Następca Del Piero - gdzie on jest??
- Martin10
- Juventino
Macie racje. Czemu Capello nie pozwala grać młodym? Uczulony jest na nich czy co? Nie rozumiem tego. Przeciesz składy mieszane są najleprze. Połączenie rutyny i doświadczenia z młodością i polotem to jes to! Mam nadzieje, że zarówno Chiumientio i Volpato powrócą do Juve i że z inną naszą zdolną młodzierzą powalczą o miejsce w pierwszej jedenastce .
- naros
- Juventino
Następca Del Piero? Moim zdaniem to Rej Volpato. Tylko żeby Juve go nie sprzedało do Manchesteru czy gdzies bo stracimy tego zawodnika który w przyszłości moze stac sie wielką gwiazdą. Tak jak Alex. :-D

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- Paweł Sz.
- Juventino
A ile Volpato ma lat?naros pisze:Następca Del Piero? Moim zdaniem to Rej Volpato. Tylko żeby Juve go nie sprzedało do Manchesteru czy gdzies bo stracimy tego zawodnika który w przyszłości moze stac sie wielką gwiazdą. Tak jak Alex. :-D
A co do tematu, to mysle ze na nastepce Alex bedziemy musieli troche poczekac... . Przynajmniej za kadencji Capello... .
- Pawel_GL
- Juventino
Ja osobiście popieram wypożyczanie, ale mniej więcej w 21 roku życia niech ich przestaną wypożyczać a ogrywają już w Juve
co w tym złego, że pierwsze doświadczenia z boisk zdobędą gdzie indziej? Ale potem niech już zostają w klubie. Wspomniany Guzman - facet ma już bodajże 24 lata (tyle co Balzaretti), a do tej pory co sezon go wypożyczają do innego klubu 
Zresztą, to jest podobne we wszystkich klubach włoskich, w Milanie i Interze też nie ma wychowanków. Pod tym względem mamy nawet gorzej od Realu - tam przynajmniej jest Pavon (wychowanek jeśli się nie myle).
Tak przy okazji: ktoś mi może wyjaśnić zasady, jakie wprowadzone będą w Lidze Mistrzów od przyszłego sezonu? Ci wychowankowie muszą być tylko zgłoszeni, czy muszą się też znajdować na boisku? Bo szczerze życzę sobie tego drugiego. Będą musieli ogrywać młodzików na okrągło, żeby w Europie nie zawodzili... Czyli będzie szansa! A jeśli mają być tylko zgłoszeni to możemy zapomnieć o młodzikach, bo będą ich tylko zgłaszać i na trybunach trzymać

Zresztą, to jest podobne we wszystkich klubach włoskich, w Milanie i Interze też nie ma wychowanków. Pod tym względem mamy nawet gorzej od Realu - tam przynajmniej jest Pavon (wychowanek jeśli się nie myle).
Tak przy okazji: ktoś mi może wyjaśnić zasady, jakie wprowadzone będą w Lidze Mistrzów od przyszłego sezonu? Ci wychowankowie muszą być tylko zgłoszeni, czy muszą się też znajdować na boisku? Bo szczerze życzę sobie tego drugiego. Będą musieli ogrywać młodzików na okrągło, żeby w Europie nie zawodzili... Czyli będzie szansa! A jeśli mają być tylko zgłoszeni to możemy zapomnieć o młodzikach, bo będą ich tylko zgłaszać i na trybunach trzymać

- Paweł Sz.
- Juventino
A czy Pirlo nie jest przypadkiem wychowankiem Milanu? Tak samo Maldini?Pawel_GL pisze: Zresztą, to jest podobne we wszystkich klubach włoskich, w Milanie i Interze też nie ma wychowanków..
Moim zdaniem jest to przykra sytuacja...

