Krytyka DD - jakas paranoja :/
- yamakaszi
- Juventino
nie mozna deschampa przekreslac narzekacie na to ze drużyna nie gra pienknego futbolu mówicie ze murinho powinien go zastapic . ale co by murinho zrobił w chelsea jak by nie abramowicz . juventus to nie chelsea ze ma chojnego właściciela który wydaje ogromne pieniądze na zachcianki trenera
- m-a-t-t-e-o
- Juventino
Widzę że futbolem interesujesz się od dawna... :? Poczytaj sobie!yamakaszi pisze:nie mozna deschampa przekreslac narzekacie na to ze drużyna nie gra pienknego futbolu mówicie ze murinho powinien go zastapic . ale co by murinho zrobił w chelsea jak by nie abramowicz . juventus to nie chelsea ze ma chojnego właściciela który wydaje ogromne pieniądze na zachcianki trenera
A wracając do tematu. Na chwilę obecną DD nie przekonuje mnie do końca do swoich umiejętności. Nasza forma jest bardzo hm... zawarowana - potrafimy wygrać ważny mecz, a w następnej kolejce zremisować z outsiderami.Nie jest to zbyt dobry prognostyk na przyszłość. Nie zajdziemy w końcu za wysoko w Serie A co rusz potykając się o "słabiaków" Mimo to jestem za zostawieniem DD na stanowisku trenera, gdyż jestem pewny że po takim "wstrząsie" potrzeba nam trochę stabilizacji, a ciągłe zmiany trenerów raczej tylko pogorszą naszą sytuacje. Poza tym tak naprawdę nie ma żadnego powodu aby chociaż myśleć o zwolnieniu DD. Chyba nikt nie przewiduje w tym sezonie porażki? Myślę że prawdziwym sprawdzianem umiejętności trenerskich DD będzie przyszłe mercato i nasze 100 baniek. Dopiero wtedy zobaczymy czy nasz trener ma jakąś sensowną koncepcje czy wręcz przeciwnie.
- wit_juve
- Juventino
- krystiank
- Juventino
No ja zauwazylem ... No ale Jak narazie to juve nie ma takich grajków jak mial w 2004 roku w Monaco co zdominowali LM !! Mysle ze w tym letnim mercato wkoncu nabyja sie w graczy co on chce i pokaza na co nasz ukochany klub stać 

- KINIEK
- Juventino
No i znów w komentach pod meczem nie ma ani słowa o DD, tak to już jest że jak Juve wygra to zrobili to zawodnicy a jak przegra to wina Deschampsa. Niestety mamy sporo frustratów, ale to problem większości klubów, przykłady: jeszcze niecały rok temu Mancini był słabym trenerem i z Interu mało kto go lubił, teraz chyba jednak już wszystko w porządku, głowy Ancelottiego też domagało się wielu Milanistów i gotowi byli oddać wszystko żeby przyszedł ktoś inny teraz jeśli wygra LM to pewnie będzie super trenerem, Capello będą dobrym trenerem u nas, nagle nie potrafi trenować Realu czym sympatii raczej sobie nie przyprawi, a Spaletti po wczorajszym meczu także powinien odejść
. Oczywiście wszystkie takie opinie są autorstwem mniejszości kibiców którymi nie trzeba się jednak zbytnio przejmować bo i na ogół zbyt wiele ciekawego ich dyskusja nie wnosi, no chyba że ‘DD odejdź Lippi wróć’ jest dla kogoś ciekawe. Z drugiej strony chciałbym aby przyszedł Lippi bo byłby to dobry przykład na przyszłość że nowy trener nie da nam wszystkiego, a tak niestety większość myśli. Ja tylko jestem ciekaw co wtedy powiedzą ludzie którzy chcą zdymisjonować DD gdy i z Lippim Juve nic nie wygra, pożyjemy zobaczymy.

