Czy pobyt JUVE w Serie B zaprocentuje w przyszlosci??

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2007, 21:57

ja mam podobne wrazenie co Venomik.. i wydaje mi sie ze po wejsciu do serei a Juve moze miec duze problemy ;/ takie druzyny jak chociazby Udniese, Siena, Parma bedzie bardzo trudno pokonac a to sredniaki..

no wlasnie.. za 40 mln funtow czy tam ile oni maja do wydania na transfery nie zawojują rynku np 3 powaznymi transferami..

jeszcze to ze młodzi zawodnicy w druzynie dobrze graja w serie b ale nie wiadomo jak to bedize w serie a.. moga sie spalic a poza tym beda mieli o wiele mniej szans na gre..

co do sytuacji po wejsciu. to na pewno gra w sereie b nauczyla piłkarzy pokory, szacunku dla klubu, po wejsciu do serie a beda mieli wielka motywacje jeszcze niesieni przez kibicow i ich zadowolenie z wejscia do serie a bedzie efektowne ;) na pewno tez zawodnikom nie odbije sodówka.. mysle ze juventus w przyszlym seoznie stworzy ciekawa konkurencje w serie a i bedzie miala dobrą ekipe.. druzyna zlozona z pilkarzy oddanych juve - tych co grali w serie b w połaczeniu z nowymi transferami to bedzie niesamowita mieszanka.. czekamy na nastepny sezon i godne juve transfery !!

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2007, 12:49

W zasadzie dlaczego nie mielibyśmy powalczyć o Mistrzostwo :?: Już nie raz beniaminki pokazywały, ze pierwszy sezon może być bardzo udany. A my jesteśmy szczególnym "beniaminkiem" :twisted: Przy rozsądnym wzmocnieniach mamy wszelkie predyspozycje żeby zamieszać w Serie A. Coś czuję że przyszły sezon w Serie A będzie najciekawszym od wielu lat. Bardzo mocny inter, odrodzony milan, ambitne lazio i roma, fiorentina bez ujemnych punktów, powracające Wielkie Juve, zapewne tez waleczne genua i napoli...Będzie się działo :twisted:

Obrazek
Pandit Davasarman

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2007, 13:27

Wierzę w nasz zespół (umiarkowanie) i byłbym niezmiernie szczęśliwy, jeśli Juventus po powrocie do Serie A od razu sięgnąłby po mistrzostwo, natomiast uważam to za czystą abstrakcję. Myślę, iż zajęcie miejsca premiowanego występem bądź możliwością wzięcia udziału w eliminacjach do Ligi Mistrzów, będzie już sporym sukcesem i chyba szczytem możliwości podopiecznych Deschampsa. Nie ma się co oszukiwać - nie wtargniemy do Serie A i nie rozbijemy proch i pył tego mediolańsko - rzymskiego pomiotu. Potrzebujemy czasu na to, ażeby zbudować zespół, który będzie w stanie walczyć jak równy z równym z tym drużynami, ale pamiętajmy też, że oni również podejmą kroki mające na celu wzmocnienie składu.
Michał`fcj pisze:Coś czuję że przyszły sezon w Serie A będzie najciekawszym od wielu lat.
Też mam takie wrażenie i bardzo dobrze, że tak się stanie, bo ta hegemonia Neroazzurich jest cholernie nudna i przygnębiająca.

Obrazek
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2007, 16:45

Powiem tak - w tej chwili mamy pół składu mistrzowskiego. Mercato może zdziałać cuda zwłaszcza, że 40mln to jest DUŻO pieniędzy. Po za tym nie wiem, może to już moja własna nadinterpretacja ale nie wydaje wam się, że Juve zostało stworzone po to, żeby wygrywać :twisted:

My będziemy bardziej Juventusem niż beniaminkiem :smile:

3-4 dobre transfery i będzie niezwykle gorrąco.

Gruber95

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2007, 12:32

Raczej nie :/ najlepsi piłkarze poodchodzili i do tego stracony sezon :płaczę:

Juve, storia di un grande amore.
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2007, 13:42

A ja wam mówię, że w przyszłym sezonie scudetto nasze :).

Poza tym, nie rozumiem wszystkich, co mówią, że ciężko będzie nawiązać walkę, że zanim luki w składzie bleble... to co, nasi mają się chować po kątach na San Siro? To już niedługo, już zaraz... a tzw. aspekt psychologiczny jest jednym z najważniejszych czynników w futbolu... motywacja, determinacja...
My nie będziemy walczyć w LM w przyszłym sezonie. Okienko transferowe już za moment. Moim zdaniem, jeśli zatrzymamy Buffona, Camora, Treze i dokupimy środek obrony oraz pomocy to możemy sporo zamieszać w Serie A. Zresztą - zawsze było tak, że w lidze Juventus był najlepszy (i proszę mi tu nie mówić o żadnym kupowaniu sędziów)... i tak będzie, wystarczy że wszyscy ludzie wokół Juve w to uwierzą...

