Szanse i pytania o Juve
- Swider10
- Juventino
Wadzgi pisze:Ludzie takie są fakty 30 pkt nie odrobimy nawet 1 składem bo są tam jeszcze Lazio i Fiorentina a druga sprawa
Odejdą według mnie:
Buffon 100%
Zabro 100%
Thuram 80%
Zebina 100%
Cannavaro 80%
Vieira 100%
Emerson 100%
Nedved 75%
Ibra 150 %
Treze 80 %
Camor 80 %
Więc wy chcesie z tym co zostanie odrobić 30 pkt????? W życiu 2 lata mamy z głowy a nawet może i więcej !!!!!!!!!!!!!
Trzeba byc optymista, jezeli Cannavaro, Thuram, Buffon, Zambrotta wyrazili chcec gry w Juve nawet w przypadku spatku to trzeba wiezyc ze dotrzymaja słowa, nie wiem jak Ty ale Ja wieze, Trezegol tez nie powiedzial konkretnie, ze odchodze, o ile sie nie myle to narazie slyszalem te slowa tylko u Emersona ktory powiedzial ze "... w Serie B grac nie bedzie..." ale to juz jest jego sprawa. Moze spotkanie tylu kibiców i wspieranie piłkarzy na cos sie przydało (70tys. ludzi ktore przeszło ulicami Turynu). Jezeli zostanie Thuram ktoremu zosatły 2-4 lata grania w piłke, to czemu nie ma zostac Cannavaro? Thuram moglby pojsc pod pretkstem, ze chce jeszcze cos wygrac w piłce a Juve gra w Serie B to co on moze z nimi osiagnac przez 2 lata puchar Uefa i puchar Włoch, ale kiedy zostanie z nami w tych trudnych chwilach to bede wiedzial ze ma serce biało-czarne i bedzie dlamnie drogiem Del Piero !!
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- Tombalu
- Juventino
Pisałem to juz w innym temacie ale powtórze i tutajmoja analiza serie B.
W Serie B jest do rozegrania 42 mecze - 42*3 = 126 to maximum do zdobycia, liczmy juz po tych - 30 mamy 96. Atalanta zdobywajac 1 miejsce miala 81, a 6 w tabeli Cesena, która grała w barazach miala tylko 66.
Załozmy ze w sezonie przegrywamy np 4 meczy 4*3 - 12 i mamy 6 remisów 6*2 - 12 czyli w samych rozgrywkach tracimy 24 plus te 30 tj pkt 54 do tyłu.
126 - 54 i mamy 74 i spokojnie mozemy myslec o pierszej 6! A majac na uwadze ujemne pkt Violi i Lazio oraz słaba Serie B - gdyz az 6 najlepszych ekip juz gra w Serie B - szanse na awanas juz w 1 roku sa bardzo duze!!!
Kolego Czczeff masz racje mi wyszło o 2 pkt mniej i mysle ze spokojnie mozna zdobyc 70 -75 pkt, które miejsce 3-6 i barazne sa nasze!! a tym samym i awans !!!
Głowa do góry kibice JUVE!!! Za 5 lat mamy 3 gwiazdke i 3 Puchar Mistrzów!!! JUVE FOREVER!!!
W Serie B jest do rozegrania 42 mecze - 42*3 = 126 to maximum do zdobycia, liczmy juz po tych - 30 mamy 96. Atalanta zdobywajac 1 miejsce miala 81, a 6 w tabeli Cesena, która grała w barazach miala tylko 66.
Załozmy ze w sezonie przegrywamy np 4 meczy 4*3 - 12 i mamy 6 remisów 6*2 - 12 czyli w samych rozgrywkach tracimy 24 plus te 30 tj pkt 54 do tyłu.
126 - 54 i mamy 74 i spokojnie mozemy myslec o pierszej 6! A majac na uwadze ujemne pkt Violi i Lazio oraz słaba Serie B - gdyz az 6 najlepszych ekip juz gra w Serie B - szanse na awanas juz w 1 roku sa bardzo duze!!!
Kolego Czczeff masz racje mi wyszło o 2 pkt mniej i mysle ze spokojnie mozna zdobyc 70 -75 pkt, które miejsce 3-6 i barazne sa nasze!! a tym samym i awans !!!
Głowa do góry kibice JUVE!!! Za 5 lat mamy 3 gwiazdke i 3 Puchar Mistrzów!!! JUVE FOREVER!!!
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2006, 18:35 przez Tombalu, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kacper
- Juventino
Szczerze mowiac to ja tez wierze ze jest mozliwosc powrotu do Serie A za rok. Uwazam ze pilkarze beda mieli sporo do udowodnienia, np to ze oni grali na 100% swoich mozliwosci i wygrywali nie przy pomocy sedziow. Piszecie ze duzo pilkarzy odejdzie. Zapominacie jednak ze oni nie odejda za darmo i mysle ze dzialacze wynegocjuja dobre pieniadze. A zawsze znajda sie inni pilkarze o podobnych umiejetnosciach (moze nawet lepsi) ktorzy beda chcieli trafic do Juve nawet w serie b. Pozdrawiam i zycze wytrwalosci w tych ciezkich chwilach dla prawdziwych kibicow JUVE!
- Czczeff
- Juventino
Tombalu Ty masz taką analizę szans, ja rozpisałem trochę inną... ale nie to jest najważniejsze. Ważne jest to, że jest duża szansa na powrót do Serie A i ważne, że są ludzie, którzy w to wierzą. Skoro w tym roku w pierwszej lidze grając z najlepszymi drużynami z Włoch na 118 możliwych punktów zdobyliśmy, aż 91 przegrywając tylko raz i to w dodatku nie z byle kim tylko z drugą drużyną Italii, czyli z AC Milan'em (bronił wtedy Chimenti, bo kontuzję miał Buffon, a Abbiati nie grał z wiadomych powodów - to też ma znaczenie), remisując 10 razy (remisy te były winikiem braku motywacji w końcówce sezonu) to można, a raczej należy wierzyć w bogaty w zdobycze punktowe sezon w Serie B, a co za tym idzie szybki awans, tj: powrót do Serie A.
- naros
- Juventino
Wydaje mi sie ze w Serie B pogramy az 2 sezony. Mamy za duzo punktów ujemnych zeby wygramolic sie przynajmniej do barazy. Chociaz nie ma rzeczy nie mozliwych!
FORZA JUVENTUS!!!
FORZA JUVENTUS!!!