- Bobeknaklo
- Juventino
Ludzie!!! Nie moge wiecej tego sluchac!!! Na JP pojawila sie sonda czy Didier Deschamps powinien byc trenerem w nastepnym sezonie. Jak dla mnie to sprawdza sie on bardzo dobrze! Jest dopiero pierwszy sezon w Juve!!! I nie ma latwego zadania! Wszystkim sie wydaje ze jak Juve kilka razy w Serie B zremisowalo to jest wina DD i ze musi odejść!!! Inni go nienawidza bo nie wpuszcza Bojinova!!! To sie w glowie nie miesci!!! On jest swietnym trenerem (ma juz za soba male doswiadczenie trenerskie) i wie najlepiej jak kto gra. Jezeli jego zdaniem Palladino powiniem grac czesciej to jego decyzja. MENEDZER MUSI MIEC WLASNE ZDANIE!!! Nie moze wystawiac tych ktorych lubi zarzad czy kibice!!! Powiniem miec pelna "wladze" co do takich spraw. Moim zdaniem robi wszystko bardzo dobrze! Ja tez troche ubolewam ze Bojinov malo gra bo moze byc z niego dobry gracz ale DD wie NAJLEPIEJ jaki on jest, czy zasluguje na gre itp! A wiekszosc go nienawidzi bo nie wystawia Bojinova! Paranoja normalnie!!To ze powiedzial ze Juve bedzie mialo problemy w wywalczeniu w nastepnym sezonie scudetto to nic nie znaczy! Zmiana trenera to w tej chwili NAJGORSZA rzecz ktora mozna zrobic w Juve. Zespol od przyszlego sezonu wraca do Serie A i nie bedzie tam napewno walczyc o utrzymanie!!! Nie mozna teraz zatrudniac nowego trenera!!! To glupota!!! To mnostwo zmian, nie tylko jezeli chodzi o sama gre ale i pozameczowe!!! Potrzeba czasu zeby byly efekty!!! Beenhaker tez furory od razu nie zrobil!! Sam powiedzial ze mamy byc cierpliwi i ze potrzebuje czasu! Po ciezkim okresie dla Juve w Serie B DD powinien byc trenerem CO NAJMNIEJ nastepny sezon!!! Przemyslcie to i podzielcie sie swoimi opiniami!
- TomiQ
- Juventino
Też jestem zdania że DD powinien byc trenerem w przyszłym sezonie. Objoł stery tonącej łodzi w tamtym roku i nawet dla tego powinien prowadzić JUVE po powrocie do Serie A!! Pare remisów i to że nie stawia na Bożo nie powinno byc przyczyną jego zwalniania...... przeciez nawet najlepsze drużyny maja czasem zadyszke!!!
Ja jestem za tym aby został!!! Dajmy mu troche czasu i bardziej wyrównany zespół (lepszych zawodników)!!!
Ja jestem za tym aby został!!! Dajmy mu troche czasu i bardziej wyrównany zespół (lepszych zawodników)!!!
Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
- Venomik
- Juventino
Ale o co Ci chodzi.
Uważasz Didiera za świetnego tranera, ok. Ludzie mają różne zdania i na tym powinno się poprzestać. Stwierdzenia o paranoji, że nie możesz tego słuchać, że to najgorsza rzecz, głupota, itp.
Życzę Ci odrobiny umiejętności spojrzenia na wszystko z drugiej perspektywy.
Za co można nie lubić Didiera:
- za późne zmiany (dla niego ostatnich 20 minut to najlepszy czas na zmiany)
- brak reakcji na rzeczy dziejące się na boisku (pośrednio zwiąane z poprzednim - jak idzie fatalnie to zmiany można i w pierwszej połowie przeprowadzić albo dwie w przerwie. Ale tego nie ma co uświadczyć)
- brak mentalności zwycięzcy (jeśli mając w składzie mistrzów świata, znakomitych graczy, trener mówi, że remis to dobry wynik albo że remis go satysfakcjonuje to jest coś nie tak)
- olewanie młodych graczy (jak tylko może to wpuszcza tych najbardziej zasłużonych. De Ceglie grał jak bardzo musiał, na środku obrony woli wystawiać bocznych obrońców, a nie Piccolo, Paro/Marchisio grają najczęściej z konieczności, Bojinov jak poszedł w odstawkę tak to zostało do dziś)
- sadzanie na ławkę graczy w formie - Palladino musiał ustąpić miejsca w składzie, Bojinov nie gra,
- trzymanie na boisku graczy bez formy - Alex może grać fatalny mecz, tracić 90% piłek, ale i tak gra na boisku. O Treze lepiej nie wspominać.
- eksperymenty taktyczne - ostatni mecz. Trójka napastników, z czego dwóch czeka na piłki. Na nich ma grać osłabiona pomoc (ledwie trzyosobowa). Nie wspominając o tym, że sam jeden marchisio w środku pola. To jeszcze nie jest gracz tej klasy.