pozdr

Fifarulez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2007, 12:07

dav1d pisze:Mysle ze zmienil sie zdecydowanie nasz styl gry. Gramy o wiele szybciej niz za czasow Capello.
Za czasów Capello to my graliśmy na minimum, w sensie, że wkładaliśmy jak najmniej siły i wygrywaliśmny ledwo co, aby tylko wygrać i zachować jak najwięcej sił. Teraz widać, że to już nie ten sam Juventus co rok, czy dwa lata temu. Gramy przede wszystkim dynamiczniej. I to może być decydującym czynnikiem w starciach z Interem i Milanem. Oni są przyzwyczajeni do Naszej twardej gry w obronie i powolnym, pozycyjnym ataku, a my tym czasem ich miło zaskoczymy. A Inter będzie miał prezent na swoje setne urodziny- drugie miejsce w lidze :twisted:

Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2007, 12:30

40 mln ??? A kto wam powiedział, że tyle bedziemy mieli na transfry? Zarząd będzie dysponowal kwotą ponad 100 mln funtów i nie wiadomo jeszcze ile z tego przypadnie na transfery... Nie ma co spekulować bo tego mam już dość w tym sezonie, trzeba czekać na konkrety, fakty.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 maja 2007, 12:32

stara_dama pisze:40 mln ??? A kto wam powiedział, że tyle bedziemy mieli na transfry? Zarząd będzie dysponowal kwotą ponad 100 mln funtów i nie wiadomo jeszcze ile z tego przypadnie na transfery... Nie ma co spekulować bo tego mam już dość w tym sezonie, trzeba czekać na konkrety, fakty.
40 mln bo kasa ma iść na stadion i chyba na coś jeszcze...

I chyba nie 100mln funtów tylko Euro...? :ok:

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2007, 12:33

stara_dama pisze:40 mln ??? A kto wam powiedział, że tyle bedziemy mieli na transfry? Zarząd będzie dysponowal kwotą ponad 100 mln funtów i nie wiadomo jeszcze ile z tego przypadnie na transfery... Nie ma co spekulować bo tego mam już dość w tym sezonie, trzeba czekać na konkrety, fakty.
Euro.
To są Włochy. We Włoszech operuje się Euro. I w tej walucie było owych 100 mln.

Dirty mind
Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2007, 13:10

Naprawde Venomik? ... widze, że nie marnujesz czasu i cały czas się dokształcasz. We Włoszech Euro? Kto by pomyslał?
Pisząc to oczywiści cały czas myślałem o euro nie o funtach tak czy inaczej jeszcze do tej pory w wiekszości krajów gdzie nie ma euro a jest wiele innych walut jeżeli chodzi o wartośc piłkarzy cały czas podaje się kwoty np. w dolarach. Nadal więc będziesz twierdił, że nie można przeliczac pieniędzy na funty czy dolary tam gdzie ich nie ma?

Formułka9001

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 maja 2007, 15:16

napewno to da duż zespołowi jak i kibicom...
ale jak dla mnie to Juve zawsze rządzi i nie miało to większego znaczenia czy to seria a czy też b...
to jest zawsze ten sam nasz Juventus...

rastapastor

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2007, 15:34

Mimo iż nie jestem fanem Juventusu powiem tyle, wżne jest aby taki zespół jak Juventus nie stracił wiary we własne umiejętności i postarał się powalczyć nawet o mistrzostwo...liczę na fantastyczną walkę AC Milanu z Juventusem o mistrzostwo w nowym sezonie

Pozdroo...BLESS

rastapastor

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2007, 16:07

Chłpocze troszke więcej dojżałości...są mistrzami bo na to zasłużyli...wygrywali więcej meczi i gitara...w następnym sezonie będziecie mogli im odebrać to mistrzostwo, oczywiście jeżeli Milan was nie uprzedzi :smile:

Pozdroo...BLESS

Obrazek
Obrazek
Obrazek
MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2007, 16:08

DaNIEl666PoL pisze:już mnie ###ą ci zasrani interisci , niech <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> bo to jest żałosne !zlodzieje!!
:doh: Gdzie tu masz internistów :?:
rastapastor pisze:Mimo iż nie jestem fanem Juventusu powiem tyle, wżne jest aby taki zespół jak Juventus nie stracił wiary we własne umiejętności i postarał się powalczyć nawet o mistrzostwo...
O to się nie martw...
rastapastor pisze:liczę na fantastyczną walkę AC Milanu z Juventusem o mistrzostwo w nowym sezonie
... i o to też :P

Juve wróci odmienione, chętne zwycięstw. Po tak trudnym roku może być ciężko, ale będziemy walczyć by pokazać innym miejsce w szeregu... i poprawić sobie statystyki w "Trofeach" :P

Obrazek
ODPOWIEDZ