Szanse i pytania o Juve

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Po ilu sezonach Juve wyjdzie z serie B?

Czas głosowania minął 18 lipca 2006, 09:49

Po jednym.
52
58%
Po dwóch.
29
32%
Po trzech lub wiecej.
9
10%

Liczba głosów: 90
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 18:19

Wadzgi pisze:Ludzie takie są fakty 30 pkt nie odrobimy nawet 1 składem bo są tam jeszcze Lazio i Fiorentina a druga sprawa
Odejdą według mnie:

Buffon 100%

Zabro 100%

Thuram 80%

Zebina 100%

Cannavaro 80%

Vieira 100%

Emerson 100%

Nedved 75%

Ibra 150 % :P

Treze 80 %

Camor 80 %

Więc wy chcesie z tym co zostanie odrobić 30 pkt????? W życiu 2 lata mamy z głowy a nawet może i więcej !!!!!!!!!!!!!

Trzeba byc optymista, jezeli Cannavaro, Thuram, Buffon, Zambrotta wyrazili chcec gry w Juve nawet w przypadku spatku to trzeba wiezyc ze dotrzymaja słowa, nie wiem jak Ty ale Ja wieze, Trezegol tez nie powiedzial konkretnie, ze odchodze, o ile sie nie myle to narazie slyszalem te slowa tylko u Emersona ktory powiedzial ze "... w Serie B grac nie bedzie..." ale to juz jest jego sprawa. Moze spotkanie tylu kibiców i wspieranie piłkarzy na cos sie przydało (70tys. ludzi ktore przeszło ulicami Turynu). Jezeli zostanie Thuram ktoremu zosatły 2-4 lata grania w piłke, to czemu nie ma zostac Cannavaro? Thuram moglby pojsc pod pretkstem, ze chce jeszcze cos wygrac w piłce a Juve gra w Serie B to co on moze z nimi osiagnac przez 2 lata puchar Uefa i puchar Włoch, ale kiedy zostanie z nami w tych trudnych chwilach to bede wiedzial ze ma serce biało-czarne i bedzie dlamnie drogiem Del Piero !!

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 18:31

Pisałem to juz w innym temacie ale powtórze i tutajmoja analiza serie B.

W Serie B jest do rozegrania 42 mecze - 42*3 = 126 to maximum do zdobycia, liczmy juz po tych - 30 mamy 96. Atalanta zdobywajac 1 miejsce miala 81, a 6 w tabeli Cesena, która grała w barazach miala tylko 66.

Załozmy ze w sezonie przegrywamy np 4 meczy 4*3 - 12 i mamy 6 remisów 6*2 - 12 czyli w samych rozgrywkach tracimy 24 plus te 30 tj pkt 54 do tyłu.

126 - 54 i mamy 74 i spokojnie mozemy myslec o pierszej 6! A majac na uwadze ujemne pkt Violi i Lazio oraz słaba Serie B - gdyz az 6 najlepszych ekip juz gra w Serie B - szanse na awanas juz w 1 roku sa bardzo duze!!!

Kolego Czczeff
masz racje mi wyszło o 2 pkt mniej i mysle ze spokojnie mozna zdobyc 70 -75 pkt, które miejsce 3-6 i barazne sa nasze!! a tym samym i awans !!!

Głowa do góry kibice JUVE!!! Za 5 lat mamy 3 gwiazdke i 3 Puchar Mistrzów!!! JUVE FOREVER!!!
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2006, 18:35 przez Tombalu, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
Syki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 18:34

Ludzie... ale przecież trzeba mieć chociaż 6 miejsce w Serie B i w barażach spróbować, moze się uda...

b0unc3

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 18:35

Trzeba tez poczekac na zamkniecie okna transferowego.Wtedy sie zobaczy co i jak :D i do boju Juve

Kacper

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 18:39

Szczerze mowiac to ja tez wierze ze jest mozliwosc powrotu do Serie A za rok. Uwazam ze pilkarze beda mieli sporo do udowodnienia, np to ze oni grali na 100% swoich mozliwosci i wygrywali nie przy pomocy sedziow. Piszecie ze duzo pilkarzy odejdzie. Zapominacie jednak ze oni nie odejda za darmo i mysle ze dzialacze wynegocjuja dobre pieniadze. A zawsze znajda sie inni pilkarze o podobnych umiejetnosciach (moze nawet lepsi) ktorzy beda chcieli trafic do Juve nawet w serie b. Pozdrawiam i zycze wytrwalosci w tych ciezkich chwilach dla prawdziwych kibicow JUVE!

Czczeff

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 18:47

Tombalu Ty masz taką analizę szans, ja rozpisałem trochę inną... ale nie to jest najważniejsze. Ważne jest to, że jest duża szansa na powrót do Serie A i ważne, że są ludzie, którzy w to wierzą. Skoro w tym roku w pierwszej lidze grając z najlepszymi drużynami z Włoch na 118 możliwych punktów zdobyliśmy, aż 91 przegrywając tylko raz i to w dodatku nie z byle kim tylko z drugą drużyną Italii, czyli z AC Milan'em (bronił wtedy Chimenti, bo kontuzję miał Buffon, a Abbiati nie grał z wiadomych powodów - to też ma znaczenie), remisując 10 razy (remisy te były winikiem braku motywacji w końcówce sezonu) to można, a raczej należy wierzyć w bogaty w zdobycze punktowe sezon w Serie B, a co za tym idzie szybki awans, tj: powrót do Serie A.