I to chyba Didier optował za sprowadzeniem naszego ulubieńca Boumsonga do Juve?
Teraz ważna kwestia.
NIE (!!) zabieram osobistego głosu w dyskusji, nie wypowiadam się na temat tego, co wolę. Pokazuję tylko argumenty za które można nie lubić naszego trenera.
Ty piszesz o Bojinovie zapominając zwrócić uwagę na to, że zwolenników talentu Bułgara jest raptem kilku na stronie. Reszta zwyczajnie zarzuca mu, że woli Treze bez formy czy słabego Zalayetę trzymać na boisku, zamiast dać grać innym.
Osobiście myślę, że jeśli Lippi miałby wrócić do oddałbym mu stery Juve. Hiddiknowi też
Jeśli nie ma szans pozyskać żadnego z nich (Ani Mourinho
) to Didier może zostać.
A właściwie to już jest identyczny temat
Uważasz Didiera za świetnego tranera, ok. Ludzie mają różne zdania i na tym powinno się poprzestać. Stwierdzenia o paranoji, że nie możesz tego słuchać, że to najgorsza rzecz, głupota, itp.
Życzę Ci odrobiny umiejętności spojrzenia na wszystko z drugiej perspektywy.
Za co można nie lubić Didiera:
- za późne zmiany (dla niego ostatnich 20 minut to najlepszy czas na zmiany)
- brak reakcji na rzeczy dziejące się na boisku (pośrednio zwiąane z poprzednim - jak idzie fatalnie to zmiany można i w pierwszej połowie przeprowadzić albo dwie w przerwie. Ale tego nie ma co uświadczyć)
- brak mentalności zwycięzcy (jeśli mając w składzie mistrzów świata, znakomitych graczy, trener mówi, że remis to dobry wynik albo że remis go satysfakcjonuje to jest coś nie tak)
- olewanie młodych graczy (jak tylko może to wpuszcza tych najbardziej zasłużonych. De Ceglie grał jak bardzo musiał, na środku obrony woli wystawiać bocznych obrońców, a nie Piccolo, Paro/Marchisio grają najczęściej z konieczności, Bojinov jak poszedł w odstawkę tak to zostało do dziś)
- sadzanie na ławkę graczy w formie - Palladino musiał ustąpić miejsca w składzie, Bojinov nie gra,
- trzymanie na boisku graczy bez formy - Alex może grać fatalny mecz, tracić 90% piłek, ale i tak gra na boisku. O Treze lepiej nie wspominać.
- eksperymenty taktyczne - ostatni mecz. Trójka napastników, z czego dwóch czeka na piłki. Na nich ma grać osłabiona pomoc (ledwie trzyosobowa). Nie wspominając o tym, że sam jeden marchisio w środku pola. To jeszcze nie jest gracz tej klasy.
I to chyba Didier optował za sprowadzeniem naszego ulubieńca Boumsonga do Juve?
Teraz ważna kwestia.
NIE (!!) zabieram osobistego głosu w dyskusji, nie wypowiadam się na temat tego, co wolę. Pokazuję tylko argumenty za które można nie lubić naszego trenera.
Ty piszesz o Bojinovie zapominając zwrócić uwagę na to, że zwolenników talentu Bułgara jest raptem kilku na stronie. Reszta zwyczajnie zarzuca mu, że woli Treze bez formy czy słabego Zalayetę trzymać na boisku, zamiast dać grać innym.
Osobiście myślę, że jeśli Lippi miałby wrócić do oddałbym mu stery Juve. Hiddiknowi też

Jeśli nie ma szans pozyskać żadnego z nich (Ani Mourinho

A właściwie to już jest identyczny temat
Dirty mind
- Kamil de Lellias
- Juventino
Mnie w tym momencie ciężko jest sie ustosunkować co do niego...Właściwie miał za zadanie awansować do Serie A i to zrobił...Jednak z drugiej strony klasę Juve i jego umiejętności potwierdzą dopiero mecze z silnymi rywalami (chyba nie musimy sie oszukiwać...w konfrontancji z Milanem, Interem czy chociażby Fiorentiną wyjdzie co potrafi DD)
Ja bym jednak chciał go jeszcze na sezon, przynajmniej jeden i wtedy miałbym jakieś zdanie na temat jego pracy...
p.s.