- diego1989
- Juventino
co do następcy Del Piero, myśle że niech pogra jeszcze z rok dwa(gdyż atak mamy w miare młody). Lepiej na dzień dzisiejszy odmłodzić obronę. CO nie znaczy że wartościowy zmiennik(w przyszłości nastepca, bo tylko takiego szukać) bardzo by się przydał.
- Venomik
- Juventino
Zależy jaki sens ma stwierdzenie "zastępca del Piero".
Jeśli chodzi o zawodnika w ataku, który nie ustępuje klasą del Piero z najlepszych lat to w tej chwili jest kilku takich graczy w Europie. Nie oszukujmy się, nikt del Piero przy Maradonie stawiać nie będzie.
Ale jeśli mowa jest o jakimś symbolu, graczu który poświęcił swą całą karierę dla gry w jednym klubie oraz o graczu prezentującym nienaganne zachowanie poza boiskiem - cóż, takich zawodników jest niestety niewiele w piłce nożnej.
A może i stety.
Dzięki temu możemy być dumni, że Juve posiada takiego gracza.
Zbyt wiele jest klubów europejskich które, mimo sukcesów na arenie międzynarodowej, są pozbawione tego zaszczytu.
Tym bardziej jestem dumny z naszego Alexa.
Jeśli chodzi o zawodnika w ataku, który nie ustępuje klasą del Piero z najlepszych lat to w tej chwili jest kilku takich graczy w Europie. Nie oszukujmy się, nikt del Piero przy Maradonie stawiać nie będzie.
Ale jeśli mowa jest o jakimś symbolu, graczu który poświęcił swą całą karierę dla gry w jednym klubie oraz o graczu prezentującym nienaganne zachowanie poza boiskiem - cóż, takich zawodników jest niestety niewiele w piłce nożnej.
A może i stety.
Dzięki temu możemy być dumni, że Juve posiada takiego gracza.
Zbyt wiele jest klubów europejskich które, mimo sukcesów na arenie międzynarodowej, są pozbawione tego zaszczytu.
Tym bardziej jestem dumny z naszego Alexa.
Dirty mind
- ossy
- Juventino
Pirlo napewno nie jest wychowankiem Milanu. Był zakupiony z Interu, którego tez nie jest wychowankiem.Paweł Sz. pisze:
A czy Pirlo nie jest przypadkiem wychowankiem Milanu? Tak samo Maldini?
A następcy Alexa nie ma i nie bedzie. Bedzie inny, dla którego w przyszłości bedziemy szukac następców. I niekoniecznie będzie to napastnik.
"Obecnie włoski futbol przeżywa kryzys bramkarzy. Gianluigi Buffon z wybitym barkiem jest lepszy niż jakikolwiek inny bramkarz w tym kraju."
Stefano Tacconi
Stefano Tacconi
- Pawel_GL
- Juventino
Jak wspomniał Aniołek, Pirlo jest wychowankiem Brescii i jest to prawda. A Maldini? Jeden z nielicznych wychowanków w klubach włoskich. Drugim jest Totti. Reszty jakoś już nie przypominam sobie... Jeśli są jakowyś w większych klubach, to co najwyżej rezerwowi.Paweł Sz. pisze: A czy Pirlo nie jest przypadkiem wychowankiem Milanu? Tak samo Maldini?
Obecnie Fiorentina robi dobry biznes, porównywalny do tego, co zrobił Juventus za czasów Marcello, a dokładnie kupują młodych, zdolnych zawodników: Pazzini, Montolivo, Luis Jimenez itd.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Jezeli chodzi o zawodnika grajacego na pozycji napastnika to fakt nie widze zbytnio jakiegos godnego nastepcy, cociaz Diego z Porto myse ze moglby sie sprawdzic to taki rozgrywajacy, ale w ataku tez sobie swietnie radzi, jest bardzo mlody a naprawde dobry sego czasu gdy to gral w Santosie z Robinho to on byl uznawany za najwieksza gwiazde zespoly a gracz realu jako ten drugi. Nie wydaje mi sie zeby Volpato, Chumento, czy Palladino mieli byc tak dobrzy jal Alex porownajcie ALexa a ich, porownajcie takiego glupigo Roneya a ich, Messiego a ich, nawet Babela z Ajaxu a to sa praktycznie zawodnicy w takm samym wieku, moze ich kariera nagle nabierze rozpedyu, moze maja przedyspozycje i talent, ale zbytnio tego jeszcze nie okazuja. CO do zawodnika zastepujacego Alexa jako symbol Juve to wydaje mi sie ze mamy takiego to Gigi Buffon, odrazu kojarzony jest z Juve ze swietna gra, to on moim zdaniem zostanie po Alexie symbolem Jube na naprawde dlugie lata, wiele klubow chcialo go kupic ale on chce zostac(mam nazieje ze nie zmieni zdania do konca kariery) sciagniety jako mlodzian w ktorym pokladano wielkie nadzieje no i co?? nadzije w nim pokrywane mialy racje bytu, bo wiadmo jak sobie radzie jest fenomenalny, taki jakim poeinien byc symbol Juve.
A co do Capello i tego ze nie stawia na mlodych, stawia malo ale zdarza sie, Masiello, Chiellini, Balzaretti, szczegolnie dwaj ostatni, czy nie sa mlodzi?? czy nie graja naprawde bardzo czesto?? a to dlatego ze prezentuja poziom Juve, moze stane troche w obronie Capello ale taka jest prawda, jakos 21 letni Chiellini wyrasta na prawdziwa gwiazde 24 letni Balzaretti o ktorym jeszcze kilka miesciey temu wiedzialo kilki kibicow Torino, teraz mowi caly pilkarski swiat, i wydaje mi sie ze gdyby taki pilkarz zaslugujacy na miano zastepcy Alexa byl Don Fabio by z niego skorzystal, czy to nie on odkryl De Rossiego, Aquilianiego, Cassano, Curiciego?? tak on a 3 z 4 wymienionych przezemnie pilkarzy to wychowankowie romy, naprawde kwestia czasu jest az Capello znajdzie i w naszej mlodziezowce kogos na miare Juve.
A co do Capello i tego ze nie stawia na mlodych, stawia malo ale zdarza sie, Masiello, Chiellini, Balzaretti, szczegolnie dwaj ostatni, czy nie sa mlodzi?? czy nie graja naprawde bardzo czesto?? a to dlatego ze prezentuja poziom Juve, moze stane troche w obronie Capello ale taka jest prawda, jakos 21 letni Chiellini wyrasta na prawdziwa gwiazde 24 letni Balzaretti o ktorym jeszcze kilka miesciey temu wiedzialo kilki kibicow Torino, teraz mowi caly pilkarski swiat, i wydaje mi sie ze gdyby taki pilkarz zaslugujacy na miano zastepcy Alexa byl Don Fabio by z niego skorzystal, czy to nie on odkryl De Rossiego, Aquilianiego, Cassano, Curiciego?? tak on a 3 z 4 wymienionych przezemnie pilkarzy to wychowankowie romy, naprawde kwestia czasu jest az Capello znajdzie i w naszej mlodziezowce kogos na miare Juve.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Pawel_GL
- Juventino
Massiello, jesli mnie pamięc nie myli, był wpuszczony raz z ławki podczas meczu z Interem. Więc nie tak częstoMishaAveJuve pisze: A co do Capello i tego ze nie stawia na mlodych, stawia malo ale zdarza sie, Masiello, Chiellini, Balzaretti, szczegolnie dwaj ostatni, czy nie sa mlodzi?? czy nie graja naprawde bardzo czesto?? a to dlatego ze prezentuja poziom Juve, moze stane troche w obronie Capello ale taka jest prawda, jakos 21 letni Chiellini wyrasta na prawdziwa gwiazde 24 letni Balzaretti o ktorym jeszcze kilka miesciey temu wiedzialo kilki kibicow Torino, teraz mowi caly pilkarski swiat, i wydaje mi sie ze gdyby taki pilkarz zaslugujacy na miano zastepcy Alexa byl Don Fabio by z niego skorzystal, czy to nie on odkryl De Rossiego, Aquilianiego, Cassano, Curiciego?? tak on a 3 z 4 wymienionych przezemnie pilkarzy to wychowankowie romy, naprawde kwestia czasu jest az Capello znajdzie i w naszej mlodziezowce kogos na miare Juve.