Obrazek
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 18:50

Wydaje mi sie ze w Serie B pogramy az 2 sezony. Mamy za duzo punktów ujemnych zeby wygramolic sie przynajmniej do barazy. Chociaz nie ma rzeczy nie mozliwych!
FORZA JUVENTUS!!!

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 19:14

naros pisze:Wydaje mi sie ze w Serie B pogramy az 2 sezony. Mamy za duzo punktów ujemnych zeby wygramolic sie przynajmniej do barazy. Chociaz nie ma rzeczy nie mozliwych!
FORZA JUVENTUS!!!
Wiecej wiary kolego - jest nam wszystkim ciezko ale nie mozna popadac w taka rozpacz 2 sezony w Serie B! Mam nadzieje ze nie wszyscy kibice prezentuja podobny marazm!!

Wstan i walcz JUVE !!!

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 19:16

WG mnie po jednym. Dlaczego? Bo to bedzie moment kiedy musimy skupić wszystkie swoje siły i pokazać, że ta degradacja to niesłuszna kara, za którą my zostaliśmy ukarani a nie działacze, bo ich dyskwalifikacja w porównaniu do spadku a przede wszystkim utraty dwóch mistrzostw to nic. Wiezrze z całego serca, że awansujemy, a że w drugim zagościmy przynajmniej w PUEFA. Forza!

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 19:21

Tombalu pisze:
naros pisze:Wydaje mi sie ze w Serie B pogramy az 2 sezony. Mamy za duzo punktów ujemnych zeby wygramolic sie przynajmniej do barazy. Chociaz nie ma rzeczy nie mozliwych!
FORZA JUVENTUS!!!
Wiecej wiary kolego - jest nam wszystkim ciezko ale nie mozna popadac w taka rozpacz 2 sezony w Serie B! Mam nadzieje ze nie wszyscy kibice prezentuja podobny marazm!!

Wstan i walcz JUVE !!!
Ja nie rozpaczam poprostu stwierdzam fakt. Nie mamy szans wejsc do Serie A mając -30 pkt. Wierze w Juve i mam nadzieje ze wszystko pojdzie jak najlepiej. Jednak bedzie bardzo ciezko wejsc do A.

Obrazek
rafalutek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 19:27

jest jeszcze odwołanie! Myślę że zmniejszą minusowe pkt.
I za rok będziemy od nowa bedziemy walczyć o majstra!

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 19:30

Na pewno dużo wyjaśniły wasze analizy a trzeba brać pod uwagę że może będziemy mieć mniej punktów ujemnych po apelacji.W dodatku kilku piłkarzy moim zdaniem zostanie.Przynajmniej mam taką nadzieję (chodzi mi o nasze gwiazdy).Serie A jest do zdobycia.Jeżeli kadra nie załamie się, tj.odejdzie nie tak wielu piłkarzy to możemy liczyć na awans i nawet puchar włoch.Juve to wielki klub.Seirie B nie jest słabą ligą, ale damy rade.

alfonsoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 19:32

Czytałem że Juventus także nie zagości w europejskich pucharach na stronie milanu www.acmilan.pl także tam jest napisane że sky nie rozwiąże kontraktu z Juve, milanem, fiorentina, lazio

Obrazek
Italia due la casa
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 19:34

mati__________ pisze:Na pewno dużo wyjaśniły wasze analizy a trzeba brać pod uwagę że może będziemy mieć mniej punktów ujemnych po apelacji.W dodatku kilku piłkarzy moim zdaniem zostanie.Przynajmniej mam taką nadzieję (chodzi mi o nasze gwiazdy).Serie A jest do zdobycia.Jeżeli kadra nie załamie się, tj.odejdzie nie tak wielu piłkarzy to możemy liczyć na awans i nawet puchar włoch.Juve to wielki klub.Seirie B nie jest słabą ligą, ale damy rade.
W pewnym stopniu zgodze sie z Tobą. Jest jeszcze apelacja i mam nadzieje ze zmniejszą nam ilosc ujemnych punktów. Wątpie jednak aby w Juve zostały nasze zagraniczne gwiazdy. Mam wielką nadzieje ze Gigi, Zambro, Camor i Canna nie odejdą. Puchar Włoch jest do wygrania ale przeciez milan który nie bedzie grał w europejskich puchcarach nie bedzie oszczedzac sie na puchar Włoch tak jak Lazio i Viola a my ze słabszym składem mamy nikłe szanse na Puchar Włoch. :/ Chociaz Viola i Lazio tez napewno sie osłabią :P
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2006, 19:36 przez naros, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
lukasz9013

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 19:35

Ja uwazam że Juve po odejściu wielu piłkarzy może awansować do serie a z młodzikami i tymi co zostaną w Juve. Juve ma wielu dobrych młodzików którzy chcą grać w Juve mimo wszystko.

FORZA JUVE!!

ODPOWIEDZ