podoba mi się to gdybanie i układanie własnych życzeń transferowych (nie w tym temacie akurat), a i tak nie mamy na to żadnego wpływu...(przepraszam za dygresję, ale zbliża mi się egzamin z filozofii
)
Ja bym jednak chciał go jeszcze na sezon, przynajmniej jeden i wtedy miałbym jakieś zdanie na temat jego pracy...
p.s.
podoba mi się to gdybanie i układanie własnych życzeń transferowych (nie w tym temacie akurat), a i tak nie mamy na to żadnego wpływu...(przepraszam za dygresję, ale zbliża mi się egzamin z filozofii

- romaneq
- Juventino
Celem jaki nałożył na Didiera Zarząd Juventusu był/jest awans do Serie A.
Cel prawdopodobnie zostanie osiągnięty. Mało tego gdyby nie ujemne punkty awans byśmy mieli już pewny. Więc jeśli awansujemy a zakładam, że tak się stanie, Deschamps nałożony na niego cel osiągnie. Pamiętajmy, że zgodził się przejąć zespół w bardzo złym dla Juventusu okresie. Zadanie do wykonania naprawdę miał/ma bardzo ciężkie co pokazał już pierwszy mecz w Rimini.
Ja pracę Didiera oceniam jako bardzo dobrą w tym sezonie. Cel prawdopodobnie osiągnie a gdyby nie głupio, wręcz amatorsko, stracone bramki już dziś byśmy byli w Serie A
Jedyne co mam do zarzucenia Didierowi to gra Davida w pierwszym składzie trochę na wyrost. Oglądając mecze mam wrażenie, że Juventus gra w 10 bo niestety pożytek z niego praktycznie żaden.
Niektórzy chcą powrotu Lippiego, pewnie i ja też bym się z tego ucieszył ale czy Marcelo nie postępował z Di Vaio tak samo jak Didier z Bojinovem ? Czy Juventus Lippiego przed przyjściem Capello wygrał chociaż 1 mecz z Milanem, Interem czy Romą ? Chodzi mi o ostatni sezon Lippiego w Juventusie. Z tego co pamiętam nie wygrał żadnego meczu z drużyną z czołówki.
Ostatnich dwóch sezonów z Capello nie ma co brać za przykład i porównywać bo niestety liga sprawiedliwa nie była czy nam się to podoba czy nie.
A co będzie czas pokaże, Zarząd zdecyduje
Cel prawdopodobnie zostanie osiągnięty. Mało tego gdyby nie ujemne punkty awans byśmy mieli już pewny. Więc jeśli awansujemy a zakładam, że tak się stanie, Deschamps nałożony na niego cel osiągnie. Pamiętajmy, że zgodził się przejąć zespół w bardzo złym dla Juventusu okresie. Zadanie do wykonania naprawdę miał/ma bardzo ciężkie co pokazał już pierwszy mecz w Rimini.
Ja pracę Didiera oceniam jako bardzo dobrą w tym sezonie. Cel prawdopodobnie osiągnie a gdyby nie głupio, wręcz amatorsko, stracone bramki już dziś byśmy byli w Serie A

Jedyne co mam do zarzucenia Didierowi to gra Davida w pierwszym składzie trochę na wyrost. Oglądając mecze mam wrażenie, że Juventus gra w 10 bo niestety pożytek z niego praktycznie żaden.
Niektórzy chcą powrotu Lippiego, pewnie i ja też bym się z tego ucieszył ale czy Marcelo nie postępował z Di Vaio tak samo jak Didier z Bojinovem ? Czy Juventus Lippiego przed przyjściem Capello wygrał chociaż 1 mecz z Milanem, Interem czy Romą ? Chodzi mi o ostatni sezon Lippiego w Juventusie. Z tego co pamiętam nie wygrał żadnego meczu z drużyną z czołówki.

Ostatnich dwóch sezonów z Capello nie ma co brać za przykład i porównywać bo niestety liga sprawiedliwa nie była czy nam się to podoba czy nie.
A co będzie czas pokaże, Zarząd zdecyduje
- Koziołek
- Juventino
Nie jest wybitną jednostką, ale mimo trudności ze składem i punktów karnych Juventus jest na szczycie tabeli Serie B. Powinien zostać na następny sezon. Po niecałym roku pracy chyba nikt nie osiągnął większych sukcesów (Oprócz Lippiego, który w pierwszym sezonie pracy w Juve zdobył Mistrzostwo i Puchar Włoch oraz doprowadził do finału Pucharu UEFA). Gdybym w tej chwili miał decydować o posadzie trenera, to tylko Marcello Lippi mógłby go zastąpić. Zobaczymy czego dokona w następnym sezonie (już mam nadzieję, że w Serie A).