Wydaje mi się, czy Aquilani i Curci zostali wypromowani w Romie po zakończeniu kadencji Capello? A De Rossi przed przybyciem Fabio do Rzymu? Choć mogę się mylić, to jednak tak mi się wydaje.
- Swider10
- Juventino
temat juz dawno nieodwiedzany, ale pisze tu bo niechce tworzyc nowego. Następca Del Piero?? Teraz po degradacji nie widze takiego, nawet nasz drogi kapitan Thuram ktory pelnił ta funkcje jak Del Piero siedzial an ławce, jest mozliwe ze opuści nasz ukochany klub. Nie widze w tej chwili takiego człowieka jak Del Piero tylko on pokazuje jak kocha nasz klub i odda dlaniego wszystko. A spojrzy ma inne kluby, Menchester ich gwiazda i ikona Beckham odszedł, dlaczego? bo widzial w Realu wieksze szanse na zdobycie czegokolwiek (ze nic nie zdobył to inna sprawa), Liverpool i ich ikona Owen, odchodzi bo klub nie osiaga niczego (jak wiemy bylo to jeszcze przed wygraniem LM), a teraz spojzcie na Del Piero wie ze klub jest w Serie B ze przez najblizszy rok nie zdabeda niczego, no moze poza Pucharem Włoch jezeli sie uda, ale on kocha ten klub i jak kapitan statku zostaje, jezeli jego okret tonie, ale Juve nie "tonie" moze jest teraz jak "dziurawy okret" ale ten okret sie odbuduje a tacy ludzie jak Del Piero pomoga w tym i mimo ze ma juz swoj wiek i wie ze moze juz nie osiagnac wiekszych sukcesów (oby tak nie bylo) on zostaje i jest z nami. Nie widze nastepcy Del Piero i pod wzgledem umiejetnosci i oddania dla klubu, Del Piero jest jeden i niepowtazalny dlatego jestm moim idolem od dziecka!!!
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- acidgraju
- Juventino
wzruszyles mnie stary
aloe masz wieeelka racje.... nasz zespol sie odbuduje, mimo ze wiekszosc gwaizdek odejdzie (sa glodni sukcesow po MŚ)
A jednak nie wszyscy nas zostawili... nie wszyscy tzn. ze ktos juz ma plan jak odbudowac ta druzyne, pozatym mam nadzieje ze didier zostanie z nami jeszcze pare sezonow ze to on zapisze sie w histori tego wielkiego klubu jako ktos kto wyniasie nas tego upokorzenia...

A jednak nie wszyscy nas zostawili... nie wszyscy tzn. ze ktos juz ma plan jak odbudowac ta druzyne, pozatym mam nadzieje ze didier zostanie z nami jeszcze pare sezonow ze to on zapisze sie w histori tego wielkiego klubu jako ktos kto wyniasie nas tego upokorzenia...
Juve 4 ever
dumni po zwycięstwie wierni po porażce
dumni po zwycięstwie wierni po porażce