy mogli liczyć na Alexa i który z nich zostanie do tego czasu w JUVE.
- trz3pit
- Juventino
Jesli juz Alex nie bedzie kapitanem, to wg mnie bedzie to chellini albo nedved!! GIGI raczej nie bo powinien to byc zawodnik który gra w polu, który moze byc wszędzie!! Buffon jest ograniczony swoja pozycja!
- wojteceek
- Juventino
Bramkarz z powodzeniem może być kapitanem :-) Nie ma strachu :lol:trz3pit pisze:Jesli juz Alex nie bedzie kapitanem, to wg mnie bedzie to chellini albo nedved!! GIGI raczej nie bo powinien to byc zawodnik który gra w polu, który moze byc wszędzie!! Buffon jest ograniczony swoja pozycja!
- Wonki
- Juventino
Nom, jak w finale MŚ wystartował do sędziego przy bańce Zizou to od razu było widać, że to urodzony kapitanwojteceek pisze:Bramkarz z powodzeniem może być kapitanem :-) Nie ma strachu :lol:
Del Piero jeszcze nie odszedł, a my już kapitana szukamy??

- Robert 10
- Juventino
Chiellini nie gra na lewej stronie bo ma godnego zastępce ( Balzarettiego ) i co najważniejsze świetnie radzi sobie na środku obrony więc nie ma potrzeby aby bramkostrzelnyWonki pisze: skoro tak na siłę to typuję kapitana młodzieżówki Chielliniego. O ile będzie jeszcze u nas grał bo jak na razie to z lewej strony defensywy skutecznie wygryza Go Balzaretti.

A po drugie skoro na środku gra Boumsong :roll: to lepiej żeby partnerem francuza był Giorgio niż Legrottaglie :doh:
- Tigmar
- Juventino
chłopaki będą grali na zmiane.Wonki pisze:Nom, jak w finale MŚ wystartował do sędziego przy bańce Zizou to od razu było widać, że to urodzony kapitanwojteceek pisze:Bramkarz z powodzeniem może być kapitanem :-) Nie ma strachu :lol:
Del Piero jeszcze nie odszedł, a my już kapitana szukamy??skoro tak na siłę to typuję kapitana młodzieżówki Chielliniego. O ile będzie jeszcze u nas grał bo jak na razie to z lewej strony defensywy skutecznie wygryza Go Balzaretti.
Chiellini z Balzarettim na lewej stronie w Serie A. tak jak było za Capello.
wtedy każdy będzie dawał z siebie wszystko przez około 1 połowę.
- Duster
- Juventino
Spokojnie, spokojnie. Alex na emeryturę się nie wybiera i wygląda na to, że w Juve zostanie dłużej od Buffona. Sam nie jestem przekonany co do 'kandydatury' Gigiego na owe stanowisko. Moim skromnym zdaniem, kapitanem mimo wszystko powinien być zawodnik z pola. Postawiłbym na Palladino, o ile ten do czasu zakończenia kariery przed DP pozostanie wierny klubowi jak jego poprzednik i wywalczy w końcu miejsce w wyjściowej jedenastce. Mówicie o Chellinim. W sumie to też mogłoby być rozwiązanie, jednak nie wydaje mi się, by Giorgio zyskał taki szacunek w oczach wszystkich jak Alex. Zdecydowanie bliżej jest do tego Palladino. Ten chłopak mimo młodego wieku potrafi wziąść na siebie ciężar gry i nie mam pojęcia, dlaczego gra dużo mniej od Trezegueta...
- kubus1
- Juventino
W serie A Birindelli nie będzie łapał sie do składu, bo po prostu jest za słaby. Del piero kilka lat jeszcze pociągnie więc nie ma co sie martwic juz teraz. Ale sądzę że Giorgio Chiellini byłby odpowiednim człowiekiem pełniacym tę funkcje. wtedy- za 2 3 lata roczniki 83 84 beda stanowic o sile Juve wiec teraz nie ma co pisac Birindelli, nedved, gG bo wtedy nie beda juz grali. Przynajmniej w Juve. :naughty:
- Tharp
A kto to jest gG? Buffon? Jak u nas zostanie to napewno będzie długo grał (bramkarze potrafią przez długi czas grać na całkiem wysokim poziomie)kubus1 pisze:(...) stanowic o sile Juve wiec teraz nie ma co pisac Birindelli, nedved, gG bo wtedy nie beda juz grali. (...) :naughty:
A co do kapitana - jak Alessa(jak go nazwał Totti ;-) ) odejdzie na emeryturke, to Pavel raczej też już będzie "off". Myślę, że w takim wypadku kapitanem zostałby Chiellini (albo jakiś inny cwany defensor, który do nas dojdzie i sobie zasłuży...)
- naros
- Juventino
Alex powiedział że chce grać do 40 roku życia i z całego serca mu tego życzę. Myślę że typowanie następnego kapitana teraz jest bez sensu bo zawsze któryś z podanych przez was piłkarzy może odejść.

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- DamKam
- Juventino
Pierwsze co mi się skojarzyło po przeczytaniu nazwy tego tematu, to Nedved :!: Gracz z taką charyzmą jak on, moim zdaniem idealnie pasowałby do tej roli. Choć zdaje sobie sprawę, że jest to tylko takie gadanie, bo jak Alex zakończy karierę, to Pavelka już pewnie nie będzie
Co do Buffona, to wydaje mi się, że on nie bardzo pasuje do tej roli, ze względu na jego jakby luzacki styl. To powinien być ktoś, kto potrafi wrzasnąć czy to na partnerów, czy na sędziego
A Gigiego raczej w takiej sytuacji nie widzę. Co do innych, to ciężko powiedzieć. Zapewne będzie to ktoś z doświadczeniem i poważaniem w klubie 

- Tharp
Oj, mylisz się ;D ja wciąż pamiętam jak Gigi wrzeszczał na MŚ w meczu z Ukrainą... ;D O tak, Gigi potrafi krzyczeć na kolegówDamKam pisze:(...)Co do Buffona, to wydaje mi się, że on nie bardzo pasuje do tej roli, ze względu na jego jakby luzacki styl. To powinien być ktoś, kto potrafi wrzasnąć czy to na partnerów, czy na sędziegoA Gigiego raczej w takiej sytuacji nie widzę. (...)