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- Tombalu
- Juventino
Wiecej wiary kolego - jest nam wszystkim ciezko ale nie mozna popadac w taka rozpacz 2 sezony w Serie B! Mam nadzieje ze nie wszyscy kibice prezentuja podobny marazm!!naros pisze:Wydaje mi sie ze w Serie B pogramy az 2 sezony. Mamy za duzo punktów ujemnych zeby wygramolic sie przynajmniej do barazy. Chociaz nie ma rzeczy nie mozliwych!
FORZA JUVENTUS!!!
Wstan i walcz JUVE !!!
- Jasiek-x
- Juventino
WG mnie po jednym. Dlaczego? Bo to bedzie moment kiedy musimy skupić wszystkie swoje siły i pokazać, że ta degradacja to niesłuszna kara, za którą my zostaliśmy ukarani a nie działacze, bo ich dyskwalifikacja w porównaniu do spadku a przede wszystkim utraty dwóch mistrzostw to nic. Wiezrze z całego serca, że awansujemy, a że w drugim zagościmy przynajmniej w PUEFA. Forza!
- naros
- Juventino
Ja nie rozpaczam poprostu stwierdzam fakt. Nie mamy szans wejsc do Serie A mając -30 pkt. Wierze w Juve i mam nadzieje ze wszystko pojdzie jak najlepiej. Jednak bedzie bardzo ciezko wejsc do A.Tombalu pisze:Wiecej wiary kolego - jest nam wszystkim ciezko ale nie mozna popadac w taka rozpacz 2 sezony w Serie B! Mam nadzieje ze nie wszyscy kibice prezentuja podobny marazm!!naros pisze:Wydaje mi sie ze w Serie B pogramy az 2 sezony. Mamy za duzo punktów ujemnych zeby wygramolic sie przynajmniej do barazy. Chociaz nie ma rzeczy nie mozliwych!
FORZA JUVENTUS!!!
Wstan i walcz JUVE !!!

- Mati
- Juventino
Na pewno dużo wyjaśniły wasze analizy a trzeba brać pod uwagę że może będziemy mieć mniej punktów ujemnych po apelacji.W dodatku kilku piłkarzy moim zdaniem zostanie.Przynajmniej mam taką nadzieję (chodzi mi o nasze gwiazdy).Serie A jest do zdobycia.Jeżeli kadra nie załamie się, tj.odejdzie nie tak wielu piłkarzy to możemy liczyć na awans i nawet puchar włoch.Juve to wielki klub.Seirie B nie jest słabą ligą, ale damy rade.
- alfonsoo
- Juventino
Czytałem że Juventus także nie zagości w europejskich pucharach na stronie milanu www.acmilan.pl także tam jest napisane że sky nie rozwiąże kontraktu z Juve, milanem, fiorentina, lazio

Italia due la casa
- naros
- Juventino
W pewnym stopniu zgodze sie z Tobą. Jest jeszcze apelacja i mam nadzieje ze zmniejszą nam ilosc ujemnych punktów. Wątpie jednak aby w Juve zostały nasze zagraniczne gwiazdy. Mam wielką nadzieje ze Gigi, Zambro, Camor i Canna nie odejdą. Puchar Włoch jest do wygrania ale przeciez milan który nie bedzie grał w europejskich puchcarach nie bedzie oszczedzac sie na puchar Włoch tak jak Lazio i Viola a my ze słabszym składem mamy nikłe szanse na Puchar Włoch.mati__________ pisze:Na pewno dużo wyjaśniły wasze analizy a trzeba brać pod uwagę że może będziemy mieć mniej punktów ujemnych po apelacji.W dodatku kilku piłkarzy moim zdaniem zostanie.Przynajmniej mam taką nadzieję (chodzi mi o nasze gwiazdy).Serie A jest do zdobycia.Jeżeli kadra nie załamie się, tj.odejdzie nie tak wielu piłkarzy to możemy liczyć na awans i nawet puchar włoch.Juve to wielki klub.Seirie B nie jest słabą ligą, ale damy rade.

Ostatnio zmieniony 15 lipca 2006, 19:36 przez naros, łącznie zmieniany 1 raz.

- lukasz9013
- Juventino
Ja uwazam że Juve po odejściu wielu piłkarzy może awansować do serie a z młodzikami i tymi co zostaną w Juve. Juve ma wielu dobrych młodzików którzy chcą grać w Juve mimo wszystko.
FORZA JUVE!!
FORZA JUVE!!