- Mati
- Juventino
Nie ulega wątpliwości że gdyby tylko Lippi chciał trenować Juventus, to jeśli miałbym na to jakiś wpływ, to ławkę trenerską oddał bym mu bez zawahania.
Uważam jednak mimo to, ze Didier sprawuje się w Juve bardzo dobrze.Dwie porażki i kilka remisów w tym sezonie, tak długim, to bardzo dobry wynik.Można by się przyczepić że dużo z wygranych było wymęczonych, ale przecież nikt nie odda nam trzech punktów bez walki.W meczach z Juve przeciwnicy dają z siebie 200% no i murują bramkę, przez co strasznie trudno coś strzelić.
Żeby zobaczyć dominację Juventusu w lidze wystarczy spojrzeć na bilans bramkowy - najmniej straconych bramek i najwięcej strzelonych.Do tego przewaga jest duża, a przecież poziom Serie B jest i tak całkiem wysoki.
Trzeba jeszcze dodać, że mimo najlepszego składu w lidze, Juventus obecnie nie składa sie z samych piłkarzy światowego formatu.
Praca Deschampsa satysfakcjonuje mnie, i chciałbym aby trenował Starą Damę w Serie A
Uważam jednak mimo to, ze Didier sprawuje się w Juve bardzo dobrze.Dwie porażki i kilka remisów w tym sezonie, tak długim, to bardzo dobry wynik.Można by się przyczepić że dużo z wygranych było wymęczonych, ale przecież nikt nie odda nam trzech punktów bez walki.W meczach z Juve przeciwnicy dają z siebie 200% no i murują bramkę, przez co strasznie trudno coś strzelić.
Żeby zobaczyć dominację Juventusu w lidze wystarczy spojrzeć na bilans bramkowy - najmniej straconych bramek i najwięcej strzelonych.Do tego przewaga jest duża, a przecież poziom Serie B jest i tak całkiem wysoki.
Trzeba jeszcze dodać, że mimo najlepszego składu w lidze, Juventus obecnie nie składa sie z samych piłkarzy światowego formatu.
Praca Deschampsa satysfakcjonuje mnie, i chciałbym aby trenował Starą Damę w Serie A
- samtron
- Juventino
A ja sadze ze DD byl swietny jako pilkarz i teraz okaże sie bardzo dobrym trenerem...
Poprostu kazdy potrzebuje troche czasu, w pracy jaka wykonuje, nie mozna odrazu oczekiwac cudow
Poprostu kazdy potrzebuje troche czasu, w pracy jaka wykonuje, nie mozna odrazu oczekiwac cudow
4n@rChY
-----------------------------------------------
Dla Was Zawsze Bede Spiewal Do Konca
-----------------------------------------------
Dla Was Zawsze Bede Spiewal Do Konca
- Wonki
- Juventino
Dokładnie, każdy potrzebuje czasu, więc nie zdziwmy się, że w pierwszych meczach w Serie A będziemy dostawać bęcki nawet od ligowych średniaków. Zanim nowopozyskani piłkarze zgrają się, zanim znajdą wspólny język z trenerem to miną z dwa miesiące. Oczywiście zakładam, że DD będzie nadal naszym trenerem. Choć jestem podobnego zdania, co niektórzy - gdyby miał przyjść Lippi to przyjąłbym Go z taaaak otwartymi ramionami. Ale jeśli mam np do wyboru DD albo Ranieri - od razu mówię, że wolę nie zmieniać trenera.
Jeszcze co do tego "przetarcia się" w Serie A przez pierwsze miesiące - oj ciężki to będzie okres, na pewno nasi forumowicze nie raz jeszcze zwolnią DD zanim zespół zacznie odnosić sukcesy. A wierzę, że Juve z DD na czele stać na takie. Amen.
Jeszcze co do tego "przetarcia się" w Serie A przez pierwsze miesiące - oj ciężki to będzie okres, na pewno nasi forumowicze nie raz jeszcze zwolnią DD zanim zespół zacznie odnosić sukcesy. A wierzę, że Juve z DD na czele stać na takie. Amen.